Ich bien kaput

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Gewoon blijven schrijven hoor. Dat je topics opent zie ik alleen maar als een teken hoeveel je om je pup geeft. Leuk je profielfoto trouwens! "

Ja die profielfoto is echt te schattig. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik herken dit ook wel hoor. Ik was de eerste maanden ZO moe de hele tijd.
 
 Om nou te suggereren dat er wat 'mis' met je is als je het zwaar vindt om 24/7 aan te staan, vind ik niet zo zinvol. 

Het was niet suggereren maar het was een vraag ,best een zinvolle vraag.

En ik lees net dat het inderdaad zo is ,jammer genoeg.

Overigens staat niemand 24/7 aan ,ook pups niet .hp-smile

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Je emoties etc mogen er zijn en zijn valid. Maar vaak weet je dat het soms moeilijk kan zijn. Maar kijk vooral naar het positieve naar het negatieve kijken werkt echt niet goed.

 

hier overigs echt geen last gehad dat het zwaar was, was eigenlijk heel blij met het feit eindelijk een pup en eigen hondje te hebben.

het enige wat hier zwaar was was de giardia en dat ze iedere 2 uur voor weken daardoor eruit moest.. maar deden we met liefde, toen dat over was sliep ze weer gewoon lekker door van 11 tot 7 zoals voor de giardia.


ik vond het heerlijk om een band te bouwen, samen dingen te ondernemen, samen te leren & ontdekken, samen te trainen.

& ik ben zelf snel overprikkeld maar had hier met de toen pup geen last van. 

hier komt wel als volgende hond ooit over hopelijk jaren pas een herplaatser dus dit kan een pup zijn maar ook een oudere hond.

honden page profiel Fine Fine

" Dit meen je echt?
Ik denk dan dat je zelf al niet in orde was toen je pup nam?
Pups zijn hier  vrolijkheid,gezelligheid, ontspanning ,poep en pies ruimen ,moet er niet aan denken ze uit logeren te brengen ,dan zou ik pas de klachten hebben die jij nu hebt ,en me constant af vragen hoe pup het maakt .
 
  "

Nou nou dat mag ook wel eens wat vriendelijker:) Heb zelf een inmiddels puberende labrador, die van de puppytijd rechtstreeks de pubertijd in is gerold. Het is pittig hoor, ook als je gewoon goed in je vel zit. Ligt ook wel een beetje aan de hond (welk ras, hoe pittig enz) Ook die van ons is in de vakantie in de opvang geweest waar hij het veel leuker heeft gehad dan wanneer hij met ons was meegegaan. Maar goed, ieder zijn mening natuurlijk.

honden page profiel Fine Fine

" Het komt alleen zo negatief  over om elke keer topics te openen over hoe zwaar het je valt een pup te hebben, hoe lastig hij is,  dat je er zo moe van wordt etc
Je zal het wel niet zo bedoelen, maar het lijkt alsof  alles je teveel is.
 
  "

Doordat ze er zo druk  mee is denk ik dat je de leuke dingen misschien niet altijd ziet, die er natuurlijk wel zijn! En laten we eerlijk zijn, mensen die alleen maar voorbeeldige lieve honden hebben en nergens problemen mee hebben vind je minder snel op een forum.

honden page profiel OctaviaOctavia

" Dit meen je echt?
Ik denk dan dat je zelf al niet in orde was toen je pup nam?
Pups zijn hier  vrolijkheid,gezelligheid, ontspanning ,poep en pies ruimen ,moet er niet aan denken ze uit logeren te brengen ,dan zou ik pas de klachten hebben die jij nu hebt ,en me constant af vragen hoe pup het maakt .
 
  "

Ik vind het zo vreemd dat er zo’n taboe lijkt te rusten op het uitspreken dat je misschien gewoon niet zo’n puppenmens bent en dat je dus blijkbaar al ‘niet in orde moet zijn’ om het niet leuk te vinden. Mijn pup is niet mijn eerste hond (dus daar hoeft het echt niet aan te liggen), en ik vond het nog steeds niet leuk. Ik vind het nog steeds heel vaak niet leuk, al begint het nu langzaamaan echt wel beter te worden (en nu begint ze alweer te puberen: ook niet leuk!). Ik ben zeker stressgevoelig, maar ik geloof niet dat ‘niet in orde zijn’ iets te maken zou hebben met het feit dat ik geen puppenmens ben.

 

Ik snap het wel hoor, puppy’s zijn erg schattig, ze doen onnozele dingen met een onschuldige kop omdat ze niet beter weten en ze zijn heel knuffelbaar. Maar ze vragen ook bijna 24/7 aandacht (alleen als ze slapen niet, nee, maar voor mij kwamen haar slaaptijden mij niet altijd goed uit, of was het moeilijk haar in rustmodus te krijgen, of waren de muizenslaapjes die ze deed gewoonweg niet lang genoeg om even iets voor mezelf te kunnen doen en tot rust te komen, etc.), je kunt ze immers bijna niet uit het oog verliezen de eerste tijd en je kunt je nachtrust wel vaarwel zeggen. Sommige mensen kunnen daar heel goed tegen, ik niet, ik heb met mijn handen in het haar gezeten en me heel klote gevoeld. En dat wist ik van tevoren, ik heb al voordat ik mijn pup in huis nam gezegd dat ik de eerste tijd niet leuk zou vinden, want ik wist van mijn vorige hond dat dat toen ook zo was. Mijn volgende hond zal weer gewoon als pup in huis komen en ik vermoed dat ik weer de eerste tijd zal afzien.

 

Maar als ik niet dacht dat het het waard ging zijn, zou ik geen pups nemen hoor. Ik ben met mijn oudste nu vier jaar verder en we kunnen samen lezen en schrijven, zij bezorgt me helemaal geen stress. Dat zal met de jongste weer precies hetzelfde gaan. Ik vind pups niet leuk, maar ik heb het afzien tijdens de puppy- en puberfase er dubbel en dwars voor over om na de intensieve puppytijd jarenlang met mijn honden te kunnen genieten van het leven samen.

 

Ik denk wel dat het behulpzaam is om je op de positieve dingen aan je pup te focussen als je de puppytijd als heel zwaar ervaart. Ik heb dat zelf wel gedaan, anders wordt het alleen maar zwaarder. Maar volgens mij gaat dat ondertussen best goed bij de TS, toch? En ik denk dat het belangrijk is dat je pup verder geen last heeft van jouw stress, juist daarom denk ik dat het heel goed is om je pup uit logeren te sturen als het je allemaal even zwaar valt. Een beetje afstand doet wonderen en daardoor kun je zelf even bijtanken. Ik heb mijn pup vaak uit handen gegeven (niet uit logeren) en het heeft ons echt geholpen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Nou nou dat mag ook wel eens wat vriendelijker:-) Heb zelf een inmiddels puberende labrador, die van de puppytijd rechtstreeks de pubertijd in is gerold. Het is pittig hoor, ook als je gewoon goed in je vel zit. Ligt ook wel een beetje aan de hond (welk ras, hoe pittig enz) Ook die van ons is in de vakantie in de opvang geweest waar hij het veel leuker heeft gehad dan wanneer hij met ons was meegegaan. Maar goed, ieder zijn mening natuurlijk. "

Wat vriendelijker? wat vindt je er dan niet vriendelijk aan?

ik vertel heel vriendelijk dat pups hier vrolijkheid ,gezelligheid en ontspanning brengen,en dat ik er niet aan moet denken ze uit logeren te doen ,want dat ik dan juist zulke klachten zou krijgen als ts.

Maar dat geld voor al mijn honden hoor ,niet alleen voor pups ,mijn jongste is 13 weken en de oudste 15 jaar .

Net wat je zegt ,ieder zijn mening ,die ik erg vriendelijk gaf voor mijn doen .

honden page profiel Fine Fine

" Ik vind het zo vreemd dat er zo’n taboe lijkt te rusten op het uitspreken dat je misschien gewoon niet zo’n puppenmens bent en dat je dus blijkbaar al ‘niet in orde moet zijn’ om het niet leuk te vinden. Mijn pup is niet mijn eerste hond (dus daar hoeft het echt niet aan te liggen), en ik vond het nog steeds niet leuk. Ik vind het nog steeds heel vaak niet leuk, al begint het nu langzaamaan echt wel beter te worden (en nu begint ze alweer te puberen: ook niet leuk!). Ik ben zeker stressgevoelig, maar ik geloof niet dat ‘niet in orde zijn’ iets te maken zou hebben met het feit dat ik geen puppenmens ben.
 
Ik snap het wel hoor, puppy’s zijn erg schattig, ze doen onnozele dingen met een onschuldige kop omdat ze niet beter weten en ze zijn heel knuffelbaar. Maar ze vragen ook bijna 24/7 aandacht, je kunt ze immers bijna niet uit het oog verliezen de eerste tijd en je kunt je nachtrust wel vaarwel zeggen. Sommige mensen kunnen daar heel goed tegen, ik niet, ik heb met mijn handen in het haar gezeten en me heel klote gevoeld. En dat wist ik van tevoren, ik heb al voordat ik mijn pup in huis nam gezegd dat ik de eerste tijd niet leuk zou vinden, want ik wist van mijn vorige hond dat dat toen ook zo was. Mijn volgende hond zal weer gewoon als pup in huis komen en ik vermoed dat ik weer de eerste tijd zal afzien.
 
Maar als ik niet dacht dat het het waard ging zijn, zou ik geen pups nemen hoor. Ik ben met mijn oudste nu vier jaar verder en we kunnen samen lezen en schrijven, zij bezorgt me helemaal geen stress. Dat zal met de jongste weer precies hetzelfde gaan. Ik vind pups niet leuk, maar ik heb het afzien tijdens de puppy- en puberfase er dubbel en dwars voor over om na de intensieve puppytijd jarenlang met mijn honden te kunnen genieten van het leven samen.
 
Ik denk wel dat het behulpzaam is om je op de positieve dingen aan je pup te focussen als je de puppytijd als heel zwaar ervaart. Ik heb dat zelf wel gedaan, anders wordt het alleen maar zwaarder. Maar volgens mij gaat dat ondertussen best goed bij de TS, toch? En ik denk dat het belangrijk is dat je pup verder geen last heeft van jouw stress, juist daarom denk ik dat het heel goed is om je pup uit logeren te sturen als het je allemaal even zwaar valt. Een beetje afstand doet wonderen en daardoor kun je zelf even bijtanken. Ik heb mijn pup vaak uit handen gegeven (niet uit logeren) en het heeft ons echt geholpen. "

Ook een goed voorbeeld, die van ons is behalve heel druk ook erg bezitterig, als je maar in de buurt komt als hij iets heeft dan beschermt hij dat met zijn leven. Dit is volgens onze gt op te lossen dus daar ben ik al heel opgelucht om. Maar....vandaag wel echt weer moedeloos hoor als hij voor de zoveelste keer met zijn modderpoten naar boven glipt om op ons net opgemaakte bed te dansen. En no way dat hij dan luistert hoor.En laat zich niet vangen. Dan hoor ik zeggen 'zorg dan dat hij niet naar boven kan'maar het is momenteel best chaotisch in ons huis, een andere hond is net geopereerd en daar ben je dan even druk mee en ja dan glipt ie een aantal keren weg. Als hij dan ook nog een keer over het afzetgaas in de tuin springt, de kattenbak in duikt en met de drol onder de stoel gaan zitten waar ik nooit bij kom (ja ook dat deel van de kamer is afgezet maar hij kan hoog springen!) en meermaals in de tuin graaft en daarna de bank opspringt ja dan denk ik ook wel eens waar ben ik aan begonnen. Maar dan zie je hem weer zo lief liggen pitten, tegen je aan liggen of lekker smikkelen, rennen buiten enz enz dan smelt je weer. Maar ik denk wel eens 'ik hoop dat zijn vroege pubertijd dan ook een beetje snel stopt want met 8 maanden lijkt 2 3 jaar nog heeeeel ver weg'. Het komt goed, ooit, denk ik..haha grapje hoor maar ik wil maar zeggen dat iedereen die momenten wel heeft en de 1 wat meer dan de ander maar ook verschillende honden, verschillende karakters enz.

honden page profiel Fine Fine

" Wat vriendelijker? wat vindt je er dan niet vriendelijk aan?
ik vertel heel vriendelijk dat pups hier vrolijkheid ,gezelligheid en ontspanning brengen,en dat ik er niet aan moet denken ze uit logeren te doen ,want dat ik dan juist zulke klachten zou krijgen als ts.
Maar dat geld voor al mijn honden hoor ,niet alleen voor pups ,mijn jongste is 13 weken en de oudste 15 jaar .
Net wat je zegt ,ieder zijn mening ,die ik erg vriendelijk gaf voor mijn doen . "

Zonder hier nu een discussie te beginnen (ik hou het graag gemoedelijk) vind ik het niet zo'n vriendelijke uitspraak wat je doet. Dat je zegt 'dat ts dan wel niet in orde zou zijn'. Maar goed, ieder zijn mening toch!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik vind het zo vreemd dat er zo’n taboe lijkt te rusten op het uitspreken dat je misschien gewoon niet zo’n puppenmens bent en dat je dus blijkbaar al ‘niet in orde moet zijn’ om het niet leuk te vinden. Mijn pup is niet mijn eerste hond (dus daar hoeft het echt niet aan te liggen), en ik vond het nog steeds niet leuk. Ik vind het nog steeds heel vaak niet leuk, al begint het nu langzaamaan echt wel beter te worden (en nu begint ze alweer te puberen: ook niet leuk!). Ik ben zeker stressgevoelig, maar ik geloof niet dat ‘niet in orde zijn’ iets te maken zou hebben met het feit dat ik geen puppenmens ben.
 
Ik snap het wel hoor, puppy’s zijn erg schattig, ze doen onnozele dingen met een onschuldige kop omdat ze niet beter weten en ze zijn heel knuffelbaar. Maar ze vragen ook bijna 24/7 aandacht (alleen als ze slapen niet, nee, maar voor mij kwamen haar slaaptijden mij niet altijd goed uit, of was het moeilijk haar in rustmodus te krijgen, of waren de muizenslaapjes die ze deed gewoonweg niet lang genoeg om even iets voor mezelf te kunnen doen en tot rust te komen, etc.), je kunt ze immers bijna niet uit het oog verliezen de eerste tijd en je kunt je nachtrust wel vaarwel zeggen. Sommige mensen kunnen daar heel goed tegen, ik niet, ik heb met mijn handen in het haar gezeten en me heel klote gevoeld. En dat wist ik van tevoren, ik heb al voordat ik mijn pup in huis nam gezegd dat ik de eerste tijd niet leuk zou vinden, want ik wist van mijn vorige hond dat dat toen ook zo was. Mijn volgende hond zal weer gewoon als pup in huis komen en ik vermoed dat ik weer de eerste tijd zal afzien.
 
Maar als ik niet dacht dat het het waard ging zijn, zou ik geen pups nemen hoor. Ik ben met mijn oudste nu vier jaar verder en we kunnen samen lezen en schrijven, zij bezorgt me helemaal geen stress. Dat zal met de jongste weer precies hetzelfde gaan. Ik vind pups niet leuk, maar ik heb het afzien tijdens de puppy- en puberfase er dubbel en dwars voor over om na de intensieve puppytijd jarenlang met mijn honden te kunnen genieten van het leven samen.
 
Ik denk wel dat het behulpzaam is om je op de positieve dingen aan je pup te focussen als je de puppytijd als heel zwaar ervaart. Ik heb dat zelf wel gedaan, anders wordt het alleen maar zwaarder. Maar volgens mij gaat dat ondertussen best goed bij de TS, toch? En ik denk dat het belangrijk is dat je pup verder geen last heeft van jouw stress, juist daarom denk ik dat het heel goed is om je pup uit logeren te sturen als het je allemaal even zwaar valt. Een beetje afstand doet wonderen en daardoor kun je zelf even bijtanken. Ik heb mijn pup vaak uit handen gegeven (niet uit logeren) en het heeft ons echt geholpen. "

De titel van dit topic is ,

Help ik wil een puppy ,als ts geen puppymens zou zijn ,zou ze Help ik wil geen puppy zetten denk ik ?

Bij mij ligt nergens verder een taboe op hoor ,sta overal voor open .

En dat Ts niet lekker in haar vel zit is goed te lezen en niets mis mee als ik daar naar vraag lijkt me .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Doordat ze er zo druk  mee is denk ik dat je de leuke dingen misschien niet altijd ziet, die er natuurlijk wel zijn! En laten we eerlijk zijn, mensen die alleen maar voorbeeldige lieve honden hebben en nergens problemen mee hebben vind je minder snel op een forum. "

Een forum is er ook om ervaringen uit te wisselen ,vragen te beantwoorden ,verhalen over je eigen hond of honden ,en om over pups te klagen als dat oplucht .hp-smile

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Zonder hier nu een discussie te beginnen (ik hou het graag gemoedelijk) vind ik het niet zo'n vriendelijke uitspraak wat je doet. Dat je zegt 'dat ts dan wel niet in orde zou zijn'. Maar goed, ieder zijn mening toch! "

Nogmaals het was een vraag ,en ts gaf het toe .hp-thumbsup

honden page profiel Fine Fine

" Ik vind het zo vreemd dat er zo’n taboe lijkt te rusten op het uitspreken dat je misschien gewoon niet zo’n puppenmens bent en dat je dus blijkbaar al ‘niet in orde moet zijn’ om het niet leuk te vinden. Mijn pup is niet mijn eerste hond (dus daar hoeft het echt niet aan te liggen), en ik vond het nog steeds niet leuk. Ik vind het nog steeds heel vaak niet leuk, al begint het nu langzaamaan echt wel beter te worden (en nu begint ze alweer te puberen: ook niet leuk!). Ik ben zeker stressgevoelig, maar ik geloof niet dat ‘niet in orde zijn’ iets te maken zou hebben met het feit dat ik geen puppenmens ben.
 
Ik snap het wel hoor, puppy’s zijn erg schattig, ze doen onnozele dingen met een onschuldige kop omdat ze niet beter weten en ze zijn heel knuffelbaar. Maar ze vragen ook bijna 24/7 aandacht (alleen als ze slapen niet, nee, maar voor mij kwamen haar slaaptijden mij niet altijd goed uit, of was het moeilijk haar in rustmodus te krijgen, of waren de muizenslaapjes die ze deed gewoonweg niet lang genoeg om even iets voor mezelf te kunnen doen en tot rust te komen, etc.), je kunt ze immers bijna niet uit het oog verliezen de eerste tijd en je kunt je nachtrust wel vaarwel zeggen. Sommige mensen kunnen daar heel goed tegen, ik niet, ik heb met mijn handen in het haar gezeten en me heel klote gevoeld. En dat wist ik van tevoren, ik heb al voordat ik mijn pup in huis nam gezegd dat ik de eerste tijd niet leuk zou vinden, want ik wist van mijn vorige hond dat dat toen ook zo was. Mijn volgende hond zal weer gewoon als pup in huis komen en ik vermoed dat ik weer de eerste tijd zal afzien.
 
Maar als ik niet dacht dat het het waard ging zijn, zou ik geen pups nemen hoor. Ik ben met mijn oudste nu vier jaar verder en we kunnen samen lezen en schrijven, zij bezorgt me helemaal geen stress. Dat zal met de jongste weer precies hetzelfde gaan. Ik vind pups niet leuk, maar ik heb het afzien tijdens de puppy- en puberfase er dubbel en dwars voor over om na de intensieve puppytijd jarenlang met mijn honden te kunnen genieten van het leven samen.
 
Ik denk wel dat het behulpzaam is om je op de positieve dingen aan je pup te focussen als je de puppytijd als heel zwaar ervaart. Ik heb dat zelf wel gedaan, anders wordt het alleen maar zwaarder. Maar volgens mij gaat dat ondertussen best goed bij de TS, toch? En ik denk dat het belangrijk is dat je pup verder geen last heeft van jouw stress, juist daarom denk ik dat het heel goed is om je pup uit logeren te sturen als het je allemaal even zwaar valt. Een beetje afstand doet wonderen en daardoor kun je zelf even bijtanken. Ik heb mijn pup vaak uit handen gegeven (niet uit logeren) en het heeft ons echt geholpen. "

En hoe lang heeft dat geduurd bij je Octavia? Dat je met je handen in het haar zat/

honden page profiel Fine Fine

" De titel van dit topic is ,
Help ik wil een puppy ,als ts geen puppymens zou zijn ,zou ze Help ik wil geen puppy zetten denk ik ?
Bij mij ligt nergens verder een taboe op hoor ,sta overal voor open .
En dat Ts niet lekker in haar vel zit is goed te lezen en niets mis mee als ik daar naar vraag lijkt me . "

Het is nog wel iets anders als je zegt 'dat ze niet goed in haar vel zit'dan zo te zeggen 'je was vast niet in orde'. Maar goed, kan aan mij liggen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Het is nog wel iets anders als je zegt 'dat ze niet goed in haar vel zit'dan zo te zeggen 'je was vast niet in orde'. Maar goed, kan aan mij liggen. "

Lees even terug Fien ,het was een vraag ,er staat een vraagteken achter .

Ik heb in mijn berichten niets gewijzigd .En die vraag is beantwoord door help ik wil een puppy .

Dus helaas ,het ligt aan jou ,maar daar maak ik ook al geen punt van hoor .tongue-out

honden page profiel OctaviaOctavia

" De titel van dit topic is ,
Help ik wil een puppy ,als ts geen puppymens zou zijn ,zou ze Help ik wil geen puppy zetten denk ik ?
Bij mij ligt nergens verder een taboe op hoor ,sta overal voor open .
En dat Ts niet lekker in haar vel zit is goed te lezen en niets mis mee als ik daar naar vraag lijkt me . "

Zou kunnen, maar ik denk dus dat dat niet per se klopt. Ik vind de puppytijd ook niet leuk, maar dat nadeel weegt wat mij betreft wel op tegen de voordelen van mijn hond al als pup in huis hebben. Overigens wil het feit dat ik de puppytijd niet leuk vind natuurlijk niet zeggen dat ik mijn pup zelf niet leuk vind, ik ben dolblij met haar en zou haar niet willen ruilen voor een andere hond. Ik lees bij de TS in alle topics een beetje hetzelfde, ze vindt haar hondje volgens mij wel leuk, maar het valt ook wel zwaar. Dat kan ik goed begrijpen.

 

Je stelde inderdaad een vraag, dat mag. Maar ik vond het door de manier waarop het geformuleerd stond wel behoorlijk overkomen als een waardeoordeel. Ik denk dat de negatieve ondertoon ook komt door de woorden ‘niet in orde’. Die betekenen niet altijd voor iedereen hetzelfde en ik vermoed dat ik daar wellicht een negatiever beeld bij heb dan jij. En dan is geschreven taal soms toch moeilijker qua interpretatie natuurlijk, een misverstand ontstaat al snel.

honden page profiel OctaviaOctavia

" En hoe lang heeft dat geduurd bij je Octavia? Dat je met je handen in het haar zat/ "

Tot een week of veertien vond ik het heel zwaar, daarna begon ze wat moeitelozer mee te draaien in de routine. Dus het heeft hier niet zo heel lang geduurd gelukkig. Nu krijgt ze bananen in haar oren en vindt ze mij ineens niet meer interessant (en dat voor een heel baasgericht hondje, haha), maar dat vind ik toch minder ‘zwaar’ dan de puppytijd, want ik weet dat ze me wel gewoon begrijpt. Dat het dan wat langer duurt voordat ze (met een omweg) naar me luistert, vind ik niet zo’n probleem. Hoogstens af en toe een beetje irritant.

 

Bij mijn oudste hond heeft het drie weken geduurd en toen was het over, maar zij was al 17 weken toen ze bij me kwam en bovendien is ze braaf geboren (grapje natuurlijk, maar ik ben echt allang weer vergeten dat ik ooit met mijn handen in het haar heb gezeten door haar, haha).

honden page profiel Fine Fine

" Zou kunnen, maar ik denk dus dat dat niet per se klopt. Ik vind de puppytijd ook niet leuk, maar dat nadeel weegt wat mij betreft wel op tegen de voordelen van mijn hond al als pup in huis hebben. Overigens wil het feit dat ik de puppytijd niet leuk vind natuurlijk niet zeggen dat ik mijn pup zelf niet leuk vind, ik ben dolblij met haar en zou haar niet willen ruilen voor een andere hond. Ik lees bij de TS in alle topics een beetje hetzelfde, ze vindt haar hondje volgens mij wel leuk, maar het valt ook wel zwaar. Dat kan ik goed begrijpen.
 
Je stelde inderdaad een vraag, dat mag. Maar ik vond het door de manier waarop het geformuleerd stond wel behoorlijk overkomen als een waardeoordeel. Ik denk dat de negatieve ondertoon ook komt door de woorden ‘niet in orde’. Die betekenen niet altijd voor iedereen hetzelfde en ik vermoed dat ik daar wellicht een negatiever beeld bij heb dan jij. En dan is geschreven taal soms toch moeilijker qua interpretatie natuurlijk, een misverstand ontstaat al snel. "

Dit bedoelde ik ook, het kwam veroordelend over. Maar goed, een ieder zal hier met de beste bedoelingen reacties schrijven, ga graag uit van het goede van de mens!smile

honden page profiel Fine Fine

" Tot een week of veertien vond ik het heel zwaar, daarna begon ze wat moeitelozer mee te draaien in de routine. Dus het heeft hier niet zo heel lang geduurd gelukkig. Nu krijgt ze bananen in haar oren en vindt ze mij ineens niet meer interessant (en dat voor een heel baasgericht hondje, haha), maar dat vind ik toch minder ‘zwaar’ dan de puppytijd, want ik weet dat ze me wel gewoon begrijpt. Dat het dan wat langer duurt voordat ze (met een omweg) naar me luistert, vind ik niet zo’n probleem. Hoogstens af en toe een beetje irritant.
 
Bij mijn oudste hond heeft het drie weken geduurd en toen was het over, maar zij was al 17 weken toen ze bij me kwam en bovendien is ze braaf geboren (grapje natuurlijk, maar ik ben echt allang weer vergeten dat ik ooit met mijn handen in het haar heb gezeten door haar, haha). "

Hmmm, wij hadden ook een behoorlijk pittige puppy tijd maar de pubertijd is hier nog wel lastiger. Die van mij heeft ook bananen in de oren en is een enorme stuiterbal. Onze andere hond was ook een pittige pup en puber maar niks vergeleken bij de jongste!!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik denk dat het ook wel een beetje mee speelt dat TS het ene na het andere negatieve topic opent. Er is al geregeld aan het geopperd 1 topic aan te maken waar ze álles in kan delen, de leuke en minder leuke dingen.  Ook is TS door meerdere forumleden echt heel veel gewaarschuwd over hoe het hebben van een pup kán zijn. Vooral omdat TS al meerdere malen heeft aangegeven zelf niet helemaal lekker in haar vel zit en met verschillende problemen kampt. 

 

Dat er dan nu weer een topic geopend wordt waarin TS (schijnbaar erg verbaasd) aangeeft dat het haar allemaal zo zwaar kan ik dus met mijn hoofd niet bij. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ff terug on topic... Wie kent hem? "The recharging speednap" yell Zo nu en dan dacht ik echt, waar is dat uitknopje toch?! Denk dat vele dat hebben ook met baby's. Ok je kunt mazzel hebben en een relaxte hebben maar 1 van mijn achternichtjes vond echt dat ze 2,5 uur lang over een fles moest doen midden in de nacht. 10m slapen en kon ik weer uit om de volgende klaar te maken. Anders ging het luchtalarm af sealed

honden page profiel Sabine Sabine

honden foto van Sabine

Heel herkenbaar hoor, ik heb met mijn puppy die nu 5 maanden is ook wel gedacht waar ben ik aan begonnen de eerste 8 weken vooral. En dan is sascha mijn 3e yorkie dus je zou denken dat je dan wel wat ervaring hebt, maar ook ik vond het erg zwaar in het begin. Sascha beet de hele dag was heel druk en je had er echt een dagtaak aan haar zindelijk te maken maar nu na 5 maanden is het totaal anders vind ik. Sascha is super lief bijt niet meer slaapt lekker in de bench en loopt heerlijk mee aan de lijn en dagjes weg gaat ze ook heerlijk mee. Ik zou nooit meer een puppy nemen , als sascha er over minimaal 20 jaar niet meer is ga ik voor een herplaatsen hp-wink

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

ga ik voor een herplaatser  "

yell Dat is ook geen droom hoor. Komt ook gewoon je leven binnen marcheren en leer ze maar eens kennen. Pupper training helpt echt maar laten we even de perfectomundo? Achterwegen laten, dat bestaat gewoon niet yell Ik ben hoofdpijn af gelukkig met mijn herplaats, was een zeer lange pupper tijd lmaaoooo.

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Poeh ik lees hier zoveel topics over de "zware" puppy tijd. Ik kan me er helemaal niks bij voorstellen. Ik geniet van ieder moment en heb er inmiddels al 4 opgevoed.

Ik heb wel een partner maar die is niet veel thuis, dus de op voeding komt geheel op mij alleen. Ik heb dan ook absoluut niet de behoefte om de pup ergens onder te brengen, mijn volwassen honden ook niet. Ik voel mij juist waardeloos als ze er niet zijn.  

 

Trouwens geen verwijten, ik snap het alleen echt niet.

honden page profiel Fine Fine

" Poeh ik lees hier zoveel topics over de "zware" puppy tijd. Ik kan me er helemaal niks bij voorstellen. Ik geniet van ieder moment en heb er inmiddels al 4 opgevoed.
Ik heb wel een partner maar die is niet veel thuis, dus de op voeding komt geheel op mij alleen. Ik heb dan ook absoluut niet de behoefte om de pup ergens onder te brengen, mijn volwassen honden ook niet. Ik voel mij juist waardeloos als ze er niet zijn.  
 
Trouwens geen verwijten, ik snap het alleen echt niet. "

Zware zet je tussen aanhalingstekens, daar zit dan al wel een beetje een oordeel in verpakt:) Ik weet natuurlijk niet of je ook op mij reageert maar bij ons is het echt pittig. Ivm agressieve beschermingsdrang en daarnaast inderdaad gewoon druk en trekken aan de lijn, blaffen naar mensen enz.Wij hebben hier ook hulp voor. Het gaat echt al beter en we genieten steeds meer van hem.

En of je een pup wel of niet naar een opvang doet is natuurlijk helemaal je eigen keuze. Die van ons is 8 maanden en die heeft het heerlijk op de opvang! En het is fijn dat jij altijd bij je honden kunt zijn blijkbaar maar er zijn genoeg mensen die hun hond wel moeten onderbrengen. En het is trouwens ook goed voor de socialisatie. Oh en ps je zegt ik heb er al 4 opgevoed maar zie op je foto kleine hondjes, dat is wel anders dan een grote lobbes die 40 kilo gaat wegen.

 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Zware zet je tussen aanhalingstekens, daar zit dan al wel een beetje een oordeel in verpakt:-) Ik weet natuurlijk niet of je ook op mij reageert maar bij ons is het echt pittig. Ivm agressieve beschermingsdrang en daarnaast inderdaad gewoon druk en trekken aan de lijn, blaffen naar mensen enz.Wij hebben hier ook hulp voor. Het gaat echt al beter en we genieten steeds meer van hem.
En of je een pup wel of niet naar een opvang doet is natuurlijk helemaal je eigen keuze. Die van ons is 8 maanden en die heeft het heerlijk op de opvang! En het is fijn dat jij altijd bij je honden kunt zijn blijkbaar maar er zijn genoeg mensen die hun hond wel moeten onderbrengen. En het is trouwens ook goed voor de socialisatie. Oh en ps je zegt ik heb er al 4 opgevoed maar zie op je foto kleine hondjes, dat is wel anders dan een grote lobbes die 40 kilo gaat wegen.
  "

Niemand hoeft zich dit persoonlijk aan te trekken. Ik heb nu inderdaad 2 teckels, ze wegen niet veel nee maar zijn nu ook niet bepaald makke hondjes. Ik heb 1 terriër gehad,absoluut geen makke hond en de eerste was een Engelse Bulldog van toch ook zo'n 35 kilo. Ook neem ik nog vaak genoeg de hond van mijn ouders mee van 40 kilo.

 

Het gaat mij er niet om of een hond naar een opvang gaat, tuurlijk is dat prima als de hond het zelf leuk vind.  Wat ik niet snap is dat mensen dat nodig hebben om rust te hebben.  Ik kan me daar niets bij voorstellen.

Wat socialisatie betreft heb ik genoeg vrienden en kennissen waar ik vaak mee ga wandelen. Daar hebben ze ook geen tekort aan. 

 

honden page profiel Fine Fine

Ik vroeg het omdat je aangaf dat je hier zo veel leest over een moeilijke tijd met de hond en daar ben ik er 1 van. Maar daar werken we hard aan. We genieten echt ook hoor maar het is ook zwaar. Die van ons is van de puppytijd in de pubertijd gerold met een specifiek gedragsprobleem. Ik heb ook altijd honden gehad, onze oudere was ook geen makkelijke maar echt zo anders dan onze lab nu.

Nou als je een drukke hond hebt die veel tijd vergt en energie dan snap ik dat je je hond liever bij een opvang onderbrengt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het moet ook allemaal maar mogelijk zijn om de hond mee te nemen. En als de hond nog veel moet leren dan is het wellicht wat te vroeg om hem mee te nemen.  Maar iedereen doet waar hij of zij zich goed bij voelt toch! 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Ik vroeg het omdat je aangaf dat je hier zo veel leest over een moeilijke tijd met de hond en daar ben ik er 1 van. Maar daar werken we hard aan. We genieten echt ook hoor maar het is ook zwaar. Die van ons is van de puppytijd in de pubertijd gerold met een specifiek gedragsprobleem. Ik heb ook altijd honden gehad, onze oudere was ook geen makkelijke maar echt zo anders dan onze lab nu.
Nou als je een drukke hond hebt die veel tijd vergt en energie dan snap ik dat je je hond liever bij een opvang onderbrengt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het moet ook allemaal maar mogelijk zijn om de hond mee te nemen. En als de hond nog veel moet leren dan is het wellicht wat te vroeg om hem mee te nemen.  Maar iedereen doet waar hij of zij zich goed bij voelt toch!  "

Heel goed dat jullie eraan werken!

Ik heb er ook 1 gehad met gedragsproblemen, heel hard aan gewerkt maar dit nooit als last gezien. Mijn honden zijn als kinderen voor mij. 

 

Het gaat mij ook niet om opvang ivm vakantie! Dat moet iedereen zelf bepalen natuurlijk. Wij gaan niet of ze gaan mee, zelfs als pup zijnde. Ik begrijp alleen niet dat mensen hun pup ergens een paar dagen onderbrengen om tot rust te komen.

Ikzelf heb chronische ziekte van lyme en mijn energielevel is heel laag. Ik haal energie uit mijn honden en ze passen zich van pup af aan ook allemaal heel goed aan aan mijn ritme. Ik straal schijnbaar een rust uit en zij nemen dat snel over.

Dit weer niet verkeerd begrijpen, hier wil ik niks mee zeggen over anderen!

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

" Heel goed dat jullie eraan werken!
Ik heb er ook 1 gehad met gedragsproblemen, heel hard aan gewerkt maar dit nooit als last gezien. Mijn honden zijn als kinderen voor mij. 
 
Het gaat mij ook niet om opvang ivm vakantie! Dat moet iedereen zelf bepalen natuurlijk. Wij gaan niet of ze gaan mee, zelfs als pup zijnde. Ik begrijp alleen niet dat mensen hun pup ergens een paar dagen onderbrengen om tot rust te komen.
Ikzelf heb chronische ziekte van lyme en mijn energielevel is heel laag. Ik haal energie uit mijn honden en ze passen zich van pup af aan ook allemaal heel goed aan aan mijn ritme. Ik straal schijnbaar een rust uit en zij nemen dat snel over.
Dit weer niet verkeerd begrijpen, hier wil ik niks mee zeggen over anderen! "

Ik vind dit soort reacties (en die van Heleen) dus best raar. Alsof je een jonge moeder, die aangeeft er helemaal doorheen te zitten met een huilbaby, vertelt dat jij juist energie krijgt van jouw (huil of juist makkelijke) baby en het nooit in je hoofd zou halen om die een nachtje bij opa en oma te laten overnachten. Wat meelevendheid is dan best prettig ondanks dat er vantevoren al gewaarschuwd is voor pittige tijden.

Sterkte TO; ik vond het soms ook best pittig, vooral omdat ik het begeleiden van mijn jonge pubers rondom de hond nogal ern uitdaging vond.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Ik vind dit soort reacties (en die van Heleen) dus best raar. Alsof je een jonge moeder, die aangeeft er helemaal doorheen te zitten met een huilbaby, vertelt dat jij juist energie krijgt van jouw (huil of juist makkelijke) baby en het nooit in je hoofd zou halen om die een nachtje bij opa en oma te laten overnachten. Wat meelevendheid is dan best prettig ondanks dat er vantevoren al gewaarschuwd is voor pittige tijden.
Sterkte TO; ik vond het soms ook best pittig, vooral omdat ik het begeleiden van mijn jonge pubers rondom de hond nogal ern uitdaging vond. "

Tuurlijk mag er medeleven worden getoond! Maar net zoals er zoveel berichten hier zijn dat het zo zwaar is een puppy te hebben mogen diegene die dat absoluut niet zo ervaren dit ook aangeven! Anders lijkt het ook alleen maar of een pup hebben horror is hp-thumbsup

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^