Puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brentbrent

Hoi allemaal,

wij hebben een puppy pomeriaan van 4 maanden oud & ze is super flink bij ons. Enkel doet ze snachts haar boodschap in de bench zonder dit aan te geven.

Ze is nu 1 weekje bij ons. Heeft iemand een idee hoe we dit best kunnen aanpakken? En hebben jullie nog tips tegen het zindelijk maken? 

alvast bedankt????

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan 's nachts de wekker zetten, en haar er nog even uitlaten.

Waar staat de bench 's nachts?

honden page profiel brentbrent

Voorlopig staat de bench naast ons bed. Omdat ze nog niet beneden wil/kan slapen. En we gaan voor slapen gaan nog even een wandeling maken maar daar doet ze 9/10 keer niets.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Voorlopig staat de bench naast ons bed. Omdat ze nog niet beneden wil/kan slapen. En we gaan voor slapen gaan nog even een wandeling maken maar daar doet ze 9/10 keer niets. "

Buiten blijven tot ze het doet, ook al sta je daar een uur. En anders 's nachts er eens uit om dan buiten gaan te staan tot ze het doet. Of beide, als ze het 's nachts nog steeds doet wanneer ze het wel op de laatste wandeling heeft gedaan. Is even vervelend, maar het hoort erbij. Ofwel poetsen, ofwel buiten met je duimen staan draaien. 
Ze doen het vaak wel sneller als je eerst even speelt. 

Het zou ook kunnen dat de nacht bij jullie te lang is. Hier is een nacht voor een pup van 4 maanden van 23 tot 5 uur ongeveer. Langer verwacht ik het nog niet dat ze het kunnen ophouden. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Buiten blijven staan totdat ze een keer plassen, al duurt het een uur, zoiets heb ik nooit gedaan.

Omdat ik dat zelf niet eens volhou ha ha, veel te saai, dan sta je daar te staan embarassed

Dan nog liever de wekker zetten en even opnieuw eruit.

Of als je buiten bent geweest, en je pup heeft niets gedaan, even met haar binnen spelen, en dan weer naar buiten.

Meestal doen ze dan wel iets.

 

honden page profiel brentbrent

Prima, dan zullen we het zo eens proberen . Bedankt voor jullie hulp :) 

honden page profiel brentbrent

Prima, dan zullen we het zo eens proberen . Bedankt voor jullie hulp :) 

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Bij een nieuwe pup wordt hier een wekker gezet om de 3 uur 's nachts. Blijkt dit te lang dan wordt het om de 2 uur en zo verder. Is de pup nog aan het slapen als de wekker gaat dan zetten we de wekker een uur later en checken of ze dan onrustig/wakker zijn. Zo gaat het verder tot de ochtend. Die eerste paar nachten zijn best pittig maar eens je het ritme van je pup kent betert dit al snel.

 

Verder koppelen we ook meteen een commando aan het doen van een plasje en poepje. En prijzen en belonen als ze een plasje of poepje doen op een gewenste plek. Klinkt belachelijk maar hier heeft het altijd gewerkt.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Normaal gesproken bij pups van 8 of 10 weken? Ga je, je nest uit midden in de nacht om de twee uur yell Is het droog en geen schijt? Zet je het een 15m later. Nat en drol? Kwartiertje terug net zolang tot ze doorslapen. Bijna zoiets als een baby die je om de twee uur een flesje geeft en dan in de morgen die volle luier aanpakt maar die hebben honden niet, tenminste? Dat hoop ik maar.

 

Maar die van jouw is 4 maanden niet en net een week in huis? Dan kun je schijt en pies verwachten. Hetzij omdat de vorige eigenaar er geen aandacht aan heeft besteed, dat je een brood-fok te pakken hebt of je hondje gewoon bloed zenuwachtig is omdat ineens alles anders is dan voorheen.

 

Weet niet of het voor jou werkt maar hier al 3 keer gelukt met diverse honden en zelfs een konijn. Maak een schema met vaste uitlaat tijden op dezelfde plek waar je het wilt hebben. Beloon uitbundig als er iets gedaan wordt op de plek waar jij het wilt hebben (sta je soms ook voor schut op straat met je baby gejuich maar het werkt) Zorg dat je een half uurtje voordat jezelf naar bed gaat? De kans geeft om te ontlasten en ja ook die wekker weer midden in de nacht yell

 

Bench? Niet zo voor hier en zeker niet bij oudere pups. Liever een goeie dweil, schoonmaak middel en een hele hoop zen/geduld momenten. Je hond kan ook niets aangeven in een kooi op afstand.  Een bench gebruik je voor de veiligheid als je weggaat. Zodat je hond niet aan je stekkers kan knagen of het halve bankstel opvreet als je geen toezicht hebt. Hiervoor wil dat je bench trainen maar niet voor kak en pies. Kak en pies is vooral veel geduld hebben, vertrouwen winnen dat die gelegenheid er ook is. Als je goed gaat opletten? Dan herken je de signalen, beantwoord je deze? Zul je zien als je oplet dat je hond het ook feilloos gaat aangeven.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De wekker een aantal keer zetten in de nacht om de hond uit te laten.

Je hebt haar net een week, dan kan je natuurlijk geen wonderen verwachten.

 

Geeft ze overdag wel aan dat ze naar buiten moet?

honden page profiel brentbrent

Dit geeft ze nog niet aan, merken het wel aan haar als ze begint te snuffelen.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Dit geeft ze nog niet aan, merken het wel aan haar als ze begint te snuffelen. "

Dat doet ze goed! Het snuffelen is een mooie start hoor. Meteen oppakken en op de juiste locatie haar ding laten doen en prijzen. Op den duur zullen ze als alles goed is zelf naar de deur of uitgang wandelen om aan te geven dat ze moeten maar dit kan best een tijdje duren dus geen haast. 

 

Zeker niet straffen bij ongelukjes. Gewoon pup even wegzetten, alles reinigen en doen alsof er niets aan de hand is. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dit geeft ze nog niet aan, merken het wel aan haar als ze begint te snuffelen. "

Dan geeft ze t dus wel aan, alleen misschien minimaal of een manier wat je niet verwacht?

 

Toen mijn Maltezer nog een pup was, was heel ruw spelen haar manier om aan te geven dat ze nodig moest. Liet je haar gaan binnen, dan volgde er een halve minuut later een plas of een hoopje.

Volgende forumvraag: advies gevraagd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^