Help, het wordt heet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Veel honden zijn jaloers op je plavuizen mamma van Nessa. 

Via de grond verkoelen is het fijnste voor een hond. 

 

Ik heb ook een koelmat, net als die van Willemijn en die wordt regelmatig gebruikt. 

Ook heerlijke koude tegels en vorig jaar speciaal voor de hond airco aan gelegd. 

Baloe is nu ook zowat heel de dag binnen, ik krijg hem niet meer mee naar buiten met warm weer. 

Ik ga in alle vroegte naar het bos en in de late avond, verder doet hij het snel in de tuin als hij moet en daar ben ik erg blij mee dat ik hem dat heb aangeleerd. 

Baloe is een hond die niet tegen warmte kan, ik heb altijd donkere bouviers gehad maar die konden veel beter tegen de warmte dan onze blonde. 

Hij rent van schaduw naar schaduw in de bossen, alles om maar niet in de zon te hoeven zijn. 

In de tuin is de schaduwkant dan ook zijn favoriete plek. 

 

 

Heeft je hond een mooie gladde natte en rode tong bij het hijgen dan is het goed.

Zie je zijn tong schrompelen, bleek en of droog worden, dan begint je hond het moeilijk te krijgen. 

Je kan altijd zijn voeten even in een emmer water dompelen, natte handdoeken op de grond leggen en vooral zo veel mogelijk met rust laten. 

 

 

 

honden page profiel OlivierOlivier

Een Lekker hondenijsje kan ook helpen.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 juli om 09:22 --

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

21541.jpg    Ik maak het zelf, in een bak met fruit en water, de vriezer in, even onder de warme kraan om het uit de bak te krijgen en een heerlijk verkoelend ijsje.....

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

 

 

Wij laten ook lekker alles z'n gangetje gaan. Idd optijd/laat uit laten. Tussendoor gaan ze hier alleen snel naar de overkant om te plassen als ze moeten. Koelmatten worden hier veel gebruikt, mijn hond krabt en graaft eraan en de matten zijn na 3 jaar nog steeds goed. Ook hebben wij koelhalsbanden. Waterkoelbak. Waaier aan. 

 

Tussendoor krijgen ze een bevroren kong of lickimat. Watermeloen vinden ze ook lekker.

 

(Onze andere hond wilde niet op de koelmat liggen, maar met een kussensloop erom heen wel)

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Effe getest: koelmat in warme auto laten liggen = loeihete koelmat. Heb hem op stoel naast me gelegd en mijn hand erop gedrukt om te voelen of de gel zou afkoelen maar blijft echt heel warm. Te lang iig voor ern hond als die er op zou liggen of zitten. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Effe getest: koelmat in warme auto laten liggen = loeihete koelmat. Heb hem op stoel naast me gelegd en mijn hand erop gedrukt om te voelen of de gel zou afkoelen maar blijft echt heel warm. Te lang iig voor ern hond als die er op zou liggen of zitten.  "

Een warme omgeving plus een warme hond is echt wel anders dan bij kamertemperatuur. Hier een koelmat die gewoon koel blijft in huis. Als je hond eraf gaat, voel ik aan haar zij gewoon dat het koel is. Als het niet meer koel is, gaan ze wel ergens anders liggen.

 

Hier ook 1x vergeten in de auto, loeiheet. In de schuur precies zo. In huis echt niet het geval. We nemen hem ook mee in de auto en de airco werkt zo, dan is er ook niks aan de hand met de koelmat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Kijk ook naar een goed merk....in het begin heb ik een mindere kwaliteit gekocht werkte amper, die ik nu heb zijn echt uitstekend....

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Ik heb een prima merk en het was ook precies wel wat ik verwacht had maar dus wilde testen ivm de discussie een paar posts hierboven. Even proef op de som nemen want leek mij al dat het niet anders kan dan dat zo een ding loeiheet wordt in een hete omgeving. Die 15 graden minder werkt dan dus ook niet want al zou het 15 graden minder zijn dan is het nog te heet. Dit was meer voor de mensen die net als ik benieuwd waren;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ik heb een prima merk en het was ook precies wel wat ik verwacht had maar dus wilde testen ivm de discussie een paar posts hierboven. Even proef op de som nemen want leek mij al dat het niet anders kan dan dat zo een ding loeiheet wordt in een hete omgeving. Die 15 graden minder werkt dan dus ook niet want al zou het 15 graden minder zijn dan is het nog te heet. Dit was meer voor de mensen die net als ik benieuwd waren;-) "

Je had het in je vraag over 'een tijdje'. Ik ging er dus ook van uit dat je met dit warme weer geen uren in het bos wandeld. Hooguit eventjes half uurtje ofzo.

Dit was dan ook mijn antwoord;

 

We rijden met warm weer hier geen uren, maar meestal is t dan even hier of daar heen en dat is dan hooguit 15 minuten.

 

Berg ik 'm op na gebruik, zorg ik altijd dat die uit de zon ligt op t meest koele en donkere plekje in de auto en dan een handdoek eroverheen en op de terugweg weer gebruiken.

 

 

 

Ligt de mat teveel in de zon, wat ook op de beschrijving staat dat die niet in de volle zon mag, dan is het uiteraard te warm en werkt het niet.

 

 

In een andere post erna had ik het er ook over dat ik met de warme temperaturen ook altijd de ramen ietsje los heb. Dus de ergste warmte kan weg.

 

Misschien maakt dat verschil?

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Dat zal zeker het verschil maken. De auto stond met de achterkant in de zon, koelmat lag op de achterbank in de schaduw van de rugleuning maar binnenin de auto was het natuurlijk goed warm. Wat ik eigenlijk wilde testen was of een warme mat evengoed 15 graden koeler wordt bij aanraking maar dat was niet zo. De beginwarmte was ook zo hoog: daar wil je een hond niet op laten liggen. 

Kortom wat jij al schreef: niet te lang in de auto, koel plekje verstoppen of handdoek erop en raam laat ik soms ook stukje openstaan.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Bedankt voor alle tips! Ik krijg spontaan zin in watermeloen van deze discussie, die ga ik zeker inslaan :)

 

Nessa stond gisteren ineens met vier poten in het zwembadje in de tuin, dus misschien dat ze daar toch wat aan gaat hebben!

 

En ik heb het koelmatje van Willemijn besteld, ben benieuwd.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Weet niet of die al genoemd is? Maar pikzwarte hond hier dus die trekt lekker altijd de zon aan yell We hebben coolvest nog van ons vorige, niet zo een heel dure en die werkt nog steeds hp-thumbsup Legt het in het koude water een uurtje wringt hem uit en viola t/m 2 uurtjes verkoeling, voor de wandeling.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Weet niet of die al genoemd is? Maar pikzwarte hond hier dus die trekt lekker altijd de zon aan We hebben coolvest nog van ons vorige, niet zo een heel dure en die werkt nog steeds Legt het in het koude water een uurtje wringt hem uit en viola t/m 2 uurtjes verkoeling, voor de wandeling. "

Daar heeft een langharige hond met een hele dikke vacht niets aan, Botty is heel kortharig dat werk uitstekend, maar een langharige hond met zo,n dikke vacht die moet luchtig zijn en daar is de waterblazer voor, met en coolvest gaat het haar plakken en ontstaat er broei, geen aanrader...wel bij een hond zoals jij hebt @Anouk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Bedankt voor alle tips! Ik krijg spontaan zin in watermeloen van deze discussie, die ga ik zeker inslaan :-)
 
Nessa stond gisteren ineens met vier poten in het zwembadje in de tuin, dus misschien dat ze daar toch wat aan gaat hebben!
 
En ik heb het koelmatje van Willemijn besteld, ben benieuwd. "

Grootste maat ? laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

553411.jpg" Weet niet of die al genoemd is? Maar pikzwarte hond hier dus die trekt lekker altijd de zon aan We hebben coolvest nog van ons vorige, niet zo een heel dure en die werkt nog steeds Legt het in het koude water een uurtje wringt hem uit en viola t/m 2 uurtjes verkoeling, voor de wandeling. "

Te dikke vacht Anouk.....met een waterblazer blaas je de vacht open ....dan heeft ze het ook cool.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee hoor, lijkt dat de verkoeling voornamelijk op de het rug gedeelte zit maar de verkoeling zit hem op de oksels, nek en buik.  Op rug houd het de warmte tegen om naar binnen te komen. Zou alleen eens willen dat ze het in het wit maken net zoals die ingepakte arabieren yell maar dat vlekt natuurlijk.

 

Ps. de maat van Ogin wordt denk ik wel een probleempje hihi.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Nee hoor, lijkt dat de verkoeling voornamelijk op de het rug gedeelte zit maar de verkoeling zit hem op de oksels, nek en buik.  Op rug houd het de warmte tegen om naar binnen te komen. Zou alleen eens willen dat ze het in het wit maken net zoals die ingepakte arabieren maar dat vlekt natuurlijk.
 
Ps. de maat van Ogin wordt denk ik wel een probleempje hihi. "

De grootste maat van dit merk wat ik heb is uitmuntend...Groter hebben ze niet en is ook niet nodig..laughing   

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Haha, uiteraard!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Haha, uiteraard! "

Voor gewenning, was hier niet nodig, kan je er even een kussensloop overheen leggen....hier gaan ze er direct op als ik ze zomers neerleg....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Mamma van Nessa.....nog een tip over de coolmat....de mat is veilig maar geen botten geven op de mat, een bot heeft altijd wel wat scherpe randjes zou zonde zijn als de mat beschadigd, hier heb ik ze al jaren en nog altijd heel, maar ik heb geen slopers....in het begin alert zijn....

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ik laat Luna vooral zelf bepalen. Waar ze wil liggen, wanneer ze uit wil. Ik sta iig niet om 6 uur op om lang te wandelen. Als ik persé voor een bepaalde tijd moet lopen vanwege een overleg voor werk of een andere afspraak of een pakketje ofzo, moet ze mee, anders meldt ze zich vanzelf wel. Als ze het dan erg warm heeft, doe ik haar koelbandje om, dat vindt ze wel fijn, ligt te kwispelen als ik er mee aqn kom lopen. Verder: de schuifpui staat open, er staat een kinderbadje in de tuin (waar ze toch niet in gaat want ik heb een labrador die dus niet van water houdt), ze kan binnen op de tegelvloer onder de ventilator liggen of in de tuin op het gras, op de tegels of onder de tafel, ze zoekt zelf wel uit wat ze fijn vindt. Koelmatje heb ik ook, dat leg ik met extreme hitte wel op de fatboy voor als ze daar wil liggen, maar dat doet ze meestal niet. En af en toe een hondenijsje bestaande uit water met komkommer of aardbei uit de vriezer. Maar 90% van de tijd ligt ze ergens voor pampus met dit weer en ik geef haar geen ongelijk hp-shiny zouden mensen een voorbeeld aan moeten nemen, zoals ze in Spanje siësta houden wink

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Altijd interessant om te lezen hoe anderen hen hondenmaatje helpen.

Hier gebruiken ook al jaren een koelmat, hij vindt t geweldig. Ligt er heel t jaar door aan t voeteneind van de bank en hij ligt er graag op.

Verder met wandelingen grote rondes in de ochtend en voor t slapen gaan en tussendoor als hij moet een kleine ronde.

Dan krijgt hij een coolband om, eentje die telkens ff in t water moet om zijn werking te doen en koelte afgeeft.

Maar heb ook een coolband die werkt zoals die van de koelmat. Dus er is altijd een koelband standby.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Wil toch wel even waarschuwen dat ijs erg koud op de maag kan vallen. 

Die na het ijs eten er alles uit gooien. Dus geef liever geen ijs na het eten. 

 

We wandelen minimaal de eerste 5000 stappen heerlijk in het bos rond 8 uur en dan pas weer rond 20.00 uur 

de volgende wandeling. 

Soms een kleine wandeling tussendoor maar onze hond heeft een fijne tuin waar hij ook zijn behoefte in kan doen. 

 

Succes met de koelmat. 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gabber helemaal eens. Ijsjes vallen hier nooit goed, meestal diarree, ik geef t niet meer. 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Hier zijn het wel echt mini ijsjes hoor, een bakje van 2 bij 3 bij 1 cm hoog ofzo. En Luna bijt het ijs af en spuugt het uit, en eet de komkommer of aardbeien op hp-shiny nooit ziek van geworden. Maar ja, met haar verleden aan alles wat los en vast zit opvreten heeft ze een stalen maag gekregen dus ze kan wel wat hebben hp-wink

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wanneer je hond niet tegen een ijsje kan niet geven, hier geen enkel probleem....

honden page profiel Fine Fine 3 doggies

Ah ja, ik heb dan ook zo'n  medelijden met de diertjes. Mijn hond van 12 heeft het met dat weer ook zwaar, ze verwachten dinsdag wel 39 graden bij ons. Ik laat hem alleen uit om zijn behoeften te doen (mag in de tuin), goed nat houden, ijsjes geven en hij zoekt vaak de keuken op waar het koeler is. Onze jongere hond zal het ook zwaar hebben maar daar maak ik me minder zorgen om. Komt vast goed, keep it cool!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Graag wat koeler in de woonkamer voor jezelf en zeker voor de hond en geen airco ?    Flessenwater invriezen, niet vullen tot boven, water zet uit als het bevriest.....en zet de bevroren flessen voor de ventilator, zorg dat de hond er niet voor gaat liggen, zet de ventilator op tafel ...of op een plek waar de hond er niet voor kan gaan liggen..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

513425.jpg     Indertijd met Bams nog geen airco, dan zette ik bevroren flessen voor de airco...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Maar daar ligt je hond er toch voor?

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^