Vectra 3D (teken en vlooien) allergische reactie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Vraagje: twee dagen geleden heb ik mijn mini Australische Labradoodle pup van 3 maanden oud, op advies van de DA Vectra 3D pipet (tegen vlooien en teken) in de nek gegeven.
Daarvoor had ik het natuurlijke middel Stop wat naar mijn mening niet werkte want ik heb al twee teken bij haar weggehaald.

Maar sinds ik die pipet heb gegeven heeft ze heeft er jeuk aan de nek.
Neem aan dat dit door dit middel komt?

Ik kan het er nu niet meer afhalen.
Volgende maand een ander merk proberen?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dit middel mag je ook alleen bij heel kleine hondjes in de nek alleen geven, normaal moet je het op 3 a 4 plekken druppelen, kan zijn dat er te veel op is gedaan, maar een allergie kan ook, volgende keer ander middel uit proberen?

Jammer want persoonlijk vind ik deze het beste tegen teken.

Nee met natuurlijke middelen heb ik nog nooit effect gehad als ik naar het bos ging, waar heeel veel teken zaten, op andere plekken zaten geen of weinig teken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Vraagje: twee dagen geleden heb ik mijn mini Australische Labradoodle pup van 3 maanden oud, op advies van de DA Vectra 3D pipet (tegen vlooien en teken) in de nek gegeven. Daarvoor had ik het natuurlijke middel Stop wat naar mijn mening niet werkte want ik heb al twee teken bij haar weggehaald.
Maar sinds ik die pipet heb gegeven heeft ze heeft er jeuk aan de nek. Neem aan dat dit door dit middel komt?
Ik kan het er nu niet meer afhalen. Volgende maand een ander merk proberen? "

Ja dat kan maar Vectra 3d geeft wel de minste reactie is mijn ervaring. Normaal houdt de gevoeligheid max 48 uur aan. Als t erg vervelend blijft zou ik overstappen op nexgard of stoppen met preventief geven.

 

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Hoe erg is de jeuk? Als het af en toe een keer krabben is,zou je het zo kunnen laten en volgende keer een ander middel proberen. Is de jeuk heel hevig en blijft ze maar krabben, dan lijkt het mij een allergische/overgevoeligheidsreactie en zou je haar kunnen wassen om zoveel mogelijk van het middel te verwijderen. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Penny heeft dit middel ook gehad vanwege vlooien. De eerste dag was ze ziek, heel stil en sloom, voelde ook heel warm dus waarschijnlijk zelfs een beetje koorts. Die klachten zijn nu gelukkig over.

Jeuk op de plek waar het is aangebracht heeft ze ook, maar dat merk ik alleen als ik er aan kom. Ze gaat niet zelf krabben en heeft er niet zichtbaar last van

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sam heeft er nooit last van, maar ik geef het ook niet elke maand, ik geef het alleen als we naar het bos gaan en dat is meestal als we op vakantie gaan, hoef ik niet naar het bos maar veel honden in de buurt hebben teken, dan doe ik een ander merk, voor alleen vlooien gebruik ik Stronghold.

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Dank voor jullie reacties. Het is nu 48 uur geleden ongeveer. Zie haar nog steeds wel krabben aan de nek. Ik hou het even in de gaten.

Was net bij puppycursus en daar gaven ze aan geen voorstander te zijn van dit soort middelen. 
Dus liever niks of maar heel weinig. Bv 1 x per 6 maanden. 

Al die verschillende adviezen hp-frusty

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als je hond geen teken of vlooien heeft dan hoef je het ook niet te geven, maar bij de eerste teek of vlo zal ik het wel geven, mijn hond heeft het hele jaar nog niks gehad.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dank voor jullie reacties. Het is nu 48 uur geleden ongeveer. Zie haar nog steeds wel krabben aan de nek. Ik hou het even in de gaten.
Was net bij puppycursus en daar gaven ze aan geen voorstander te zijn van dit soort middelen. Dus liever niks of maar heel weinig. Bv 1 x per 6 maanden. Al die verschillende adviezen  "

Ik geef alleen als ze vlooien hebben, das ongeveer 1 x in de 3 jaar. Het blijft gif dus liefst zo min mogelijk.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze hond heeft hierop ook een (ernstige) reactie gehad. Wij hebben toen na 2 dagen de hond nog helemaal goed gewassen, de jeuk leek wel wat minder daarna.

 

Hier hebben ze alleen nog maar een kralenband tegen teken, nog geen teken gehad. Kan ook toeval zijn natuurlijk.. maar 't lijkt wel wat te doen bij onze honden.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik gebruik niks, ook geen teken, terwijl andere honden al teken krijgen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik gebruik momenteel ook dit "Stop!" middeltje en ik geef nog dagelijks gemalen fenegriek aan mijn pup. Tot nog toe heb ik 2 teken van hem afgehaald. Vroeger vond ik er enkele per dag op mijn oudere hond.surprised Dus het werkt.. min of meer. 

Ik twijfel nog of ik later een Seresto halsband zou gebruiken? ik ga eerst wat ervaringen met dit middel opzoeken..

Wat jeuk betreft.. Ik heb heel goeie ervaring met Pyoclean producten (voor honden en katten) en mijn DA is er ook voorstander van. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Voorlopig gebruiken we hier ook niks, ga twee keer in de week naar het bos en heb nog geen teek gevonden. Heb een seresto band liggen, maar vind het zo vervelend dat die de hele dag om moet blijven dus nog niet gebruikt

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Goed tussen de vacht kijken of de huid niet rood geworden is. Ik zou het hondje wassen denk ik, voor de zekerheid.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Voorlopig gebruiken we hier ook niks, ga twee keer in de week naar het bos en heb nog geen teek gevonden. Heb een seresto band liggen, maar vind het zo vervelend dat die de hele dag om moet blijven dus nog niet gebruikt "

Precies om die reden heb ik ook nog nooit een halsband tegen teken/vlooien (natuurlijke noch chemische) gebruikt. Ik krijg het niet over mijn hart dat mijn hond maanden, dag en nacht met dit ding rond zijn nek moet lopen. Lijkt me toch enorm vervelend. Al misschien voelt het niet zo erg voor hem, ik weet het niet.. maar ik heb ook altijd compassie met de zwitserse koeien die hun ganse leven met een rinkelende bel rond hun nek moeten blijven yell

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Snap de verwarring van overal andere adviezen krijgen. Maar iedere hond is dan ook anders. Mijn (inmiddels overleden) hond kon tegen geen van die chemische middelen. Niet die op de huid maar ook niet die in tabletvorm. Die kreeg er steeds nare soort epileptische aanvallen van terwijl ze dat anders nooit had. Iedere dag een schapenvet bonbon met knoflook hielp heel goed bij haar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Hier een hond met atopie, en een gebied wat rijk is aan teken...in februari begonnen met de fenegriek, ongelooflijk, geen teek gehad dit jaar, alle jaren iedere dag volop teken in dr vel, nu tot nu nog geen teek gehad....ik blijf het geven tot de herfst...is ook goed voor de huid en weerstand...geen gif kunnen wij hier geven , fenegriek is natuurlijk.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Precies om die reden heb ik ook nog nooit een halsband tegen teken/vlooien (natuurlijke noch chemische) gebruikt. Ik krijg het niet over mijn hart dat mijn hond maanden, dag en nacht met dit ding rond zijn nek moet lopen. Lijkt me toch enorm vervelend. Al misschien voelt het niet zo erg voor hem, ik weet het niet.. maar ik heb ook altijd compassie met de zwitserse koeien die hun ganse leven met een rinkelende bel rond hun nek moeten blijven  "

Haha die koeien yell maar inderdaad zo'n ding maanden om zal wel vervelend zijn en ik hou er ook van om haar nek te knuffelen! Vind het ook stom dat het niet gewoon werkt als je dat ding alleen naar buiten aan doet. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Hier een hond met atopie, en een gebied wat rijk is aan teken...in februari begonnen met de fenegriek, ongelooflijk, geen teek gehad dit jaar, alle jaren iedere dag volop teken in dr vel, nu tot nu nog geen teek gehad....ik blijf het geven tot de herfst...is ook goed voor de huid en weerstand...geen gif kunnen wij hier geven , fenegriek is natuurlijk. "

Hoe werkt fenegriek? Waar koop je het?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Hoe werkt fenegriek? Waar koop je het? "

Kruidenbaron.nl.   Fenegriek is een kruid dat gaat naar gewicht, lees je maar in...op de balk intikken..... fenegriek tegen teken  ...en is fenegriek goed voor een hond...dan kan je alles er over vinden...ik bestel het bij de kruidenbaron....en heb er wel zoveel baat bij......wanneer je de gebruiksaanwijzing goed opvolgd is je hond vrij van teken en vlooien..en hier al die tijd er geen, en al zal je eens een teek hebben dan nog, met chemie heb je ook nog wel eens teken....ik heb het advies gekregen van de arts van ogin, omdat ze geen chemie mocht hebben wegens haar atopie.        Fenegriek is een kruid met een kerrieachtige geur en smaak. Het is heel goed te gebruiken bij honden en katten als natuurlijke middel tegen vlooien, teken, muggen en andere ongedierte. Ook kan het gegeven worden als uw huisdier een sterkte geur met zich mee dragen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Hond tot 10 kg: 1 x per dag halve theelepel door het voer mengen; Hond tot 15 kg: 1 x per dag theelepel door het voer mengen; Hond 15-30 kg: 1 x per dag afgestreken eetlepel door het voer mengen; Hond vanaf 30 kg: 2 x per dag afgestreken eetlepel door het voer mengen.            Het verhoogd de weerstand bij je hond, de ...De groene os verkoopt het ook....        Ogin weegt 75 kilo, ik geef smorgens bij dr eten twee theelepels fenegriek, ze vind het nog lekker ook, bn het wel eens vergeten en zo in de bak gedaan, die was schoon op......ik geef het iedere dag, maar is niet nodig, de eerste twee weken iedere dag en daarna in het teken seizoen 3/4 keer in de week, ik woon in een tekengebied vandaar ik het iedere dag geef...en de goede eigenschappen van de fenegriek is meegenomen...

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Thanks ga ik eens bekijken. Wilde dus net naar het bos lopen en zag onderweg een teek bij Mila aan de zijkant van haar staart dus ging weer snel terug richting huis en onderweg ging ze rollen en was de teek eraf! Er zit nu een heel klein rood bultje. Hij was volgens mij ook niet echt volgezogen ofzo, was doorzichtig? Is de eerste keer dat ik zo'n beest zie blegh

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Thanks ga ik eens bekijken. Wilde dus net naar het bos lopen en zag onderweg een teek bij Mila aan de zijkant van haar staart dus ging weer snel terug richting huis en onderweg ging ze rollen en was de teek eraf! Er zit nu een heel klein rood bultje. Hij was volgens mij ook niet echt volgezogen ofzo, was doorzichtig? Is de eerste keer dat ik zo'n beest zie blegh "

Nadia....verleden jaar wel 15 op een dag, en smorgens volgegeten teken op de grond,terwijl ik ogin wel twee x per dag nakeek, ik heb door ogin er twee opglopen, waarvan een met een fikse ontsteking, kwam door het nakijken van Ogin, zit je hel dichtbij de hond en dan als een teek er net in zit ben je ook een doelwit....heel blij met dit kruid...

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Nadia....verleden jaar wel 15 op een dag, en smorgens volgegeten teken op de grond,terwijl ik ogin wel twee x per dag nakeek, ik heb door ogin er twee opglopen, waarvan een met een fikse ontsteking, kwam door het nakijken van Ogin, zit je hel dichtbij de hond en dan als een teek er net in zit ben je ook een doelwit....heel blij met dit kruid... "

Ik twijfel of ik het aan moet schaffen aangezien Mila pas loops geweest is en het niet gebruikt mag worden bij schijnzwangerschap. 

Vond dus helaas na het checken nog een teek op haar kont boehoeee heb zelf al de hele dag jeuk ervan haha ben ook best bang dat ik zelf ook een teek krijg, zit ik echt niet op te wachten bahbah

En zo'n kralen tekenband helpt dat iets? Wil liever geen chemische stoffen op haar gebruiken namelijk. 

Ze krijgt trouwens wekelijks een hoefje gevuld met schapenvet, dat helpt toch ook? 

Vorig jaar had ik tabletjes met knoflook, denk dat ik die maar weer ga halen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Hier ook alleen een middel als ik daadwerkelijk een vlo zie. Maar daar 2 jaar geleden ook een hele negatieve ervaring mee gehad. Ze had op een van de plekken waar ik het middel had gedaan (op de verkeerde plek: middenin de rug) erg zitten likken en bijten zodat ze een hotspot had. En op de andere plekken kreeg ze enorme roos, echt hele vlokken vettige schilfers. Pas dit jaar zijn die plekken weer weg, maar de roos is daarna nooit weer weggegaan. Dat kan ook ergens anders aan liggen natuurlijk, maar ik heb toen wel gezien dat vlooienmiddel echt wel troep is. Ik zou het NOOIT elke maand geven, tenzij de hond een enorme vlooienallergie heeft een 1 beet al een grote reactie geeft. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ik twijfel of ik het aan moet schaffen aangezien Mila pas loops geweest is en het niet gebruikt mag worden bij schijnzwangerschap. 
Vond dus helaas na het checken nog een teek op haar kont boehoeee heb zelf al de hele dag jeuk ervan haha ben ook best bang dat ik zelf ook een teek krijg, zit ik echt niet op te wachten bahbah
En zo'n kralen tekenband helpt dat iets? Wil liever geen chemische stoffen op haar gebruiken namelijk. 
Ze krijgt trouwens wekelijks een hoefje gevuld met schapenvet, dat helpt toch ook? 
Vorig jaar had ik tabletjes met knoflook, denk dat ik die maar weer ga halen. "

Alleen schapenvet werkt niet. Dan moet je die met knoflook nemen. Dat werkte goed bij mijn hond. Ook deed ik als ik ergens heen ging waarvan ik wist dat er vaak teken waren een druppel tea tree olie op de punt van haar oor.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Kivo - Tea Tree Olie Blend

Kivo - Tea Tree Olie Blend is een natuurlijke olie om teken, vlooien en huidproblemen bij jouw hond tegen te gaan. Het is een blend van 3 oliën; tea tree, argan en koudgeperste olijfolie. Door de donkere kleur van het glas blijft de kwaliteit optimaal en door het druppelpipetje kun je eenvoudig aanbrengen en doseren/

Gebruik

Drie keer per week een paar druppels aanbrengen achter de oren en de staartaanzet. De olie is na openen 12 maanden houdbaar!

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Alleen schapenvet werkt niet. Dan moet je die met knoflook nemen. Dat werkte goed bij mijn hond. Ook deed ik als ik ergens heen ging waarvan ik wist dat er vaak teken waren een druppel tea tree olie op de punt van haar oor. "

Dankje, ga ik eens naar kijken!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dankje, ga ik eens naar kijken! "

Voor katten is teatree giftig.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Voor katten is teatree giftig. "

Klopt. Goed dat je het nog even meldt. Ik heb gelukkig geen katten.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nagels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^