Nagels

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Hoi hoi, vraagje over een labrador. Die breng je an sich niet naar een trimsalon voor een trimbeurt (niet nodig lijkt me) maar neem aan dat de nagels wel af en toe geknipt moeten worden? Hoe doen jullie dat , daarvoor naar trimsalon brengen? Nou zal niet iedere labrador snel lange nagels krijgen maar vind de nagels van mijn puber nu al best lang, en scherp!

honden page profiel toto

honden foto van to

zelf knippen met een goed nagelschaar is dat zelf te doen hoor.

Durft u dat niet de dierenartsen knippen ook de nagels van honden (tegen betaling)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Inderdaad wat To daar zegt, zo duur is nagels knippen niet, hooguit 7,50 per beurt...en je kan de hond aan de lijn houden en een tien minuten op asfalt straat laten lopen....ook als je een trimster vraagt , nagels knippen , hanteren ze een klein prijsje.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kan ook gewoon bij de dierenarts, dan doet de dierenarts assistente dat.

 

honden page profiel Fine Fine

Ah helder! Met de andere hond gaan we een paar keer per jaar naar de trimsalon en dan doet ze de nagels erbij. Maar nu met de lab hoef ik niet om de vacht naar een trimsalon. Zelf kan nu denk ik niet want het is nogal een stuiterbal haha. Heel erg beweeglijk! Dank voor de tips! Dus dan de trimmer laten doen of de dierenarts. Op asfalt loopt onze hond vrij veel overigens.

 

honden page profiel Fine Fine

En heeft een labrador van zichzelf al wat scherpe nagels die je dus meer voelt omdat het nog zo'n jong ding is en hij dus opspringt, wild speelt soms enz? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Idd dierenartsen doen dat ook. Sommige gebruiken een dremel hier, zoiets link Mijn vrouw doet het met een nageltang en hondenvijl. Bij de laatste twee moet je wel je hondje laten wennen, dus niet gelijk gaan vijlen en knippen. Eerst laten wennen dat er aan die pootjes gekloot wordt.

honden page profiel Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Als het goed te zien is, kun je het zelf.

Tijdens een dierenartsconsult laten doen.

Bij sommige dierenarts praktijken kan ook tussentijds de dierenartsassistente het doen.

 

Er zijn dierenwinkels die soms ook de mogelijkheid van nagelsknippen aanbieden. 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" En heeft een labrador van zichzelf al wat scherpe nagels die je dus meer voelt omdat het nog zo'n jong ding is en hij dus opspringt, wild speelt soms enz?  "

Bij pups zijn ze zo ie zo wat scherper omdat ze nog dun zijn. Het is zo ie zo een goed idee om je pup te laten wennen dat er aan zijn lijf gekloot wordt. Zoals in de bek kijken, aan de teentjes zitten ect. Hier zal je dierenarts je ontzettend dankbaar voor zijn later + dat je zelf ook minder moeite zult hebben als je ooit eens zorg moet verlenen.

honden page profiel Fine Fine

Ja dat zijn we al aan het oefenen inderdaad, het is een jonge labrador en die laat zich niet zomaar in de bek kijken hoor,oef! Maar gaat al wat beter. Nu de teentjes erbij oefenen. Het zelf knippen durf ik nu nog niet aan, juist omdat hij zo stuiterend is en beweeglijk maar ik zal eens kijken of de dierenarts of trimsalon dit even kan fixen! Het is nu niet perse morgen nodig of zo maar wel binnenkort want ze zijn echt scherp.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Je kan ook met een nagelvijl proberen wat te vijlen. Deed ik in het begin ook. Heb nu zo'n elektrisch ding, heeeeeel fijn en als ik hem pak dan rent Mila naar me toe om haar nagels te laten doen haha dametje. Daarna krijgt ze natuurlijk iets heel lekkers. Zelfde met kammen, als ik mijn eigen haar kam komt ze erbij staan en kwispelen en moet ik haar ook kammen hp-heart

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ja dat zijn we al aan het oefenen inderdaad, het is een jonge labrador en die laat zich niet zomaar in de bek kijken hoor,oef! Maar gaat al wat beter. Nu de teentjes erbij oefenen. Het zelf knippen durf ik nu nog niet aan, juist omdat hij zo stuiterend is en beweeglijk maar ik zal eens kijken of de dierenarts of trimsalon dit even kan fixen! Het is nu niet perse morgen nodig of zo maar wel binnenkort want ze zijn echt scherp. "

Probeer iig in de avond, dan is alles rustiger aan geluid en reuring.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bij ons doen de assistentes van de da het altijd. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

30268.jpgHeb nog nimmer nagels geknipt van de hond, die slijten ....door op het asfalt te lopen...nagels van Bams, en ook de nagels van Ogin zijn kort....

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Heb nog nimmer nagels geknipt van de hond, die slijten ....door op het asfalt te lopen...nagels van Bams, en ook de nagels van Ogin zijn kort.... "

Klopt! Die van Mila hoef ik bijna niet meer te vijlen, behalve die aan de zijkant zitten, de duimpjes aan de voorpoten haha

honden page profiel Fine Fine

" Je kan ook met een nagelvijl proberen wat te vijlen. Deed ik in het begin ook. Heb nu zo'n elektrisch ding, heeeeeel fijn en als ik hem pak dan rent Mila naar me toe om haar nagels te laten doen haha dametje. Daarna krijgt ze natuurlijk iets heel lekkers. Zelfde met kammen, als ik mijn eigen haar kam komt ze erbij staan en kwispelen en moet ik haar ook kammen  "

Ah wat lief zeg van jouw hondjewink

Oh ja inderdaad, met vijlen dan haal ik de scherpe kantjes er van af, dat kan al heel veel schelen! Dank voor de tip.

honden page profiel Fine Fine

" Heb nog nimmer nagels geknipt van de hond, die slijten ....door op het asfalt te lopen...nagels van Bams, en ook de nagels van Ogin zijn kort.... "

Ja dat heb ik ook nooit eerder meegemaakt hoor, zie het nu voor het eerst bij onze jonge labrador. En voel het met name haha terwijl hij veel op het asfalt loopt! Wat een super lieve hond op jouw foto, hij ziet er zo cute uit!

honden page profiel JJ

De assistente van de dierenarts kan dat voor je doen, betaal je een klein bedrag voor

Vaak hoef je alleen het puntje te doen, ik doe het vaak met een elektrische nagelvijl , speciaal voor honden. Echt een uitkomst en fijner dan een schaar . 
misschien is dit ook iets voor je

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Hoe oud is je hond? Bij pups zijn de nagels inderdaad scherp, ze lopen nog niet genoeg om het te slijten en ze zijn nog zo dun en puntig. Maar het is vaak wel een teken dat de nagels te lang zijn. 

Ik zou sowieso zelf beginnen met oefenen van het knippen van de nagels. Als je hond het lastig vindt kan je simpel beginnen door bv het commando “pootje” aan te leren, dan wordt het een spelletje. In het begin doe ik ook nog wel eens alsof ik de nagels knip, maar eigenlijk beweeg ik alleen de schaar een beetje naar de poten toe. En dan heel erg belonen. Denkt de hond dat die wat gepresteerd heeft haha.

 

Als je nu veel oefent heb je er later profijt van. Het verschilt trouwens wel per hond wat werkt. De ene hond heeft kleine stapjes nodig en een berg aan beloningen. De andere hond wordt juist gestresst van alle poespas en daar moet je gewoon daadkrachtig te werk gaan en het geen groot ding maken.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Bij zware honden slijten de nagels makkelijk, het gewicht zorgt dat de nagels slijten, mijn hond heeft platvoeten, gevolg dat zijn nagels niet slijten, en best snel groeien, wij gaan elke maand naar de dierenarts omdat het niet te doen is, en bij de dierenarts is het zo gedaan, hij heeft ook zwarte nagels, dus de 1 knipt beter dan de ander, mijn dierenarts vraagt 12,50, maar krijgt er wel een checkup bij, even hart en longen luisteren, gewoon ff nakijken.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier hebben we ook vrijwel nooit nagels hoeven knippen, behalve die ellendige "duimnagels". Sommige hielden deze ook zelf kort d.m.v. afknabbelen/kauwen. 

Bij sommige slijt de nagel wat scheef door de voet/pootstand, dat vijl ik wat bij.

Maar als je het eng vindt om het zelf te doen, dan inderdaad effe langs de DA. Al zou ik dan liever naar een trimsalon gaan, minder "spannend of eng" voor de hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Klopt! Die van Mila hoef ik bijna niet meer te vijlen, behalve die aan de zijkant zitten, de duimpjes aan de voorpoten haha "

Klopt, die zitten te hoog die komen niet op de grond, en eens twee x in het jaar knippen of ik vijl ze bot.

honden page profiel Fine Fine

" Bij zware honden slijten de nagels makkelijk, het gewicht zorgt dat de nagels slijten, mijn hond heeft platvoeten, gevolg dat zijn nagels niet slijten, en best snel groeien, wij gaan elke maand naar de dierenarts omdat het niet te doen is, en bij de dierenarts is het zo gedaan, hij heeft ook zwarte nagels, dus de 1 knipt beter dan de ander, mijn dierenarts vraagt 12,50, maar krijgt er wel een checkup bij, even hart en longen luisteren, gewoon ff nakijken. "

Oke! Mijn hond is nu nog niet zo zwaar, is nog een puber. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Hier hebben we ook vrijwel nooit nagels hoeven knippen, behalve die ellendige "duimnagels". Sommige hielden deze ook zelf kort d.m.v. afknabbelen/kauwen. 
Bij sommige slijt de nagel wat scheef door de voet/pootstand, dat vijl ik wat bij.
Maar als je het eng vindt om het zelf te doen, dan inderdaad effe langs de DA. Al zou ik dan liever naar een trimsalon gaan, minder "spannend of eng" voor de hond. "

Mila heeft inderdaad ook een scheve die ik bij moet vijlen

Volgende forumvraag: AnnyX tuigen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^