Klopt dit.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Nou ik ben niet van plan mijn hond zo dik, lomp en onopgevoed te maken hoor haha. Vandaar ook dat ik er zo mee bezig ben. Weet je, ik vind een stuiterbal en hyperhondje natuurlijk niet erg maar omdat het andere probleem erbij komt (en dat is wel een ding) is het en en . Maar we willen er alles aan doen om het te laten slagen! Het is wel een heel sociale hond, naar mensen, naar andere honden en onze dieren. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vergelijk je zeker niet met haar hoor. Het gaat me puur om de kleur, hij is ook bruin.

Het wordt overigens idd wel gezegd, maar er wordt nog steeds van alles gezegd. Neus door de ontlasting duwen, maakt ze zindelijk. Van rauw vlees worden ze agressief. Rijden is een teken van een dominante hond. Een pup/hond dragen is absoluut een no go.

 

Ik heb bij mijn teef zelf in contract moeten ondertekenen dat de pup nooit op de slaapkamer mocht komen en altijd na mij moest eten.

 

Zeggen en laten zeggen... 

honden page profiel Fine Fine

Precies, hier in het begin ook gedacht hoe krijg ik hem zindelijk, nou dat is goed gelukt. Hij  wilde hij niet  alleen slapen, niet in de bench, dus bij hem geslapen in het begin, ook goed gekomen, bijtfase (puppytandjes) ook voorbij . Wat ik bedoelde met er worden hier nu twee dingen door elkaar gehaald is omdat het beschermingsgedrag (incl grommen en heel lelijk doen) niet is waar ik hier nu over schrijf. En dat hyper gedrag is echt niet het grootste probleem hoor maar toevallig nu zo vaak gehoord dat een bruine lab dat erg kan hebben. Maar inderdaad, zeggen en laten zeggen. Gewoon naar je eigen hond kijken. Ik neem aan dat je dat contract ook aan je neus hebt gelapt hahaha.

Fijne avond!

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Nee dat zeg ik ook niet hoor, dat staat los van het heel drukke gedrag. Wat heb jij gedaan aan de baknijd en beschermingsdrang? Ook een gt? Oh en agressief is hij op andere momenten dan moet je even mijn andere topic lezen. Tussen haakjes hoeft dit dan ook niet haha! "

Niet mijn hond. Hond van familie. Zij geloven niet in gedragstherapie. Denken dat de hond een "kronkel" heeft. Hondje is nu 9 jaar. Vertoont nog steeds hetzelfde gedrag, maar wordt rekening mee gehouden dat hij zo reageert. Geen kinderen bij in de buurt laten komen en geen kauwbotjes...Kan ik je dus geen tips over geven. Gelukkig zelf nooit een hond gehad die dit gedrag vertoonde.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Ik heb ook weleens gehoord wat Ientje al schreef: dat, om een bruine kleur te krijgen, er ergens een 'rood gen' ingemixt is wat wat agressiever is dan normaal. De precieze ins and outs weet ik niet, ook is mijn kennis van genetica niet goed genoeg hiervoor. Ik ken verschillende labradors in alle kleuren maar de bruine zijn allemaal aardig druk tot doorgedraaid. Meer dan blond of zwart. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Precies, hier in het begin ook gedacht hoe krijg ik hem zindelijk, nou dat is goed gelukt. Hij  wilde hij niet  alleen slapen, niet in de bench, dus bij hem geslapen in het begin, ook goed gekomen, bijtfase (puppytandjes) ook voorbij . Wat ik bedoelde met er worden hier nu twee dingen door elkaar gehaald is omdat het beschermingsgedrag (incl grommen en heel lelijk doen) niet is waar ik hier nu over schrijf. En dat hyper gedrag is echt niet het grootste probleem hoor maar toevallig nu zo vaak gehoord dat een bruine lab dat erg kan hebben. Maar inderdaad, zeggen en laten zeggen. Gewoon naar je eigen hond kijken. Ik neem aan dat je dat contract ook aan je neus hebt gelapt hahaha.
Fijne avond! "

Ik zie de topics idd los van elkaar hoor. Ik denk ook dat ''we'' (als in alle leden) er hier gewoon niet gaan aan uitraken om je met de serieuze probleem gedragingen te helpen. Puur omdat er geen visueel beeld van alles in de situatie is, je kunt emotie niet noteren.

 

Mijn jongste hond is ook écht een apart geval. Niemand die hem al gezien heeft en verstand van honden heeft, snapt er ook maar iets van. Ik heb er bewust ook nooit veel over geschreven, over zijn problemen, net omdat het zo complex is, dat wanneer je het niet meemaakt, je je er geen beeld kunt bij vormen.

Ik hoop echt dat je een goede GT treft!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb weleens een verklaring gehoord.
Dat was dat oorspronkelijk er alleen de zwarte en blonde labradors waren.
De bruine zijn pas veel later gekomen.
En dit was ook niet de bedoeling, maar mensen vonden het mooi dus het is er toch in gefokt.
Maar met als bijkomstigheid die karakters, dat zal wel met de bloedlijnen te maken hebben die toen zijn gebruikt.
Bepaalde karaktereigenschappen vererven ook weer, en dat is dan hierbij ook gebeurd.
Of deze verklaring ook echt klopt weet ik niet zeker, maar dit is wat ik ervan gehoord heb.
  "

De bruine werden bij de geboorte direct gedood, ze waren er wel. Maar bruin is recessief, dus er werden er wel minder geboren.

honden page profiel Fine Fine

Ja ik snap het! Die gt komt over een paar weken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Vraagje..als ik vertel aan mensen (of ze zien het) dat we een bruine labrador hebben zeggen ze vaak 'oh echt, die zijn echt onwijs druk en gek"

Nee, elke hond heeft bepaalde eigenschappen waar het mee opgroeit. Verders zijn alle honden best algemeen in gedrag als diersoort mits ze niet beperkt worden in lichamelijk aanpassingen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Ik heb in het verleden, een zwarte, en een blonde labrador gehad maar totaal geen stuiterballen.

Ook lief, en rustig naar mijn kinderen.

De buren hebben een bruine labrador, die is erg druk.

Als zij de hond uitlaat heb ik het idee: wie laat wie uit. 

Ik weet niet of het in de genen zit, denk eerder aan de opvoeding.

(Wanneer een dier niet voldoende zijn energie kwijt kan, tja dan kan je dingen verwachten)

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dat wordt dus betwist tegenwoordig "de opvoeding" of dat uitmaakt. Eigenlijk al een tijdje. Als we naar onze eigen honden kijken? Ook die van hetzelfde ras? Zijn ze allemaal anders maar hebben wel hond als diersoort algemene gedragingen met voorkeuren van wat ze leuk vinden.

 

Nu ben ik geen doctorandus maar zie dit vaak ook gebeuren in natuur docs. Niet iedere krokodil gedraagt zich hetzelfde toch doden ze een prooi op dezelfde manier.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Nee, elke hond heeft bepaalde eigenschappen waar het mee opgroeit. Verders zijn alle honden best algemeen in gedrag als diersoort mits ze niet beperkt worden in lichamelijk aanpassingen. "

Dit is laatst ook ter spraken gekomen in een ander topic en daar werd duidelijk dat je er toch wel een bijzondere mening over hebt. Dat mag je hier best nogmaals plaatsen maar presenteer je mening dan niet alsof het een feit is, dat zijn echt verschillende dingen, meningen en feiten...

 

Wat betreft de bruine labrador zou ik niet weten of die bepaalde genetische gedragskenmerken hebben. Wel fok je nooit alléén één eigenschap mee zoals bijvoorbeeld een kleur, bij die kleur horen meerdere genen wat er in theorie best in kan resulteren dat er bepaalde gedragskenmerken ingefokt worden. Zeker als ik hier lees dat ze populair geweest zijn, dan wordt er vaak niet meer zo verantwoord omgegaan met de fok. 

 

Bij jouw hond lijkt het me niet voor de hand liggend dat het door genen alleen komt (al is het rode cocker syndroom ook vrij opmerkelijk). Heb je specifieke voorbeelden van dit gedrag gehoord of meer het in het algemeen druk zijn?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik pretendeer ook niet of het mijn mening is en toch ook weer wel. Ik ben het ermee eens dat hond ansich? Een diersoort is.  Dus over het algemeen zeggend dat je een drukke hond hebt? Voldoe je misschien niet aan de behoefte van de hond als karakter, raak je niet de juiste snaren aan. Opgroeien met iets? Wil niet zeggen dat het karakter al gevormd is. Het helpt uiteraard wel een beetje mee omdat het duidelijk is wat er van de hond verwacht wordt.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker


Ik weet niet of het in de genen zit, denk eerder aan de opvoeding.
  "

Dat kan zeker. Maar ik vind het altijd zo oneerlijk omdat direct op opvoeding te gooien.  Ik heb zelf ook niet de makkelijkste hond en dan is opvoeden gewoon 3 keer zo hard werken. Mensen met drukke, energieke, ondernemende pups net een eigen wil hebben het gewoon wat zwaarder dan mensen met makkelijke volgzame ontspannen pups. Heb beide gehad dus ken het verschil. En van de moeilijkste pups leer je het meest, heb je uiteindelijk super veel voldoening als het lukt (al duurt dat soms  2 tot 3 jaar sorry TS) en wordt je heel immuun voor geërgerde blikken van mensen die denken dat je je hond niet opvoed terwijl je keihard aan het werk ben. Het komt goed! 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Toevallig heb ik dit de laatste tijd ook vaker gehoord. Wonen hier best wat labradors in de omgeving en er zijn er 2 die altijd agressief doen tegen mijn oppashonden. En dat zijn dus bruine. Als ik erover klaag tegen andere mensen zeggen zij dua ook vaak dat bruine agressiever zijn. Ik weet het verder ook niet maar vond het wel opvallend.

honden page profiel Fine Fine

" Dat kan zeker. Maar ik vind het altijd zo oneerlijk omdat direct op opvoeding te gooien.  Ik heb zelf ook niet de makkelijkste hond en dan is opvoeden gewoon 3 keer zo hard werken. Mensen met drukke, energieke, ondernemende pups net een eigen wil hebben het gewoon wat zwaarder dan mensen met makkelijke volgzame ontspannen pups. Heb beide gehad dus ken het verschil. En van de moeilijkste pups leer je het meest, heb je uiteindelijk super veel voldoening als het lukt (al duurt dat soms  2 tot 3 jaar sorry TS) en wordt je heel immuun voor geërgerde blikken van mensen die denken dat je je hond niet opvoed terwijl je keihard aan het werk ben. Het komt goed!  "

Precies dit! We hebben al afspraak met iemand die er verstand van heeft en die zou ook kijken naar het extreem druk zijn (wat hij ook niet 'normaal' vindt hoor. Maar beschermingsgedrag is het belangrijkste dat aangepakt moet worden.

honden page profiel Fine Fine

" Ik heb in het verleden, een zwarte, en een blonde labrador gehad maar totaal geen stuiterballen.
Ook lief, en rustig naar mijn kinderen.
De buren hebben een bruine labrador, die is erg druk.
Als zij de hond uitlaat heb ik het idee: wie laat wie uit. 
Ik weet niet of het in de genen zit, denk eerder aan de opvoeding.
(Wanneer een dier niet voldoende zijn energie kwijt kan, tja dan kan je dingen verwachten)
  "

 

honden page profiel Fine Fine

Nou dat is echt bij ons niet het geval hoor,dat het aan opvoeding ligt. Onze is volgens de gt ook extreem druk en daarbij nog ander probleem maar wordt ook aan gewerkt. Ook kan hij genoeg energie kwijt, hij mag alles, veel wandelen, spelen, zwemmen enz. We dachten soms zelfs dat we misschien te veel deden maar minder doen haalt ook niks uit. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Nou dat is echt bij ons niet het geval hoor,dat het aan opvoeding ligt. Onze is volgens de gt ook extreem druk en daarbij nog ander probleem maar wordt ook aan gewerkt. Ook kan hij genoeg energie kwijt, hij mag alles, veel wandelen, spelen, zwemmen enz. We dachten soms zelfs dat we misschien te veel deden maar minder doen haalt ook niks uit.  "

Je bent er wel heel stellig in dat het niet aan de opvoeding ligt. Het zou best kunnen dat er iets anders meespeelt maar ik krijg een beetje het idee dat je hier echt naar bevestiging zoekt dat het niet aan jullie ligt maar aan de hond. Juist als het wel aan de opvoeding ligt dan zijn er veel meer opties om het gedrag op te lossen. De perfecte opvoeding bestaat naar mijn mening niet, niemand doet alles perfect, misschien loop je soms op een onhandige manier naar je hond toe of is de toon van je stem niet geheel afgestemd op de situatie etc. Ik bedoel het niet als aanval maar zou je er niet beter voor open kunnen staan dat het gedrag om te buigen is, en niet door één of andere hersentumor ontstaat?

 

Het lijkt een beetje de mode te zijn om overal maar een sticker op te plakken, zodat het maar niet aan ons ligt. Maar dan leef je dus in huis met een hond waarmee je constant in de stress zit. Het lijkt me fijn er als er wel iets gevonden wordt wat helpt, bijvoorbeeld meer structuur in de dag of een andere manier van trainen of reageren op het gedrag. Ik hoop in ieder geval dat jullie eruit gaan komen en er een oplossing voor het gedrag komt in plaats van een uit de lucht gegrepen diagnose...

honden page profiel Fine Fine

" Je bent er wel heel stellig in dat het niet aan de opvoeding ligt. Het zou best kunnen dat er iets anders meespeelt maar ik krijg een beetje het idee dat je hier echt naar bevestiging zoekt dat het niet aan jullie ligt maar aan de hond. Juist als het wel aan de opvoeding ligt dan zijn er veel meer opties om het gedrag op te lossen. De perfecte opvoeding bestaat naar mijn mening niet, niemand doet alles perfect, misschien loop je soms op een onhandige manier naar je hond toe of is de toon van je stem niet geheel afgestemd op de situatie etc. Ik bedoel het niet als aanval maar zou je er niet beter voor open kunnen staan dat het gedrag om te buigen is, en niet door één of andere hersentumor ontstaat?
 
Het lijkt een beetje de mode te zijn om overal maar een sticker op te plakken, zodat het maar niet aan ons ligt. Maar dan leef je dus in huis met een hond waarmee je constant in de stress zit. Het lijkt me fijn er als er wel iets gevonden wordt wat helpt, bijvoorbeeld meer structuur in de dag of een andere manier van trainen of reageren op het gedrag. Ik hoop in ieder geval dat jullie eruit gaan komen en er een oplossing voor het gedrag komt in plaats van een uit de lucht gegrepen diagnose... "

 

honden page profiel Fine Fine

" Je bent er wel heel stellig in dat het niet aan de opvoeding ligt. Het zou best kunnen dat er iets anders meespeelt maar ik krijg een beetje het idee dat je hier echt naar bevestiging zoekt dat het niet aan jullie ligt maar aan de hond. Juist als het wel aan de opvoeding ligt dan zijn er veel meer opties om het gedrag op te lossen. De perfecte opvoeding bestaat naar mijn mening niet, niemand doet alles perfect, misschien loop je soms op een onhandige manier naar je hond toe of is de toon van je stem niet geheel afgestemd op de situatie etc. Ik bedoel het niet als aanval maar zou je er niet beter voor open kunnen staan dat het gedrag om te buigen is, en niet door één of andere hersentumor ontstaat?
 
Het lijkt een beetje de mode te zijn om overal maar een sticker op te plakken, zodat het maar niet aan ons ligt. Maar dan leef je dus in huis met een hond waarmee je constant in de stress zit. Het lijkt me fijn er als er wel iets gevonden wordt wat helpt, bijvoorbeeld meer structuur in de dag of een andere manier van trainen of reageren op het gedrag. Ik hoop in ieder geval dat jullie eruit gaan komen en er een oplossing voor het gedrag komt in plaats van een uit de lucht gegrepen diagnose... "

 

honden page profiel Fine Fine

Natuurlijk doen we niet alles perfecht. Het feit dat ik kan zeggen dat het niet met opvoeden te maken heeft is omdat we met een deskundig iemand aan het werk zijn. Even voor de duidelijkheid, het maakt me niet uit waar het door komt, ALS het maar wordt opgelost. Die van ons berschermt ook alles dat hij te pakken krijgt met zijn leven. Dus hopelijk komt er wat meer rust in huis nu we aan de slag gaan.Dit topic is ook niet het de belangrijkste, de beschermingsdrang weegt zwaarder alleen dit speelt ook. Dus het was gewoon een vraag. Trouwens, waar heb ik het over een hersentumor?

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

   Trouwens, waar heb ik het over een hersentumor? "

 

*Hond van mijn neef heeft een hersentumor gehad, op 2 jarige leeftijd, kon helaas niet meer geholpen worden, geen leuke ervaring om dat mee te maken.

Gedrag bleef hetzelfde, moe na inspanning, epileptische aanvallen, zwabberend lopen.

 

Ik hoop dat je verder komt met je gt.

Succes verder.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Natuurlijk doen we niet alles perfecht. Het feit dat ik kan zeggen dat het niet met opvoeden te maken heeft is omdat we met een deskundig iemand aan het werk zijn. Even voor de duidelijkheid, het maakt me niet uit waar het door komt, ALS het maar wordt opgelost. Die van ons berschermt ook alles dat hij te pakken krijgt met zijn leven. Dus hopelijk komt er wat meer rust in huis nu we aan de slag gaan.Dit topic is ook niet het de belangrijkste, de beschermingsdrang weegt zwaarder alleen dit speelt ook. Dus het was gewoon een vraag. Trouwens, waar heb ik het over een hersentumor? "

Je hebt het nergens over een hersentumor, dat noemde ik als voorbeeld van een erfelijke afwijking, zoiets kan in theorie vreemd gedrag veroorzaken. 

Ik hoop ook voor je dat er een oplossing komt. Succes!

honden page profiel Fine Fine

Dank je wel! We doen er alles aan! En dank voor de reacties 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Nou dat is echt bij ons niet het geval hoor,dat het aan opvoeding ligt. Onze is volgens de gt ook extreem druk en daarbij nog ander probleem maar wordt ook aan gewerkt. Ook kan hij genoeg energie kwijt, hij mag alles, veel wandelen, spelen, zwemmen enz. We dachten soms zelfs dat we misschien te veel deden maar minder doen haalt ook niks uit.  "

Maar het wil dus wel zeggen dat je extra tijd en energie in de opvoeding moet steken. Omdat je hond dus meer dan andere honden behoefte heeft aan duidelijkheid en grenzen. Volgens mij ben je al goed bezig (al ben ik geen fan van de methode van de hondenschool maar gelukkig zet je zelf ook je vraagtekens). Het komt vaak echt wel goed met de druktemakers maar het kost wel meer investering.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Maar het wil dus wel zeggen dat je extra tijd en energie in de opvoeding moet steken. Omdat je hond dus meer dan andere honden behoefte heeft aan duidelijkheid en grenzen. Volgens mij ben je al goed bezig (al ben ik geen fan van de methode van de hondenschool maar gelukkig zet je zelf ook je vraagtekens). Het komt vaak echt wel goed met de druktemakers maar het kost wel meer investering. "

Welke hondenschool?

 

Edit, reageer je op t topic van Marie misschien?

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Welke hondenschool?
 
Edit, reageer je op t topic van Marie misschien? "

o ja ik zit mensen door elkaar te halen. Krijg je met al die drukke pups :)  Maar de boodschap is dus vooral, het komt echt wel goed, maar niet vanzelf. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" o ja ik zit mensen door elkaar te halen. Krijg je met al die drukke pups :-)  Maar de boodschap is dus vooral, het komt echt wel goed, maar niet vanzelf.  "

Haha ja zo is dat. smile

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Maltezer vraagjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^