Klopt dit.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Vraagje..als ik vertel aan mensen (of ze zien het) dat we een bruine labrador hebben zeggen ze vaak 'oh echt, die zijn echt onwijs druk en gek' en laat die van ons nou eens onwijs DRUK zijn en hij heeft ook probleem gedrag (waar ik over schrijf in mijn andere topic). Maar klopt dit nu echt want waarom zou een bruine anders zijn dan een blonde of zwarte? Maar hoor het vaak nu, als het zo is waarom is dat dan zo? Groetjes!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Welke kleur labrador is het rustigst?

Veel toekomstige hondeneigenaren zoeken een rustige hond die zich makkelijk aanpast aan het gezinsleven. Labradors zijn wat dat betreft perfecte gezinshonden. Ze zijn makkelijk te trainen, betrouwbaar en gek op alle mensen.

Volgens veel Labrador liefhebbers zou de gele of blonde Labrador het rustigst zijn. Hier konden we echter geen betrouwbare cijfers van wetenschappers voor vinden. Volgens het artikel van Peter van Honk zouden bruine Labradors het minst rustig zijn.

Ook hier geldt weer: de ouders zijn belangrijker dan de kleur. Selecteer je op rustige ouderdieren, dan zal je puppy hoogstwaarschijnlijk ook een fijne rustige hond worden.

Bron: allesoverlabradors.nl 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat zou best kunnen.

8n de kleur zit meer dan alleen kleur in de genen.

Zo was vroeger de effen rode cocker een hond die vaak uit het niets iemand kon bijten., het schijnt dat dit in de factor ,,rood,, zat. 

Dus  gerelateerd aan de kleur genen.,

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb weleens een verklaring gehoord.

Dat was dat oorspronkelijk er alleen de zwarte en blonde labradors waren.

De bruine zijn pas veel later gekomen.

En dit was ook niet de bedoeling, maar mensen vonden het mooi dus het is er toch in gefokt.

Maar met als bijkomstigheid die karakters, dat zal wel met de bloedlijnen te maken hebben die toen zijn gebruikt.

Bepaalde karaktereigenschappen vererven ook weer, en dat is dan hierbij ook gebeurd.

Of deze verklaring ook echt klopt weet ik niet zeker, maar dit is wat ik ervan gehoord heb.

 

honden page profiel Fine Fine

Nou zoals ik dus in een ander topic aan de kaak heb gesteld hebben we een gt nodig omdat hij alles beschermt met zijn leven en los daarvan is hij mega druk. En omdat we nu zo die reacties krijgen ging ik me dat afvragen. Dank voor de reacties!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ken alle kleuren van de labradors, zijn allemaal grote stuiterballen die hun kracht niet kennen en overal doordenderen.... vaak zit het karakter ook bij de ouders, en dan heb je een jonge labrador die ook lekker vol energie is...

honden page profiel Fine Fine

Ja precies en die van ons is heeft dan ook nog beschermings drang en baknijd. We hebben een oudere die ook wel druk was maar echt deze is 100 keer drukker. Ik weet niet of iemand de film Marly en me gezien heeft maar daar lijkt die van ons op. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Van wat voor fokker komt je hond? 

Ik weet het fijne er niet van, maar volgens mij was er een periode dat bruine labradors opeens erg populair werden en er toen iets te soepel mee gefokt is, waardoor vervelende karaktereigenschappen bovenkwamen. Uiterlijk was belangrijker dan karakter. Dus daar komt het verhaal denk ik vandaan.

 

In jouw geval zou ik me niet te veel vastbijten op de kleur. Ik denk eigenlijk dat andere zaken waarschijnlijk een veel belangrijkere rol spelen. Zoals de fokker waar je hond vandaan komt en je eigen vaardigheden omtrent de omgang met je hond. 

Dus mijn antwoord is: ja er zitten kleine genetische verschillen tussen de vachtkleuren, maar nee dat is niet de reden waarom jouw hond doet zoals die doet. 

honden page profiel Fine Fine

Nou het is wel van een fokker die een gelegendheidsnestje had. Niet zoals onze andere hond met stamboom. Best apart, je zegt aan de ene kant ja er is verschil maar vervolgens 'daardoor komt het gedrag van je hond niet'.

Ja contact is er geweest met de fokker maar die geeft aan dit niet bij zijn hond en andere honden uit het nest te herkennen. Maar ja... Dit gedrag wat ik eerder in een topic beschreef is van zo'n orde dat er een gedragstherepeut aan te pas moet komen maar dat enorme drukke zit denk ik in de pup zelf , het is een enorme druktemaker. Vanaf het begin al (9 wken) alleen het beschermingsgedrag is pas iets van de laatste tijd.We hebben een oudere daarvan herken ik dit echt niet. Het is echt of hij speed neemt ofzo en dat is pittig. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Wat willemijn zegt, voor de gemiddelde labrador loop ik om of roep ik Abel bij me als hij los loopt. Ze zijn lomp en passen zich niet aan aan een in mijn geval 3 kilo hondje. Vind ze over het algemeen niet sociaal naar andere honden. Naar mensen daarentegen vind ik ze over het algemeen goedzakken en knuffels. Echte mensen honden vind ik ze. 
Heb een beetje stil meegelezen met je topics. En lijkt me pittig! Maar, als ik eerlijk ben, een hond voelt je energie. En ik lees de frustratie en de neerwaartse spiraal van het scherm af. Die voelt jouw hond denk ik ook.. begrijp me niet verkeerd ik snap waar het vandaan komt, maar jouw hond kan het niet plaatsen. Die voelt alleen boos en frustratie van zijn baasje en daar wordt ie onzeker van, een onzekere hond is geen pretje in gedrag. En dan was ie van mij maar 2 kilo in zijn puber fase. Ik zou proberen uit deze negatieve (denk) spiraal te komen en te kijken met de gt naar oplossingen en daar aan gaan werken. Ik weet dat dat makkelijk klinkt. Maar met boosheid, frustratie, angst gaat dit alleen maar erger worden. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Nou het is wel van een fokker die een gelegendheidsnestje had. Niet zoals onze andere hond met stamboom. Best apart, je zegt aan de ene kant ja er is verschil maar vervolgens 'daardoor komt het gedrag van je hond niet'.
Ja contact is er geweest met de fokker maar die geeft aan dit niet bij zijn hond en andere honden uit het nest te herkennen. Maar ja... Dit gedrag wat ik eerder in een topic beschreef is van zo'n orde dat er een gedragstherepeut aan te pas moet komen maar dat enorme drukke zit denk ik in de pup zelf , het is een enorme druktemaker. Vanaf het begin al (9 wken) alleen het beschermingsgedrag is pas iets van de laatste tijd.We hebben een oudere daarvan herken ik dit echt niet. Het is echt of hij speed neemt ofzo en dat is pittig.  "

Ja, wat ik zeg is dat er vast genetisch gezien lichte verschillen kunnen zijn tussen vachtkleur, maar dat andere zaken een veel en véél grotere rol zullen spelen in het gedrag van je hond. Bruine, blonde en zwarte labradors hebben namelijk nog steeds meer overeenkomsten met elkaar dan verschillen. 

 

Gedrag op de kleur gooien heeft geen zin, al snap ik dat het misschien een geruststellende werking kan hebben om probleemgedrag buiten je eigen bereik te plaatsen.

 

Een gelegenheidsnestje schrijf je. Grote kans dat zij niet veel weten over verantwoordelijk fokken. Dus dat zou al een puzzelstukje kunnen zijn.

 

En je hebt een labrador, die zijn druk. De blonde en zwarte ook. Zeker op die leeftijd. 

Er kan daarnaast nog van alles in de opvoeding gebeurd zijn waardoor het gedrag uit de hand loopt.

 

Mijn tip is om te kijken wat je kan doen om het gedrag te sturen zodat je een fijn maatje aan je hond hebt. Redenen aanwijzen die buiten je bereik liggen is een reflex van de mens, is namelijk fijn en prettig als dingen niet aan jezelf liggen maar aan iets anders. Maar door op deze manier het probleemgedrag te kaderen kom je niet ver. (En ik zeg niet dat het per se aan jou ligt! Wel dat je zelf met de oplossing zult moeten komen, want je hond gaat het niet voor je doen haha…).

Labradors worden al heel gauw een “Marley”, vooral op deze leeftijd. Het zijn energieke honden. En de moeilijkheid van de labrador is dat beleefd gedrag bij hen absoluut niet automatisch geleerd wordt. Daar is een actieve houding van de eigenaar voor nodig. In hogere mate dan bij andere honden. Op andere gebieden zijn ze dan weer makkelijker, maar fatsoen hebben ze dus niet. Dat het nu erg misgaat zou ik dus niet direct medicaliseren of als extreem zien, want een doorgeslagen labrador heb je nou eenmaal makkelijk. Fijn dat een GT je hierbij komt helpen. Soms kunnen kleine aanpassingen een wereld van verschil maken. Komt goed!

honden page profiel Fine Fine

" Wat willemijn zegt, voor de gemiddelde labrador loop ik om of roep ik Abel bij me als hij los loopt. Ze zijn lomp en passen zich niet aan aan een in mijn geval 3 kilo hondje. Vind ze over het algemeen niet sociaal naar andere honden. Naar mensen daarentegen vind ik ze over het algemeen goedzakken en knuffels. Echte mensen honden vind ik ze. Heb een beetje stil meegelezen met je topics. En lijkt me pittig! Maar, als ik eerlijk ben, een hond voelt je energie. En ik lees de frustratie en de neerwaartse spiraal van het scherm af. Die voelt jouw hond denk ik ook.. begrijp me niet verkeerd ik snap waar het vandaan komt, maar jouw hond kan het niet plaatsen. Die voelt alleen boos en frustratie van zijn baasje en daar wordt ie onzeker van, een onzekere hond is geen pretje in gedrag. En dan was ie van mij maar 2 kilo in zijn puber fase. Ik zou proberen uit deze negatieve (denk) spiraal te komen en te kijken met de gt naar oplossingen en daar aan gaan werken. Ik weet dat dat makkelijk klinkt. Maar met boosheid, frustratie, angst gaat dit alleen maar erger worden.  "

Ja dat klopt dat je er zelf niet meer relaxed mee om kan gaan. Maar het is ook nogal een situatie. Dan kun je gewoon niet altijd rustig blijven. Ben mijn hele leven honden gewend en geloof me, dat was ook best pittig met fases maar dit heb ik nooit meegemaakt. Dat beschermingsgedrag is ineens gekomen. Dat doen we ook hoor , eraan werken maar dat kost tijd. Mijn hond onzeker? Nou dat gevoel heb ik niet haha , hij loopt vaak over me heen. 

honden page profiel Fine Fine

" Ja, wat ik zeg is dat er vast genetisch gezien lichte verschillen kunnen zijn tussen vachtkleur, maar dat andere zaken een veel en véél grotere rol zullen spelen in het gedrag van je hond. Bruine, blonde en zwarte labradors hebben namelijk nog steeds meer overeenkomsten met elkaar dan verschillen. 
 
Gedrag op de kleur gooien heeft geen zin, al snap ik dat het misschien een geruststellende werking kan hebben om probleemgedrag buiten je eigen bereik te plaatsen.
 

 
Een gelegenheidsnestje schrijf je. Grote kans dat zij niet veel weten over verantwoordelijk fokken. Dus dat zou al een puzzelstukje kunnen zijn.
 
En je hebt een labrador, die zijn druk. De blonde en zwarte ook. Zeker op die leeftijd. 
Er kan daarnaast nog van alles in de opvoeding gebeurd zijn waardoor het gedrag uit de hand loopt.
 
Mijn tip is om te kijken wat je kan doen om het gedrag te sturen zodat je een fijn maatje aan je hond hebt. Redenen aanwijzen die buiten je bereik liggen is een reflex van de mens, is namelijk fijn en prettig als dingen niet aan jezelf liggen maar aan iets anders. Maar door op deze manier het probleemgedrag te kaderen kom je niet ver. (En ik zeg niet dat het per se aan jou ligt! Wel dat je zelf met de oplossing zult moeten komen, want je hond gaat het niet voor je doen haha…).
Labradors worden al heel gauw een “Marley”, vooral op deze leeftijd. Het zijn energieke honden. En de moeilijkheid van de labrador is dat beleefd gedrag bij hen absoluut niet automatisch geleerd wordt. Daar is een actieve houding van de eigenaar voor nodig. In hogere mate dan bij andere honden. Op andere gebieden zijn ze dan weer makkelijker, maar fatsoen hebben ze dus niet. Dat het nu erg misgaat zou ik dus niet direct medicaliseren of als extreem zien, want een doorgeslagen labrador heb je nou eenmaal makkelijk. Fijn dat een GT je hierbij komt helpen. Soms kunnen kleine aanpassingen een wereld van verschil maken. Komt goed! "

 

honden page profiel Fine Fine

Nee dat zeg ik ook niet dat ik 'het buiten mijn bereik zoek' Maar iedereen die ik vertel dat we een bruine lab hebben zegt al 'oh god meen je niet 'en dan de verhalen, terwijl ik niks over mijn hond heb gezegd nog snap je?

 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Nee dat zeg ik ook niet dat ik 'het buiten mijn bereik zoek' Maar iedereen die ik vertel dat we een bruine lab hebben zegt al 'oh god meen je niet 'en dan de verhalen, terwijl ik niks over mijn hond heb gezegd nog snap je?
 
  "

Wat wil je horen? 

honden page profiel Fine Fine

" Wat wil je horen?  "

? Dat is dus de reden dat ik vraag of ze daarom bekend staan. Is toch niet zo ingewikkeld haha.In ieder geval dank voor de reactie!

honden page profiel RJRJ

het valt of staat allemaal met de opvoeding....

honden page profiel Fine Fine

Nou RJ dat vind ik wel weer een beetje te kort door de bocht. Mijn hond IS druk vanaf dat hij bij ons is, 9 weken. Tuurlijk moet je daar iets mee en hem verder opvoeden maar het is een druktmaker  van jewelste, dat was onze andere hond echt niet zo, zelfde soort.En dan heb ik het nog niet eens over het andere probleem. Maar goed, toch bedankt voor je reactie!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Mijn hond onzeker? Nou dat gevoel heb ik niet haha , hij loopt vaak over me heen.  "

Een stabiele en zelfverzekerde hond voelt juist niet de behoefte om steeds te moeten vechten voor zijn spullen. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Dit "agressieve" gedrag heeft volgens mij echt helemaaaal niks met het ras, laat staan de kleur van je hond te maken. Heb stilletjes meegelezen. Ik herken echt alle problemen wat betreft de baknijd en het "agressieve". In mand sturen en dan naar je grommen..wat hij eenmaal te pakken heeft beschermen met zijn leven...En het is een kruising shihtzu x malteser. En hij is WIT..

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Ja dat klopt dat je er zelf niet meer relaxed mee om kan gaan. Maar het is ook nogal een situatie. Dan kun je gewoon niet altijd rustig blijven. Ben mijn hele leven honden gewend en geloof me, dat was ook best pittig met fases maar dit heb ik nooit meegemaakt. Dat beschermingsgedrag is ineens gekomen. Dat doen we ook hoor , eraan werken maar dat kost tijd. Mijn hond onzeker? Nou dat gevoel heb ik niet haha , hij loopt vaak over me heen.  "

Het heeft echt even geduurd voor ik doorhad hoe wiebelig abel werd van mijn onzekerheid. Soms was ik namelijk zelf onzeker omdat het nog niet lekker liep, we tegen gedragsproblemen aanliepen en je dan ook nog 1000 tips krijgt dus je van alles probeert maar het niet helpt. Hij ging vanuit onzekerheid/angst snappen. Dat onzekere uitte zich bij abel ook door uit zn plaat te gaan op straat ineens, door te grommen als ik in de buurt kwam als hij lag te slapen. Vaak had zijn gedrag niet zo veel met de daadwerkelijke situatie te maken maar met de constante spanning die er onbewust ingeslopen was doordat we niet de beste start hadden. Het had echt een stuk bewustwording bij mijzelf nodig wilde ik de situatie ombuigen. Die verandering bij mijzelf was de grootste stap, daarna kon ik weer gaan trainen. En ja met een gt samen en in het begin met canifelox calm, om hem zo veel mogelijk uit het rood te houden waar hij veel te makkelijk in schoot. Nu begint hij gelukkig bij groen en grijp ik in als het geel/oranje dreigt te worden. 

honden page profiel Fine Fine

" Dit "agressieve" gedrag heeft volgens mij echt helemaaaal niks met het ras, laat staan de kleur van je hond te maken. Heb stilletjes meegelezen. Ik herken echt alle problemen wat betreft de baknijd en het "agressieve". In mand sturen en dan naar je grommen..wat hij eenmaal te pakken heeft beschermen met zijn leven...En het is een kruising shihtzu x malteser. En hij is WIT.. "

Nee dat zeg ik ook niet hoor, dat staat los van het heel drukke gedrag. Wat heb jij gedaan aan de baknijd en beschermingsdrang? Ook een gt? Oh en agressief is hij op andere momenten dan moet je even mijn andere topic lezen. Tussen haakjes hoeft dit dan ook niet haha!

honden page profiel Fine Fine

" Een stabiele en zelfverzekerde hond voelt juist niet de behoefte om steeds te moeten vechten voor zijn spullen.  "

Dat klopt!

honden page profiel Fine Fine

" Het heeft echt even geduurd voor ik doorhad hoe wiebelig abel werd van mijn onzekerheid. Soms was ik namelijk zelf onzeker omdat het nog niet lekker liep, we tegen gedragsproblemen aanliepen en je dan ook nog 1000 tips krijgt dus je van alles probeert maar het niet helpt. Hij ging vanuit onzekerheid/angst snappen. Dat onzekere uitte zich bij abel ook door uit zn plaat te gaan op straat ineens, door te grommen als ik in de buurt kwam als hij lag te slapen. Vaak had zijn gedrag niet zo veel met de daadwerkelijke situatie te maken maar met de constante spanning die er onbewust ingeslopen was doordat we niet de beste start hadden. Het had echt een stuk bewustwording bij mijzelf nodig wilde ik de situatie ombuigen. Die verandering bij mijzelf was de grootste stap, daarna kon ik weer gaan trainen. En ja met een gt samen en in het begin met canifelox calm, om hem zo veel mogelijk uit het rood te houden waar hij veel te makkelijk in schoot. Nu begint hij gelukkig bij groen en grijp ik in als het geel/oranje dreigt te worden.  "

 

honden page profiel DagmarDagmar

Van ieder ras wordt wel wat beweerd.  De mijne worden opgevoed geboren, maar vallen je wel minstens 1 keer in hun leven aan. In de rug uiteraard. Haha!

 

Mijn zus heeft een bruine labrador, het 1ste jaar was die een lastpak, krabde veel aan de ramen. Maar goed, zus doet ook wel niet aan opvoeden, wandelen, entertainen. Ondertussen is hij getransformeerd in de standaard veel te dikke domme lompe labrador.

 

honden page profiel Fine Fine

Zeker ik ben me bewust van oorzaak gevolg.Daarom hebben we ook hulp!! Er hing hier tot een maand geleden wel een goede rustige sfeer hoor ondanks onze stuiterbal. Ik denk dat er nu twee dingen door elkaar gehaald worden . De beschermingsdrang en baknijd is iets anders dan waar ik nu over schrijf. Bij ons is het dus nu en en maar de anders problemen zijn nog niet lang aan de hand.

honden page profiel Fine Fine

" Van ieder ras wordt wel wat beweerd.  De mijne worden opgevoed geboren, maar vallen je wel minstens 1 keer in hun leven aan. In de rug uiteraard. Haha!
 
Mijn zus heeft een bruine labrador, het 1ste jaar was die een lastpak, krabde veel aan de ramen. Maar goed, zus doet ook wel niet aan opvoeden, wandelen, entertainen. Ondertussen is hij getransformeerd in de standaard veel te dikke domme lompe labrador.
  "
 
 

 

honden page profiel Fine Fine

Nou nou dat is ook niet zo netjes uitgedrukt. Ik hoop dat je zus niet meeleest haha. Te dikke domme lompe...doet niet aan opvoeden enz.

honden page profiel DagmarDagmar

Het is gewoon zo. En nee, haar interesse in honden rijkt al helemaal niet zo ver dat ze erover zou gaan lezen/schrijven hahaha!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Maltezer vraagjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^