Maltezer vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngmarIngmar

Hey hey!

Na jaren nagedacht te hebben over het in huis nemen van een hond is het de afgelopen week opeens heel snel gegaan. We wisten 100% zeker welk ras we in huis wilden halen (Maltezer!), en we zijn rustig rond gaan zoeken. In eerste instantie wilden we op z'n vroegst aan een pup beginnen. We wilden een pup van een echte fokker, dus gingen er van uit dat dat lang zou duren. Uiteindelijk via via bij een hele goede terecht gekomen die een nestje had die eind juni weg mogen. We gaan over een paar weekjes kijken, maar er is een reutje voor ons gereserveerd.

Nu zijn we dus rustig een beetje aan het orienteren welke spullen we nodig hebben. En daar heb ik wat vraagjes over.

Als we hem ophalen willen we al een tuigje hebben. Ik kwam dit Y-tuig tegen wat goed aangeschreven staat: https://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/hondvriendelijk-y-tuig-hondentuig-y-vorm-model-tuigje-harnas-hond-ytuig/

Ik weet dat honden snel groeien en dat je na een paar weken/maanden een nieuwe nodig hebt, maar dat maakt ons niet uit. Prijs ook niet. Zolang het maar een goede is voor een pup. We weten alleen niet hoe groot zo'n pup is rond de 8 weken. Uitgaande van de specificaties is een XXXS prima voor een Maltezer pup. Maar heeft iemand anders misschien een andere gouden tip voor een goed tuigje voor die eerste weken? Liefst wel gewoon nieuw.


Zijn er vroeg mee, omdat de fokker best een eind weg woont, dus als we hem ophalen zullen we onderweg wel een paar keer moeten stoppen om hem uit te laten en dan hebben we dus al wel een harnas nodig. Halsband vinden we zielig, doen we liever niet.


En tweede vraag heeft met voedsel te maken. Uiteraard gaan we gewoon door met het geven van de brokjes die de fokker geeft (weet nog niet welke dat zijn - nog niet gevraagd, duurt nog een paar weken voordat we hem ophalen), en die geeft ze ook mee als we hem ophalen, maar willen daarna dus eventueel wel overstappen qua voer. In een langzaam tempo uiteraard. Zijn er goede merken voor Maltezer pups? Gelezen dat je graan zoveel mogelijk moet vermijden. Zaten zelf naar iets te kijken als https://www.purina.nl/hond/hondenvoer/product-proplan-puppy-small-optistart-kip Is dat eventueel wat? Willen wel brokjes geven, echt vers vlees dus niet (niet consistent iedere dag althans). Iemand misschien een goede tip?


We kijken er erg naar uit :D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje, een tuigje is goed, maar kan je misschien aan de fokker vragen de maat en welk tuigje, en wat betreft voer , je weet nog niet wat de fokker geeft, wie weet geeft ze uitstekend voer en hoef je voorlopig niets te doen om te kijken naar ander...en misschien een lekker mandje voor je nieuwe pup ? Wat speelgoed ?   De link die  je aangeeft is goed, daar heb ik ook een y-tuig vandaan, je kan haar ook mailen voor de maat, maar dan moet je wel de omvang van de pup weten.... zijn goede tuigjes, ik kan je niet aan de maat helpen ik heb er een voor 75 kilo...laughing   maar ze helpen je goed.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een broodfokker is ook een echte fokker voor de wet.

 

Vraag de fokker of hij de laatste week de nek en borstomvang wil meten, dan kun je een passend tuigje kopen voor de eerste weken.

 

Qua voer is er zo veel op de markt, ik zou eens op voerwijzer kijken en met de fokker overleggen.

honden page profiel KimKim

Een week voordat ik mijn pup kreeg heeft de fokker haar nek- en borstomvang opgemeten zodat ik het juiste maat tuigje kon kopen. Dat zou je ook aan jouw fokker kunnen vragen. 
Voor mij maakt de prijs wel uit aangezien zo’n tuigje maar heel kort mee gaat, ik heb daarom gekozen voor het Petlando mesh y-tuigje. Erg tevreden over, enige nadeel dat het over het hoofd aan moet. Een tip; koop een lichte riem. Ik heb daar niet bij nagedacht en de bijpassende riem maat M gekocht maar die is eigenlijk te zwaar voor zo’n klein pupje. Veel plezier alvast aan voorpret! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je de hele uitzet aan moet schaffen, kijk dan vooral ook op Marktplaats.  Het leven is al duur genoeg.

Veel plezier, wij zijn hier dol op pupfoto's!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee joh! Als je hem net ophaalt? Lekker op je schoot zetten laat maar pissen uit zenuwen lol. Wil je broek/kleding beschermen of je autobekleding? Puppy matjes. Kleding direct in een bak water en uitspoelen en welk ras dan ook? Enthousiast, zenuwachtig, bang krijg je een ongelukje en je krijgt hem nog keer op latere leeftijd wink

 

Dat gezegd? Maltezers zijn best dwarsliggers in zindelijkheidstraining ze doen er wat langer over omdat de tijd vanuit huis uit al niet ingestoken wordt. Karaktervorming..... wordt verkocht als beginners of makkelijke handzame hond. Geen enkele hond is zo, dat moet je ze echt aanleren.

 

Tuigje hp-thumbsup  Dat zet de druk van de thryriod cartilage en gland af, ook best van belang wink. Maar dat tuigje moet je ook aanleren om te dragen. Ga er maar vanuit? Dat je pup nog niets geleerd heeft of weet.

 

Heb je brood -fk? Begin al vast te sparen, de gezondheid is niet al te best daar. Je kunt nog nee zeggen dan maar als je er wel voorgaat? Deal dan met alles wat daarbij komt kijken. Iets aanleren is normaal trouwens, elke pup heeft dat.

honden page profiel IngmarIngmar

" Nee joh! Als je hem net ophaalt? Lekker op je schoot zetten laat maar pissen uit zenuwen lol. Wil je broek/kleding beschermen of je autobekleding? Puppy matjes. Kleding direct in een bak water en uitspoelen en welk ras dan ook? Enthousiast, zenuwachtig, bang krijg je een ongelukje en je krijgt hem nog keer op latere leeftijd
 
Dat gezegd? Maltezers zijn best dwarsliggers in zindelijkheidstraining ze doen er wat langer over omdat de tijd vanuit huis uit al niet ingestoken wordt. Karaktervorming..... wordt verkocht als beginners of makkelijke handzame hond. Geen enkele hond is zo, dat moet je ze echt aanleren.
 
Tuigje   Dat zet de druk van de thryriod cartilage en gland af, ook best van belang . Maar dat tuigje moet je ook aanleren om te dragen. Ga er maar vanuit? Dat je pup nog niets geleerd heeft of weet.
 
Heb je brood -fk? Begin al vast te sparen, de gezondheid is niet al te best daar. Je kunt nog nee zeggen dan maar als je er wel voorgaat? Deal dan met alles wat daarbij komt kijken. Iets aanleren is normaal trouwens, elke pup heeft dat. "

Ik waardeer het niet zo dat je het nu hebt over brood fok, nadat ik in de OP duidelijk heb uitgelegd dat hij gewoon van een goede erkende fokker af komt. Geen valse aannames graag.


Verder snap ik ook heel goed dat je een hond moet trainen.


En ik zeg ook niet dat de hond in de auto niet op schoot mag. Enkel dat ik er bij stil sta dat het voor een hondje af en toe goed is om wat te bewegen i.p.v. een paar uur in de auto te zitten.

honden page profiel IngmarIngmar

" Gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje, een tuigje is goed, maar kan je misschien aan de fokker vragen de maat en welk tuigje, en wat betreft voer , je weet nog niet wat de fokker geeft, wie weet geeft ze uitstekend voer en hoef je voorlopig niets te doen om te kijken naar ander...en misschien een lekker mandje voor je nieuwe pup ? Wat speelgoed ?   De link die  je aangeeft is goed, daar heb ik ook een y-tuig vandaan, je kan haar ook mailen voor de maat, maar dan moet je wel de omvang van de pup weten.... zijn goede tuigjes, ik kan je niet aan de maat helpen ik heb er een voor 75 kilo...   maar ze helpen je goed. "

Bedankt voor de tips! En de rest uiteraard ook, bedankt voor het tijd vrij maken om te reageren :) Inderdaad een goede om de week voor het ophalen de pup even op te laten meten zodat ik het zeker weet qua maat.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er wordt hier over broodfok geschreven, Ingmar haalt haar pup niet bij een broodfokker vandaan hoor....ook hier een pup van ver opgehaald, en ieder uur er lekker even uit de auto, Pootjes strekken...evn rondlopen en weer verder gaan, en ook een klein hondje is zo zinderlijk hoor, zeker als je er aandacht aan geeft aan de zinderlijkheids training.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ah nog een Maltezer. Hier ook eentje. Waar gaat de jouwe vandaan komen?

 

Dat tuigje, ik denk niet dat het passen gaat, ookal heb je de kleinste maat.

Ga kijken naar een puppia tuigje of een kattentuigje.

Dat gaat denk ik beter passen. 

Tuigjes zijn verder gauw te groot en stug voor kleintjes zoals een Maltezer en al helemaal voor een pup.

 

Wat brokken betreft.... Maltezers zijn flinke kieskauwen. Wat ze vandaag lusten, lusten ze morgen vaak niet meer. 

Ik heb echt met mn handen in het haar gezeten soms met mijn hond. Inmiddels een brok gevonden die ze heel graag eet.

Daarvoor nog een hele tijd nrv en kvv gegeven en daarvoor had ik smolke brokken, maar daar wou mevrouw maar weinig van weten.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik waardeer het niet zo dat je het nu hebt over brood fok, nadat ik in de OP duidelijk heb uitgelegd dat hij gewoon van een goede erkende fokker af komt. Geen valse aannames graag.Verder snap ik ook heel goed dat je een hond moet trainen. En ik zeg ook niet dat de hond in de auto niet op schoot mag. Enkel dat ik er bij stil sta dat het voor een hondje af en toe goed is om wat te bewegen i.p.v. een paar uur in de auto te zitten. "

Ik waarschuw alleen maar dat elke pup een ongelukje heeft, klein beginnen is groots eindigen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Gefeliciteerd met je pupje!

Ik heb zelf hier de ganse collectie van tuigjes voor mijn pup. Tuigjes van Trixie, Puppia, Dog Copenhagen - ik heb die allemaal :) Maar tot nog toe het best passende en comfortabele tuigje is die van Haqihana. Voor mij en mijn pup absoluut de beste hp-thumbsup

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Gefeliciteerd met je pupje!
Ik heb zelf hier de ganse collectie van tuigjes voor mijn pup. Tuigjes van Trixie, Puppia, Dog Copenhagen - ik heb die allemaal :-) Maar tot nog toe het best passende en comfortabele tuigje is die van Haqihana. Voor mij en mijn pup absoluut de beste  "

Ik snap hem, je hebt groei gespen. Ja ben ik ook altijd mee begonnen. Groei speurt is ook wat, zelf met babies in de familie moet ik vragen "Welke maat?"

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Wat super leuk. Een pupje, 

Misschien een idee,

Doos meenemen met nestlapje en puppypad  dikke handdoek, desnoods plastic zak eronder ( Je pup is een handjevol. Klein dus), pupje in de doos,  en zo op je schoot of naast je vervoeren. Aai langzaam over zijn lijfje, zo wordt de pup rustiger. 

Vraag voordat je de pup haalt,  bij de dierenwinkel of je een paar tuigjes of halsbandje mee mag nemen en mag terug brengen welke er niet passen, labeltjes en prijsjes dus laten zitten. . Ik denk ook dat een kattentuigje , beter is, misschien zelfs nog te  groot is.  Hele kleine kans dat je hondje die geen tuigje gewend is zal plassen bij een stop met de auto. 

WaarschijnIjk heeft je pupje bij de Fokker een  gekleurd bandje om de nek om de verschillende pups uit elkaar te houden. Dus gewend aan iets om de nek.  Een tuigje is wennen. Een nieuw huis, andere mensen, het vervoer alles is nieuw. Ik zou een katrenhalsbandje kopen en het kleinste maatje honden bandje en alleen stoppen als het nodig is. Hoeveel uur is het rijden? 

Ik moest met mijn pup drie uur rijden. Na een tijdje viel pup in slaap en we zijn in 1x doorgereden.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik snap hem, je hebt groei gespen. Ja ben ik ook altijd mee begonnen. Groei speurt is ook wat, zelf met babies in de familie moet ik vragen "Welke maat?" "

Inderdaad! Voordeel van Haqihana is dat hun tuigjes enorm goed aanpasbaar zijn. Het is sowieso iets moeilijker om een goed passend tuigje voor een shar-pei te vinden, maar die is precies op maat gemaakt en kan zeker nog een paar maanden mee ! smile

honden page profiel IngmarIngmar

" Gefeliciteerd met je pupje!
Ik heb zelf hier de ganse collectie van tuigjes voor mijn pup. Tuigjes van Trixie, Puppia, Dog Copenhagen - ik heb die allemaal :-) Maar tot nog toe het best passende en comfortabele tuigje is die van Haqihana. Voor mij en mijn pup absoluut de beste  "

Die van Haqihana ziet er ook goed uit!

honden page profiel IngmarIngmar

" Wat super leuk. Een pupje, 
Misschien een idee,
Doos meenemen met nestlapje en puppypad  dikke handdoek, desnoods plastic zak eronder ( Je pup is een handjevol. Klein dus), pupje in de doos,  en zo op je schoot of naast je vervoeren. Aai langzaam over zijn lijfje, zo wordt de pup rustiger. 
Vraag voordat je de pup haalt,  bij de dierenwinkel of je een paar tuigjes of halsbandje mee mag nemen en mag terug brengen welke er niet passen, labeltjes en prijsjes dus laten zitten. . Ik denk ook dat een kattentuigje , beter is, misschien zelfs nog te  groot is.  Hele kleine kans dat je hondje die geen tuigje gewend is zal plassen bij een stop met de auto. 
WaarschijnIjk heeft je pupje bij de Fokker een  gekleurd bandje om de nek om de verschillende pups uit elkaar te houden. Dus gewend aan iets om de nek.  Een tuigje is wennen. Een nieuw huis, andere mensen, het vervoer alles is nieuw. Ik zou een katrenhalsbandje kopen en het kleinste maatje honden bandje en alleen stoppen als het nodig is. Hoeveel uur is het rijden? 
Ik moest met mijn pup drie uur rijden. Na een tijdje viel pup in slaap en we zijn in 1x doorgereden. "

Bedankt voor de tips, hebben we zeker wat aan! Het is ongeveer twee uurtjes rijden. Ik wou hem inderdaad op schoot houden en hem rustig op zijn gemak stellen. We hebben ook een klein tuigje voor onze noorse boskat, misschien dat die gewoon past. Laten hem sowieso even meten door de fokker de week voordat we hem ophalen, kijken we dan wel wat onze beste opties zijn. Wel een goede dat hij nog zal moeten wennen aan een tuigje.

honden page profiel IngmarIngmar

" Inderdaad! Voordeel van Haqihana is dat hun tuigjes enorm goed aanpasbaar zijn. Het is sowieso iets moeilijker om een goed passend tuigje voor een shar-pei te vinden, maar die is precies op maat gemaakt en kan zeker nog een paar maanden mee !  "

 

Denk je dat die XXXS optie (van Haqihana) gaat passen bij een 8 week oude pup? Vind ze wel erg mooi in ieder geval!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Bedankt voor de tips, hebben we zeker wat aan! Het is ongeveer twee uurtjes rijden. Ik wou hem inderdaad op schoot houden en hem rustig op zijn gemak stellen. We hebben ook een klein tuigje voor onze noorse boskat, misschien dat die gewoon past. Laten hem sowieso even meten door de fokker de week voordat we hem ophalen, kijken we dan wel wat onze beste opties zijn. Wel een goede dat hij nog zal moeten wennen aan een tuigje. "

Ik weet niet of dat tuigje voor je kat past om een volwassen Noorse boskat. Is dat zo, dan is het in ieder geval veel te groot voor je pup. Ik schat dat je pup, volwassen gewicht rond de 5 a 6 kg, als pup hooguit 1,5 kg is. Mijn Lhasa was met 11 weken 2 kg. Volwassen gewicht is nu 7 kg.  Ik kon haar in een hand bijna omvatten rond haar borstkasje, echt zo klein.

Twee uur rijden, zeg je, gewoon doorrijden. Hoe meer je stopt, hoe meer indrukken je hondje krijgt, hoe meer stress, .naast het bovengenoemde dan ook nog eens parkeerplaats, buiten lopen terwijl je pup niet gewend is te lopen aan een riempje of tuigje. Met de kans van ontsnapping. 

De meeste pups vallen toch in slaap. Ik weet nog dat ons pupje echt best wel nerveus was, draaien en noem maar op. Ik hield haar op schoot. Net toen we dachten, oké, dan toch maar stoppen, viel ze in slaap. Dus doorgereden,en nou, dan plast ze in de doos, of op de handdoek als je hem op schoot heb. , het zijn maar mini plasjes.

Wel een tip, ga met iemand samen hem halen. Moet je alleen, dan in een afgesloten bench of krantenmand vervoeren voor veiligheid van jezelf en van de pup.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik weet niet of dat tuigje voor je kat past om een volwassen Noorse boskat. Is dat zo, dan is het in ieder geval veel te groot voor je pup. Ik schat dat je pup, volwassen gewicht rond de 5 a 6 kg, als pup hooguit 1,5 kg is. Mijn Lhasa was met 11 weken 2 kg. Volwassen gewicht is nu 7 kg.  Ik kon haar in een hand bijna omvatten rond haar borstkasje, echt zo klein.
Twee uur rijden, zeg je, gewoon doorrijden. Hoe meer je stopt, hoe meer indrukken je hondje krijgt, hoe meer stress, .naast het bovengenoemde dan ook nog eens parkeerplaats, buiten lopen terwijl je pup niet gewend is te lopen aan een riempje of tuigje. Met de kans van ontsnapping. 
De meeste pups vallen toch in slaap. Ik weet nog dat ons pupje echt best wel nerveus was, draaien en noem maar op. Ik hield haar op schoot. Net toen we dachten, oké, dan toch maar stoppen, viel ze in slaap. Dus doorgereden,en nou, dan plast ze in de doos, of op de handdoek als je hem op schoot heb. , het zijn maar mini plasjes.
Wel een tip, ga met iemand samen hem halen. Moet je alleen, dan in een afgesloten bench of krantenmand vervoeren voor veiligheid van jezelf en van de pup. "

Een volwassen Maltezer weegt tussen de 3-4 kg.

 

De mijne, een teefje, weegt 3,5kg.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Een volwassen Maltezer weegt tussen de 3-4 kg.
 
De mijne, een teefje, weegt 3,5kg. "

Dank je Puck, dus dan is een pup van 8 weken geen 1,5 kg. Dan is  een kitten tuigje misschien passend....

Ik schatte het gewicht naar het gewicht van mijn hondje, 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dank je Puck, dus dan is een pup van 8 weken geen 1,5 kg. Dan is  een kitten tuigje misschien passend....
Ik schatte het gewicht naar het gewicht van mijn hondje,  "

Denk dat ze krap aan 1kg wegen, misschien wat meer.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"  
Denk je dat die XXXS optie (van Haqihana) gaat passen bij een 8 week oude pup? Vind ze wel erg mooi in ieder geval! "

Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen want ik twijfel een beetje tussen XXXS en XXS. 

In mijn geval heb ik S gekocht.. past perfect en ik kan het nog een tijdje blijven aanpassen (groter maken). Hier staat iets meer uitleg over de maten en afmetingen:

https://natural-dogs.nl/product/haqihana-tuigjes/

En ze versturen ook enorm snel wink

En als daar sommige maten/kleuren op dit moment wegens kortingen reeds uitverkocht zijn, dan hebben ze hier nog van alles: 

https://webshop.fun4dogs.nl/product/y-tuigen-haqihana/

 

 

 

honden page profiel IngmarIngmar

" Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen want ik twijfel een betje tussen XXXS en XXS. 
In mijn geval heb ik S gekocht.. past perfect en ik kan het nog een tijdje blijven aanpassen (groter maken). Hier staat iets meer uitleg over de maten en afmetingen:
https://natural-dogs.nl/product/haqihana-tuigjes/
En ze versturen ook enorm snel 
En als daar sommige maten/kleuren op dit moment wegens kortingen reeds uitverkocht zijn, dan hebben ze hier nog van alles: 
https://webshop.fun4dogs.nl/product/y-tuigen-haqihana/
 
 
  "

We laten de pup gewoon meten de week voordat we hem ophalen en dan kijken via die maattabel welke het handigste is inderdaad. En als zelfs de kleinste te groot is dan overleg ik wel even met de fokker. Bedankt voor de tips!

honden page profiel IngmarIngmar

" Ik weet niet of dat tuigje voor je kat past om een volwassen Noorse boskat. Is dat zo, dan is het in ieder geval veel te groot voor je pup. Ik schat dat je pup, volwassen gewicht rond de 5 a 6 kg, als pup hooguit 1,5 kg is. Mijn Lhasa was met 11 weken 2 kg. Volwassen gewicht is nu 7 kg.  Ik kon haar in een hand bijna omvatten rond haar borstkasje, echt zo klein.
Twee uur rijden, zeg je, gewoon doorrijden. Hoe meer je stopt, hoe meer indrukken je hondje krijgt, hoe meer stress, .naast het bovengenoemde dan ook nog eens parkeerplaats, buiten lopen terwijl je pup niet gewend is te lopen aan een riempje of tuigje. Met de kans van ontsnapping. 
De meeste pups vallen toch in slaap. Ik weet nog dat ons pupje echt best wel nerveus was, draaien en noem maar op. Ik hield haar op schoot. Net toen we dachten, oké, dan toch maar stoppen, viel ze in slaap. Dus doorgereden,en nou, dan plast ze in de doos, of op de handdoek als je hem op schoot heb. , het zijn maar mini plasjes.
Wel een tip, ga met iemand samen hem halen. Moet je alleen, dan in een afgesloten bench of krantenmand vervoeren voor veiligheid van jezelf en van de pup. "

We kijken dan gewoon waar de pup behoefte aan heeft :) als hij slaapt laten we hem door slapen uiteraard. Willen hem zo min mogelijk stress geven. We gaan hem sowieso met z'n 2en ophalen, ik ga achterin de auto zitten met de pup op schoot.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben wel benieuwd hoe je zo snel aan een heel goede fokker komt. Het is vaak lastig om snel een pup te verkrijgen. Heb je testuitslagen gezien van beide ouders? Fokken ze met stamboom?

 

Mijn Lucie woog ook niet veel, die heeft de eerste weken een konijnentuigje gehad.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik ben wel benieuwd hoe je zo snel aan een heel goede fokker komt. Het is vaak lastig om snel een pup te verkrijgen. Heb je testuitslagen gezien van beide ouders? Fokken ze met stamboom?
 
Mijn Lucie woog ook niet veel, die heeft de eerste weken een konijnentuigje gehad. "

Het is toch niet onmogelijk om (zelfs heel) snel een pup met stamboom bij een erkende, eerlijke fokker te vinden. Misschien hangt het ook van het ras en van het land af.. Ik woon in Belgie en hier moet je je zich zeker niet altijd halfjaar op voorhand op een wachtlijst zetten. Zo hebben wij ook onze pup aangeschaft. Goed, wij dachten al een tijdje om toch een hond terug te nemen en ik was bepaalde fokkers aan het "volgen".. Maar uiteindelijk zagen wij bij een van die fokkers dat er pups geboren waren.. op een dag die heel symbolisch voor ons is.. Wij hebben gebeld, mochten op bezoek komen want ze waren nog niet allemaal gereserveerd.. et voilà ! En ja, het is een heel goede fokker, ouderdieren zijn getest op alles en nog wat, wij waren meerdere keren op bezoek, hebben moeder en vader hond gezien, stamboom is uiteraard ook aanwezig en hun pups worden door shar-pei liefhebbers niet alleen in Belgie maar ook in andere EU landen gekocht, zo bekend zijn ze.. Wij gaan absoluut geen shows lopen met onze Oscar (alhoewel het mogelijk zou zijn) maar ik schrijf het gewoon omdat het precies nog heel dikwijls wordt verondersteld dat je alleen van broodfok een pup kan krijgen als je niet op de wachtlijst staat.. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het is toch niet onmogelijk om (zelfs heel) snel een pup met stamboom bij een erkende, eerlijke fokker te vinden. Misschien hangt het ook van het ras en van het land af.. Ik woon in Belgie en hier moet je je zich zeker niet altijd halfjaar op voorhand op een wachtlijst zetten. Zo hebben wij ook onze pup aangeschaft. Goed, wij dachten al een tijdje om toch een hond terug te nemen en ik was bepaalde fokkers aan het "volgen".. Maar uiteindelijk zagen wij bij een van die fokkers dat er pups geboren waren.. op een dag die heel symbolisch voor ons is.. Wij hebben gebeld, mochten op bezoek komen want ze waren nog niet allemaal gereserveerd.. et voilà ! En ja, het is een heel goede fokker, ouderdieren zijn getest op alles en nog wat, wij waren meerdere keren op bezoek, hebben moeder en vader hond gezien, stamboom is uiteraard ook aanwezig en hun pups worden door shar-pei liefhebbers niet alleen in Belgie maar ook in andere EU landen gekocht, zo bekend zijn ze.. Wij gaan absoluut geen shows lopen met onze Oscar (alhoewel het mogelijk zou zijn) maar ik schrijf het gewoon omdat het precies nog heel dikwijls wordt verondersteld dat je alleen van broodfok een pup kan krijgen als je niet op de wachtlijst staat..  "

Ik stelde de vraag aan Ingmar, die 2 weken geleden nog een Golden Retriever of Beagle overwoog als ik me niet vergis.

 

Edit, een week geleden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik stelde de vraag aan Ingmar, die 2 weken geleden nog een Golden Retriever of Beagle overwoog als ik me niet vergis.
 
Edit, een week geleden. "

Ohw ja.... dat is wel erg snel veranderen van gedachte.

Beter eerst goed onderzoek naar welk ras bij je past. Tussen een golden retriever en een maltezer zit wel heel veel verschil.

 

Maar goed, toen ik op zoek ging naar een Maltezer binnen de rasvereniging, had ik ook het geluk dat er een nestje verwacht werd en had ik vrij snel mijn Puckje.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik stelde de vraag aan Ingmar, die 2 weken geleden nog een Golden Retriever of Beagle overwoog als ik me niet vergis.
 
Edit, een week geleden. "

Ja klopt, de vraag was voor Ingmar smile Mijn excuses dat ik daarop antwoordde maar ik reageerde eigenlijk meer op de ganse situatie of het mogelijk /onmogelijk is om een pup met stamboom bij een eerlijke fokker heel snel te vinden.. Van GR en Beagle weet ik idd niks van.. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Engelse Staffords steeds kleiner?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^