Jeuk en korsten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik heb niet alles gelezen dus wellicht is t al gezegd, maar zou het door de centrale verwarming kunnen komen? 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Eefke heeft afgelopen zomer na een vlooienbesmetting een besmetting met gisten gehad. De weerstand nam af door te weinig rust. Ze bleef bijten en krabben terwijl de vlooien toch weg waren. Je kon het aan haar zien, ze was moe. Plekken op de huid werden schilferig en gingen een apart ietwat zoetig luchtje afgeven. Eefke heeft een hele dichte ondervacht die je eigenlijk niet meer kan kammen. Ze vindt het gewoon onprettig en als je het toch doet gaat ze je verwijtend aankijken. Het is een hond van bijna veertien jaar en in de loop van tijd is de vacht veranderd. Zo'n dichte ondervacht gaat broeien en is dan een broedplaats voor schimmels en gisten. Om het immuunsysteem te versterken krijgt ze lijnzaadolie en visolie. In plaats van kammen blaas ik nu de vacht los met een waterblazer. De losse haren, huidschilfers en stof blaas je er uit. De vacht blaas je zodoende open zodat er lucht bij kan en de vacht dus ventileert. De plekken, jeuk en het zoetige luchtje zijn na ongeveer twee weken verdwenen en ze is weer vrolijk.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Je krijgt veel tips, maar houd in je achterhoofd dat bij dit type problematiek het van belang is niet te veel te gaan aanklooien. Er is iets uit balans. Als je verschillend voer gaat proberen, pilletjes, zalfjes, wat dan ook, dan krijgt zijn lichaam alleen maar meer te verduren waardoor het erger kan worden. Mijn advies is om met een plan te komen en je daar dan een tijdje aan te houden, zonder af te wisselen met andere producten. 

Wat zegt de dierenarts? Je kan ook overleggen zonder dat hij gelijk mee hoeft. En waren deze huidproblemen er al voor hij op de nieuwe brokken overstapte? 

Mijn labrador heeft iets mis met de darmen. Bij haar gaat het alleen goed als ze altijd hetzelfde eet, haar brokken. Als ik ook maar een beetje variatie toevoeg dan gaat het mis, ongeacht het product. Ze is bijvoorbeeld niet allergisch voor sperziebonen, maar als ik dat naast haar brokken geef is het gelijk diarree en jeuk. Alsof haar lichaam niet meerdere dingen tegelijk kan verwerken. 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke) 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke)

Wat je zegt klopt Iglo, je moet niet teveel met zalfjes en pilletjes gaan aanrommelen. Dat gisten en schimmels de kop opsteken is een teken dat het immuunsysteem verzwakt is. In het geval van Eefke kwam dat door de vlooienbesmetting. Daarom gekozen voor extra omega drie door lijnzaadolie te geven en de vacht te ventileren. Dat werkte goed. Die vlooien heb ik trouwens weg gekregen met een vlooienband. M'n eigen middeltje met theetree-olie en geraniol werkte niet meer helaas.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Lotte toch even na laten kijken, of het malassezia is, dat zijn gisten op de huid...de arts kan het zo constateren en dan kan je gericht behandelen.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Na al die reacties wil ik toch ook even vermelden dat als de liezen aangedaan zijn dat het ook een contact allergie kan zijn. 

Heb je een tijd geleden toevallig niet een kokosmat gekocht of een andere mat? Ander wasmiddel of schoonmaakmiddel? 

 

Maar een overdosis vitamine A heeft ook dit effect dus het is even goed uitzoeken.

 

Succes en beterschap ermee

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kortom, helaas voor marley,  maar ga naar de dierenarts! Jeuk is vreselijk zoals ik al eerder zei.

Laat je weten wat er uit komt?

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Bedankt voor alle reacties! Hebben even geinformeerd bij DA. Zij kent Marley goed. We stappen over op hypoallergeen voer en we gaan ons tapijt weg doen. Dit tapijt hebben we sinds 3 maandjes. We kijken aan of dit helpt en anders moesten we inderdaad langskomen. Ivm zijn trauma en hele heftige gedrag bij de DA stelde ze dit voor. Ik houd jullie op de hoogte heel erg bedankt voor alle tips! Ik ga inderdaad maar niet teveel aan klooien verder... wel honingzalfje op de plekken gesmeerd. Dit lijkt verkoeling te geven

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

"wel honingzalfje op de plekken gesmeerd. Dit lijkt verkoeling te geven "

Dat kan altijd. Zorg wel dat je de zalf op je vinger laat vallen en de tube niet aanraken. Elke smeer beurt een schone vinger gebruiken. Zo heb je minder kans dat je gistinfectie verspreid. Sterkte.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Bedankt voor alle reacties! Hebben even geinformeerd bij DA. Zij kent Marley goed. We stappen over op hypoallergeen voer en we gaan ons tapijt weg doen. Dit tapijt hebben we sinds 3 maandjes. We kijken aan of dit helpt en anders moesten we inderdaad langskomen. Ivm zijn trauma en hele heftige gedrag bij de DA stelde ze dit voor. Ik houd jullie op de hoogte heel erg bedankt voor alle tips! Ik ga inderdaad maar niet teveel aan klooien verder... wel honingzalfje op de plekken gesmeerd. Dit lijkt verkoeling te geven "

Hopelijk is dit plan afdoende 

Ik zou even proberen om duidelijke foto's te maken . Is misschien altijd handig om te laten zien aan de dierenarts 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Hopelijk is dit plan afdoende 
Ik zou even proberen om duidelijke foto's te maken . Is misschien altijd handig om te laten zien aan de dierenarts  "

Ja dat is slim. En ook handig om later foto’s te kunnen vergelijken. Dan zie je of de huid geneest of niet. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Laat je net weten?

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Zeker! :) kan wel een weekje duren voor er verschil optreed denk ik, maar als ik verbetering zie laat ik het weten!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tumor bij de milt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^