Ik maak me zorgen om mijn pup! Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Het kan zijn dat ze liever niet nog een keer behandeld imdat het best pittig spul is. Echter is guardia heel erg hardnekkig.

 

Vraagje. Ben je altijd op dezelfde route blijven uitlaten en zelfde veldje? 

 

Als je bijvoorbeeld naar de zelfde plek en zelfde route blijft gaan. Jou hond goed behandeld word ervoor en je de instructies opvolgt en er is iemand anders die daar steeds komt met een hond met guardia die de instructies niet opvolgt kan jou hond het daar steeds opnieuw weer oplopen. 

 

Als het je voor deze dierenars niet goed voelt dan naar een ander. Guardia negeren is niet verstandig. En race als water is nizt tegen te drinken dus al drinkt je puo nu wel opvallend veel toch kan uitdroging op de loer liggen.

 

En tuurlijk kan er na de gardia nog iets anders opgelopen zijn. Maar dierenarts is belangrijk om opnieuw te beoordelen. 

Heel erg veel sterkte. En hou vol. 

honden page profiel LisetteLisette

" En ben je gisteravond nog geweest? 
Je kan ook je dierenarts bellen en zeggen, ik begreep dat je de vorige keer zei dat ik  niet nog een keer mag komen met diarree van mijn hond, weet je een andere dierenarts?
 
Dierenartsen vinden het ook niet leuk dit soort klusjes van broodfok op te moeten lossen, maar daar zijn ze wel dierenarts voor.
Ze verdienen er aan, dus ze moeten je gewoon netjes behandelen.
 
Ik kwam met mijn pup bij de dierenarts, eerste vraag waar komt ze vandaan, wat een leuk snuitje, maar ik hoorde de ondertoon. Toen ze alles van papieren die ik mee had gekregen van de Fokker had doorgenomen, klaarde haar hele gezicht op. Oh dat is goed gedaan. Daaruit trok ik de conclusie dat er veel broodfokjes komen, en dat ziet een da liever niet. Maar nogmaals het is hun werk en ze moeten het gewoon doen, anders kan je denk ik zelfs een klacht indienen,
 
Het is toch te idioot voor woorden dat je met een zieke pup niet naar de da durft te gaan.
 
  "
 

Heel begrijpelijk dat ze liever geen broodfok hondjes zien.
Dat geldt denk ik voor iedereen.
Alleen het nadeel is, je kan opzoeken en opzoeken en opzoeken en dan denk je 'okee dit zit wel goed' en dan toch is het weer verkeerd.

Dat probleem met de broodfok lijkt me wel op te lossen door te zeggen van hier is een site met alle broodfokkers, of hier is een site met alle goede fokkers. 
Ik heb daar wel naar gezocht maar ik kom alleen zoiets uit België tegen.

En inderdaad, wat jij ook zegt, ze verdienen wel gewoon aan je zieke hondje. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Heel begrijpelijk dat ze liever geen broodfok hondjes zien.Dat geldt denk ik voor iedereen.Alleen het nadeel is, je kan opzoeken en opzoeken en opzoeken en dan denk je 'okee dit zit wel goed' en dan toch is het weer verkeerd.
Dat probleem met de broodfok lijkt me wel op te lossen door te zeggen van hier is een site met alle broodfokkers, of hier is een site met alle goede fokkers. Ik heb daar wel naar gezocht maar ik kom alleen zoiets uit België tegen.En inderdaad, wat jij ook zegt, ze verdienen wel gewoon aan je zieke hondje.  "

Hoe is het met je pup? En ben je naar de dierenarts geweest?

honden page profiel LisetteLisette

Hoi allemaal,

Nogmaals bedankt voor alle reacties.
Het is fijn om te zien dat ik niet alleen sta in deze en dat anderen de opmerking van de DA ook raar vinden.

 

Gisteren avond heb ik mijn overbuurvrouw (die al heeel lang honden heeft en traint) gevraagd met mij samen de temperatuur van de pup op te meten. Dit was normaal, 38,1 graden.

 

Ik heb de situatie aan haar en haar man uitgelegd en ze hebben even mee gekeken naar Luna. Zij denken dat het minder eten en de diaree aan het tanden wisselen ligt. Zoals ik al zei, haar diaree is nu wel echt anders dan de diaree toen ze giardia had. Toen was het veel meer slijmerig en brijerig, en nu is het heel erg waterig.

 

Op tip van hen heb ik Luna vandaag wat anders eten gegeven:
Gekookte kipfilet met witte rijst die gekookt is in rundvlees bouillon (met heeel weinig zout). Vandaag heeft ze al 2 normale en 1 kleine portie op. Dat ziet er dus erg goed uit! Vandaag was haar ontlasting ook weer harder.

 

Ondertussen heb ik een andere dierenarts gebeld en het verhaal aan voorgelegd. Zij waren het met ons eens, een pup van 16 weken laat je Giardia niet zelf oplossen. Dat kunnen ze niet en Giarida is te hardnekkig ervoor. Morgen ga ik een monster van de ontlasting inleveren zodat we weten of het Giardia is, of dat we het in deze kunnen uitsluiten. Ik ga dan ook aan hen vragen wat zij vinden van de Canicur Pro toedienen (die ik nu besteld heb). 

 

Ik moest mijn oude dierenarts nog bellen voor het doorsturen van het dossier van de pup en de dierenassistente reageerde ook helemaal verbaasd dat ik het niet eens was met de opmerking "dan moet ze het zelf oplossen."

Pfff, ik ben echt blij dat ik een andere DA gebeld heb!!!!

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Super gedaan! Ben benieuwd naar de uitslag van de giardia test. Beterschap.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat je het aangepakt hebt en nu serieus genomen wordt.

Tanden wisselen zou inderdaad invloed kunnen hebben.

Nog wat tips: doe helemaal geen zout bij het eten voor de hond.

I.v.m. nog eventuele Giardia: maak elke keer na het poepen de anus van je hond schoon om herbesmetting te voorkomen.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Goed dat je een andere dierenarts gebeld hebt. Ook fijn dat je pup geen koorts heeft. Het vele drinken had ook door een ontsteking kunnen komen. Voor nu even afwachten wat er uit de giardia test komt en daarna zou ik beginnen met het opbouwen van haar darmflora evt in overleg met de dierenarts.Gaat vast goed komen met je pup.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Nog wat tips: doe helemaal geen zout bij het eten voor de hond. "

Die tip wil ik aanvullen. Bouillon kan je ook trekken van runder of lams hart. Schenkel of biologische kippenbout/poot of karkas. Hoeft helemaal geen zout bij. Gewoon pannetje water opzetten en op laag vuur laten trekken voor uurtje of 2. Door een fijne zeef en viola, bouillon voor de hond en jij een lekkere basis voor een soepje hp-wink

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^