Tandjes wisselen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasje van RosieBaasje van Rosie

honden foto van Baasje van Rosie

Ik ben er gisteren achter gekomen dat Rosie twee voortandjes is verloren! Ze is nu bijna 16 weken. Hoe lang duurde het wisselen bij jullie pups? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Weet het niet precies meer hoeveel weken maar wel dat ik niet eens mocht stofzuigen van mijn wederhelft. We hebben de meeste kunnen vinden en zitten nog altijd in een lucifer doosje.

honden page profiel Baasje van RosieBaasje van Rosie

honden foto van Baasje van Rosie

" Weet het niet precies meer hoeveel weken maar wel dat ik niet eens mocht stofzuigen van mijn wederhelft. We hebben de meeste kunnen vinden en zitten nog altijd in een lucifer doosje. "

Haha dit is zo grappig om te horen! Ik heb namelijk ook zo'n vriend. Hij kijkt serieus elke dag in haar bekje of er iets aan het veranderen is. Maar de twee voortandjes zijn hier verdwenen.. misschien hebben we meer succes bij de volgende tandjes.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kunt je het haast niet voorstellen, maar in drie maanden tijd is het hele gebit van je hond  gewisseld. Meestal verloopt dit vanzelf.     Met een maand of vijf zes is je hond klaar, mits er geen complicaties gebeuren.    
 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Rond de leeftijd van 6 maanden is het gebit gewisseld. 

Bij kleine hondjes kunnen melk elementen blijven staan.  Rond de leeftijd van acht maanden wordt door de dierenarts bekeken of deze melk elementen getrokken moeten worden. OmdaT door de Dubbele tanden en kiesjes,  vuil en tandplaque en daardoor tandsteen sneller ontstaat, en een verkeerde stand van het gebit kan ontstaan.

Dus belangrijk om gebit te controleren,

De meeste tandjes en kiesjes worden doorgeslikt.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Hier vind je het wisselschema van het gebit van een hond

 

https://www.dierengebit.nl/index.php

 

 

Volgende forumvraag: Weimaraners
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^