Welke sport/cursus past bij mijn hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal,
Ik zie door de bomen het bos niet meer!
Ik heb Marley nu al een tijdje en ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn om meer te ondernemen samen. Ik vind het alleen heel lastig om iets te zoeken wat bij hem past. Ik wil iets doen wat hij echt leuk vind.

Ik heb hier wat info over hem:
- goede recall ( 9 vd 10 keer)
- doet ALLES voor de bal/een touw. Hij kan bijvoorbeeld op commando om dingen heen rennen en ook in een 8 figuur om iets heen rennen.
- leert snel
- DOL op water , maar wil er niet altijd uit komen
- Houd van snuffelen en lekker rondscharrelen

Lastige dingen:
- Hij is snel overprikkeld. Zo luistert hij in het bos echt veel minder goed, waardoor hij daar aan de riem loopt daar.
- Hij vind andere honden erg spannend en wil liever geen contact maken
- Vind het soms lastig om iets af te geven
- Als we op een nieuwe plek komen trekt hij hard aan de riem en vind hij het allemaal erg spannend. Dit verdwijnt wel uiteindelijk.

In de toekomst wil ik samen met Marley werken ( ik studeer bijna af tot kinderpsycholoog) . Hij is gek op knuffelen en past zich aan bij kinderen en ouderen.

Iemand een leuk idee voor een cursus? Ik heb zelf gekeken voor hoppers en speuren al, maar er zijn vast nog veel activiteiten die ik niet ken of wat onbekender zijn die misschien wel beter passen bij hem.Liefs Lotte en Marley

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Jachttraining? smile

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Fitnessen innocent

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoopers?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Detectie speuren?

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Haha je ziet door de bomen het bos niet meer. Dus open je een topic om nog meer bomen te krijgen laughing

 

Doggydance! En jachttraining zit in zijn genen haha. Het maakt niet zoveel uit wat die op dit moment wel of niet kan. Hij kan het allemaal leren. Ik zal vooral kijken waar hij nou echt vrolijk van wordt (ongeacht uitvoering wink). 

 

 

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos 3 doggies

honden foto van Marijn en Moos

Ik weet niet zo goed waar je woont, maar bij mij in de buurt bestaat er een funklas. Hier krijg je van alles een beetje! Dan kun je alles proberen en kijken wat je echt leuk vind! Ik ben erachter gekomen dat Moos agility echt heel leuk vind! Een ander hondje in onze klas vind frisbeesport geweldig en weer een ander is gestart met neuswerk (zo noemen ze dat hier omdat het geen echt speuren is). Wellicht leuk om eens te proberen!

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos 3 doggies

honden foto van Marijn en Moos

" Haha je ziet door de bomen het bos niet meer. Dus open je een topic om nog meer bomen te krijgen 
 
Doggydance! En jachttraining zit in zijn genen haha. Het maakt niet zoveel uit wat die op dit moment wel of niet kan. Hij kan het allemaal leren. Ik zal vooral kijken waar hij nou echt vrolijk van wordt (ongeacht uitvoering ). 
 
  "

Ohhhh dat doet Moos ook super graag, doggydance!!

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Jachttraining?  "

Lijkt me super gaaf! Alleen bij ons bij die vereniging staat dat ze ook uit het water moeten kunnen komen op commando ( dat gaat niet heel soepel hahaha). Maar gaat vaak ook wel goed dus ik kan altijd even bellen. Staat wel dicht bij het ras dus zou erg leuk zijn

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Doggydance klinkt heeeel erg leuk haha. Ik kende dat ook nog niet dus even opgezocht.

Speuren staat ook hoog.

 

@Iglo : haha ja als je het zo bekijkt word het nu alleen nog maar moeilijker!! Ik dacht misschien kom ik hier iets tegen wat ik niet ken wat heel goed zal passen! Maar plezier is het allerbelangrijkste

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Fitnessen  "

Bedoel je dan het bewust maken van het lichaam door middel van oefeningen, dus met de body awareness?

Heb er naar gekeken maar kon niet zo snel iets vinden in mijn buurt wat hondenfitness aanbied.. durf niet zo goed zelf te experimenteren daarmee

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Lijkt me super gaaf! Alleen bij ons bij die vereniging staat dat ze ook uit het water moeten kunnen komen op commando ( dat gaat niet heel soepel hahaha). Maar gaat vaak ook wel goed dus ik kan altijd even bellen. Staat wel dicht bij het ras dus zou erg leuk zijn "

Dat leer je allemaal wel hoor, je hond hoeft dat niet zomaar te kunnen. Je hebt ook nog apporteersport, is afgeleid van de jachthondensport. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Bedoel je dan het bewust maken van het lichaam door middel van oefeningen, dus met de body awareness?
Heb er naar gekeken maar kon niet zo snel iets vinden in mijn buurt wat hondenfitness aanbied.. durf niet zo goed zelf te experimenteren daarmee "

Jep. Idd, zeker niet zelf experimenteren, je kan meer goed dan fout doen. Je bent van Nederland zeker he? Daar ben ik niet zo in thuis. Op de site van Sporthond in conditie staat wel een lijst met instructeurs moest je die nog niet gevonden hebben 

 

Wat je zegt over de jacht, dat hij nog niet zelfstandig uit het water komt , niet mee inzitten. Het lijkt me nutteloos om te gaan trainen met een hond die alles al kent toch? ;) 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou eens kijken naar Balans en Coördinatie om mee te beginnen. Ik ben dit lang met Kahlúa gedaan. Je hond krijgt ontzettend veel zelfvertrouwen aangezien je mentaal en lichamelijk steeds meer van hem gaat vragen, en hij moet zelf uitvogelen wat en hoe hij bepaalde hindernissen het beste kan doen. Erg goed voor de spieren en gewrichten, en het is leuk aangezien je echt samen met je hond aan het werk bent. 

 

Verder is detectie speuren en mantrailing ook erg leuk. Hoopers heb ik ook gedaan, óók leuk. Je zou eens steeds een 6 of 10 weken workshop kunnen doen. Die worden vaak aangeboden. Zo kun je kijken welke sport het beste bij jullie beide passen. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal, even een upje : iemand ervaring met waterwerk? In Noord Holland kan ik niet zoveel vinden, maar dat lijkt me misschien ook wel wat. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Hoi allemaal, even een upje : iemand ervaring met waterwerk? In Noord Holland kan ik niet zoveel vinden, maar dat lijkt me misschien ook wel wat.  "

In het recreatiegebied waar ik loop wordt waterwerk gedaan. Het ziet er altijd heel erg leuk uit, maar het is wel druk met veel blaffende honden.

Dit is hun website:

https://www.waterwerkwest.nl/

 

Ik heb er zelf helaas geen ervaring mee, ik heb er wel eens aan gedacht me aan te melden en mee te doen, maar dat kan nu niet meer omdat het met haar leeftijd nu echt te zwaar is.

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Als dat beest snel overprikkeld is waarom niet gewoon lopen en dat beest lekker laten snuffelen?

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Als dat beest snel overprikkeld is waarom niet gewoon lopen en dat beest lekker laten snuffelen? "

"Dat beest" krijgt alle snuffruimte elke dag en snuffelen word ook gedaan bij speurwerk. Daarnaast kan hij zijn energie kwijt in waterwerk/apporteren ( dingen die hij leuk vind) en vermijd ik grote groepen honden zodat het een fijne ervaring voor hem is. Het is een grote hond met veel energie en een grote focus op zn baas dus het lijkt mij juist goed voor hem om een sport of activiteit te doen. Als het toch te stressvol is voor hem stoppen we natuurlijk of zoeken we iets anders

honden page profiel DanielleDanielle

" "Dat beest" krijgt alle snuffruimte elke dag en snuffelen word ook gedaan bij speurwerk. Daarnaast kan hij zijn energie kwijt in waterwerk/apporteren ( dingen die hij leuk vind) en vermijd ik grote groepen honden zodat het een fijne ervaring voor hem is. Het is een grote hond met veel energie en een grote focus op zn baas dus het lijkt mij juist goed voor hem om een sport of activiteit te doen. Als het toch te stressvol is voor hem stoppen we natuurlijk of zoeken we iets anders "

Speuren vind ik echt een aanrader, ook vooral voor honden die snel overprikkeld raken. Ik ben er afgelopen weekend mee begonnen met Nero. Ze zijn heel intensief bezig, maar niet echt fysiek intensief. Nero raakt ook snel overprikkeld maar was zo gefocust met speuren dat dat heel goed ging en na de tijd direct in slaap viel haha

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^