Geen geboorteberichten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Geen geboorteberichten op de site van de Labrador club 

En het krioelt hier in de omgeving van de Labrador pups surprised

Ik ben er deze,week al zeker 9 tegengekomen 

Veelal jonge mensen , met kleine kinderen 

Ik zag er gisteren eentje die geheel kale flanken had , een hondje van een maand of 5 . Staart volledig kaal 

 

Nu net zag ik er eentje , ik schatte het hondje op een maand of drie , vier . Wat liep dat beestje belabberd 

En waar het aangeschaft is ? 

Ik wil het niet weten 

Hier in de wijk een Berner pup 

En ik hoorde van iemand uit de wijk ook dat er een reuze,trotse eigenaar rondloopt . Met een bonte JRT pup , heel apart volgens de eigenaar. Voornamelijk grijs met black abd tan e  wat rood 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Bij mij in de buurt een jong stel, allereerste hond :   een boerenfox pupje 'met stamboom'.....

Ik hou een oogje in het zeil en moet zeggen dat het hondje zich goed ontwikkelt. Af en toe geef ik ongevraagd advies en dat wordt wél gewaardeerd.... wink.

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko 3 doggies

honden foto van Miek&Zuko

Hier loopt een grijze (silver?) labradorpup van dezelfde leeftijd als Zuko (rond de 7,5 mnd), maar als men zou zeggen dat hij 4 maanden was had ik het ook geloofd... 

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris 3 doggies

honden foto van Wendy & Floris

Kwam hier gisteren toevallig een kelpie pup van 5 maanden tegen. Baasje was enorm verbaasd dat ik wist welk ras het was. Dus ik enthousiast vragen of ze hem van kelpiebrink vandaan had. Vertelde ze dat ze hem van marktplaats vandaan had en ze hem 'toevallig' twee weken na te reageren al kon komen ophalen hp-frusty Dat ze nooit eerder van het ras gehoord had. Was een lief beestje verder en ze had wel plannen om met hem te gaan sporten, maar soms... 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Joh, dat weten we toch allemaal al lang dat dit gaande is. Ik kijk echt nergens meer van op, helaas. 

 

Hier in de buurt een friese stabij pup van een boerderij, waarvan de moeder niet benader was door, en bang was voor, mensen.

Het pupje ontwikkeld zich tot nu toe als een sociaal hondje en is 6 maanden, maar ik houd nog steeds mijn hart een beetje vast als het hondje 1/1,5 jaar is. Friese Stabijen staan überhaupt al niet bekend om hun zelfverzekerdheid. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Hier ook overal puppy’s! Eigenlijk stel ik nooit vragen naar de achtergrond van een pup, maar mensen verraden zichzelf meestal al snel. Hier in de buurt een labrador-husky kruising met stamboom haha. Ja dat zal ;). En trots dat ze zijn. Ik voel me niet geroepen om ze hier wat van te zeggen eigenlijk. Het liefst ontwijk ik drama discussies. Luisteren doen ze toch niet. Pas als de pup ziek wordt beseffen ze wat ze hebben gedaan. Wat ik erg pijnlijk vind is dat deze mensen vaak geen flauw benul hebben hoe ze met een hond moeten omgaan. Ik zie mensen hun pup dingen aan doen, waarvan ik denk: je ziet toch dat het zowat een baby is?!!! Waarom zou je een pup van 8 weken een flinke ruk aan de halsband geven? Of hem op het veld dwingen waar de gelijk gepakt wordt door een opjagende herder. Die pup was zo bang, maar omdat die piepte kreeg die dus correcties..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Hier in de omgeving opvallend veel labradors. De meeste uit niet geteste ouders of broodfok, terwijl dit ras met veel erfelijke aandoeningen in hoge percentages kampt. Wat mij opvalt dat veel mensen, die het goed kunnen betalen, toch voor een niet stamboom pup gaan uit ongeteste ouders.yell

https://nlv.nu/gezondheid/algemeen

 

De meeste Poedel fokkers hebben zich van de site van de rasvereniging laten verwijderen. Men werd helemaal gek van de vele e-mails en telefoontjes of er pups beschikbaar waren.

 

In mijn buurt een Grote Poedel pup ( voorheen was de naam Koningspoedel) abrikoos. Eigenaar had 2 jaar op een wachtlijst gestaan. Heeft al leuk met Casper gespeeld en gerend.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

 

Paar maanden geleden idem . Liep met Thara,hier op de dijk . En ja wel een JRT pup . Ik vroeg waar heb je die vandaan joh . Er is geen pup te krijgen . Nou , we wilden zo graag een pup , dus toen kwam er eentje voorbij op MP . We hebben direct gebeld , zijn in de auto gestapt en hebben de pup gelijk gekocht . 

Nou ja , ben benieuwd hoe de pup zich verder ontwikkeld 

De tranen met tuitenverhalen zullen weer meer dan ons lief is komen 

De,media,heeft er de,laatste,tijd toch wel weer aandacht aan besteed . En toch ondoordacht een pup aanschaffen 

Vanavond is er volgens mij weer aandacht voor dit item op NPO 2 

Maar ja, of het kwartje,ooit gaat vallen ? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik ben benieuwd hier. Tot nu echt 3 of 4 gezien dat ik dacht MI gado!!! Wel veel pups maar tot nu toe gezond aan uiterlijk en de tijd die erin gestoken wordt door de eigenaar. Hier is het een heel gemixt dorp aan stinkend rijk, rijk, ver boven modiaal er net op en sociale huur, wat er ver onder zit aan minimum en de medium inkomens kluit. Tot nu toe is het hier best ok en ik had slechter verwacht. Ik hoor dan weer andere verhalen uit andere hoeken. Vraag me dus echt af of er niet meer onder het laken zit van fok (die andere mag ik niet schrijven van de bot hp-wink)

 

 

honden page profiel NenaNena 3 doggies

Wij hebben/hadden 2 mooie goldens met stamboomnamen van officiele fokkers, goede papieren... Noa is op 5 jaar leeftijd overleden aan chronische nierfalen en onze golden van bijna 10 maanden zit al op een i/d dieet.. stamboom of niet... een garantie op een gezonde pup of hond is er niet, bestaat bij mensen helaas ook niet. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Ja heel triest. Ik vraag het nieteens meer, word er alleen maar naar van... cry

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

" Wij hebben/hadden 2 mooie goldens met stamboomnamen van officiele fokkers, goede papieren... Noa is op 5 jaar leeftijd overleden aan chronische nierfalen en onze golden van bijna 10 maanden zit al op een i/d dieet.. stamboom of niet... een garantie op een gezonde pup of hond is er niet, bestaat bij mensen helaas ook niet.  "

klopt. daar heb je helemaal gelijk in. alleen Broodfokkers hebben nu gouden tijden en we weten allemaal hoe die moederhonden erbij zit en dat de hondjes soms er enge ziektes aan overhouden zoals parvo

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Wij hebben/hadden 2 mooie goldens met stamboomnamen van officiele fokkers, goede papieren... Noa is op 5 jaar leeftijd overleden aan chronische nierfalen en onze golden van bijna 10 maanden zit al op een i/d dieet.. stamboom of niet... een garantie op een gezonde pup of hond is er niet, bestaat bij mensen helaas ook niet.  "

Daar heb je gelijk in , maar ja,het blijven levende wezens en er kan altijd iets,misgaan 

Met dit verschil dat een goede Fokker altijd zn best zal doen om ziekten en afwijkingen zoveel als mogelijk is,te,voorkomen 

En iemand die er legbatterijen op na houd boeit het niet  Die heeft slechts een belang , zakken vullen 

En daar werkt menig pup koper nog steeds,aan mee 

honden page profiel NenaNena

" Daar heb je gelijk in , maar ja,het blijven levende wezens en er kan altijd iets,misgaan 
Met dit verschil dat een goede Fokker altijd zn best zal doen om ziekten en afwijkingen zoveel als mogelijk is,te,voorkomen 
En iemand die er legbatterijen op na houd boeit het niet  Die heeft slechts een belang , zakken vullen 
En daar werkt menig pup koper nog steeds,aan mee  "

Broodfokkers zijn fokkers die het alleen voor het geld doen. We hebben ook officiele fokkers gezien waar de honden ook niet echt top worden behandeld. De honden waar wij onze pups vandaag hebben wonen met de mensen in huis. Zijn onderdeel van het gezien. Daar gaat het bij ons echt om. De liefde straalt er vanaf. Er zitten ook echt niet altijd goede officiele fokkers tussen. En daar zou ik mijn honden ook niet vandaag willen halen, laat staan van marktplaats of broodfokkers. Ik zou niet rustig kunnen slapen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Daar heb je gelijk in , maar ja,het blijven levende wezens en er kan altijd iets,misgaan 
Met dit verschil dat een goede Fokker altijd zn best zal doen om ziekten en afwijkingen zoveel als mogelijk is,te,voorkomen 
  "

Ook niet waar. Onze eerste bull terriërpup hebben we gekocht bij een fokster die aangesloten was bij de rasvereniging.

Ze begon redelijk bekend te worden en een kennisje was erg enthousiast over haar, zij had een reu bij haar vandaan.

De doppler van het hart was toen nog niet verplicht. Achteraf heeft zij haar teef wel laten doppleren en die had wel degelijk een flinke hartafwijking. Dit is aan het licht gekomen nadat ze een 3e nest wilde met een reu van een fokker die wel hart had voor zijn ras. Die stond erop dat ze een doppler zou ondergaan. Tsja toen viel ze door de mand en werd iedereen ingelicht (niet door haar overigens) die een pup van die teef had, dat ze het hart van hun hondje moesten laten checken. Gelukkig had onze Wopper maar een matige afwijking. Maar ook een rasvereniging deed hier niets mee.

Telefoontjes/mailtjes werden niet beantwoord door haar. Broertje van Wopper is nog geen 1,5 jaar oud geworden, de overige 4 ook allemaal jonger dan 7 jaar. Alleen Wopper mocht gelukkig 11,5 jaar worden, overigens niet overleden aan de hartkwaal. Goddank fokt dit mens niet meer. 

Dus stamboomhond zegt ook zeker niet alles, in die zin dat alle fokkers het beste met hun ras voor hebben. 

honden page profiel NenaNena

" Ook niet waar. Onze eerste bull terriërpup hebben we gekocht bij een fokster die aangesloten was bij de rasvereniging.
Ze begon redelijk bekend te worden en een kennisje was erg enthousiast over haar, zij had een reu bij haar vandaan.
De doppler van het hart was toen nog niet verplicht. Achteraf heeft zij haar teef wel laten doppleren en die had wel degelijk een flinke hartafwijking. Dit is aan het licht gekomen nadat ze een 3e nest wilde met een reu van een fokker die wel hart had voor zijn ras. Die stond erop dat ze een doppler zou ondergaan. Tsja toen viel ze door de mand en werd iedereen ingelicht (niet door haar overigens) die een pup van die teef had, dat ze het hart van hun hondje moesten laten checken. Gelukkig had onze Wopper maar een matige afwijking. Maar ook een rasvereniging deed hier niets mee.
Telefoontjes/mailtjes werden niet beantwoord door haar. Broertje van Wopper is nog geen 1,5 jaar oud geworden, de overige 4 ook allemaal jonger dan 7 jaar. Alleen Wopper mocht gelukkig 11,5 jaar worden, overigens niet overleden aan de hartkwaal. Goddank fokt dit mens niet meer. 
Dus stamboomhond zegt ook zeker niet alles, in die zin dat alle fokkers het beste met hun ras voor hebben.  "

Niks in het leven is helaas zeker.. ik vind de honden fokwereld alleen wel erg hard. Met alle respect voor iedereen hoor. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Om terug te komen op de geen geboorteberichten. 

Ik kwam gisteren een stel tegen die ik wel vaker tegenkom, zij hebben ook een bull en hun teefje speelt weleens met onze Teuntje. Verstaan doe ik ze nagenoeg niet, het zijn Hongaren. Nu liep zij met een poedeltje op haar arm, dus ik verbaasd vragen waar die poedel vandaan kwam. Zegt ze dat er volgende week of maand nog een poedelpup bijkomt. Was mij niet duidelijk precies wanneer en ook niet waar die hondjes nu vandaan kwamen. Als warme broodjes over de toonbank blijkbaar.

Het heeft weinig zin om tegen deze mensen het 1 en ander uit te leggen, gezien we elkaar helaas totaal niet begrijpen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Niks in het leven is helaas zeker.. ik vind de honden fokwereld alleen wel erg hard. Met alle respect voor iedereen hoor.  "

Nee dat is waar dat niets zeker is. Maar als stamboomfokker bewust fokken met een zieke hond vind ik wel heel erg kwalijk. Je verwacht dat deze fokkers series bezig zijn en hart voor hun ras hebben. 

honden page profiel NenaNena

" Nee dat is waar dat niets zeker is. Maar als stamboomfokker bewust fokken met een zieke hond vind ik wel heel erg kwalijk. Je verwacht dat deze fokkers series bezig zijn en hart voor hun ras hebben.  "

Dat is zeker zo! Ik begrijp ook niet dat niemand daar toezicht op heeft en houdt.  Wat ik ook niet begrijp is dat de fokker waar wij onze pups vandaan hebben alleen contant geld accepteerd. Overmaken kan gewoon niet. Ook dat vind ik niet ok en zet mijn vraagtekens erbij. Ik werk ook en betaal ook netjes bruto netto, belasting. Doen zij dat ook met het contante geld? We doen er niks aan. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Hier voornamelijk veel buitenlandertjes. Ook twee husky pups. Bij elkaar. Even oud. Gniffel.

Ook een paar pups trouwens, maar niet heel veel meer dan normaal.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hier in de buurt dus een boerenfox, een ruwharige teckel, een husky, een bordercollie, een appenzeller en een roemeentje.

Pepijn houdt niet van pups, veel te springerig. Hij zal ze nooit kwaad doen, maar loopt liever door.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dat is zeker zo! Ik begrijp ook niet dat niemand daar toezicht op heeft en houdt.  Wat ik ook niet begrijp is dat de fokker waar wij onze pups vandaan hebben alleen contant geld accepteerd. Overmaken kan gewoon niet. Ook dat vind ik niet ok en zet mijn vraagtekens erbij. Ik werk ook en betaal ook netjes bruto netto, belasting. Doen zij dat ook met het contante geld? We doen er niks aan.  "

Het wordt wel al strenger hoor. Bij onze rasvereniging moet je nu de gezondheidstesten die gedaan zijn door een onafhankelijke aangewezen arts, als fokker overleggen met de vereniging. Maar nog altijd gaan er dingen fout helaas.

 

Haha, daar heb ik nooit over nagedacht. Wij hebben ook altijd contant betaald en 1 keertje een aanbetaling over de bank.

Denk niet dat ze heel veel in eigen zak zwart kunnen steken, gezien ze stambomen aanvragen en er dus bij de RvB  registraties van de nesten zijn. Duikt de belastingdienst daarin, dan zijn ze de l*l.  

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Toch ook wel een beetje kort door de bocht, ik ken een goede fokker, die heeft gewoon nestsjes, maar plaats geen reclame of wat op sites, want er staan al mensen op een wachtlijst, en dan worden ze alleen maar gek gebeld.

Ik denk dat meerdere goede fokkers dit doen.

Natuurlijk zijn er ook veel broodfokhondjes, want men wil NU een hond, niet even wachten.

Over 1 jaar zitten de asiels weer vol ben ik bang, met allemaal niet goed opgevoede honden.

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Tja..Ben zelf ook in de 'Markplaats' val getrapt. Wel 2 1/2 jaar geleden en dus voor de Corona. Kicki is gezond maar heel moeilijk te trainen door gebrek aan focus o.a.

 

Pups worden momenteel voor de meest idiote prijzen aangeboden. Prijzen die zelfs vaak boven de prijs liggen van een rashond bij een serieus gefokt nest..Ik hoop echt dat je het geduld kan opbrengen om toch echt te wachten voor een pup via de NLV. Niet alleen ziet je qua gezondheid veiliger maar ook zijn de honden qua gedrag veel stabieler en sluit het aan bij het gedrag wat je van een labrador mag verwachten.

Ik zie veel Labs die nerveus, niet baas gericht en die ik niet zou willen zien in een gezin met kinderen maar ook gewoon geen werkhondjes meer zijn .

 

Hoewel ik heel lang Labradors heb gehad en zelfs via de NLV een paar nesten heb gefokt, wil ik momenteel toch weer terug naar de Border Collie.( heb in die tijd 1 gehad samen met mijn Labs).

 

BC Fokkers reageren vaak niet eens meer als je geïnteresseerd bent in het type hond en lijnen die ik graag wil. Bovendien krijg je niet eens een pup als je geen ervaring heb met dit ras.

 

Enigszins snap ik dit omdat ook ik het gevoel heb dat er te veel niet goed word nagedacht over de aanschaf van een hond, zeker niet 'Nu' en bovendien vind ik dat je ervaring moet hebben in dit bijzondere mooie hondenras als de Border Collie zit. anderzijds vind ik het jammer omdat ik zelf echt heel serieus een goed gefokt hondje bij hen vandaan wil hebben en niet  van Marktplaats.. Hou vol!!

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"Hou vol!" Dit zeg ik dus ook maar tegen mijzelfhp-shinyhp-sleephappy..

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Toch ook wel een beetje kort door de bocht, ik ken een goede fokker, die heeft gewoon nestsjes, maar plaats geen reclame of wat op sites, want er staan al mensen op een wachtlijst, en dan worden ze alleen maar gek gebeld.
Ik denk dat meerdere goede fokkers dit doen.
Natuurlijk zijn er ook veel broodfokhondjes, want men wil NU een hond, niet even wachten.
Over 1 jaar zitten de asiels weer vol ben ik bang, met allemaal niet goed opgevoede honden.
  "

Zitten vaak al vol en ik hoorde vorig zomer van een bevriende g t dat er toen al heel veel probleem pubers zijn.

honden page profiel JashinJashin

" Wij hebben/hadden 2 mooie goldens met stamboomnamen van officiele fokkers, goede papieren... Noa is op 5 jaar leeftijd overleden aan chronische nierfalen en onze golden van bijna 10 maanden zit al op een i/d dieet.. stamboom of niet... een garantie op een gezonde pup of hond is er niet, bestaat bij mensen helaas ook niet.  "

Een stamboom zelf zegt helemaal niets, dat is nu juist het trieste. Het gaat om de onderzoeken naar erfelijke gebreken. 
Kennis van karakters in lijnen en het voorkomen van inteelt, ook vele generaties terug (meer dan op de stamboom zelf staan) is ook van groot belang, maar daar komt een koper vaak eigenlijk niet achter.

Ik vind het zelf shockerend, juist in deze tijden dat sommige mensen bewust stamboomloze honden kopen omdat al die tv-documentaires over ongezonde rassen ze overtuigd hebben dat je juist meer kans hebt op ziektes met een stamboom. Wat die mensen dan stomweg over het hoofd zien is dat het bij look-a-likes vaak nog een slagje erger is, want die fokkers hoeven zich helemaal nergens aan te houden.

En dan nog het meest shockerend is dat haast niemand naar gezondheidspapieren vraagt. Handelaren zetten gewoon "onze honden altijd gezond geweest" of "nagekeken door de dierenarts" en mensen kijken niet verder dan hun neus lang is. Je hoeft toch maar op de eerste de beste verenigingssite het fokregelement te lezen om te zien welke erfelijke afwijkingen een probleem zijn binnen het ras, waar op gescreend moet worden en welke uitslagen acceptabel zijn. Zelfs een leek moet daar toch uit kunnen komen? Ik snap dat echt niet hoor. Ik heb ooit zelf een pup geweigerd tijdens een bezoek na de gezondheidspapieren te hebben gezien. Een van de ouders haalde maar net de onderkant van wat was toegestaan qua scores bij een in het ras zeer wijdverspreide, en voor de hond zeer heftige aandoening. Dat durfde ik niet aan. En dat ging om iemand die wel testte en zich aan de regels hield.

honden page profiel JashinJashin

" Tja..Ben zelf ook in de 'Markplaats' val getrapt. Wel 2 1/2 jaar geleden en dus voor de Corona. Kicki is gezond maar heel moeilijk te trainen door gebrek aan focus o.a.
 
Pups worden momenteel voor de meest idiote prijzen aangeboden. Prijzen die zelfs vaak boven de prijs liggen van een rashond bij een serieus gefokt nest..Ik hoop echt dat je het geduld kan opbrengen om toch echt te wachten voor een pup via de NLV. Niet alleen ziet je qua gezondheid veiliger maar ook zijn de honden qua gedrag veel stabieler en sluit het aan bij het gedrag wat je van een labrador mag verwachten.
Ik zie veel Labs die nerveus, niet baas gericht en die ik niet zou willen zien in een gezin met kinderen maar ook gewoon geen werkhondjes meer zijn .
 
Hoewel ik heel lang Labradors heb gehad en zelfs via de NLV een paar nesten heb gefokt, wil ik momenteel toch weer terug naar de Border Collie.( heb in die tijd 1 gehad samen met mijn Labs).
 
BC Fokkers reageren vaak niet eens meer als je geïnteresseerd bent in het type hond en lijnen die ik graag wil. Bovendien krijg je niet eens een pup als je geen ervaring heb met dit ras.
 
Enigszins snap ik dit omdat ook ik het gevoel heb dat er te veel niet goed word nagedacht over de aanschaf van een hond, zeker niet 'Nu' en bovendien vind ik dat je ervaring moet hebben in dit bijzondere mooie hondenras als de Border Collie zit. anderzijds vind ik het jammer omdat ik zelf echt heel serieus een goed gefokt hondje bij hen vandaan wil hebben en niet  van Marktplaats.. Hou vol!! "

Tsja wel een beetje jammer aan dit verhaal is dat de consequentie is dat er geen verantwoorde eerste eigenaren van border collies zijn, omdat mensen die er niet eerder een gehad hebben er geen mogen. Ik snap dat fokkers daar de voorkeur aan geven maar is dat op de lange termijn nu handig? Dan dwing je mensen om voor een onverantwoorde fokker te gaan als ze toch echt het idee hebben dat het ras bij hen past, want daarna kunnen ze zeggen dat ze een border gehad hebben en mogen ze er wel een.

Ik snap het hoor, maar sommige fokkers zijn wel erg kieskeurig. Ik ken er eentje van een vrij makkelijk ras, die alleen verkoopt aan mensen die al een hond gehad hebben (hij heeft toch keuze zat aan kopers), want dan zit het goed. Dat is voor eerste eigenaren niet echt eerlijk, die kunnen zo niet aan een verantwoorde hond komen, ook al is er altijd het risico dat een hond niet bij mensen blijkt te passen die nog geen ervaring hebben, hoe goed je ook screent. Maar eens moet toch de eerste keer zijn.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

 Ik vind ook zelf dat 'goede voorlichting' en kritisch moet zijn als fokker tegen iedereen ( om te beginnen bij je zelf!)of je nu wel of niet ooit een BC heb gehad.

 

Het lijkt mij anderzijds  wel verdraaid moeilijk nu in deze Corona tijd om de serieuze van de impulsieve mensen te onderscheiden. Er is veel te veel vraag voor te weinig goed gefokte hondjes!!

Ook voor mij lijkt het moeilijk om aan een  goede BC pup te komen. Ja  ik weet zo een fokker te vinden waar ik zonder problemen weer een pup van zou krijgen. De fokker waar Flinn vandaan komt .Maar ik walg van haar als fokker omdat ze gewoon ouder dieren gebruikt waarvan bekent is dat er epilepsie is uitgekomen. Kortom; ik ben zelf ook kritisch. Ik wil geen Border Collie van een fokker waarbij ik zie hoeveel schapen trials men heeft gewonnen of hoeveel honden shows. Geselecteerd op 'kampioenen' met als doel om je eigen ego te strelen. Ik wil een hond die functioneel is gebouwd en in de praktijk laat zien dat hij kan werken of sporten. Van een fokker die als eerste naar gezondheid en karakter kijkt en beschikbaar is voor communicatie,. Ik wil lekker recreatief met mijn hond  aan de slag kunnen gaan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Een stamboom zelf zegt helemaal niets, dat is nu juist het trieste. Het gaat om de onderzoeken naar erfelijke gebreken. Kennis van karakters in lijnen en het voorkomen van inteelt, ook vele generaties terug (meer dan op de stamboom zelf staan) is ook van groot belang, maar daar komt een koper vaak eigenlijk niet achter.
Ik vind het zelf shockerend, juist in deze tijden dat sommige mensen bewust stamboomloze honden kopen omdat al die tv-documentaires over ongezonde rassen ze overtuigd hebben dat je juist meer kans hebt op ziektes met een stamboom. Wat die mensen dan stomweg over het hoofd zien is dat het bij look-a-likes vaak nog een slagje erger is, want die fokkers hoeven zich helemaal nergens aan te houden.
En dan nog het meest shockerend is dat haast niemand naar gezondheidspapieren vraagt. Handelaren zetten gewoon "onze honden altijd gezond geweest" of "nagekeken door de dierenarts" en mensen kijken niet verder dan hun neus lang is. Je hoeft toch maar op de eerste de beste verenigingssite het fokregelement te lezen om te zien welke erfelijke afwijkingen een probleem zijn binnen het ras, waar op gescreend moet worden en welke uitslagen acceptabel zijn. Zelfs een leek moet daar toch uit kunnen komen? Ik snap dat echt niet hoor. Ik heb ooit zelf een pup geweigerd tijdens een bezoek na de gezondheidspapieren te hebben gezien. Een van de ouders haalde maar net de onderkant van wat was toegestaan qua scores bij een in het ras zeer wijdverspreide, en voor de hond zeer heftige aandoening. Dat durfde ik niet aan. En dat ging om iemand die wel testte en zich aan de regels hield. "

8 van de 10 mensen die ik in mijn omgeving tegenkom, hebben echt geen idee dat er zoveel bij komt kijken bij een Rashond, inderdaad, de dierenarts heeft ze gezond verklaard, of stamboompapieren zijn nooit opgestuurd, of ze hebben een hond waarvan ze denken dat het een ras is, maar dat zelfs ik zie dat het niet het Ras is wat die mensen denken.

Of ze denken, dan heb ik deze gered, want hij was zo zielig, en dat soort verhalen hoor ik.

Onwetendheid is nog heel erg aan de orde, helaas...

Eigenlijk ken ik maar 2 mensen waarvan ik zeker weet dat hun honden bij een goede fokker vandaan komen.

 

En ik kom toch heel veel hondenmensen tegen.

 

Trouwens het is niet alleen bij honden, weet jij waar je naar moet kijken als je een papegaai wilt kopen (niet doen hoor) maar om maar een voorbeeld te noemen. Dat is ook niet naar Dennis Papegaaien gaan of in Den Haag of noem maar een winkel waar ze ook fokken, er zitten maar een paar goede tussen.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden vergiftigd in Leusden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^