Geen geboorteberichten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris

honden foto van Wendy & Floris

"  Ik vind ook zelf dat 'goede voorlichting' en kritisch moet zijn als fokker tegen iedereen ( om te beginnen bij je zelf!)of je nu wel of niet ooit een BC heb gehad.
 
Het lijkt mij anderzijds  wel verdraaid moeilijk nu in deze Corona tijd om de serieuze van de impulsieve mensen te onderscheiden. Er is veel te veel vraag voor te weinig goed gefokte hondjes!!
Ook voor mij lijkt het moeilijk om aan een  goede BC pup te komen. Ja  ik weet zo een fokker te vinden waar ik zonder problemen weer een pup van zou krijgen. De fokker waar Flinn vandaan komt .Maar ik walg van haar als fokker omdat ze gewoon ouder dieren gebruikt waarvan bekent is dat er epilepsie is uitgekomen. Kortom; ik ben zelf ook kritisch. Ik wil geen Border Collie van een fokker waarbij ik zie hoeveel schapen trials men heeft gewonnen of hoeveel honden shows. Geselecteerd op 'kampioenen' met als doel om je eigen ego te strelen. Ik wil een hond die functioneel is gebouwd en in de praktijk laat zien dat hij kan werken of sporten. Van een fokker die als eerste naar gezondheid en karakter kijkt en beschikbaar is voor communicatie,. Ik wil lekker recreatief met mijn hond  aan de slag kunnen gaan. "

 

Ik denk eerlijk gezegd dat het gros van de impulsieve pupkopers er door goede fokkers zo uitgefilterd kan worden. Emails in de trant van (bij wijze van spreke) 'ik wil een *kleur* border collie, hebben jullie daar fokplannen voor/verwachten jullie daar gisteren nog een nestje van?' bijvoorbeeld. Ik zie het in ieder geval vaak genoeg voorbij komen in de facebook groep.

 

Iemand die serieus geïnteresseerd is in het ras en zich goed heeft ingelezen zal ook iets over zijn eigen situatie vertellen, wat deze wil met de hond en zal de fokker ook vragen stellen. Het moet ten slotte van beide kanten passen. Er is altijd wel iets over gezondheid, de combinatie, het karakter, werkdrift, de werkwijze van de fokker, etc. dat niet op de website vermeld staat, maar wel heel belangrijk is om te weten voor je uberhaupt eens langs wil komen. Zeker wanneer je specifieke plannen hebt met de hond. Impulsieve pupkopers zie ik dit niet zo snel doen.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  
Ik denk eerlijk gezegd dat het gros van de impulsieve pupkopers er door goede fokkers zo uitgefilterd kan worden. Emails in de trant van (bij wijze van spreke) 'ik wil een *kleur* border collie, hebben jullie daar fokplannen voor/verwachten jullie daar gisteren nog een nestje van?' bijvoorbeeld. Ik zie het in ieder geval vaak genoeg voorbij komen in de facebook groep.
 
Iemand die serieus geïnteresseerd is in het ras en zich goed heeft ingelezen zal ook iets over zijn eigen situatie vertellen, wat deze wil met de hond en zal de fokker ook vragen stellen. Het moet ten slotte van beide kanten passen. Er is altijd wel iets over gezondheid, de combinatie, het karakter, werkdrift, de werkwijze van de fokker, etc. dat niet op de website vermeld staat, maar wel heel belangrijk is om te weten voor je uberhaupt eens langs wil komen. Zeker wanneer je specifieke plannen hebt met de hond. Impulsieve pupkopers zie ik dit niet zo snel doen. "

Oh ja best wel..Denk  ook wel  dat er een grote grijze groep is met opzicht goede intenties heeft totdat men weer op kantoor moet verschijnen bijv..Ik denk niet dat het 'toevallig' is dat juist in deze Corona tijd de prijzen en nesten op marktplaats de pan uitrijzen en niet alleen op marktplaats..

honden page profiel JashinJashin

" Oh ja best wel..Denk  ook wel  dat er een grote grijze groep is met opzicht goede intenties heeft totdat men weer op kantoor moet verschijnen bijv..Ik denk niet dat het 'toevallig' is dat juist in deze Corona tijd de prijzen en nesten op marktplaats de pan uitrijzen en niet alleen op marktplaats.. "

 

Het is een illusie om te denken dat je ze er altijd uitpikt. Tuurlijk ligt het er bij sommigen duimendik bovenop, maar als je bepaalde kanalen vermijd en hordes op het pad legt dan filter je die er bij voorbaat al uit (minimaal zoveel weken wachten; eerst op gesprek komen voordat je bepaald of je in zee gaat; inhoudelijke, kritische vragen bij dat gesprek) - dan nog heb je een ander probleem. Dat zijn de kopers die slim genoeg zijn om te weten wat je wilt horen, en die je bepaalde details bewust niet vertellen of andere wenselijke kwaliteiten sterk aandikken (bijvoorbeeld hoe vaak/lang ze van huis zijn, hoe lang ze van plan zijn met de hond te gaan wandelen. Dat wordt eigenlijk altijd overdreven). Het is hubris om te denken dat je de mensenkennis hebt om daar doorheen te prikken. Een vriendelijk iemand met een slim praatje waarvan 90% wel waar is pik je er niet uit. Het is ook meestal niet uit kwade zin - mensen willen graag een hond en bijten zich vast in dat idee, ook als het soms niet bij de omstandigheden past. Als ze dat weten en dat voor je verbergen, maar verder een mooie kandidaat lijken, tsja.
Zeker nu de wachtlijsten lang zijn en competitie groot is zijn mensen bang naast de hond te grijpen en dan geen kans te maken op een andere pup in de nabije toekomst, zal dit probleem nog groter zijn.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ja klopt..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden vergiftigd in Leusden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^