Dubbele hoektand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danique, Spike † & Jake

544034.jpg

Toch even hier vragen.

Jake is flink aan het wisselen en al zijn hoektanden op eentje na, rechtsboven, is gewisseld. Zijn nieuwe tand komt wel al lekker door en de melktand duwt de nieuwe tand naar voren. Dierenarts doet er niks mee totdat de nieuwe tand volledig door is? Is nu op de helft melktand zit nog muurvast. Is dit niet schadelijk voor zijn nieuwe tand? Kan dit inderdaad wachten? Assistente wordt gek van me hp-sleephappy en ik van haar

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Penny heeft dit bij alle vier haar hoektandjes gehad. De DA heeft gecheckt of haar 'echte' hoektanden op de juiste positie en in de juiste richting erdoor kwamen (wat het geval was) en dan gezegd om het nog even af te wachten. Uiteindelijk zijn ze er alle 4 vanzelf uitgekomen, maar bij de bovenste heeft dat zeker nog een aantal maanden op zich laten wachten.

De DA zou ze operatief verwijderen als er bij haar jaarlijkse check-up in april nog melktandjes aanwezig waren, dat is dus ruim een half jaar na haar wisselperiode. 

Nu weet ik wel niet wat hij zou gedaan hebben als ze niet in de juiste richting hadden gegroeid, maar dan lijkt het me toch niet opportuun om te wachten tot de nieuwe tand helemaal scheef groeit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Goede botten geven en nog even afwachten, zodra je ziet dat de goede hoektand in het gedrang gaat komen niet recht groeit, ingrijpen....

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik heb de dubbele hoektand bij mijn teef wel al laten verwijderen toen de volwassen tand nog niet volledig door was gekomen. In overleg met de da omdat haar onderkaak aan de smalle kant was. Maar de dierenarts had het ook gedaan als ze geen smalle onderkaak gehad had. Ik verwijder ze het liefst zo snel mogelijk. Je kunt ze laten staan en als ze ong een jaar zijn laten verwijderen, ik kies liever voor een roesje met 5 maanden om de dubbele tanden te verwijderen. 

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Dat had mijn James ook. Ik heb hem een flink bot gegeven om op te kauwen en binnen een middag was die tand eruit. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik heb de dubbele hoektand van mijn vorige hond op de leeftijd van 9 maanden laten  trekken. 

Geef je hond veel kauwwerk. De melktand moet vooral andere gebitselementen niet in de weg zitten anders krijg je een verkeerde stand van het gebit. Ook zorgen dat de tand van het melkgebit en de blijvende tand niet in de onderkaak steken.

 

https://www.dierengebit.nl/hond/hond-normale-gebit/hond-normale-gebit

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ons keesje had het bij beide hoektanden. Binnen een aantal weken vielen de melk tanden eruit, met veel kauwmateriaal geven (runderoren, kophuid, bullepees etc)

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik had dit met Evi, op een gegeven moment was de volwassen tand bijna helemaal door maar de melktand er naast leek best vast te zitten. 
Ik balen want was bang dat er een operatie nodig was.. toen toch maar iets harder kauwmateriaal gegeven en floep de melktand lag er uit laughing

Maar de volwassen tand moet idd eerst doorkomen, normaal duwt deze de melktand er uit smile

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Toch even hier vragen.
Jake is flink aan het wisselen en al zijn hoektanden op eentje na, rechtsboven, is gewisseld. Zijn nieuwe tand komt wel al lekker door en de melktand duwt de nieuwe tand naar voren. Dierenarts doet er niks mee totdat de nieuwe tand volledig door is? Is nu op de helft melktand zit nog muurvast. Is dit niet schadelijk voor zijn nieuwe tand? Kan dit inderdaad wachten? Assistente wordt gek van me  en ik van haar "

Ja dat kan zeker wachten, vaak komt t vanzelf goed. Lekker aan wiebelen en kauwmateriaal geven. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Nieuwe tand is nog maar heeeel klein beetje door zo te zien, gewoon even afwachten en veel te kauwen geven! Pas als de volwassen tanden ver door zijn en hij is er nog niet uit zou ik gaan nadenken over weghalen, hiervoor zal je hondje denk ik onder narcose moeten dus zou hier niet te snel voor gaan hp-smile

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Geen ervaring mee met honden, wel bij mezelf tongue-out ff wachten ermee en als die er niet van zelf uit dondert? Je ziet dat er last met kauwen, dus op de andere kant, dan laat je hem alsnog verwijderen.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Dank allemaal voor de reacties! Nog geen reden tot zorg dus. Ik heb hem gisteren een wat harder bot gegeven (hertenbot) en hem langer laten kluiven dan normaal gesproken is toegestaan en voorzichtig aan trekspelletje gedaan... en zojuist gevoeld deze ochtend... hij zit los !! laughing Dus hopelijk komt die er binnenkort uit!

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Nb. De tand is er zojuist uitgevlogen buiten ergens met spelen. Bal helemaal onder het bloed haha en Jake door het dolle. Hij is er zelf ook blij mee denk ik.

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Dat ging plots snel laughing

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Dat ging plots snel  "

Haha ja bizar snel!! Ga vaker topic openen tongue-out

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Nb. De tand is er zojuist uitgevlogen buiten ergens met spelen. Bal helemaal onder het bloed haha en Jake door het dolle. Hij is er zelf ook blij mee denk ik. "

Zo'n wiebelende tand is vervelend.

Mooi dat de tand eruit gevlogen is.hp-thumbsup

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^