Hond veel misselijk en “aanvallen”

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zoezoe

Hallo,

Mijn labradoodle (3 jaar) heeft sinds april 2020 last van soort van epileptische aanvallen. Ze heeft dit gemiddeld 2 keer in de maand. Het is vrijwel altijd in de ochtend, ze spuugt eerst witte schuim of gele gal en vervolgens raken haar spieren verstijfd en trilt ze voor ongeveer 5-10 minuten. Na zo’n aanval is alles weer oké. We zijn al meerdere keren naar de dierenarts gegaan, zelfs overgestapt naar een andere dierenarts. Zij zeggen dat dit een vorm van lichte epilepsie is. Maar nu sinds 2-3 maanden valt het ons op dat ze echt vrijwel iedere nacht en morgen “ziekjes” is, als in misselijk en buikpijn. Ze smakt en gaapt over het algemeen ook veel wat er dus op wijst dat ze erg vaak misselijk is. Ook is het ons opgevallen dat zo’n aanval vaak optreedt nadat ze veel stress heeft gehad. Hierna zijn we nogmaals naar de dierenarts gegaan en hebben we hypoallergene voeding meegekregen om te kijken of het probleem bij haar maag of darm ligt. Er veranderd helaas vrijwel niets want ze is nog steeds iedere dag zo suf en ziekjes. Ik heb vervolgens zelf ook eens op internet gezocht naar mogelijke oorzaken. Ik kwam de ziekte van Addison tegen en dit leek vrijwel volledig overeen te komen met al haar symptomen. Nu hebben we bloedonderzoek gedaan hiernaar, maar alle bloedwaarden zijn gewoon normaal, dus geen reden om aan te nemen dat het dit is. Ik ben een beetje ten einde raad en weet echt niet wat het kan zijn. Heb eigenlijk ook nog nooit over andere honden gehoord die dit soort klachten allemaal hebben gehad. Zijn er mensen bekend met dit probleem?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

boterham geven voor het slapen gaan kan ook komen door een lege maag in de ochtend

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Eens een keer gal spugen , dat kan 

Maar gezien de rest van de symptomen zou ik me toch door laten verwijzen naar een specialist 

Dan komt er hopelijk een diagnose , en kun je gericht gaan behandelen 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Misschien laten testen op de ziekte van Addison? Je hond is voor een deel poedel, deze ziekte kan nog wel eens bij de poedels voorkomen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Bij bloedonderzoek kijken ze naar bepaalde waardes die bij Addison vaak verhoogd zijn. Vaak verhoogd zijn betekent dus niet altijd. De ACTH stimulatietest is belangrijk om Addison vast te stellen. Hebben ze dat ook gedaan?

Anders zou ik een verwijzing vragen naar het MCD in Amsterdam bv. Addison komt juist bij de Labradoodle veel voor.

Ik persoonlijk zou het wel hogerop zoeken. Sterkte en beterschap voor je hondje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Op addison is getest goede waarders dat is het dus niet...wanneer een bruine droge oude boterham net voor het slapen in de avond niet helpt.......dan vraag je en verwijzing van je dierenarts naar een specialist...om goed uit te laten zoeken wat er aan de hand is, misselijkheid en gal spugen in de ochtend duid oplege maag....

honden page profiel zoezoe

" Bij bloedonderzoek kijken ze naar bepaalde waardes die bij Addison vaak verhoogd zijn. Vaak verhoogd zijn betekent dus niet altijd. De ACTH stimulatietest is belangrijk om Addison vast te stellen. Hebben ze dat ook gedaan?
Anders zou ik een verwijzing vragen naar het MCD in Amsterdam bv. Addison komt juist bij de Labradoodle veel voor.
Ik persoonlijk zou het wel hogerop zoeken. Sterkte en beterschap voor je hondje. "

De ACTH stimulatie test hebben ze nog niet gedaan. Ze krijgt nu 6 dagen een antibiotica kuur tegen het overgeven en maagontstekingen. Als dit niet helpt gaan we deze stimulatie test inderdaad zeker doen. Dit was ik sowieso wel van plan. Maar doordat de bloedwaarden gewoon normaal waren dacht ik dat dit vrijwel nutteloos zou zijn, maar het kan volgens u dus alsnog ziekte van addison zijn als ik het goed begrijp?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Beven en trillen vlak na het overgeven is op zich niet zo raar, dat is een reactie van het lichaam op het braken.

Ik vind het wel wat vreemd dat de hond een antibioticakuur krijgt voor een maagonsteking, het lijkt me dat ie daar net nog meer maaglast van krijgt. Heeft de DA dit toegelicht? Waarom ie voor antibiotica kiest en niet voor -bijvoorbeeld- een maagzuurremmer?

honden page profiel zoezoe

" Beven en trillen vlak na het overgeven is op zich niet zo raar, dat is een reactie van het lichaam op het braken.
Ik vind het wel wat vreemd dat de hond een antibioticakuur krijgt voor een maagonsteking, het lijkt me dat ie daar net nog meer maaglast van krijgt. Heeft de DA dit toegelicht? Waarom ie voor antibiotica kiest en niet voor -bijvoorbeeld- een maagzuurremmer? "

Nee dit heeft de DA eigenlijk niet echt verder toegelicht. Ging er van uit dat hij wist wat t juiste was natuurlijk.. En ter verduidelijking, het is niet slechts beven/ trillen achtig, maar echt verstijving van de spieren waardoor ze niet kan lopen of opstaan en soms lijkt het alsof ze niet bij bewustzijn is tijdens zo’n aanval.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" De ACTH stimulatie test hebben ze nog niet gedaan. Ze krijgt nu 6 dagen een antibiotica kuur tegen het overgeven en maagontstekingen. Als dit niet helpt gaan we deze stimulatie test inderdaad zeker doen. Dit was ik sowieso wel van plan. Maar doordat de bloedwaarden gewoon normaal waren dacht ik dat dit vrijwel nutteloos zou zijn, maar het kan volgens u dus alsnog ziekte van addison zijn als ik het goed begrijp? "

De ACTH stimulatietest is nodig om met 100% zekerheid te kunnen zeggen of er sprake is van Addison of niet.

Vaak zijn bv de nierwaardes, kalium etc. verhoogd. Dat woordje vaak is voor mij geen zekerheid.

Ik zou het voor mijzelf volledig willen uitsluiten, mede omdat het bij de Labradoodle regelmatig voorkomt en ook gezien de symptomen die je hondje heeft. 

Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Blijkt de stimulatietest negatief, wat natuurlijk hartstikke mooi zou zijn, kan je verder kijken naar wat je hondje dan wel mankeert.   

honden page profiel Frank VermeerschFrank Vermeersch

Hey

onze labrador teef van 2,5j heeft een 2 tal maand geleden een zware maagontsteking gehad (vastgesteld door een endoscopie) en heeft daardoor enkele weken slecht gegeten en sterk vermagerd.

nu alles weer in orde bleek te zijn eet normaal sinds een 3-tal weken) heeft ze deze week plots een epilepsie aanval gehad (nooit eerder).

Intussen zijn we 4 dagen verder en heeft ze al 7 aanvallen gehad. 
medicijn Keppra tegen clusteraanvallen werd opgestart de eerste dag (maar had niet direct het gewenste effect)

toen werd er overgeschakeld nr pexion en krijgen we de indruk dat dit betert (is natuurlijk nog vroeg om dit te zeggen)

volgende week krijgt ze een ct-scan van de hersenen maar ergens heb ik zo het aanvoelen dat dit iets te maken zou kunnen hebben met haar eerder maagprobleem (als trigger dan of zo)

hoe gaat het intussen met jullie hond? Leek me mogelijks een beetje hetzelfde probleem

Volgende forumvraag: Al minimaal 2 maanden diaree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^