Genoeg beweging met alleen aan de riem lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal,
Ik twijfel of ik Marley nog los wil laten bij ons. Het was altijd erg rustig en fijne honden, maar sinds een een maandje lopen er zoveel honden die naar mijn mening erg onvoorspelbaar zijn met baasjes die het allemaal niet zoveel uitmaakt.

Marley laat duidelijk merken dat hij niet wil spelen, maar de desbetreffende honden blijven hem uitdagen. Zelfs als ik hem bij me hou gaan ze er nog bovenop...

Ik vind het dus niet meer ontspannen wandelen en dit was het meest rustige losloopgebied bij ons in de buurt.

We lopen 's ochtends altijd 1 a 1.5 uur. Vervolgens smiddags een kwartiertje en 's avonds een halfuurtje. Normaal loopt hij een halfuur per dag los om te rennen voordat we het rondje aan de riem afmaken.

Mijn vraag is of hij wel genoeg beweging en uitdaging heeft als ik alleen rondes aan de riem doe? Hoe kan ik hem alsnog die beweging bieden zodat hij zijn energie kwijt kan?

Ik vind het heel jammer het liefst laat ik hem lekker los.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Mijn honden lopen ook altijd aangelijnd. Op de HS kunnen ze rennen, omheind terrein, dus daar kan het even veilig.

Thuis heb ik een loopband, maar daar zet ik vooral de jongste op. Daar wandel ik thuis niet, hij staat wel op de loopband als ik met andere een uitlaatrondje wandel.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Maar ook als hij aan de lijn loopt heb je toch nog last van vervelende honden? Of bedoel je dat je nu alleen nog door de wijk loopt?

 

Ik merk dat mijn honden niet voldaan worden van aan de lijn lopen. Ze hebben het nodig om te rennen en hun eigen ding te doen. 

Er zijn genoeg honden die door omstandigheden altijd aan de lijn moeten lopen. Dus het zal vast te doen zijn. Maar dan moet je ze wel zelf gaan entertainen. 

Mijn voorkeur is altijd loslopen want ik vind het niet heel leuk om constant mijn hond aan de lijn te moeten vermaken. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Maar ook als hij aan de lijn loopt heb je toch nog last van vervelende honden? Of bedoel je dat je nu alleen nog door de wijk loopt?
 
Ik merk dat mijn honden niet voldaan worden van aan de lijn lopen. Ze hebben het nodig om te rennen en hun eigen ding te doen. 
Er zijn genoeg honden die door omstandigheden altijd aan de lijn moeten lopen. Dus het zal vast te doen zijn. Maar dan moet je ze wel zelf gaan entertainen. 
Mijn voorkeur is altijd loslopen want ik vind het niet heel leuk om constant mijn hond aan de lijn te moeten vermaken.  "

Helaas gooien mensen hun hond in onze wijk ook los ja... Maar in de wijk zie ik ze vaak wel al aankomen en dan draai ik gewoon gauw om.

In deze situatie bedoel ik het losloopgebied naast ons. Daar gingen we altijd heen, maar nu word hij vrij regelmatig besprongen en achterna gezeten. Ik probeer wel het te voorkomen door om te draaien of er tussen te gaan staan maar het is gewoon niet fijn.

Mijn voorkeur heeft inderdaad ook loslopen maar zoals het nu gaat daar met al die drukte is het niet zo prettig. Ik dacht eraan om een fietskar te kopen en te fietsen naar omliggende dorpjes waar eventueel wat meer ruimte en rust is, maar heb nog niet echt research gedaan naar een fietskar en überhaupt de dorpen hiernaast. ( ik heb geen auto dus ik zit een beetje vast aan de omgeving rond mijn huis)

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

@Iglo: dan zou ik ipv naar het losloopgebied alleen nog door de stad lopen inderdaad

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Fietskar is best wel zwaar met een grote hond, vind ik zelf. Alsof je met zware wind tegenfiets op zachte banden haha. Dus je moet wel een goede fiets hebben en conditie. 

Ik zou inderdaad op andere plekken gaan wandelen. Ik ben er eerlijk gezegd om verhuisd. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Waar woon je, als je dat wil zeggen? Misschien weet iemand hier nog geheime wandelplekjes voor je haha

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Fietskar is best wel zwaar met een grote hond, vind ik zelf. Alsof je met zware wind tegenfiets op zachte banden haha. Dus je moet wel een goede fiets hebben en conditie. 
Ik zou inderdaad op andere plekken gaan wandelen. Ik ben er eerlijk gezegd om verhuisd.  "

Groot gelijk heb je. Ik ben helaas nog niet in de positie om te verhuizen, maar zodra ik klaar ben met studeren willen wij inderdaad heeeel graag verhuizen naar een rustiger gebied. Tot die tijd moeten we er maar het beste van maken in de drukte hier haha

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Waar woon je, als je dat wil zeggen? Misschien weet iemand hier nog geheime wandelplekjes voor je haha "

Ik woon in Hoorn , Noord Holland. Als iemand een rustige plek kent zijn tips zeer welkom! 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Misschien is het leuk om, zolang deze drukte duurt, met hem te gaan canicrossen of samen hardlopen als je bang bent dat hij niet voldaan genoeg raakt van alleen aangelijnd wandelen? 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Fenrir loopt sinds een maand of 3 ook voornamelijk aan de lijn. Bij hem is het probleem dat hij als er andere honden in de buurt zijn hij daar zo graag heen wilt dat hij niet goed onder apèl staat. En tegenwoordig is het overal zo druk dat ik hem ook wel aan de lijn hou terwijl ik train om andere honden meer te negeren (lopend project haha)

 

Ik heb een 10 meter lijn gekocht en ga nu naar natuurgebieden die aanlijnplicht hebben om daar lange wandelingen te maken omdat ik merkte dat hij wel wat gefrustreerd raakte als hij niet met losse honden kon meerennen. Tuurlijk zijn er in die gebieden ook mensen die hun hond losgooien, maar wel een stuk minder.

Verder maak ik wandelingen door de stad, langs de haven etc, genoeg te snuffelen en zijn zo 5km verder met een ronde.

 

Rennen kan Fenrir tijdens frisbeetraining en agility. Ik denk dat hij op deze manier prima zijn beweging krijgt en energie kwijt kan, al zou ik uiteindelijk wel fijn (vooral makkelijk haha) vinden als hij weer kan loslopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna loopt sinds jaren alleen nog aan de lijn, vanwege haar jachtinstinct, hier zijn ook wilde zwijnen en wolven dus ik vind het echt te gevaarlijk om haar los te laten lopen. Ik vind het ook veel ontspannender lopen voor ons allebei, zo kan ze toch lekker snuffelen en ik hoef haar niet de hele tijd te entertainen zodat ze alle aandacht op mij houd en niet wegloopt een lekker geurtje achterna.

Hier is het eigenlijk ook de gewoonte om de hond aangelijnd te hebben of in elk geval bij je te houden als je elkaar niet kent, dat is heel fijn vind ik. En ik denk niet dat al die honden ongelukkig zijn. Lola mijn vorige herplaatser kon wel loslopen en bleef ook altijd bij me, maar zij ging eigenlijk bijna nooit uit zichzelf rennen oid.

 

Wel pas ik me aan en kan ze snuffelen waar ze wil natuurlijk. Ook hebben we een best grote tuin waar ze graag haar rondes draait om te controleren welke andere dieren daar rondgelopen hebben zoals katten, egels, eekhoorntjes, e.d.

 

Ik ging toen ze nog jonger was wel regelmatig joggen met haar, de honden die ik gehad heb (Jenna is mijn derde hond) vonden dat allemaal leuk om in een regelmatig tempo te draven en zo samen op pad te zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Lotte, anderen tijden gaan lopen ? Smorgens in alle vroegte ? De meeste baasjes en honden zijn dan nog thuis...en in de middag als iedereen geweest is...meestal vier uur is het stilletjes ? Ik bof als ik jullie verhalen hoor, altijd rustig, en ben altijd blij als er een hond is voor Ogin...laughing     ik woon denk ik in een stilte gebied. laughing

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Gewoon ergens lopen waar het niet druk is.

Ik wissel nu met de extreme drukte het loslopen /aangelijnd lopen.

Veel mensen en kinderen nu op pad die niks met honden hebben,ik wil niet dat ze naar kinderen gaat is ze super dol op daarom even aanlijnen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Lotte, anderen tijden gaan lopen ? Smorgens in alle vroegte ? De meeste baasjes en honden zijn dan nog thuis...en in de middag als iedereen geweest is...meestal vier uur is het stilletjes ? Ik bof als ik jullie verhalen hoor, altijd rustig, en ben altijd blij als er een hond is voor Ogin...     ik woon denk ik in een stilte gebied.  "

Het is nu ieder uur van de dag druk,gisteren toen het stormde een enkele hond dan moet Rox niet vast.

 

Lotte gewoon gaan lopen als het regent,regenjas aan dan zie je bijna geen kip.smile

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

Hier zijn ze ook eigenlijk altijd aan de lijn, losloopgebieden mijd ik meestal.
Vooral inderdaad om de ''te sociale'' honden, mijn honden snappen dat niet zo goed.

 

Een aangelijnde wandeling kun je ook vermoeiend maken, door tussendoor wat trucjes te doen, ze ergens op te laten springen, even laten wachten bij de stoeprand, etc etc.
Mijn honden vinden een rondje dorp vaak vermoeiender dan lekker los rennen in ons afgehuurde losloopstukje.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

In mijn ervaring heb je zeer vroeg in de ochtend weinig last en bij slecht weer.

Het loont om heel vroeg in de ochtend op te staan en te wandelen en desnoods daarna nog uurtje in bed te kruipen of bank hangen.

Heerlijk relaxed wandelen zo rond 6 uur en goed begin van de dag.

Verder vond ik de bakfiets heel handig, daardoor kon ik makkelijker naar stille plekken iets verder weg op momenten dat park te druk was met vervelende loslopers.

Al geloof ik ook niet dat een hond op flinke aangelijnde wandeling te kort komt..het irriteerde mij wel dat mijn goed luisterende honden niet los konden lopen waar ze dat graag deden..dus ik werd minder blij van de wandelingen.

Als ze aangelijnd waren werden we net zo goed belaagd..dus ik had vermijd techniek en wist precies wanneer ik waar moest lopen.

 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Natuurlijk kan dat. Willow heeft ruim 7 maanden aan de riem gezeten ivm jagen en niet luisteren.  Alleen in omheinde plekken mocht ze los, zij heeft echter geen probleem met vreemde honden zolang er genoeg ruimte is. 

 

Wat ik deed was veel hardlopen (canicrossen) fietsen en skeeleren met haar. Ik zorgde er dus wel voor dat zij echt haar energie kwijt kon dmv rennen. Aan de fiets mocht ze ook geregeld een sprint trekken. Aan alleen wandelingen op wandeltempo zou zijn niet genoeg hebben. 

 

Heb je bossen in de buurt? Of zijn er grote zandvlaktes? Dit is vaak zo overzichtelijk dat je hem daar eens kunt laten uitrazen. Ook wandelen in de regen is iets dat ik graag doe met mijn honden. Dan kunnen ze bijna de hele wandeling los omdat er nauwelijks andere mensen en honden zijn. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Bedankt voor alle reacties!

Ik loop normaal heel vroeg, maar ivm dat het nu donker is vind ik het niet fijn om dan naar het park te gaan. Als we niet naar het park gaan lopen we wel lekker vroeg door de stad om inderdaad de drukte te vermijden. Ook ben ik stiekem blij als het regent of stormt want dan is er inderdaad niemand hahaha.

 

Tamara, trucjes tussendoor is een goede tip dankjewel.

Pascale, fietsen lijkt me ook heel leuk. Dit hebben we nooit eerder gedaan dus misschien leuk om te proberen. Hij trekt zo nu en dan nog aan de riem dus misschien niet heel handig bij fietsen?  Wij hebben helaas geen bossen of vlaktes in de buurt..zover ik weet.  in het weekend rijden we hier wel heen ( dichtst bijzijnde bos is 50 minuten rijden).

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Misschien is het leuk om, zolang deze drukte duurt, met hem te gaan canicrossen of samen hardlopen als je bang bent dat hij niet voldaan genoeg raakt van alleen aangelijnd wandelen?  "

ook een goed idee! Ik ga me verdiepen in canicrossen, nooit van gehoord

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" ook een goed idee! Ik ga me verdiepen in canicrossen, nooit van gehoord "

Aangezien Marley een verleden heeft van trekken aan de riem zou ik dan wel een speciaal canicross tuig gebruiken zodat hij de link gaat leggen dat hij alleen bij dat tuig mag trekken hp-smile

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

@Britt : haha ja dat lijkt me wel verstandig. laughing

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Nou , ik zou zeggen , liever een relaxte hond en ontspannen wandelen. In plaats van telkens   een rot ervaring . Helaas gaat het vaak zo , gooi maar los en ga je gang maar . En idd wat de anderen ook al benoemen , ook een wandeling aan de lijn kan reuze leuk zijn . Lekker mentaal met de hond bezig zijn , zonder gezeik van vervelende honden . Thara van mij vind het ook heerlijk hoor , lekker snuffelen , zoekspel doen . Ik heb wel een fietskar , ik rijd bv 3 km en ik zit in de duinen , daar is aanlijn plicht , maar er is daar zo veel te besnuffelen . Ik ga ook weleens naar een stuk verlaten weiland , daar kan ze wel.los  komt niemand,  soms moet je die plekjes ook even ontdekken . En verder idd op de niet gebruikelijke tijden lopen 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Ik zou het zo zonde voor jullie vinden, hij luistert toch al goed naar je, zoekt honden zelf niet op toch?

Snap overigens dat het op een bepaald moment echt vervelend is om continue met anderen rekening te houden. Heb dat zelf een bepaalde periode ook gehad, en de laatste tijd is het inderdaad ook her en der wel opletten en soms vervelend. 

Er zijn genoeg dingen inderdaad aan de lijn te doen om een wandeling toch leuk te maken, zelf laten wij de hond(en) aan een 8 meter flex uit, maar we hebben dus dat aangeleerd. Commando's worden gewoon opgevolgd als ware ze los zouden lopen. En we lopen vaak via groenstukken en langs plekken waar het overzichtelijk is en waar ze dan lekker een tijd los kunnen rennen. 

Ben zelf wel ook iets assertiever geworden en geef op een bepaald moment wel aan dat ik honden niet bij mijn hond wil hebben. Ik zoek niet de drukte op en zorg dat mijn hond goed luistert, maar soms is het wel nodig om even voor jezelf en je hond op te komen, anders kun je nergens meer komen.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

540557.jpg540279.jpg      Ik zoek juist honden op...ja weet het idioot denk ik dan..maar de meeste dagen zien we geen hond of kip....voor Ogin is het toch best belangrijk dat ze onder de honden komt.....de drukte die jullie benoemen zou ik natuurlijk ook niet willen....           zelfs met mooi weer zijn honden zeldzaam, ik ga een paar x oer week naar de Hoornseplas juist omdat daar toch altijd wel een paar honden zijn...    nimmer vroeg daarheen, ....fijn als er wat honden dan zijn...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

540160.jpg540304.jpg     Dit kom je dan wel eens tegen...Ogin kijkt dr ogen uit, wilde haar aan de lijn doen de menner riep, laat maar gaan, paarden zijn honden gewend......ik kom meestal daar tot een uur of twee, misschien smiddags wat drukker dat weet ik niet....en aan de blauwe stad waar ik woon zie ik nog minder honden....en al zouden er wat meer honden zijn het is zo weids dat niemand last van elkaar heeft, aangelijnd of niet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jammer Lotte dat je zo ver weg woon, je zou het naar je zin hebben als je ogin zou tegen komen....laughing   ruimte genoeg om goed kennis te maken...

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

@Willemijn, als er ooit een reclame foldertje komt voor de Hoornse Plas dan sta jij op de voorpagina!! Ik zou er bijna naar toe rijden haha

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" @Willemijn, als er ooit een reclame foldertje komt voor de Hoornse Plas dan sta jij op de voorpagina!! Ik zou er bijna naar toe rijden haha "

Hihi....ik lees dat vaak van jullie allemaal, de wandelingen een en al frustraties, en ik gun jullie net zo,n heerlijke rustige wandeling als ik iedere dag meemaak.....laatst in de blauwe stad twee rolmopsen tegen gekomen, twee veels te dikke teckels....en ik vroeg aan de eigenaar of mijn hond er naar toe mocht, Ogin stond op en afstand naar ze te kijken, teckels liepen los en brommend kwamen ze bij Ogin in de buurt, de baas zei, ja hoor misschien gedragen ze zich wel, hahaha....Ogin keek niet naar ze om.......komt ook dat er zoveel ruimte is dat er geen aanvaring nodig is...Iglo...je hebt een labrador...ooit naar de hoonseplas, zeg het...dan gaan wij ook, hahaha, en kan je met eigen ogen zien hoeveel ruimte er daar is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

 540917.jpg    Hier moet je wel tegen kunnen, stervens koud was het, paar graden onder nul, soms lopen ze in de blootje, maar de mensen zijn heel gemoedelijk.....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Goede regenjas... graag tips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^