Genoeg beweging met alleen aan de riem lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Hihi....ik lees dat vaak van jullie allemaal, de wandelingen een en al frustraties, en ik gun jullie net zo,n heerlijke rustige wandeling als ik iedere dag meemaak.....laatst in de blauwe stad twee rolmopsen tegen gekomen, twee veels te dikke teckels....en ik vroeg aan de eigenaar of mijn hond er naar toe mocht, Ogin stond op en afstand naar ze te kijken, teckels liepen los en brommend kwamen ze bij Ogin in de buurt, de baas zei, ja hoor misschien gedragen ze zich wel, hahaha....Ogin keek niet naar ze om.......komt ook dat er zoveel ruimte is dat er geen aanvaring nodig is...Iglo...je hebt een labrador...ooit naar de hoonseplas, zeg het...dan gaan wij ook, hahaha, en kan je met eigen ogen zien hoeveel ruimte er daar is. "

Waar ik woon ook alle ruimte hoor. Ben speciaal voor mijn hond verhuisd naar deze plek. Vrijwel geen frustraties voor mij haha. Soms kom ik ook geen kip tegen. Mijn labrador heeft enorm veel socialisatie nodig gehad om niet bang te zijn voor honden dus zat ik elke dag een half uur in de auto om ze op te zoeken. Omgekeerde wereld haha

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Iglo, je hond zou een goed speelkamaraad zijn voor Ogin....ik weet waar je ongeveer woon, jammer...ik zoek ook honden op, hahaha.....en de labradors zijn stuiterballen maar wel heel vriendelijk en heerlijk sociaal.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Het is voor sommige mensen niet te begrijpen dat het soms vervelend kan zijn om loslopende honden die in een bepaalde staat om je heen komen springen bij je hond te hebben. 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Sinds Corona lopen die van mij ook minder los... veel te veel fietsers (mountainbike) die naar niets kijken... ze lopen nu dus veel meer aan de Flexi dan vroeger. Vind ik persoonlijk goed alternatief..

 

edit: wij wandelen dan wel in het bos niet in het dorp. 

honden page profiel Manuela SijbrandsManuela Sijbrands 3 doggies

honden foto van Manuela Sijbrands

Ik begrijp wat je bedoeld. Met de huidige situatie (het corona probleem) is het veel drukker buiten, gedurende de gehele dag. Waar we voorheen wisten dat het “spitsuur” (qua honden uitlaten) voorbij was, weet je het nu absoluut niet meer. Ik heb 3 honden en dus ook 3 verschillende karakters. Ik sta tegenwoordig ‘s nachts op om in ieder geval met 1 van mijn honden rustig te kunnen wandelen (gezien die heel wisselvallig kan reageren), echter ook ‘s nachts blijft hij aangelijnd. Voordeel van ‘s nachts lopen is, dat ik ze vaak alle 3 tegelijk meeneem, want die andere 2 kunnen gewoon los lopen. Het gebeurt weleens dat ik ‘s nachts niet loop en dan moet ik zorgen dat de 2 “loslopers” hard moeten werken met naast me aan de riem te lopen, om hun geestelijke vermoeidheid te krijgen. Gelukkig is het zelden dat ik ‘s nachts niet loop met ze, want ook ikzelf heb last van de drukte op straat overdag en ik woon in een dorp en aan de rand van het bos. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Het is voor sommige mensen niet te begrijpen dat het soms vervelend kan zijn om loslopende honden die in een bepaalde staat om je heen komen springen bij je hond te hebben. 
 
  "

Dat begrijp ik zeker, vraag ook altijd of mijn hond erbij mag zo niet dan een andere weg op....en zeker als de andere hond vast zit.  Het scheelt ook dat Ogin geen wildebras is naar anderen honden, altijd even kijken , en tuurlijk als honden loslopen is het best af en toe onstuimig...maar dan dagen anderen honden haar uit...en drukte waar ik wandel is er nimmer.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hahaha echt omgekeerde wereld inderdaad Iglo en Willemijn! Lijkt me heerlijk !! Willemijn, Ogins karakter lijkt me sowieso heel prettig. Marley heeft dat felle randje en een wantrouwende houding naar andere honden dat maakt het soms lastig. Lijkt me super leuk om ze kennis te laten maken hoor! Als de andere hond rustig is gaat het altijd goed.

Blondie, je hebt gelijk hoor. Ik moet zelf ook wat assertiever zijn. Vind het toch wel erg spannend om mensen duidelijk aan te spreken daarin.

 

Gister had ik de auto te leen en zijn we lekker naar het strand gereden in de regen. 11 km gelopen en amper iemand gezien. Vandaag een uur aan de lijn gelopen tijdens een flinke regenbui, inderdaad ook niemand tegen gekomen. Heerlijk! 

 

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik begrijp je gevoel helemaal. 9 van de 10 honden in mijn wijk vallen uit en de eigenaren doen niet meer dan op afstand schreeuwen terwijl ik mijn honden altijd vast heb. Ik pak daarom elke dag de fiets zodat ze aan hun beweging komen. Het is wel zo dat als ze gaan rennen op hun top snelheid ik ze niet meer kan bijhouden met de fiets... :P 

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Wij zijn denk ik van dat vervelende soort mensen in het bos. Moos heeft door Corona altijd een op een puppyles gehad en zo gaat het straks ook door.

 

Moos kan super goed met andere honden, maar zit natuurlijk in de puberteit en zodra hij een hond ziet is het 50/50 welke keuze hij maakt. Als hij heeft gespeeld en ik roep hem komt hij (tot nu toe haha) altijd meteen met mij mee en is het ook klaar.

 

Wij doen dit wel alleen in gebieden waar honden ook echt los mogen. Daar lopen vaak vooral honden die ook willen ravotten en dat ook mogen en kunnen.

 

Zoals ik al zei doe ik dit vooral omdat ik wil dat Moos leert omgaan met andere hondjes. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Goede regenjas... graag tips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^