Wanneer castreren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShariBShariB

Dag iedereen! 

Sinds 13 november ben ik het trotse baasje geworden van een Jack Russel reutje. Hij is nu bijna 3 maand oud en mijn moeder wil hem sowieso laten castreren. Dit omdat hij nu al durft te rijden op zijn speeltjes en ze niet wil dat dit gedrag nog escaleert. Zelf wou ik hem liever niet castreren, omdat dit gedrag misschien nog kan veranderen maar hier heb ik niet veel controle over jammer genoeg. 


Alleen hoor ik allemaal verschillende dingen qua leeftijd om te castreren. De één zegt zo vroeg mogelijk (6 maand, wat ik persoonlijk wel erg vroeg vind) en de ander zegt zo lang mogelijk wachten. 

Wat is jullie mening hierover? Alvast bedankt voor de hulp en jullie ervaringen en meningen te delen! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als je besluit vast staat dat je de hond wilt castreren, eerst volwassen en uit laten groeien, hormonen zijn nodig voor een stevig skelet, laat je je hond eerder castreren dan kunnen de botten doorgroeien en zwak worden en stabiliteit met hormonen heeft een hond ook nodig...... wanneer je castreerd stopt de hormonen.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik zou de hond in elk geval eerst eens volwassen laten worden 

Beter voor de gehele ontwikkeling en groei 

En waarom castreren als het niet nodig is  ? Maar goed daarover verschillen de meningen 

Soms krijgen oudere reuen op latere leeftijd prostaat problemen  , maar dan kan je alsnog besluiten om hem te laten castreren 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Tja waarom wil je sowieso hem laten castreren? Ik kies er zelf voor mijn honden intact te laten wegens gedrag en gezondheids risico's bij wel castratie. Maar goed ik snap het als er een goede rede voor is.

ik denk dat hier al wat uitgelegd word en dan zal jij zelf de keuze moeten maken. 

Kort samengevat castratie bij een reu kan gedragsproblemen en gezondheidsproblemen meebrengen. En hoe jonger hoe meer risico daarop.

https://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/gevolgen-van-castratie-hond/

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

6 maanden vind ik wel erg jong. Er is geen vaste tijd voor, alles heeft voor en nadelen.

 

honden page profiel ShariBShariB

" Tja waarom wil je sowieso hem laten castreren? Ik kies er zelf voor mijn honden intact te laten wegens gedrag en gezondheids risico's bij wel castratie. Maar goed ik snap het als er een goede rede voor is.
ik denk dat hier al wat uitgelegd word en dan zal jij zelf de keuze moeten maken. 
Kort samengevat castratie bij een reu kan gedragsproblemen en gezondheidsproblemen meebrengen. En hoe jonger hoe meer risico daarop.
https://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/gevolgen-van-castratie-hond/ "

Ik heb mijn bericht wat aangepast. Het is vooral mijn moeder die dit wilt aangezien hij nu al rijdt op zijn speeltje soms en ze dit gedrag niet verder wilt. Ik wou hem liever gewoon niet castreren en zien hoe hij was later. Maar ik heb er jammer genoeg niet veel over te zeggen. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Veruit de meeste pups rijden.

Zelfs mijn teven pups. Heeft totaal niets te maken met seksueel gedrag maar met spanning/opwinding vaak. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Rijden op bv een  speeltje kan ook overprikkeling zijn 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

De kans dat de pup nu al aan het rijden is door zijn hormonen, is ontzettend klein. Veel pups rijden ivm overprikkeling. Rijden is stress verlagend, en dus een fijn gevoel voor de pups. Het heeft eigenlijk nog niks seksueels. 

 

Ik ben niet tegen castratie, maar ik zou je wel van harte willen aanraden je hond eerst volwassen te laten worden. Dus pas castreren na een leeftijd van 2 jaar. Dit omdat ze voor die tijd nog niet stabiel zijn. Als je ze dan laat castreren, geef je ze niet de kans een stabiel karakter te ontwikkelen, wat later ook voor gedragsproblemen kan zorgen. 

 

Mijn teef ik direct na haar eerste loopsheid gecastreerd. Ze zat toen net in een fase waarin ze andere honden ontzettend van zich af snauwde. En deze 'fase' is helaas nooit over gegaan. 3 van haar zusjes lieten dit gedrag op deze leeftijd ook zien, alleen zijn zij intact gebleven en ging dit gedrag over naarmate ze ouder werden. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Rijden is ook gewoon puppy gedrag, hoort er allemaal bij.  Speeltje waar hij op rijdt weghalen en iets anders te doen aanbieden, continu herhalen. Ik zou wachten tot je hondje is uitgegroeid, hormonen hebben ze ook nodig om fysiek en mentaal te groeien. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Rijden is puppy gedrag, klopt, maar de ene doet het meer dan de ander. Ik heb het altijd gestopt door afleiding. Zelfs mijn teefje deed dit op de kat en die kat vind het nog goed ook. 

Als jij je hond wilt laten castreren, ga dan naar de dierenarts voor informatie, die is van de laatste ontwikkelingen op de hoogte. Lees je goed in, er staan hier artikelen over op internet. Zet je vragen op een rijtje en stel die aan de dierenarts.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Dat rijden zou ik gewoon verbieden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dat rijden zou ik gewoon verbieden. "

Klopt.

Volgende forumvraag: Artrose medicijnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^