Artrose medicijnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Hoi hoi,

Mijn hond van 7 heeft artrose en spondylose. Nu denk ik zelf niet dat ze er veel last van heeft (al is dat moeilijk in te schatten met een engelse stafford). Nu bedacht ik me, moet ze dan geen ontstekingsremmer innemen? Zijn er hier mensen die hier ervaring in hebben?

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Artrose is geen ontsteking, dacht ik. Artritis wel.  Je zou ook acupunctuur kunnen overwegen.  Als je de indruk hebt dat Dewy er niet veel last van heeft, zou ik wachten met therapie.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan zelf een supplement geven zoals glucosamine.

Maar als je hond wel pijn heeft, kun je  dit met de dierenarts bespreken wat je kan geven.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Curkemina....7bees.com.  Coogle er maar eens op, ook tegen de arthrose... het ligt er aan waar de arthrose zit, je kan een stamcel behandeling geven voor de arthrose...is hier bij Bams gedaan met goede resultaten.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Onze hond krijgt dagelijks een onderhoudsdosis metacam, een nsaid (net als ibuprofen) die licht pijnstillend en ontstekingsremmend werkt, ook voor haar gewrichten. Onze dierenarts kwam hier ook niet zelf mee, maar iemand in het dorp tipte het omdat hun hond ook artritis had en het er zo goed op deed. Daarna zei de dierenarts, oh goed idee ;) Misschien ook iets om met jullie dierenarts te overleggen?

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Wij hebben meerdere pijnstillers gebruikt, hou vooral je hond goed in de gaten. Soms zijn ze zo hard voor zichzelf, dan kun je ze echt beter pijnstillers geven. Natuurlijk zijn supplementen als groenlipmossel, glucosamine/msn/chrondoitrine ook het proberen waard, maar niet gezegd dat dit voldoende gaat werken.

Wij zijn begonnen met novacam, fijne hieraan is dat je het ook goed kan doseren en zo kan inspelen op betere dagen/slechte dagen, maar er moet wel een spiegel opgebouwd zijn. 

Toen dit niet meer voldoende werkte zijn wij overgegaan op trocoxil en daarna galiprant

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

goede ervaring met bioflexa van vetra evt acupunctuur en ook collageen 2(bv primeval gelataat)

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Je hond is nog vrij jong ,en als er echt pijnstilling/ontstekingsremmers nodig zijn dan zou ik kiezen voor een middel met de minste bijwerkingen voor lever en nier functie . Ik lees over Cimalgex wel goede resultaten .

Flexijoint is ook een goede alternatieve keuze 

Een goede Omega Drie idem , de capsules van Testa bv 

Maar honden zijn hard,en ware meesters in het verbergen van pijn 

Het is dus ook zaak om je hond goed te lezen , en de hond bv niet te wild laten doen . Het koppie wil maar oh zo graag , maar de baas moet in deze op de rem trappen 

Tijdens koude perioden kun je overwegen om een goed beschermend jasje aan te doen 

Je kunt bv ook fysio inzetten , de fysio geeft goede tips waarmee je thuis ook aan de slag kunt 

Goed op gewicht houden is ook belangrijk 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Helaas ervaringsdeskundige hier. Ik zit al jaren in de NSAIDS en supplementen. Ik heb 1 hond met oa artrose, ED en spondylose. Hij heeft heel lang zonder pijnstilling gedaan, dat de orthopeed zelfs zei versteld te staan. Hij kreeg wel backmotion toendertijd, Chinese kruidenmengsel. Maar hij staan nu alweer een paar jaar op de rimaldyl en gabapentine. Maar ook glucosamine/msm/chondroitine met zalmolie (omega 3). En 1x per maand naar de fysio. Maar hij is 10 jaar. 

Aub let goed op je hond. Als hij begint te manken, moet je aan de bel trekken. Je kan wel het alvast voorzorgsmaatregelen nemen door supplementen te geven. Flexadin is bv een goede. Maar de glucosamine ook, is goedkoper voor meerdere honden in mijn geval. Maar probeer de NSAIDS zoveel mogelijk uit te stellen. Ze zijn niet zo heel top voor de nieren en maag etc. Daarom krijgen mijn honden 1x p/jr een bloedtest om oa de nierfunctie te testen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij zijn pas bij een holistische dierenarts geweest die ons vertelde dat het goed was preventief glucosamine te gaan geven aan de hond. Blijkbaar kan dat de artrose hiermee vertraagd worden en zelfs minder erg worden uit eindelijk.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Eefke krijgt al jaren glucosamine en visolie. Een paar maanden geleden bleek ze toch wat artrose in de achterhand te hebben. Daarom krijgt ze nu ook Metacam of Novocam. Ook krijgt ze elke avond een eetlepel lijnzaadolie. Zit erg veel omega 3 in en gaat ontstekingen tegen. Bij de speurhondenclub zitten ook een stel oudjes van 12 en 13 jaar en sinds ze dat krijgen rennen ze er weer over. Het werkt dus wel.

honden page profiel RJRJ

onze sammy krijgt Gabapentine tegen de pijn,

 

leuk hoor al die natuurlijke middelen maar als je hondje echt pijn hebt dan is dat vaak helaas niet meer voldoende....

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" onze sammy krijgt Gabapentine tegen de pijn,
 
leuk hoor al die natuurlijke middelen maar als je hondje echt pijn hebt dan is dat vaak helaas niet meer voldoende.... "

klopt hoor rj

Je kan een stuk verbeteren met supplementen

Maar als de klachten heftig zijn heb je ook pijnstiller nodig

Het gaat ook goed samen dus soms iets minder pijnstiller dan zonder supplementen

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Duivelsklauw?

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik heb twee honden gehad met artrose en zij zijn zonder pijn oud geworden met Duivelsklauw capsules. Ik kocht die online bij Gezond aan huis .nl. Merknaam is Arkopharma en ik kocht er 150 capsules. Ik gaf aan een hond van 18 kg 2 per dag en dat werkte erg goed.

Maar ik zou met 1 per dag beginnen. Houd er rekening mee dat het een natuurmiddel is en bij mijn honden duurde het 2 weken voordat ik echt effect zag. Succes hoor!

Volgende forumvraag: Chemische castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^