Slechte vacht of is dit de rui (Golden Retriever)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Mijn reu is nu 15 maanden en verhaart op dit moment. Vorig jaar kreeg hij zijn volwassen vacht in de winter (hij is dus van juli 2019) en had toen enorme dikke lange dekharen. Hij had een hele dikke kraag die tot halverwege zijn staart liep. We grapten weleens dat hij een flinke toupet had :-) Je kon zijn halsband niet zien en als je met je handen over zijn vacht ging verdwenen je handen gewoon. We kregen een hoop complimenten. 

 

Toen kwam de lente en zomer en verloor hij heel veel haar maar had in verhouding nog veel vacht en veel dekharen. In de zomer voor het eerst naar de trimmer voor het bijknippen van broek, staart, haar bij de achterkant voorpoten, uitdunnen borsthaar. Vanwege het drogen met de waterblazer zijn zijn haren wel alle kanten op gaan staan en dat leek na een tijdje beter te worden maar nu zien we vooral op zijn achterpoten en rug dat het toch weer terugkomt. Ik had gehoopt dat met zijn wintervacht (en meer dekharen) dat het wel weer zou gaan platliggen maar vooralsnog zien we niet zoveel dekharen. 

 

Komt dat nog? Is het nog te vroeg voor een volledige wintervacht? Waar zijn halsband zit is er alleen wat dun wollig pluishaar. Hadden we vorig jaar gewoon geluk met zijn prachtige vacht? 

 

Aan zijn voer is weinig veranderd: vorig jaar winter alleen maar kvv en vanaf eind januari kwam daar RC Hypoallergeen brok bij ivm steeds jeuk (ochtend brok/avond kvv). Van de zomer overgegaan naar in de ochtend Purina Pro Plan Sensitive Skin Zalm en avonds kvv. Eind zomer gestopt met brok en nu weer 100% kvv (Carnibest/Naturis/Haaksbarf/Smuldier/Darf/etc).

 

In de zomer een aantal keer gewassen met medicinale shampoo ivm schimmel en of bacteriën ivm veel zwemmen en een keer een hotspot. 

Iemand een idee?

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Toevoeging:

 

Qua supplementen krijgt hij (niet alles dagelijks of tegelijkertijd)

Visoliecapsules

Bokashi (hiervoor veendrenkstof, als bokashi op is koop ik daar weer een emmer van)

Puur probiotica

Magnesium

Ook belangrijk: hij heeft 4 weken geleden een suprelorin chip gekregen (chemische castratie).

 

 

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Is de leeftijd. Junior vacht verdwijnt en de volwassen vacht komt over de komende maanden echt in. Ik heb nu thuis ook echt een half kaal hondje zitten met raar pluis van ongeveer dezelfde leeftijd. Komt wel weer goed, van castratie kunnen ze een castraten vacht krijgen, maar die is juist dikker en compacter. (Tot op het vervelende toe)

Van een waterblazer gaan trouwens de haren niet permanent vreemd staan, dat zou na een keer zwemmen wel weer weg moeten zijn getrokken. Ik denk dat het eerder van het uitdunnen van de vacht komt. Of hij had de weerborstels al en die zijn gewoon meer zichtbaar geworden haha.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Oke, dus er is puppyvacht, juniorvacht (van 6 maanden tot 1 jaar?) en vervolgens volwassenenvacht en er is dus (soms?? een verschil in junior en volwassenenvacht? 

 

Ik hoop dat het net zo wordt als zijn juniorvacht; dat was echt prachtig ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Waterblazer gebruiken , blazen met de haarrichting....dan krijg je geen warrige vacht.   De winter moet nog komen en het ligt aan de winter hoe hard de vacht groeit....en hoe hoog je de kachel aan hebt in huis.

honden page profiel TinekeTineke

Ik verwachtte één foto te zien over dit verhaal. Één foto zegt meer dan één miljoen woorden. Dan kunnen de experts hier meekijken en uw advies meegeven denk ik.

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

" Oke, dus er is puppyvacht, juniorvacht (van 6 maanden tot 1 jaar?) en vervolgens volwassenenvacht en er is dus (soms?? een verschil in junior en volwassenenvacht? 
 
Ik hoop dat het net zo wordt als zijn juniorvacht; dat was echt prachtig ;-) "

Verschil kan er zijn ja, meestal is de volwassen vacht het volste, maar het duurt ook wel even voordat ze helemaal mooi ingegroeid zijn. Even geduld hebben hahah. En het is buiten ook nog niet heel erg koud geweest. Vorige winter ook een mooie volle vacht hier dus ik hoop ook op een mooie volwassen vacht! Was er trouwens een reden dat je de vacht hebt laten uitdunnen? Ik weet niet echt hoe goldens normaal getoiletteerd worden.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

" Ik verwachtte één foto te zien over dit verhaal. Één foto zegt meer dan één miljoen woorden. Dan kunnen de experts hier meekijken en uw advies meegeven denk ik. "

Ga ik morgen proberen!

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

" Verschil kan er zijn ja, meestal is de volwassen vacht het volste, maar het duurt ook wel even voordat ze helemaal mooi ingegroeid zijn. Even geduld hebben hahah. En het is buiten ook nog niet heel erg koud geweest. Vorige winter ook een mooie volle vacht hier dus ik hoop ook op een mooie volwassen vacht! Was er trouwens een reden dat je de vacht hebt laten uitdunnen? Ik weet niet echt hoe goldens normaal getoiletteerd worden. "

Trimster geeft aan dat ze alleen de hals en borst uitgedund heeft en hem verder volgens de richtlijnen voor een GR getrimd heeft. Dat betekent verder niet knippen of uitdunnen op rug en flanken.

 

We wachten maar af wat het wordt. Veel kun je er niet aan doen dunkt mij :-)

Volgende forumvraag: Stevige rollijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^