Stevige rollijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Ik ben op zoek naar een nieuwe, stevige rollijn voor mijn hond (golden retriever). Hij weegt 35 kilo dus het moet een stevige zijn. Echter niet een die heel zwaar in de hand ligt, maar stevigheid vind ik wel belangrijker. Iemand suggesties? :) 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bedoel je de Flexi?

Die zijn er in verschillende maten, het gaat op gewicht van de hond.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Stevigheid vertaalt zich altijd ergens in gewicht, daar kan je niet omheen. hp-shiny De lijnen voor Large-honden zijn altijd zwaarder dan die voor de Medium-honden.

Binnen eenzelfde categorie kan het ene model wel wat lichter/zwaarder zijn dan het andere. Ik heb een oude flexi die 100gr lichter is dan de nieuwe versie, en die ik dan ook nog es beter in de hand vind liggen. Helaas is dat model niet meer verkrijgbaar.

 

Je zou enkele grammen kunnen besparen op de lengte van de lijn, maar echt veel is dat niet (5m lijn weegt misschien een 20 gram minder dan 8m lijn)

 

Dus kijk binnen de Large-categorie naar het model dat het minst weegt, maar let ook op eventueel andere verschillen met de zwaardere modellen, of daar kenmerken zijn die voor jou ook van belang zijn (vorm handvat, positie en grootte stopknop,...) 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Neem er in ieder geval een met band/lint en niet met koord.

 

Als het koord strak staat, is het vlijmscherp. Kan gevaarlijke situaties voor je hond, jezelf, anderen en andere honden veroorzaken. Ik heb helaas ongelukken door flexi apparaten zien gebeuren of de nasleep hiervan meegemaakt; ook door onkundig en niet oplettend gebruik van hondeneigenaren.

 

https://www.hondengoed.nl/c-1866062/meer-info-flexi-veiligheid/

 

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

De Flexi lijnen zijn ingedeeld naar gewicht van de hond. Als je hond heel sterk is, zou ik een categorie zwaarder nemen voor de lijn. Anders bestaat de kans dat je hond door de rem heen trekt, en daar komen ongelukken van! Het is geen antwoord op je vraag, maar wel belangrijk om rekening mee te houden!

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Ik zou bij zware honden altijd eerder voor een gewone lange lijn gaan dan voor een flex. Kost wel even wat oefening om er niet zelf mee in de knoop raken maar daarna loop je een stuk veiliger. Want de rem doet het echt niet 100 % bij dat gewicht plus als ze opeens naar het eind van de lijn rennen is het pittig om hem te houden. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Een week of wat geleden viel Pepijn bijna van een brug omdat er inderdaad zoiets gebeurde met een grote hond aan een flexlijn.  Ik vind het nare lijnen...

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor de reacties! :) Ik heb een goede, stevige flexlijn besteld (voor honden <60kg) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Bedankt voor de reacties! :-) Ik heb een goede, stevige flexlijn besteld (voor honden <60kg)  "

Als je het niet gewoon bent, kan zo'n Large-roller in het begin wat zwaar aanvoelen, maar dat went echt heel snel. Je moet maar denken: krijg je er extra armspieren van, whaha! cool

Veel wandelplezier! 

 

 

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Veel wandelplezier en vertrouw dus nooit 100% op die rem 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Het maximale gewicht wat zo’n rollijn aankan halveert bijna wanneer een hond erg kan trekken. Ik dacht dat het vroeger ook op de flexi website stond, maar kan het niet terugvinden? Vandaar dat ik een flexi rollijn heb die voor max. 15 kg is, voor mijn hond van net 7kg. Want volgens mij stond er toen eerst op hun website dat bij een hard trekkende hond het maximum 8 of 9kg was ofzo? Het is ondertussen alweer een jaar of 3 geleden dat ik rollijn gekocht heb, weet niet meer precies wat het maximum voor een trekkende hond was. 

Volgende forumvraag: Vlooien shampoo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^