Steppen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlexandraAlexandra

Haaj allemaal,

Heeft er iemand ervaring met het steppen met je hond?
Ik heb al info gevonden over hoe het op te bouwen enz. maar ben op zoek naar mensen die het al doen/gedaan hebben.

Paco is klein maar gek op rennen.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Teckels en zeker dwergteckels hebben korte poten en een lange rug en zijn daardoor geen goede dravers.

 

Harder dan draf is acceptabel voor een korte sprint, maar voor even. De rug van de Teckel is kwetsbaar en snel overbelast. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ja ik deed het vroeger wel eens met mijn border collie. Ik maakte haar vast aan een heupgordel met schokdemper. Je hond moet wel echt uit zichzelf naast je blijven lopen. Het voelt veiliger dan fietsen aangezien je makkelijk tot stilstand komt mocht er iets mis gaan. Ik ging ook wel eens in het bos steppen als mijn hond een work out nodig had. Dan liep ze gewoon los. Zo konden we lekker snel. Het is wel belangrijk dat je dan een off road step koopt aangezien dat voetenplankje echt niet te laag moet zijn ivm takken. 
Eigenlijk gelden dezelfde “regels” als bij het fietsen. Niet te hard gaan, pas je tempo aan aan de hond. Ze kunnen het beste rustig lopen of draven. Harder dan dat is niet goed voor ze. Al deed ik dat wel eens kleine stukjes als ze losliep, ze vond het heerlijk om op volle snelheid te rennen, maar dus echt kleine stukjes en loslopend. En vooral naar de hond kijken wat die aankan. Ik lees dat je dus een teckel hebt? Die zijn niet echt praktisch gebouwd voor lichamelijk werk. Misschien even met je dierenarts overleggen of het verstandig is? 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Je hebt twee soorten steppen met hond. Waar de hond naast loopt en waar de hond voort mag trekken. Ik heb het laatste gedaan met mijn hond. Super leuk om te doen. Ik deed dat op onverharde paden, zodat de gewrichten van de hond niet teveel beschadigen.

Nu zie ik dat je een teckel hebt. Ik persoonlijk zou zo'n hond alleen naast of los mee laten lopen. Zaak is dan om het zeer rustig uit te bouwen en goed te kijken naar wat de hond wel en wat ook zeker niet aankan.

Volgende forumvraag: Fietsbeugel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^