Sammy bijna kat van de buren gegrepen!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Maar binnen die afrastering kunnen ze nog steeds dieren doodbijten. Mijn reu heeft deze zomer 2 eksters gevangen. Vraag me niet hoe maar het is hem gelukt. Een kat lukt hem dus ook als de kat hem niet gezien heeft.
 
Ja klopt het is iemands huisdier maar waarom loopt die dan zonder toezicht en alle gevaren die er zijn los ? Al die maatregelen ik ga daar geen geld aan uitgeven dus ik kijk eerst of er een kat zit. Maar een beetje krom is het wel dat ik op eigen terrein met betonnen muur eromheen moet kijken of iemand anders zijn huisdier niet in mijn tuin zit. 
 
Daarbij lopen er hier ook katten die honden aanvliegen. Dan kan ik heel braaf met mijn hond aangelijnd lopen maar als die kat hem aanvliegt. Ik kan ook niet alles voorkomen. 
 
Ik snap gewoon niet zo goed waarom je ervoor zou kiezen je kat los te laten in een omgeving waar ontzettend veel gevaar loert. En dan alle verantwoording bij de hondeneigenaren leggen. Mijn hond mag toch ook niet over de schutting in de tuin bij de buren. Wat er gewoon niet in gaat bij mij is dat katten en katten eigenaren eigenlijk nooit de schuldige zijn.  "

Helemaal mee eens. Hier ook, de tuin is volledig omheind met een muur....2m hoog. Maar we dienen dus volgens sommige hier alsnog maatregelen te nemen tegen katten? Die iemand zijn huisdier is...met de nadruk op huis....ik vind dat die hun verantwoording maar eerst eens moeten nemen. Katten zijn net als honden gewoon gedomesticeerd en kunnen prima in huis wonen. 

 

 

 

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Alweer jaren geleden hebben mijn honden in mijn door schuttingen omheinde tuin de kat van de buren gepakt en bijna dood geschud. De kat is 5 dagen bij de dierenarts geweest vanwege een shock, maar heeft er geen blijvende schade aan overgehouden. De rekening van € 150,= heb ik ingediend bij mijn verzekering. Ik kreeg zwart op wit dat ik niet aansprakelijk was voor de schade omdat mijn tuin omheind was, mijn honden op eigen terrein waren en de kat van de buren losliep.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

" Dat heb ik; mooi afgesloten en prachtig ruim beter bekend als mijn tuin. Daar kan mijn hond namelijk niet uit. Dat er een vreemde kat IN kan is zijn/haar probleem mocht zoiets zich ooit voordoen. "

Heel mooi. Maar dat jouw hond evengoed een langslopend dier , wild of tam, hondje, kat , gans, mol, das noem maar op;  grijpt en dood is dan nu niet meer jouw probleem?

Want daar gaat het mij om.

Heb je overigens ook maar enig idee hoeveel schade loslopende honden  aanrichten in de natuur? Wat betreft watervogels, wild, kleine zoogdieren enz enz? Niet jouw probleem?

Nee dat is niet een andere discussie.

Als jij een hond hebt die andere dieren graag dood, dan moet jij zorgen dat je hond daar zo weinig mogelijk kans toe krijgt. Zelfs als het een kat is. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Helemaal mee eens. Hier ook, de tuin is volledig omheind met een muur....2m hoog. Maar we dienen dus volgens sommige hier alsnog maatregelen te nemen tegen katten? Die iemand zijn huisdier is...met de nadruk op huis....ik vind dat die hun verantwoording maar eerst eens moeten nemen. Katten zijn net als honden gewoon gedomesticeerd en kunnen prima in huis wonen. 
 
 
 
  "

Helemaal eens dat katten prima in huis en eigen tuin kunnen leven.

 

Katten ervaren ook nog eens veel stres buiten. Ruzie om territorium met buurt katten. Ze sluiten soms een compromis, de ene overdag, de ander ‘s nachts.
Katten worden opgejaagd door honden, andere vallen idd honden aan.

Raken zoek, opgeschrikt door verkeer. Steeds op je hoedde zijn, buiten, is niet fijn.

Binnen katten, worden gemiddeld veel ouder dan buiten katten, logisch.

Maar je zal je binnen kat wel moeten uitdagen en een uitdagende omgeving hebben. Anders gaan ze zich vervelen en kunnen ze gedrags problemen krijgen.

Een hoop mensen, hebben al moeite tijd voor hun hond vrij te maken, voor een kat, zal dat nog lastiger worden vrees ik.

Nu koopt met een kat (of haalt hem gratis af) voerbakjes en een kattenluikje en je bent klaar.

Met een binnen kat (of op eigen terrein) zal dat niet meer zo gaan.

 

Maar je tuin beschermen is voor het belang van je eigen hond. Hij kan schade oplopen en het lijkt me ook geen goede ervaring dat je hond een kat grijpt

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

" Helemaal mee eens. Hier ook, de tuin is volledig omheind met een muur....2m hoog. Maar we dienen dus volgens sommige hier alsnog maatregelen te nemen tegen katten? Die iemand zijn huisdier is...met de nadruk op huis....ik vind dat die hun verantwoording maar eerst eens moeten nemen. Katten zijn net als honden gewoon gedomesticeerd en kunnen prima in huis wonen. 
 
 
 
  "

Het is ook eigen belang, feit is dat katten los (mogen) lopen. Waarom zou je dan geen moeite doen om te zorgen dat jouw hond geen kat grijpt? Die kat kan er ook niets aan doen dat zijn baasje hem buiten laat lopen. En wat ik al eerder zei, katten hebben hele scherpe nagels, je wilt ook niet dat je hond straks een oog mist.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Alweer jaren geleden hebben mijn honden in mijn door schuttingen omheinde tuin de kat van de buren gepakt en bijna dood geschud. De kat is 5 dagen bij de dierenarts geweest vanwege een shock, maar heeft er geen blijvende schade aan overgehouden. De rekening van € 150,= heb ik ingediend bij mijn verzekering. Ik kreeg zwart op wit dat ik niet aansprakelijk was voor de schade omdat mijn tuin omheind was, mijn honden op eigen terrein waren en de kat van de buren losliep. "

Je bent verantwoordelijk voor de schade, die jou dier veroorzaakt, dit staat los van de schuldvraag.

Dat is wettelijk geregeld.

Je aangelijnde hond loopt los en bijt een loslopende hond die op je hond afkomt, jij zal ook dan de schade moeten betalen.

Verzekeringen, verzinnen zelf allerlei regels, om maar niet te hoeven betalen. Je had wel de kosten moeten vergoedden

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Je kunt de zaken niet omdraaien. Als jij een hond hebt die wilde en of loslopende  dieren doodbijt heb jij een probleem.
Dan moet jij je hond achter stevig traliewerk houden..... "

 

Black doodt niet, nog nooit gedaan of zelfs maar iets gevangen, maar hij rent er wel achteraan.

Ook achter  katten die hier soms in het weiland lopen, heeft hij eruit gejaagd of dat ze in een boom klommen.

Dit is ook niet af te zetten met een schutting of zoiets, daar is het te groot voor en zou niet eens kunnen.

Maar het zijn katten die hier wel vaker lopen, ze kennen de omgeving en ze weten dat er een hond zit.

Er lopen hier ook geregeld hazen in het weiland, daar rent Black ook wel eens achteraan maar dat geeft ie snel op gelukkig.

En Timmy vindt het weer leuk om op de meeuwen af te rennen die er ook vaak zitten.

Maar ja, dat zijn allemaal geen redenen dat ze niet meer vrij naar buiten kunnen op eigen terrein, dat zou idioot zijn.

 

 

 

 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Het is ook eigen belang, feit is dat katten los (mogen) lopen. Waarom zou je dan geen moeite doen om te zorgen dat jouw hond geen kat grijpt? Die kat kan er ook niets aan doen dat zijn baasje hem buiten laat lopen. En wat ik al eerder zei, katten hebben hele scherpe nagels, je wilt ook niet dat je hond straks een oog mist. "

Heb ik al er staan een muur van 2 meter om onze tuin. We gooien met regelmaat kattenschrik in onze tuin en we hebben nagels op onze poort en waar ze er eventueel op zouden kunnen komen ook nog. 

 

Ik ga niet nog meer mijn tuin afschermen....en gelukkig is er geen enkele kat dom genoeg geweest om overdag in de tuin te komen. Ik bescherm mijn hond want hij mag echt niet zelf de kat uit de tuin jagen maar waarom neem een kateigenaar niet zijn verantwoording? Daar wordt ik zo boos om.....

 

Zeker als ik weer zie als een kat langs de weg ligt aangereden....dan denk ik potverdorie....waarom? Ga je als eigenaar zo met je huisdier om? En wel janken als zo n beestje gegrepen of aangereden wordt.....nou die mensen verdienen een ongelovelijke rotschop onder hun kont die bewust hun kat op straat laten. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heb ik al er staan een muur van 2 meter om onze tuin. We gooien met regelmaat kattenschrik in onze tuin en we hebben nagels op onze poort en waar ze er eventueel op zouden kunnen komen ook nog. 
 
Ik ga niet nog meer mijn tuin afschermen....en gelukkig is er geen enkele kat dom genoeg geweest om overdag in de tuin te komen. Ik bescherm mijn hond want hij mag echt niet zelf de kat uit de tuin jagen maar waarom neem een kateigenaar niet zijn verantwoording? Daar wordt ik zo boos om.....
 
Zeker als ik weer zie als een kat langs de weg ligt aangereden....dan denk ik potverdorie....waarom? Ga je als eigenaar zo met je huisdier om? En wel janken als zo n beestje gegrepen of aangereden wordt.....nou die mensen verdienen een ongelovelijke rotschop onder hun kont die bewust hun kat op straat laten.  "

Dat dus. 

 

Plus de enorme schade die katten toebrengen aan de natuur. Vogelsoorten die met uitsterven bedreigd worden door de huiskat die jaagt voor de fun. 

 

Het verschil met de hond is schrijnend. Hondenbelasting, aanlijn en opruim plicht. Regels over vervoer. Eisen aan gedrag. Wanneer iemand via officiële kanalen klaagt over je hond dan heb je een probleem. Wanneer je hond schade aanricht dan heb je een probleem. Heeft je hond op wandeling een aantal malen gepoept en zijn je zakjes op dan kan je bekeurd worden. Gewoon omdat je geen zakjes bij je hebt. Betekent dat dat je het niet opruimt? Niet altijd. Het is mij eenmaal overkomen en toen heb ik bij het dichtstbijzijnde huis aangebeld of zij een zakje voor me hadden. Mocht ik het nog in hun kliko mikken ook hp-smile

 

Katten? Not so much. Worden te pas en te onpas naar buiten getrapt. Geen enkele regel waar zij zich aan hoeven te houden. Dat het loslopen van katten tegen de EU regels is.. nu ja, dat is de enige EU regel waar Nederland de schouders over op haalt (en politici verwijzen naar hun eigen katten). Wanneer de kat schade aanricht dan wordt gewoon ontkent dat het hun kat was of ontkent dat de kat dat gedaan heeft. Ze poepen, pissen en sproeien dat het een lieve lust is. Wie daar last van heeft moet zelf maar maatregelen nemen om dat te voorkomen. De katteneigenaar hoeft niets te doen.

WANT HET IS DE NATUUR VAN DE KAT.

 

Zucht. Het is ook de natuur van de hond om te jagen. Om vrij te rennen. Om te spelen. Om een kat op te jagen en te doden. Om een kudde schapen op te jagen en te doden. Om zich te verdedigen tegen ongewenst gedrag. Om een inbreker te grazen te nemen. Mag echter allemaal niet, natuur of geen natuur.

 

24% van de Nederlanders hebben één of meer katten. 2,6 miljoen katten in Nederland. Daarnaast zijn er nog 1,2 miljoen verwilderde katten.

 

>Tijdens het onderzoek is een impact assessment uitgevoerd met Harmonia+. Hieruit blijkt dat de
huidige verspreiding en het aantal katten in Nederland risico’s met zich meebrengt. Met een score
van 0.583 voor de kat (Felis catus) kan worden geconcludeerd dat de kat risico’s met zich mee
brengt. Uit de analyse van Harmonia+ blijkt dat de kat een hoog risico vormt voor de gezondheid van
mens en dier en de impact die de katten kunnen hebben op ecosystemen hoog is.<

 

> Dit zou minimaal neerkomen op minimaal 58.270.800 – 153.354.000 prooien en
maximaal 200.000.000 – 861.000.000 prooien per jaar.<

 

We kunnen simpelweg niet ontkennen dat er veel te veel buitenkatten zijn in Nederland. Net zoals het roken, alcohol en autorijden zou gebruik (bezit) ontmoedigd moeten worden. Dus ook kattenbelasting gaan heffen. Of een verbod op buitenkatten binnen de bebouwde kom. Een andere oplossing is er niet. De middenweg; belasting op buitenkatten, is niet te handhaven.

 

Overigens hadden wij hier een aantal jaren geleden uitwisselstudenten uit Canada. Die vonden het echt heel erg bijzonder dat hier katten buiten liepen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dat dus. 
 
Plus de enorme schade die katten toebrengen aan de natuur. Vogelsoorten die met uitsterven bedreigd worden door de huiskat die jaagt voor de fun. 
 
Het verschil met de hond is schrijnend. Hondenbelasting, aanlijn en opruim plicht. Regels over vervoer. Eisen aan gedrag. Wanneer iemand via officiële kanalen klaagt over je hond dan heb je een probleem. Wanneer je hond schade aanricht dan heb je een probleem. Heeft je hond op wandeling een aantal malen gepoept en zijn je zakjes op dan kan je bekeurd worden. Gewoon omdat je geen zakjes bij je hebt. Betekent dat dat je het niet opruimt? Niet altijd. Het is mij eenmaal overkomen en toen heb ik bij het dichtstbijzijnde huis aangebeld of zij een zakje voor me hadden. Mocht ik het nog in hun kliko mikken ook 
 
Katten? Not so much. Worden te pas en te onpas naar buiten getrapt. Geen enkele regel waar zij zich aan hoeven te houden. Dat het loslopen van katten tegen de EU regels is.. nu ja, dat is de enige EU regel waar Nederland de schouders over op haalt (en politici verwijzen naar hun eigen katten). Wanneer de kat schade aanricht dan wordt gewoon ontkent dat het hun kat was of ontkent dat de kat dat gedaan heeft. Ze poepen, pissen en sproeien dat het een lieve lust is. Wie daar last van heeft moet zelf maar maatregelen nemen om dat te voorkomen. De katteneigenaar hoeft niets te doen.
WANT HET IS DE NATUUR VAN DE KAT.
 
Zucht. Het is ook de natuur van de hond om te jagen. Om vrij te rennen. Om te spelen. Om een kat op te jagen en te doden. Om een kudde schapen op te jagen en te doden. Om zich te verdedigen tegen ongewenst gedrag. Om een inbreker te grazen te nemen. Mag echter allemaal niet, natuur of geen natuur.
 
24% van de Nederlanders hebben één of meer katten. 2,6 miljoen katten in Nederland. Daarnaast zijn er nog 1,2 miljoen verwilderde katten.
 
>Tijdens het onderzoek is een impact assessment uitgevoerd met Harmonia+. Hieruit blijkt dat de huidige verspreiding en het aantal katten in Nederland risico’s met zich meebrengt. Met een score van 0.583 voor de kat (Felis catus) kan worden geconcludeerd dat de kat risico’s met zich mee brengt. Uit de analyse van Harmonia+ blijkt dat de kat een hoog risico vormt voor de gezondheid van mens en dier en de impact die de katten kunnen hebben op ecosystemen hoog is.<
 
> Dit zou minimaal neerkomen op minimaal 58.270.800 – 153.354.000 prooien en maximaal 200.000.000 – 861.000.000 prooien per jaar.<
 
We kunnen simpelweg niet ontkennen dat er veel te veel buitenkatten zijn in Nederland. Net zoals het roken, alcohol en autorijden zou gebruik (bezit) ontmoedigd moeten worden. Dus ook kattenbelasting gaan heffen. Of een verbod op buitenkatten binnen de bebouwde kom. Een andere oplossing is er niet. De middenweg; belasting op buitenkatten, is niet te handhaven.
 
Overigens hadden wij hier een aantal jaren geleden uitwisselstudenten uit Canada. Die vonden het echt heel erg bijzonder dat hier katten buiten liepen. "

grotendeels eens hoor, we moeten en onze katten, en andere dieren en natuur proberen te beschermen.

 

In het rijtje roken etc. ontmoedigen mis ik nog de grootste veroorzaker van verstoring van natuur, het uitsterven van diersoorten, klimaatverandering, en dierenleed, dat zijn wijzelf met onze consumpiedieren. Ook voor deze dieren en onze planeet zouden we onze verantwoording moeten nemen.

https://thevegancalculator.com/animal-slaughter/

onderaan de site diverse goede documentaires hierover.

 

 

 

honden page profiel RobRob

" Heel mooi. Maar dat jouw hond evengoed een langslopend dier , wild of tam, hondje, kat , gans, mol, das noem maar op;  grijpt en dood is dan nu niet meer jouw probleem?
Want daar gaat het mij om.
Heb je overigens ook maar enig idee hoeveel schade loslopende honden  aanrichten in de natuur? Wat betreft watervogels, wild, kleine zoogdieren enz enz? Niet jouw probleem?
Nee dat is niet een andere discussie.
Als jij een hond hebt die andere dieren graag dood, dan moet jij zorgen dat je hond daar zo weinig mogelijk kans toe krijgt. Zelfs als het een kat is. 
  "

Mijn hond loopt alleen los in eigen tuin anders ben ik hem kwijt. Ik zeg niet dat mijn hond andere dieren dood wil maken geen ervaring mee maar fel is hij wel. Maar mocht een kat hier in de tuin mijn hond aanvallen of provoceren en dat afleggen is dat helemaal voor de katten eigenaar. Ik zal het je nog sterker vertellen ze mogen dan zelfs niet mijn terrein op om hun kat te komen ophalen die gaat gewoon de grond in. Katten vissen ook mijn vijver leeg. Wie betaalt mij daar een vergoeding voor?!

honden page profiel bentebente

Ik vind het sowieso raar dat er alleen hondenbelasting bestaat. Katten en paarden poepen overal en niemand die het opruimt. Vogels schreeuwen de hele buurt soms bij elkaar. Waarom bestaat er niet gewoon iets als belasting op een huisdier, afhankelijk van hoeveel zooi zo’n beessie maakt? Ik denk dat je dan ook een stuk minder impulskopen krijgt, want je moet meer regelen.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Hier wordt toch de vraag gesteld of ze de hond binnen moet houden voor de buurkat?? Er wordt helemaal niet gesproken over dat haar hond ander wild wil opjagen o.i.d. Als het haar tuin is mag ze gewoon haar hond los in de tuin laten lopen. Loopt er toevallig een kat dan heeft die kat een probleem. Als ie snel genoeg is dus niet. Trek het verhaal dus niet uit zijn verband. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik vind het sowieso raar dat er alleen hondenbelasting bestaat. Katten en paarden poepen overal en niemand die het opruimt. Vogels schreeuwen de hele buurt soms bij elkaar. Waarom bestaat er niet gewoon iets als belasting op een huisdier, afhankelijk van hoeveel zooi zo’n beessie maakt? Ik denk dat je dan ook een stuk minder impulskopen krijgt, want je moet meer regelen. "

Ik niet, zoveel mensen die de poep niet opruimen, en dan moeten er speciale karretjes rijden met een stofzuiger om het op te ruimen langs en op de stoep.

Hier is geen natuur, dus honden poepen allemaal op eenzelfde groenstrook.

Eerst was het, ik betaal hondenbelasting dus ik hoef het niet op te ruimen, nu is dat afgeschaft, en men is nog steeds zo asociaal om het niet op te ruimen, hun smoes is, het ligt toch al vol.

In de zomer stinkt het, je zou er maar wonen.

Maar, kattenbelasting mag men ook best invoeren, maar ook de hondenbelasting.

Paardenpoep vind ik niet stinken, daar heb ik niet zo'n last van.

En soms lopen er hier paarden met een zak achter hun staart, niet dat hier veel paarden zijn.

honden page profiel bentebente

" Ik niet, zoveel mensen die de poep niet opruimen, en dan moeten er speciale karretjes rijden met een stofzuiger om het op te ruimen langs en op de stoep.
Hier is geen natuur, dus honden poepen allemaal op eenzelfde groenstrook.
Eerst was het, ik betaal hondenbelasting dus ik hoef het niet op te ruimen, nu is dat afgeschaft, en men is nog steeds zo asociaal om het niet op te ruimen, hun smoes is, het ligt toch al vol.
In de zomer stinkt het, je zou er maar wonen.
Maar, kattenbelasting mag men ook best invoeren, maar ook de hondenbelasting.
Paardenpoep vind ik niet stinken, daar heb ik niet zo'n last van.
En soms lopen er hier paarden met een zak achter hun staart, niet dat hier veel paarden zijn. "

Hier zijn wel redelijk wat paarden, die staan ook in het park, dat dus ook vaak paardenpoep heeft liggen op de (geasfalteerde) paden. Lekker om met je fiets of rolstoel doorheen te gaan...

 

Hondenbelasting is naar mijn weet niet afgeschaft? Wij hebben het gewoon nog betaald, laatst nog moeten regelen dat we dat niet meer hoeven omdat de honden nu allebei dood zijn. Of heb ik nu iets gemist?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

In Leiden is er geen honden belasting.

Vind ik jammer, de prullenbakken en poepzakjes zijn ook weggehaald, hier geen poep opruimen, is helaas de norm.

Deze week 3x in de stront gestapt, doen ik die van Luca opruimde.

 

Bij ons op stal, als je door het park loopt en je paard poept op het voetpad of straat, moet je het opruimen, terecht.

Een huisdieren belasting, zou ik een goed idee vinden. En katten op eigen terrein houden, of net als honden, aangelijnd buiten

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" In Leiden is er geen honden belasting.
Vind ik jammer, de prullenbakken en poepzakjes zijn ook weggehaald, hier geen poep opruimen, is helaas de norm.
Deze week 3x in de stront gestapt, doen ik die van Luca opruimde.
 
Bij ons op stal, als je door het park loopt en je paard poept op het voetpad of straat, moet je het opruimen, terecht.
Een huisdieren belasting, zou ik een goed idee vinden. En katten op eigen terrein houden, of net als honden, aangelijnd buiten "

Hier is het ook afgeschaft, en inderdaad weinig afvalbakken voor de zakjes, maar als je een minuut of 8 loopt dan vind je wel een vuilnisbak.

Jaaa vorige week nog, in de poep staan tijdens poep opruimen, dan vervloek ik de mensen die het niet opruimen.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat een hoop onzin wordt hier weer verteld, ik maak me enorm boos. Ik heb al heel mijn leven katten evenals al onze buren en alle generaties voordien. Nooit problemen, de katten die bij ons leven zijn GEEN binnenkatten en gewend om buiten te lopen, maar owee hoor, de stads/appartementsmensen gaan eens in een huis wonen en opeens mogen de katten niets meer.

 

Katten zijn gedomesticeerd, dat klopt ja, maar dat is nog net iets anders dan dat ze perfect altijd in huis kunnen leven of dat je ze zomaar in eigen tuin kan houden, onze katten zou het doodongelukkig maken. Zitten ze vaak binnen, ja vooral nu als het koud of nat is, maar bij goed weer gaan ze toch op stap. Bij ons mogen ze dat, want wij hebben buren die katten begrijpen en ervan houden, dus geen selectieve dierenliefde die zich beperkt tot de honden.

 

Want dat lees ik hier duidelijk, dat er verschillenden zijn die geen flauw benul hebben over katten en hun noden, maar wel eens hun wijsheid gaan verkondigen. Het zijn wij mensen die ergens gaan wonen, wij mensen die op elkaars lip zitten en daarom gunnen we ook de dieren de vrijheid niet meer die ze al jaar en dag hebben. Ik zeg tegen mensen uit de stad die beginnen zeuren over katten, een haan die kraait of een boom die bladeren verliest "ga dan terug naar een appartement in de stad".

 

Ook de Staffie van een vriendin van me ging in de clinch met de kat van de buren die bij hem in de tuin kwam, hond delfde trouwens het onderspit want hij kon een week niet goed lopen omdat de kat zich behoorlijk had verdedigt. Maar maakte baasje daar een hoop trammelant over, neen hoor, ze ging naar de dierenarts met haar maatje en betaalde de rekening gewoon zelf. Ze vond het ook heel erg voor de kat, informeerde bij diens baasje en vernam gelukkig dat zij met de schrik was weg gekomen. Laat ze haar hond niet meer buiten, tuurlijk wel. De kat weet nu trouwens perfect dat hondlief haar niet moet en blijft op een veilige hoogte zitten.

 

 

 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Hier is het ook afgeschaft, en inderdaad weinig afvalbakken voor de zakjes, maar als je een minuut of 8 loopt dan vind je wel een vuilnisbak.
Jaaa vorige week nog, in de poep staan tijdens poep opruimen, dan vervloek ik de mensen die het niet opruimen. "

Hier is hondenbelasting en opruimplicht, toch kom ik elke keer als ik door het dorp heb gelopen terug met twee hele vieze schoenen met verschillende hondendrollen er onder geplakt.

Of er hondenbelasting is maakt dus niet zo veel uit.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Wat een hoop onzin wordt hier weer verteld, ik maak me enorm boos. Ik heb al heel mijn leven katten evenals al onze buren en alle generaties voordien. Nooit problemen, de katten die bij ons leven zijn GEEN binnenkatten en gewend om buiten te lopen, maar owee hoor, de stads/appartementsmensen gaan eens in een huis wonen en opeens mogen de katten niets meer.
 
Katten zijn gedomesticeerd, dat klopt ja, maar dat is nog net iets anders dan dat ze perfect altijd in huis kunnen leven of dat je ze zomaar in eigen tuin kan houden, onze katten zou het doodongelukkig maken. Zitten ze vaak binnen, ja vooral nu als het koud of nat is, maar bij goed weer gaan ze toch op stap. Bij ons mogen ze dat, want wij hebben buren die katten begrijpen en ervan houden, dus geen selectieve dierenliefde die zich beperkt tot de honden.
 
Want dat lees ik hier duidelijk, dat er verschillenden zijn die geen flauw benul hebben over katten en hun noden, maar wel eens hun wijsheid gaan verkondigen. Het zijn wij mensen die ergens gaan wonen, wij mensen die op elkaars lip zitten en daarom gunnen we ook de dieren de vrijheid niet meer die ze al jaar en dag hebben. Ik zeg tegen mensen uit de stad die beginnen zeuren over katten, een haan die kraait of een boom die bladeren verliest "ga dan terug naar een appartement in de stad".
 
Ook de Staffie van een vriendin van me ging in de clinch met de kat van de buren die bij hem in de tuin kwam, hond delfde trouwens het onderspit want hij kon een week niet goed lopen omdat de kat zich behoorlijk had verdedigt. Maar maakte baasje daar een hoop trammelant over, neen hoor, ze ging naar de dierenarts met haar maatje en betaalde de rekening gewoon zelf. Ze vond het ook heel erg voor de kat, informeerde bij diens baasje en vernam gelukkig dat zij met de schrik was weg gekomen. Laat ze haar hond niet meer buiten, tuurlijk wel. De kat weet nu trouwens perfect dat hondlief haar niet moet en blijft op een veilige hoogte zitten.
 
 
 
  "

Vind jouw een hoop onzin verklaren....sorry hoor hier geen stadse mensen maar ik hoef andermans huisdier en nogmaals met nadruk op HUISdier niet in mijn tuin waar ze lekker zitten te poepen. En ja hier heeft een buurman gewoon gezegt "dan hoef ik teminste de kattenbak niet te verschonen". Lekker makkelijk?! 

 

Katten zijn en blijven gedomesticeerd en waarom lukt het andere mensen wel hun kat binnen te houden? En andere niet? Als je een kat niet binnen weet te houden vanwege hun "noden", dan moet je niet aan zo n huisdier beginnen. Ook een kat kun je mentaal uitdagen, genoeg vrienden van me die een kat hebben en die niet buiten komen of buiten hun tuin. Waaronder genoeg die een gewone huis-tuin en keuken kat hebben i.p.v. een raskat. 

 

Ik maak me kwaad om de mensen die juist zo n dier buiten laten lopen....en dan zielig zitten te doen, want hub geliefde Poekie is aangereden. Geliefde Poekie??? Waarom laat je hem dan buiten lopen???! Ja zo n mensen verdienen een schop onder hun kont....Leuk ja heel leuk om zo n dieren aangereden te zien....omdat een katteneigenaar niet zijn verantwoordelijkheid kan nemen om zo n beestje gewoon bij zich te houden. Nee beestje moet er uiteindelijk onder lijden. Ja zo denk ik er over, afgezien dat ze in andermans tuinen komen. Want dat is nog het minste waar ik kwaad om kan worden....ik word ongelovelijk zo kwaad als ik zo n dier aangereden zie.....want dat hoef niet. 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat een hoop onzin wordt hier weer verteld, ik maak me enorm boos. Ik heb al heel mijn leven katten evenals al onze buren en alle generaties voordien. Nooit problemen, de katten die bij ons leven zijn GEEN binnenkatten en gewend om buiten te lopen, maar owee hoor, de stads/appartementsmensen gaan eens in een huis wonen en opeens mogen de katten niets meer.
 
Katten zijn gedomesticeerd, dat klopt ja, maar dat is nog net iets anders dan dat ze perfect altijd in huis kunnen leven of dat je ze zomaar in eigen tuin kan houden, onze katten zou het doodongelukkig maken. Zitten ze vaak binnen, ja vooral nu als het koud of nat is, maar bij goed weer gaan ze toch op stap. Bij ons mogen ze dat, want wij hebben buren die katten begrijpen en ervan houden, dus geen selectieve dierenliefde die zich beperkt tot de honden.
 
Want dat lees ik hier duidelijk, dat er verschillenden zijn die geen flauw benul hebben over katten en hun noden, maar wel eens hun wijsheid gaan verkondigen. Het zijn wij mensen die ergens gaan wonen, wij mensen die op elkaars lip zitten en daarom gunnen we ook de dieren de vrijheid niet meer die ze al jaar en dag hebben. Ik zeg tegen mensen uit de stad die beginnen zeuren over katten, een haan die kraait of een boom die bladeren verliest "ga dan terug naar een appartement in de stad".
 
Ook de Staffie van een vriendin van me ging in de clinch met de kat van de buren die bij hem in de tuin kwam, hond delfde trouwens het onderspit want hij kon een week niet goed lopen omdat de kat zich behoorlijk had verdedigt. Maar maakte baasje daar een hoop trammelant over, neen hoor, ze ging naar de dierenarts met haar maatje en betaalde de rekening gewoon zelf. Ze vond het ook heel erg voor de kat, informeerde bij diens baasje en vernam gelukkig dat zij met de schrik was weg gekomen. Laat ze haar hond niet meer buiten, tuurlijk wel. De kat weet nu trouwens perfect dat hondlief haar niet moet en blijft op een veilige hoogte zitten."

WTF heeft dat met stads/appartementsmensen te maken? Zolang ik me kan heugen heb ik in dorpen gewoond en bijna altijd in vrijstaande huizen. Toch heb ik een rothekel aan de overlast die katten veroorzaken en de eigenaren die dat maar niet in willen zien. Katten zelf vind ik dan wel weer leuk. Ben ook opgegroeid met katten.

 

Katten kunnen prima binnen gehouden worden. Ik ken er legio die echte huiskatten hebben en nee, die zijn niet doodongelukkig. Mijn vader heeft ze nog steeds, mijn dochter heeft ook een afdankertje in huis genomen. Ja, een kat die gewend is buiten te lopen zal in het begin moeten wennen aan het binnenleven. Maar dat is dan maar gewoon zo. Diezelfde eigenaren vinden het tenslotte ook geen probleem om diezelfde kat een tijd binnen te houden na een verhuizing.

 

Punt blijft;  De eigenaar van het huisdier is verantwoordelijk voor dat huisdier en de overlast en schade die die veroorzaakt. Oók als het een kat betreft.

 

Ik zou jouw reactie trouwens wel eens willen lezen over de schade die katten aanbrengen in de natuur. 

https://www.kijkmagazine.nl/mens/katten-australie-moordmachine-bedreigde-vogels/

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Leven en laten leven. "

Ach ja. Komt neer op "Ik doe wat ik wil en jij moet je bek houden."

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

" Ach ja. Komt neer op "Ik doe wat ik wil en jij moet je bek houden." "

Misschien kun je eerst vragen hoe ik het bedoel, voordat je je conclusies trekt?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Misschien kun je eerst vragen hoe ik het bedoel, voordat je je conclusies trekt? "

Nee. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja eens, leven en laten leven,  maar alleen als er geen gedupeerden of slachtoffers zijn...hp-wink

 

en dat maakt juist sommige kwesties lastig en gecompliceerd,  

andere kwesties, waar wijzelf oorzaak van zijn en iets aan kunnen doen, maar liever niet over nadenken  en de ogen sluiten over hoe ons eigen aandeel in alle schade is, juist weer niet...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Totaal off topic. Maar onze kat is een binnenkat. Voor hem speciaal de tuin af laten zetten , zodat hij lekker in de eigen tuin kon rondwandelen. Uit de tuin kan niet, dus overlast naar de buren is ook niet aan de orde. Want ik vind wel, dat een dier  van mij, geen last moet zijn voor een ander . Zelf heb ik ook een enorme hekel aan andermans kattennin de tuin. Ongezond, tuinieren, drol van een kat en het oplopen van toxoplasmose, dat gebeurt. Door het afzetten van de tuin hebben wij ook geen last meer van de katten uit de buurt die in onze tuin kwamen, mooi meegenomen.

Maar goed, onze kat, wil helemaal niet graag naar buiten. Waarom niet? Hij heeft niet van jongs afaan geleerd dat  hij  alleen buiten gelukkig kan zijn. Hij is gelukkig in huis. Is hij in de tuin en ik binnen, dan zit hij binnen 5 minuten voor het raam, zie ik hem niet direct dan geeft de hond mij een seintje...... ,, Ike wil naar binnen,,.

Dus ja, een kat kan nest leven in huis, een afgezette tuin of beveiligd balkon.

Vroeger in de flat hadden wij een poes, ook die kwam niet verder dan huis en balkon. Zielig, nee. 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

En zohoort het ook Ientje, een huisdier nemen daar heb je de verantwoording voor genomen ....en geen overlast voor anderen...wij vroeger thuis hadden perzen die niet buiten de tuin kwamen, mijn vader maakte een grote ren, daar zaten ze in bij mooi weer, geen poezen die ongelukkig waren....verantwoording nemen, en geen dier naar buiten schoppen zoek het maar uit, uit zicht van eigenaars, waar komen ze mee thuis met van alles, aids onder buitenkatten is groot.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kattenaids of F.I.V. bij de kat

FIV is een retrovirus en is nauw verwant aan HIV. De mens kan niet ziek worden van een kat die besmet is met FIV. De ziekte komt wereldwijd voor in kattenhuishoudens.

Hoe raakt een kat met FIV besmet?

De katten die het meeste kans hebben om besmet te worden zijn katers, buitenkatten en katten die ziek zijn. Het virus wordt namelijk het meest overgedragen door een beet van een kat die drager is van het virus tijdens het vechten. Ook overdracht van moederpoes naar kittens is mogelijk. Een kat blijft altijd besmet met het FIV-virus.

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Gedrag reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^