Sammy bijna kat van de buren gegrepen!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik weet niet of je een schutting achter het huis hebt, anders zal je van die anti klim strips erop kunnen zetten.

532069.jpg

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

Hier ook verhuisd en nu een grote tuin met buurkat 

 

Ik heb de buren heel duidelijk gemaakt dat Skip en katten samen geen goed idee is!

 

Heb de kat een paar keer over de schutting zien lopen maar echt in de tuin valt tot nu toe mee.

 

Het zal voor de kat wel weer even wennen zijn zodra het voorjaar wordt en de hond weer de tuin in gaat, nu komt Skip daar natuurlijk niet. 

Wordt de kat vervelend dan gaat de tuinslang erop.. 

honden page profiel KlaraKlara

vrienden van mij hebben een stroomdraadje rond de bovenkant van de tuin gespannen. Dat werkt daar prima.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wordt een welles nietus discussie, niets mis nee. Maar ts heeft al lang niet meer gereageerd.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik weet niet of je een schutting achter het huis hebt, anders zal je van die anti klim strips erop kunnen zetten. "

Die werken helaas niet altijd.

Hier kwam (toen we zelf even geen katten hadden) een kat in de tuin midden op het gras poepen. Ik die dingen op de schutting geschroefd, stapt die kat serieus gewoon een soort van tussen die pinnen.

Ik wist niet wat ik zag.

Toen we weer zelf een kat en Luca hadden, bleef hij gelukkig zelf uit de tuin.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als ik naar de jurisprudentie kijk dan wordt er gekeken naar de waarde van het dier. Toen ik nog paarden had deed de verzekering dat ook. Een dier wordt gezien als een goed. Wanneer een goed dusdanig beschadigd is dar het niet meer geschikt is voor de functie dan krijg je de vervangingswaarde.
 
Een pup is al een aardige investering. Maar ik schrok toch best toen ik de prijzen hoorde van een getrainde BC. "

Voor een paard sluit je een verzekering af, waarbij ze idd naar de waarde kijken.

Je hebt paarden van 2000 en 2000000.

Boven een bepaalde waarde, moet je paard röntchenologisch  goed gekeurd zijn, eer je hem kan verzekeren.

Anders alleen klinisch gekeurd.

Je hond verzekeren, voor ziekte kosten, wordt niet gelet op de waarden, is nl niet relevant.

Als je een dier voor het uitoefenen van je beroep inzet en dus voor je inkomen afhankelijk bent van je hond, een ander verhaal met een andere verzekering.

 

Bij schade, van je hond, wordt de daadwerkelijke schade vergoed (mits je verzekering die schade dekt, anders zal je zelf moeten dokken)

Het gebruiksgoed van de hond is: huisdier.

Kan best, dat je als een hobbyist een goed opgeleidde hond hebt, het blijft een gewoon huisdier, voor de wet, in tegenstelling, tot proffessioneel opgeleidde werk honden, dan nog beroepsmatige inzet.

Daarvoor geld: wat een gek er voor geeft....

Exact als in de paardensport, het is maar net wat iemand er voor overheeft.

 

Het mooie is, van een hoop veel te duur verkochte sportpaarden, hoor je niets meer, een paard is net zo veel waard, als de mogelijkheden van de ruiter.

Met honden eigenlijk ook, bedenk ik me net

honden page profiel AnnewilAnnewil

Wij hebben ook veel katten in de tuin en onze hond is hier ook niet van gediend. Bij ons gaat ie lekker naar buiten en blaft alles weg, geef hem eens ongelijk het is zijn terratorium. Geloof me, katten zijn heel wendbaar als ze in het nauw worden gedreven dus geloof niet dat ie zomaar die kat zal pakken. Uiteindelijk zal de kat het wel leren dat ie niet bij jullie in de tuin moet komen. Maar je hond niet meer in je eigen tuin los laten is wel de omgekeerde wereld hoor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat het ook van de tuin afhangt, 

De ervaring hier is dat de katten heel goed weten dat hier een hond in de tuin rond zou kunnen lopen, en ze voorzichtig zijn, er zijn ook veel struiken, bomen, houtstapels en stenen e.d. Als wij naar buiten gaan wat via de achtertuin gebeurd, hoor ik vaak Mia het katje dat hier ook woont het dak van het terras opvluchten. Ze ligt ook vaak te kijken naar Jenna vanaf die plek. Regelmatig zit er ook een kat vanuit de tuin door het keukenraam naar binnen te gluren. Ik denk dat ze elkaar hier in de buurt allemaal kennen, en ook weten welke honden en mensen waar wonen.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Die werken helaas niet altijd.
Hier kwam (toen we zelf even geen katten hadden) een kat in de tuin midden op het gras poepen. Ik die dingen op de schutting geschroefd, stapt die kat serieus gewoon een soort van tussen die pinnen.
Ik wist niet wat ik zag.
Toen we weer zelf een kat en Luca hadden, bleef hij gelukkig zelf uit de tuin. "

Ach jammer. Ik ga aan het einde van het jaar verhuizen en was van plan om deze dingen op de schutting te schroeven maar dat heeft dus geen zin. Bij mij is het niet voor de honden maar voor de vogels die ik lok met voer, ik lok ze niet om als kattenvoer te dienen. Ik heb een soort van geultje in mijn gazon voor het huis, ik had geen idee hoe dit kwam totdat mijn ex mij vertelde dat het komt doordat de buurtkatten daar langslopen, een kattenpaadje dus. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ach jammer. Ik ga aan het einde van het jaar verhuizen en was van plan om deze dingen op de schutting te schroeven maar dat heeft dus geen zin. Bij mij is het niet voor de honden maar voor de vogels die ik lok met voer, ik lok ze niet om als kattenvoer te dienen. Ik heb een soort van geultje in mijn gazon voor het huis, ik had geen idee hoe dit kwam totdat mijn ex mij vertelde dat het komt doordat de buurtkatten daar langslopen, een kattenpaadje dus.  "

Ik ben vorig jaar verhuisd en wil de tuin uiteindelijk ook aanpassen. Er poepte er eentje bij de struiken, maar ik heb die kat al flink kunnen laten schrikken, dus die laat zich niet meer zien, maar ik zie wel vaker katers de struiken in de voortuin flink ondersproeien yell en die laten zich niet wegjagen... of wel wegjagen, maar ze blijven niet weg undecided ook heeft een kat een soort holletje gemaakt onder 1 van de struiken en ligt daar soms te schuilen. Ik wilde eigenlijk een groentetuin in de voortuin voordat ik hier echt woonde, want de voortuin is bijna nog groter dan de achtertuin, maar denk niet dat dat gaat lukken; want zelfs al doe ik er een net overheen, kunnen die katers nog steeds ver sproeien... zo goor... en een hoge schutting om de voortuin kan niet hp-frusty Ik denk maar gewoon een hek zo hoog als kan/mag, en maar een plantenspuit bij de voordeur, en zowel water als Remi achter hen aan doen hp-shiny Helaas heb ik een hoekwoning, dus ik denk niet dat we al het kattenverkeer kunnen stoppen, of dat het in ieder geval moeilijk gaat zijn. Maar hopelijk genoeg dat ik mijn eigen voortuin terugclaimen dat nu een soort kattenontmoetingsplaats is foot-in-mouth hoor ze nu ook wel eens jengelen onder het raam enzo. Af en toe vechten.

honden page profiel bentebente

Nee hoor, kat komt op hond zijn terrein. Onze buren hadden ook altijd een kat, nou die is twee keer bij ons in de tuin geweest en alle twee de keren opgejaagd. Ze leren vanzelf wel dat het niet veilig is om bij jullie in de tuin te gaan. Vind het sowieso achterlijk dat die katten overal loslopen en hondeneigenaren maar geacht worden om hun beesten OP EIGEN TERREIN dusdanig te controleren dat er geen ruzies ontstaan.

 

Gewoon voor nu alleen hond in de tuin als je erbij bent, zodat je het in de gaten kan houden en er niets ergs gebeurt. Maar verder niks veranderen hoor.

honden page profiel bentebente

" Zou het? In Duitsland is een tv-kip doodgebeten en daar moesten wel extra kosten voor betaald worden omdat het geen standaard/ normale kip was. Echter de inkomstenderving wegens de dood van de kip hoefde niet betaald te worden. "

Ja ik denk ook wel dat je meer geld zou kunnen krijgen. Is toch ook zo met schapen? Daar betaal je voor toekomstige lammetjes die ze nog hadden kunnen hebben.

 

Vind trouwens ook dat katten die loslopen op boerderijen heeel anders zijn dan wanneer je in een rijtjeshuis of dergelijke woont. Je zit gewoon te dicht op elkaar, zo’n kat blijft echt niet in de tuin zonder dat hij wordt tegengehouden.

honden page profiel bentebente

" Ach jammer. Ik ga aan het einde van het jaar verhuizen en was van plan om deze dingen op de schutting te schroeven maar dat heeft dus geen zin. Bij mij is het niet voor de honden maar voor de vogels die ik lok met voer, ik lok ze niet om als kattenvoer te dienen. Ik heb een soort van geultje in mijn gazon voor het huis, ik had geen idee hoe dit kwam totdat mijn ex mij vertelde dat het komt doordat de buurtkatten daar langslopen, een kattenpaadje dus.  "

Misschien duivenpinnen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja ik denk ook wel dat je meer geld zou kunnen krijgen. Is toch ook zo met schapen? Daar betaal je voor toekomstige lammetjes die ze nog hadden kunnen hebben.
 
Vind trouwens ook dat katten die loslopen op boerderijen heeel anders zijn dan wanneer je in een rijtjeshuis of dergelijke woont. Je zit gewoon te dicht op elkaar, zo’n kat blijft echt niet in de tuin zonder dat hij wordt tegengehouden. "

Een schaap is een bron van inkomsten, als zo gehouden, een huis hond is dat niet, niet te vergelijken.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wij hebben ook veel katten in de tuin en onze hond is hier ook niet van gediend. Bij ons gaat ie lekker naar buiten en blaft alles weg, geef hem eens ongelijk het is zijn terratorium. Geloof me, katten zijn heel wendbaar als ze in het nauw worden gedreven dus geloof niet dat ie zomaar die kat zal pakken. Uiteindelijk zal de kat het wel leren dat ie niet bij jullie in de tuin moet komen. Maar je hond niet meer in je eigen tuin los laten is wel de omgekeerde wereld hoor. "

Mee eens,

Als ik een kat in de tuin zag,dat ging ik zachtjes naar de deur,trok die open en ging ik met een harde stem wegwezen roepen,dan sprongen de honden op vlogen naar buiten en meestal na 2 keer bleef die kat wel weg uit de tuin.

Heb ook al eens een supersoccer gevuld met water gebruikt,schoot ik op de kat was ook redelijk effectief,hoefden de honden niks te doen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wanneer is een huishond een huishond en wanneer is een werkhond een werkhond?

Ik denk dat de intentie waarmee de hond is aangeschaft en de kosten en moeite die zijn gemaakt om van de pup een werkhond te maken daar toch zeker een factor in spelen.

Maakt het daarbij uit of de werkhond is aangeschaft voor werk of dat dat werk hobby is?

Is een drijver wiens baas vrijwilliger is bij een kudde een werkhond of een huishond?

Maakt het dan nog verschil of die vrijwilliger opzoek is naar een betaalde baan als schaapsherder of niet?

 

Wat te denken van dit verhaal:

Stel adopteert een Pyrenese Herder. Ze horen dat die ook kunnen schapendrijven en gaan dat proberen. Dat lukt met deze hond niet maar ze zijn wel aan sport verkocht. Dus ze kopen een pup van dat ras. Een aantal jaar hebben ze daar veel plezier mee maar komen niet verder. Na lang wikken en wegen kopen ze dan maar een Border Collie pup. Er gaan 3 jaar trainen in zitten voor ze er wedstrijden mee kunnen gaan lopen. Dat doen ze en het is hun lust en hun leven. Alles draait om het schapendrijven met deze hond.

 

Dan komt de hond te overlijden en er is een aansprakelijke. 

Mag het stel dan een nieuwe, getrainde BC eisen? Of moeten ze volstaan met de pup-prijs of zelfs de 'dagwaarde'?

En wat als de hond niet komt te overlijden maar geheel ongeschikt wordt voor 'het werk'?

Is is dit een werkhond of een huishond?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Beetje flauwe opmerking, voor ts niet van toepassing. Katten uit je tuin houden is zelf een kat nemen, 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Misschien duivenpinnen? "

Dat vind ik en beetje drastisch, ik zag foto's met gespieste vogels en dit is nu ook weer niet mijn bedoeling.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wanneer is een huishond een huishond en wanneer is een werkhond een werkhond?
Ik denk dat de intentie waarmee de hond is aangeschaft en de kosten en moeite die zijn gemaakt om van de pup een werkhond te maken daar toch zeker een factor in spelen.
Maakt het daarbij uit of de werkhond is aangeschaft voor werk of dat dat werk hobby is?
Is een drijver wiens baas vrijwilliger is bij een kudde een werkhond of een huishond?
Maakt het dan nog verschil of die vrijwilliger opzoek is naar een betaalde baan als schaapsherder of niet?
 
Wat te denken van dit verhaal:
Stel adopteert een Pyrenese Herder. Ze horen dat die ook kunnen schapendrijven en gaan dat proberen. Dat lukt met deze hond niet maar ze zijn wel aan sport verkocht. Dus ze kopen een pup van dat ras. Een aantal jaar hebben ze daar veel plezier mee maar komen niet verder. Na lang wikken en wegen kopen ze dan maar een Border Collie pup. Er gaan 3 jaar trainen in zitten voor ze er wedstrijden mee kunnen gaan lopen. Dat doen ze en het is hun lust en hun leven. Alles draait om het schapendrijven met deze hond.
 
Dan komt de hond te overlijden en er is een aansprakelijke. 
Mag het stel dan een nieuwe, getrainde BC eisen? Of moeten ze volstaan met de pup-prijs of zelfs de 'dagwaarde'?
En wat als de hond niet komt te overlijden maar geheel ongeschikt wordt voor 'het werk'?
Is is dit een werkhond of een huishond? "

Als je beroepsmatig je een dier bezit, zoals schapen voor de wol, een varken voor vlees, een hond die voor je werkt, zodat je je beroep kan uitoefenen (dat is dus niet op vrijwillige basis) en je dier wordt door derde gedood, betekend het voor jou: inkomsten derving. Dan zou je schade vergoeding kunnen eisen, plus sowieso gemaakte dierenarts kosten.

Als je voor je plezier gehouden hond, waarmee je op vrijwillige bases aan de slag gaat en de hond wordt gedood, krijg je de dierenarts kosten vergoed, de onkosten, dus niet eens de aanschafwaarde.

Schade vergoeding eisen, via de verzekering gaat je niet lukken.

De bewijslast ontbreken vaak, de proceskosten zijn duur, geen één verzekering zal mee werken.

 

De wet maakt verschil, tussen vrijwillig en beroeps matig.

De waarde van jou goed opgeleidde „werkhond” is vooral emotioneel.

honden page profiel bentebente

" Dat vind ik en beetje drastisch, ik zag foto's met gespieste vogels en dit is nu ook weer niet mijn bedoeling. "

Ach bah, nee dat is dan niks inderdaadfoot-in-mouth dacht dat vogels daar uberhaupt niet op konden landen..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als je beroepsmatig je een dier bezit, zoals schapen voor de wol, een varken voor vlees, een hond die voor je werkt, zodat je je beroep kan uitoefenen (dat is dus niet op vrijwillige basis) en je dier wordt door derde gedood, betekend het voor jou: inkomsten derving. Dan zou je schade vergoeding kunnen eisen, plus sowieso gemaakte dierenarts kosten.
Als je voor je plezier gehouden hond, waarmee je op vrijwillige bases aan de slag gaat en de hond wordt gedood, krijg je de dierenarts kosten vergoed, de onkosten, dus niet eens de aanschafwaarde.
Schade vergoeding eisen, via de verzekering gaat je niet lukken.
De bewijslast ontbreken vaak, de proceskosten zijn duur, geen één verzekering zal mee werken.
 
De wet maakt verschil, tussen vrijwillig en beroeps matig.
De waarde van jou goed opgeleidde „werkhond” is vooral emotioneel. "

Nou nee. Jurisprudentie geeft o.a. met die tv-kip dus aan dat inkomstenderving NIET wordt vergoedt. 

De rest van je relaas is onderbuikgevoel. 

 

In de link die ik plaatste over de jurisprudentie bij dat gevecht tussen hond en kat ging het om een kat die gratis was verkregen maar de rechter kende wél €350,-  schadevergoeding toe omdat de kat was overleden. De rechter komt dus wel tot een waarde van het dier. Ik kan me niet voorstellen dat een werkhond dan dezelfde waarde heeft als een huishond. Zeker niet als je aan kunt tonen wat de waarde is van een vervangende hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nou nee. Jurisprudentie geeft o.a. met die tv-kip dus aan dat inkomstenderving NIET wordt vergoedt. 
De rest van je relaas is onderbuikgevoel. 
 
In de link die ik plaatste over de jurisprudentie bij dat gevecht tussen hond en kat ging het om een kat die gratis was verkregen maar de rechter kende wél €350,-  schadevergoeding toe omdat de kat was overleden. De rechter komt dus wel tot een waarde van het dier. Ik kan me niet voorstellen dat een werkhond dan dezelfde waarde heeft als een huishond. Zeker niet als je aan kunt tonen wat de waarde is van een vervangende hond. "

Je kan het je niet voorstellen, toch is het zo.

 

De dagwaarde van een EK  ligt rond de 150e. Het zullen wellicht ook om medische kosten gaan.

 

Hgaat niet om de titel, werk-of huishond, maar of je je hond gebruikt, om je werk te kunnen doen, je dus financieel, of bij een hulp-of blinde geleide hond, in het dagelijks leven afhankelijk bent.


Een schapenboer, die zijn borders inzet, voor het hoedde van zijn kudde, is een ander verhaal, dan op vrijwillige basis mee helpen met je huishond border.

Een politie hond, is een ander verhaal, dan iemand die voor de sport pakwerk beoefend met zijn Mechelaar.

Je kan de dag waarde van je hond krijgen, als hij doodgebeten is, (als je geluk hebt). Sowieso alle gemaakte medische kosten.’

 

Je gaat nooit schade vergoeding krijgen omdat je vind dat jou „werk” border van net zo een economische waarde is als een werkhond, van wie de baas hem gebruikt voor zijn werk of kwa hulp afhankelijk is

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

https://www.hilkens.nl/nieuws/2017/01/13/wat-is-de-waarde-van-uw-huisdier/

Als iemand ontkend, dat zijn hond jou hond, gebeten of gedood heeft, de vraag of je überhaupt iets uitgekeerd krijgt.

Zonder onafhankelijke getuigen, probeer het maar eens te bewijzen

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hier het probleem ook gehad, buurkat was veel te vriendelijk en rende buiten (voor op straat) op mijn 2 grote honden af om te snuffelen en spelen. Leuk een aardig maar mijn 2 grote honden waren geen katten gewend, en wat als er dan iets zou gebeuren? De eerste tijd dus met mijn skeutelbos in de hand gelopen, zodat als hij te dicht bij zou komen ik die op de grond liet vallen en de kat schrok. Gelukkig al vrij snel in de gaten dar mijn honden het alleen maar leuk vinden en werd er zelf ook vertrouwder mee (was altijd een beetje bang voor katten) en nu zijn ze vriendjes.

 

Super leuk tot ik een konijn kreeg, die ik graag los in de achtertuin wilde laten. Durfde dat dus niet als ik er geen direct toezicht op kon houden omdat het konijn bang was voor katten. Toen heb ik wel flink gehaald, meerdere kaften in de buurt en wilde het risico niet lopen dat ze mijn lieve konijn zouden opjagen/verwonden. Jammer voor het konijn, maar dus alleen los als ik een soort van op kon letten. Het was een heel groot konijn dus kon geen schuilplekken maken waar de katten er niet bij zouden kunnen. 

Helaas is het konijn er niet meer, mis hem nog steeds. Maar toen baalde ik echt wel dat ik mijn eigen dier niet de vrijheid kon geven in mijn eigen tuin door de dieren van andere. Blijf het echt krom vinden dat kaften los mogen zonder toezicht. En ook dat ik honden belasting betaal (en mijn hond bijna nergens los mag laten en bekeurd wordt als ik zakjes vergeet) Maar goed dat is een andere discussie.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat mij opvalt aan deze discussie is hoe er met 2 maten gemeten wordt.

Als je het over stroomstoten en prikkeldraad en gevaarlijke nylon draden, punttegels enz.  tegen honden zouden voorstellen zou heel HP te klein zijn en wellicht zelfs een ban volgen.

Maar hier wordt het, sans gene, voorgesteld en wellicht zelfs erger. Niemand protesteert.

 

Ik vind dat niet oke!

Ook een kat is , over het algemeen iemands huisdier. En kan en mag je niet met zulke  heftige, beschadigende maatregelen treffen om ze uit je tuin te houden.

Want, wat is de grens. "hola, mijn hond pakt een gans die per ongeluk op mijn terrein geland is". En wat ga je daar dan weer tegen doen? enzovoorts.

Katten laten zich , de buiten loop exemplaren vooral. niet tegenhouden door welke grens ook.

Waar ze wel van leren als ze op hun donder krijgen van een buurhond. Die blijven daar dan wel weg als de hond daar is, katten zijn slim.

Maar als jij een hond hebt die in  staat is en dat wil ook, om een kat dood te bijten, dan moet jij je hond of binnen houden of onder appel.

Want een dergelijke hond kan ook een wild dier als een vogel, das, eekhoorn, you name it; te grazen nemen.

En zo een hond hoort niet zonder toezicht of sterke afrastering buiten.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Wat mij opvalt aan deze discussie is hoe er met 2 maten gemeten wordt.
Als je het over stroomstoten en prikkeldraad en gevaarlijke nylon draden, punttegels enz.  tegen honden zouden voorstellen zou heel HP te klein zijn en wellicht zelfs een ban volgen.
Maar hier wordt het, sans gene, voorgesteld en wellicht zelfs erger. Niemand protesteert.
 
Ik vind dat niet oke!
Ook een kat is , over het algemeen iemands huisdier. En kan en mag je niet met zulke  heftige, beschadigende maatregelen treffen om ze uit je tuin te houden.
Want, wat is de grens. "hola, mijn hond pakt een gans die per ongeluk op mijn terrein geland is". En wat ga je daar dan weer tegen doen? enzovoorts.
Katten laten zich , de buiten loop exemplaren vooral. niet tegenhouden door welke grens ook.
Waar ze wel van leren als ze op hun donder krijgen van een buurhond. Die blijven daar dan wel weg als de hond daar is, katten zijn slim.
Maar als jij een hond hebt die in  staat is en dat wil ook, om een kat dood te bijten, dan moet jij je hond of binnen houden of onder appel.
Want een dergelijke hond kan ook een wild dier als een vogel, das, eekhoorn, you name it; te grazen nemen.
En zo een hond hoort niet zonder toezicht of sterke afrastering buiten. "

Maar binnen die afrastering kunnen ze nog steeds dieren doodbijten. Mijn reu heeft deze zomer 2 eksters gevangen. Vraag me niet hoe maar het is hem gelukt. Een kat lukt hem dus ook als de kat hem niet gezien heeft.

 

Ja klopt het is iemands huisdier maar waarom loopt die dan zonder toezicht en alle gevaren die er zijn los ? Al die maatregelen ik ga daar geen geld aan uitgeven dus ik kijk eerst of er een kat zit. Maar een beetje krom is het wel dat ik op eigen terrein met betonnen muur eromheen moet kijken of iemand anders zijn huisdier niet in mijn tuin zit. 

 

Daarbij lopen er hier ook katten die honden aanvliegen. Dan kan ik heel braaf met mijn hond aangelijnd lopen maar als die kat hem aanvliegt. Ik kan ook niet alles voorkomen. 

 

Ik snap gewoon niet zo goed waarom je ervoor zou kiezen je kat los te laten in een omgeving waar ontzettend veel gevaar loert. En dan alle verantwoording bij de hondeneigenaren leggen. Mijn hond mag toch ook niet over de schutting in de tuin bij de buren. Wat er gewoon niet in gaat bij mij is dat katten en katten eigenaren eigenlijk nooit de schuldige zijn. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Je kunt de zaken niet omdraaien. Als jij een hond hebt die wilde en of loslopende  dieren doodbijt heb jij een probleem.

Dan moet jij je hond achter stevig traliewerk houden.....

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Je kunt de zaken niet omdraaien. Als jij een hond hebt die wilde en of loslopende  dieren doodbijt heb jij een probleem.
Dan moet jij je hond achter stevig traliewerk houden..... "

Mijn hond zit achter een betonnen muur. Dus ik houd hem achter een stevig hekwerk. 

honden page profiel RobRob

" Je kunt de zaken niet omdraaien. Als jij een hond hebt die wilde en of loslopende  dieren doodbijt heb jij een probleem.
Dan moet jij je hond achter stevig traliewerk houden..... "

Dat heb ik; mooi afgesloten en prachtig ruim beter bekend als mijn tuin. Daar kan mijn hond namelijk niet uit. Dat er een vreemde kat IN kan is zijn/haar probleem mocht zoiets zich ooit voordoen.

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Gedrag reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^