Sammy bijna kat van de buren gegrepen!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RJRJ

Hallo iedereen,

 

Afgelopen woensdag zijn we verhuisd van een apartement naar een eengezins woning met een mega grote tuin....

 

Sammy vind de tuin helemaal geweldig alleen de kat van de buren komt steeds in de tuin,

 

De buren zeggen,die moeten maar aan elkaar wennen....

 

Ik heb ze proberen uit te leggen dat toen ik sammy uit het asiel haalde dat ik werd gewaarschuwd dat sammy en katten echt totaal niet samen gaan,maar dan ook echt niet!!

 

Gister was sammy lekker aan het snuffelen in de tuin toen de kat van de buren via onze tuin naar de tuin van de buren wou gaan....

 

Het scheelde echt weinig of sammy had de kat te pakken!!

 

Moet ik sammy nu binnen houden vanwegen de kat van de buren? Ik ben toch niet gek? De tuin is sammy haar space,of zeg ik nu iets raars?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het is jullie terrein. Het is aan de buren om hun kat te beschermen voor gevaar en te zorgen dat hun kat geen overlast veroorzaakt. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Penny heeft ook ooit bijna een kat aangevallen in de tuin. Ik denk niet dat ze echt schade had aangericht want zij reageert vanuit angst, maar ze had hem wel bijna.

 

Ik jaag die kat nu steeds weg als hij bij ons huis in de buurt komt, maar wij hebben last van muizen dus hij blijft helaas terug komen.

Ik maak me trouwens totaal geen zorgen om die kat, hij komt inderdaad op ons terein en daar hoort hij niet. Ik maak me wel zorgen om Penny, die rende een keer tegen het raam aan en liep daarna heel erg mank.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Misschien kan je zelf al zorgen dat de kat jouw tuin niet leuk meer gaat vinden, waterpistool en schiet de kat maar nat, er zijn mensen die een draad spannen boven hun schutting zodat de kat niet via de schutting in de tuin kan komen.

Hopelijk snapt de kat dat het gevaarlijk is voor hem om in jullie tuin te zijn, en dat hij snel is.

Heel vervelend , ik zou het ook rot vinden, ik zou niet willen dat mijn hond een kat dood bijt.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Helaas ben je ook in zulke gevallen aansprakelijk, hoe krom het ook is.

Zie deze jurisprudentie: 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2016:3194

 

  1. [appellante] is eigenaresse van een hond, genaamd [hond] . De hond is van het ras American Staffordshire Terrier.

  2. [geïntimeerde] was eigenaresse van een kat, genaamd [kat] .

  3. Op donderdag 8 mei 2014 heeft in de tuin van [appellante] een gevecht tussen [hond] en [kat] plaatsgehad. Daarbij is [kat] door [hond] doodgebeten.

 

Vaststaat dat [hond] [kat] heeft doodgebeten, zodat [appellante] als bezitter van [hond] krachtens artikel 6:179 BW aansprakelijk is voor de schade als gevolg daarvan. [appellante] heeft niet weersproken dat de dagwaarde van [kat] ten tijde van zijn dood kan worden gesteld op € 150,00, zoals vermeld in het rapport van Agrotax. De kantonrechter heeft de (abstracte) schade wegens het verlies van [kat] daarom terecht begroot op dit bedrag.

 

Daarnaast kreeg de eigenaresse van de hond de volgende kosten te betalen aan de eigenaresse van de kat:

veroordeelt [appellante] in de kosten van het geding in hoger beroep, tot op heden aan de zijde van [geïntimeerde] begroot op € 311,00 aan verschotten en € 632,00 voor salaris;

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Ik vind dat de buren ervoor moeten zorgen dat de kat niet in jullie tuin komt. Ander zou ik schrikdraad op de schutting plaatsen, dat de kat het na een schok wel laat om in je tuin te komen. 

 

Wel gek dat de hondeneigenaar verantwoordelijk was. Je moet toch gewoon je hond op eigen terrein/tuin kunnen laten lopen. Kan je er toch niks aan doen dat wanneer je de tuin afzet met hek of schutting, zodat je hond niet weg kan, maar zo'n ***kat wel lekker in jou tuin kan komen, lekker je planten kapot graven, schijten in jou tuin, maar huilen als de kat wordt gepakt! Wordt eens tijd dat katteneigenaren hun verantwoordelijkheid nemen voor loslopende katten. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Ik denk dat de gemiddelde kat wel 2x nadenkt als sammy in de tuin is na zo'n evenement..

sommige katten gaan buiten bereik treiteren...in zicht.(ivm eerder hun territorium).

Ik zou sammy (tijdelijk)even een korfje omdoen in de tuin en  de boel even aankijken .

Zo ben je schade voor...en kan je aankijken of die kat denkt ik sla die tuin over zonder gedoe

of dat er extra maatregelen nodig zijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je bent en blijft altijd verantwoordelijk voor de schade die je hond aanricht. 

De buren houden vd kat, schade of erger geeft hen veel verdriet en boosheid.

En ja, het is jouw terrein, maar ook jouw hond die het probleem met katten heeft. maar katten mogen nu eenmaal alles, wat een hind niet mag. helaas. Duidelijk zijn naar de buren, waarschuwen en misschien afspraken maken, dat als jullie hond in de tuin is, zij de kat binnen houden. Beter overleg dan ruzie.

Je kan je tuin af laten zetten zodat er geen kat in of uit kan. Heb ik ook gedaan voor onze eigen kat. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Enne, je mag geen afzetting maken die de kat schade kan toebrengen. Kreeg ik ooit te horen van een jurist.

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

" Enne, je mag geen afzetting maken die de kat schade kan toebrengen. Kreeg ik ooit te horen van een jurist. "

Schokje houden ze geen schade van over hoor! Er is volgens mij zelfs speciaal katten afschrikdraad te koop voor mensen  die niet willen dat de kat van het balkon vallen of de tuin uit gaan. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Toch denk ik dat er eens iets aan de wetgeving moet veranderen. Ik lees nog wat meer jurisprudentie door en echt ALTIJD is de hond schuldig en NOOIT de kat. Zelfs niet op openbaar terrein wanneer de hond kort is aangelijnd en de kat op de hond af komt.

 

Bewijslast is daarin ook lastig. De hondeneigenaar is wel aanwezig maar de katteneigenaar niet. Bewijs maar eens hoe het zich echt heeft afgespeeld en dat het echt die kat was (lees uitspraak die ik plaatste). Bijkans onmogelijk. Mijn advies nu is dan ook zo'n kat te begraven en je mond dicht te houden.

 

Het is gewoon te zot en te krom voor woorden. Een onbegeleide, loslopende kat kan en mag alles. Een begeleide, aangelijnde hond of hond op eigen terrein, mag helemaal niets en zit bij een confrontatie altijd fout. In één uitspraak verwees de rechter zelfs naar de volkswijsheid dat honden op katten jagen en niet andersom. Zucht.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het scheelde echt weinig of sammy had de kat te pakken!!
 
Moet ik sammy nu binnen houden vanwegen de kat van de buren?

Natuurlijk moet je Sammy niet binnen houden. Als die kat een beetje hersenen heeft, dan heeft ze er nu wel uit geleerd en waagt ze zich alleen nog in je tuin als de kust veilig is. hp-wink 

Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat het omgekeerde niet gebeurt: dat Sammy naar de tuin vd buren kan lopen. Dus zorg daar wel voor een goeie omheining.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zorg in ieder geval dat het niet tot een knokpartij komt, daarbij kan je hond ook ernstige schade oplopen, denk aan de ogen.  Geniet van je nieuwe huis!

honden page profiel RobRob

Ooit op Tweakers over een rechtzaak gelezen van een user waarbij een hond van hem op eigen terrein een kat had doodgebeten; lang verhaal kort... hondeneigenaar is in het gelijk gesteld. De kat had daar niets te zoeken op terrein wat niet van zijn eigenaar is. Sneu voor de kat maar daar mag hij zijn eigenaar voor bedanken!

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Toch denk ik dat er eens iets aan de wetgeving moet veranderen. Ik lees nog wat meer jurisprudentie door en echt ALTIJD is de hond schuldig en NOOIT de kat. Zelfs niet op openbaar terrein wanneer de hond kort is aangelijnd en de kat op de hond af komt.
 
Bewijslast is daarin ook lastig. De hondeneigenaar is wel aanwezig maar de katteneigenaar niet. Bewijs maar eens hoe het zich echt heeft afgespeeld en dat het echt die kat was (lees uitspraak die ik plaatste). Bijkans onmogelijk. Mijn advies nu is dan ook zo'n kat te begraven en je mond dicht te houden.
 
Het is gewoon te zot en te krom voor woorden. Een onbegeleide, loslopende kat kan en mag alles. Een begeleide, aangelijnde hond of hond op eigen terrein, mag helemaal niets en zit bij een confrontatie altijd fout. In één uitspraak verwees de rechter zelfs naar de volkswijsheid dat honden op katten jagen en niet andersom. Zucht. "

aah gos, niks zeggen en begraven, en die mensen maar zoeken naar hun kat, folders ophalen, en misschien hebben ze wel kinderen die ook blijven zoeken.

Ik heb het als kind zelf meegemaakt, hond was kwijt zeiden mijn ouders, mijn broer en ik hebben maanden gezocht, hoor je 10 jaar later dat de hond naar het asiel was gebracht, ik ben er nog boos om..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" aah gos, niks zeggen en begraven, en die mensen maar zoeken naar hun kat, folders ophalen, en misschien hebben ze wel kinderen die ook blijven zoeken.
Ik heb het als kind zelf meegemaakt, hond was kwijt zeiden mijn ouders, mijn broer en ik hebben maanden gezocht, hoor je 10 jaar later dat de hond naar het asiel was gebracht, ik ben er nog boos om.. "

Tja. Jammer dan. Als ze echt zo om het beestje hadden gegeven dan hadden ze het niet naar buiten getrapt met alle risico's vandien. Geen enkel medelijden mee.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tja. Jammer dan. Als ze echt zo om het beestje hadden gegeven dan hadden ze het niet naar buiten getrapt met alle risico's vandien. Geen enkel medelijden mee. "

Nou dan lijkt me goed overleg en een plantenspuit een betere optie..

Zou je dat met een loslopend hondje dan ook doen?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Nou dan lijkt me goed overleg en een plantenspuit een betere optie..
Zou je dat met een loslopend hondje dan ook doen? "

Welk overleg? Waarover? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Welk overleg? Waarover?  "

Vragen of ze de kat binnen willen houden, of niet in de tuin zelf laten, misschien afspreken dat ze zelf zorgen voor een goede omheining, of samen doen, gewoon overleggen om te voorkomen dat er ongelukken komen, zo moeilijk is dat toch niet?

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Nee, jouw tuin, niet die van hen, zij hebben daar niks te zoeken. Echt wat een brutaliteit weer. Zij zijn gewoon zo dom om hun dier bij een ander in de tuin te laten, wetend dat daar een hond zit. Hen duidelijk maken dat jij niet verantwoordelijk gesteld moet worden als het mis gaat, jij hebt ze gewaarschuwd en zij nemen met alle liefde het grote risico dat hun dier doodgaat. 

 

Lekker je hond buiten in de tuin laten dus.

Waar ik voor zou uitkijken zijn hun uitwerpselen, gezien een hond doodziek ervan kan worden als die ermee in contact komt. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik weet niet beter dan dat katten bij ons juist uit de tuin bleven omdat er geregeld honden in de tuin liepen. Onze eigen katten konden daar prima lopen maar een vreemde kat haalde het niet in zijn hoofd. Misschien dat deze kat het ook wel laat. Vind de reactie van je buren ook maar vreemd maar je heb ze gewaarschuwd.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Daarom heb ik een katproof tuin, ik vind niet dat een ander last mag hebben van mijn katten.

Ik hoop dat de kat heeft geleerd, dat jou tuin exit is voor hem.

Het is jou tuin, jou hond moet daar gewoon kunnen zijn.

Jammer dat je buren er zo over denken.

 

Veel geluk met Sammy!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Toch denk ik dat er eens iets aan de wetgeving moet veranderen. Ik lees nog wat meer jurisprudentie door en echt ALTIJD is de hond schuldig en NOOIT de kat. Zelfs niet op openbaar terrein wanneer de hond kort is aangelijnd en de kat op de hond af komt.
 
Bewijslast is daarin ook lastig. De hondeneigenaar is wel aanwezig maar de katteneigenaar niet. Bewijs maar eens hoe het zich echt heeft afgespeeld en dat het echt die kat was (lees uitspraak die ik plaatste). Bijkans onmogelijk. Mijn advies nu is dan ook zo'n kat te begraven en je mond dicht te houden.
 
Het is gewoon te zot en te krom voor woorden. Een onbegeleide, loslopende kat kan en mag alles. Een begeleide, aangelijnde hond of hond op eigen terrein, mag helemaal niets en zit bij een confrontatie altijd fout. In één uitspraak verwees de rechter zelfs naar de volkswijsheid dat honden op katten jagen en niet andersom. Zucht. "

Ik heb begrepen, dat je als eigenaar altijd verantwoordelijk bent, voor de schade die jou dier (en je kinderen) veroorzaakt , ongeacht de schuldvraag.

 

Bewijslast met loslopende katten, is echter een groot probleem.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Vragen of ze de kat binnen willen houden, of niet in de tuin zelf laten, misschien afspreken dat ze zelf zorgen voor een goede omheining, of samen doen, gewoon overleggen om te voorkomen dat er ongelukken komen, zo moeilijk is dat toch niet? "

Mwah. In de praktijk valt er doorgaans met katteneigenaren vaak totaal niet te 'overleggen'. 

Zij houden het bij: "Dat is nu eenmaal de natuur." En dan ben je uitgepraat.

 

Zoals ik al eerder eens heb geschreven heb ik ook een probleem met twee katten hier op de galerij. Die vallen dus echt mijn honden aan. Valt niet over te praten. Pas nog een kat van de galerij gejaagd met een bezem. Nieuwe buren die het keukenraam open laten staan zodat de kat in en uit kan. Maar vaak zit dat raam dus ook dicht met de kat buiten.

 

Die beesten zijn vreselijk territoriaal. Ze hebben alle ruimte, kunnen weg, maar nee hoor... hoge rug, blazen, uithalen als wij er langs moeten.

Pas nog aan beide buren aangegeven dat een volledig getrainde BC een aardige duit kost en wanneer Elsa een oogletsel oploopt dat ik dat bij hen in rekening ga brengen. Plus de kosten van de DA natuurlijk. Halen ze hun schouders over op. "Win je toch niet."

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Helaas ben je ook in zulke gevallen aansprakelijk, hoe krom het ook is.
Zie deze jurisprudentie: 
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2016:3194
 

is eigenaresse van een hond, genaamd . De hond is van het ras American Staffordshire Terrier.


was eigenaresse van een kat, genaamd .


Op donderdag 8 mei 2014 heeft in de tuin van een gevecht tussen en plaatsgehad. Daarbij is door doodgebeten.

 
Vaststaat dat heeft doodgebeten, zodat als bezitter van krachtens artikel 6:179 BW aansprakelijk is voor de schade als gevolg daarvan. heeft niet weersproken dat de dagwaarde van ten tijde van zijn dood kan worden gesteld op € 150,00, zoals vermeld in het rapport van Agrotax. De kantonrechter heeft de (abstracte) schade wegens het verlies van daarom terecht begroot op dit bedrag.
 
Daarnaast kreeg de eigenaresse van de hond de volgende kosten te betalen aan de eigenaresse van de kat:
veroordeelt in de kosten van het geding in hoger beroep, tot op heden aan de zijde van begroot op € 311,00 aan verschotten en € 632,00 voor salaris; "

Juridisch klopt dit: je bent verantwoordelijk voor de schade die jou dier veroorzaakt, staat los van de schuldvraag.

 

Het kan dat,  met voldoende onafhankelijke getuigen, dat als een incident met schade onoverkoombaar was, dus sprake van vooropgezet plan, opzet, uitlokken, zorgen dat de tegenpartij wel verantwoordelijk wordt om de schade te betalen, die jou dier heeft veroorzaakt.

In de praktijk heeft dit weinig kans van slagen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik ben dol op katten maar niet in de tuin van mij, heb waslijnen gespannen op de schutting, met om het hoog te houden een cm of tien op de palen spijkers , en de tussenliggende lijnen plastic zakjes vast geknoopt, katten blijven netjes uit de tuin.....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Toch denk ik dat er eens iets aan de wetgeving moet veranderen. Ik lees nog wat meer jurisprudentie door en echt ALTIJD is de hond schuldig en NOOIT de kat. Zelfs niet op openbaar terrein wanneer de hond kort is aangelijnd en de kat op de hond af komt.
 
Bewijslast is daarin ook lastig. De hondeneigenaar is wel aanwezig maar de katteneigenaar niet. Bewijs maar eens hoe het zich echt heeft afgespeeld en dat het echt die kat was (lees uitspraak die ik plaatste). Bijkans onmogelijk. Mijn advies nu is dan ook zo'n kat te begraven en je mond dicht te houden.
 
Het is gewoon te zot en te krom voor woorden. Een onbegeleide, loslopende kat kan en mag alles. Een begeleide, aangelijnde hond of hond op eigen terrein, mag helemaal niets en zit bij een confrontatie altijd fout. In één uitspraak verwees de rechter zelfs naar de volkswijsheid dat honden op katten jagen en niet andersom. Zucht. "

Ja dat is heel naar ja, maar niet alle katteneigenaren zijn zo, ik ken er genoeg die wel rekening houden met een ander, ik moet ook langs een kat die aan valt, dat is naar haar tuin op het voetpad, Sam is al een keer flink te pekken genomen,hij stak zijn hoofd door het hek.

Ik let nu op dat Sam dat niet meer doet, en de vrouw pakt haar kan als ik er aan kom, prima geregeld toch.

Maar ja, heb jij weer...

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Ik sluit me aan bij Yooop, ga het gesprek aan met de buren.

Je kunt wel gaan bedenken hoe het juridisch zit en of je vindt dat het eigen schuld dikke bult is als jouw hond de kat grijpt, (niet dat jij zo denkt, maar dat proef ik uit sommige reacties), als jouw hond de kat grijpt en doodmaakt of misschien nog erger; half dood, en je ziet dat gebeuren in je tuin, dan lijkt me dat geen fijne gedachte. Bovendien zijn nagels van katten erg scherp, voor hetzelfde geld houdt jouw hond er ernstig letsel aan over.

 

Ga naar de buren toe en vraag of ze mee wil denken aan een oplossing, zonder aanvallend te zijn. Ik heb met mijn overbuurvrouw ook een oplossing bedacht voor mijn kat (heel ander verhaal, maar mijn kat poepte bij haar in de tuin) door in gesprek te gaan en uiteindelijk staat er nu een ding dat geluid maakt als er een kat of iets anders voorbijloopt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" https://nieuwspaal.nl/europese-unie-loslopende-kat-illegaal/
 
  "

Grapje??

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Gedrag reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^