AnnyX tuigen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hoi,

Ik vraag me af of iemand ervaring heeft met de tuigen van het merk AnnyX? Ik zie ze de laatste tijd heel veel op social media langs komen en ik vind het er goed uit zien.

 

Penny heeft momenteel een Ruffwear webmaster tuig. Dat is ook een goed tuig, maar hij is nu alweer kapot aan het gaan en voor een tuig van 70 euro vind ik dat erg jammer. Ik heb er inmiddels al 3 gehad die het niet lang hebben volgehouden en ik heb geen zin om weer om garantie te vragen. Verder zit het toch ook niet helemaal perfect, hij zit erg dicht tegen haar oksels en de stof is erg ruw geworden. Voor dagelijks gebruik vind ik het eigenlijk niet comfortabel genoeg.

 

AnnyX heeft ook een anti-ontsnappings tuig en daar ben ik erg geïnteresseerd in, het is ook duur, maar ziet er wel stevig en comfortabel uit. De borstband zou ver achter de oksels moeten zitten en dat lijkt mij een stuk fijner dan wat ze nu heeft.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ik ken aardig wat mensen die ze al een tijd hebben en die zijn erg tevreden, dus de kwaliteit is prima.

Voor mijn hond was het model niet geschikt, daarom heb ik deze zelf niet, maar voor de meeste honden erg fijne tuigen.

 

Ik weet niet waar je woont, maar in de kwakel weet ik een adres waar je ze kan passen, misschien heel toevallig in de buurt?

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Ja, ik heb ze voor mijn honden (de gewone Y-versie). Bevalt erg goed! Ze zitten inderdaad mooi ruim achter de oksels. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik een beetje. Nog niet zelf aangeschaft maar de hondentrainer waar ik cursus volg verkoopt ze, en heb er een aantal keren een gepast. Het is dat ik net een nieuw ruffwear webmaster en non stop Dogwear line harness heb aangeschaft (die laatste is ook een échte aanrader, lekker ver bij de oksels vandaan) ik twijfel nog binnenkort een annyX tuig aan te schaffen, omdat deze nét een beetje dichter bij de oksels zit dan het Non stop Dogwear line harness. Alleen heb je bij AnnyX wel héle leuke kleurtjes laughing

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Zelf heb ik trouwens op maat gemaakt tuigen van www.4dox.nl.

Die kan ik zeker aanraden. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties! :)

 

@Yara: Jammer dat het model niet geschikt was voor jouw hond, daar ben ik met Penny ook een beetje bang voor. Penny heeft een hele rare bouw en veel zit bij haar niet goed. Bedankt voor die tip over het adres in de Kwakel, dat is maar 35 minuten rijden dus dat is zeker te doen, lijkt mij fijn als ik daar inderdaad dat tuig zou kunnen passen. Welk adres is het?

Een tuig op maat laten maken kan ook, maar dat is duurder en er moet een extra buikband aan zitten, dat kan ik bij 4dox niet vinden.

 

@Accalia: Bedankt voor het delen van je ervaring, weet jij of het materiaal waarvan het tuig gemaakt is ook op lange termijn soepel en zacht blijft? Penny's Ruffwear tuig voelt nu heel erg stug en ruw en dat vind ik niet fijn

 

@Pascale: Zo'n tuig van nonstop dogwear is inderdaad ook heel erg mooi, dat is qua bewegingsvrijheid precies wat ik voor Penny zou willen, maar helaas is het geen optie voor Penny. Ze moet echt iets waar ze niet uit kan ontsnappen. Ze is gelukkig niet meer angstig, maar als een tuig niet een extra buikband heeft is ze er na een paar meter lopen al uit en dat vind ik een eng idee. Die leuke kleurtjes van de AnnyX tuigen zag ik net ook, maar daar heb ik helaas niets aan. Alles wat Penny draagt is rood (behalve haar jassen, die zijn groen en roze) en al die leuke kleurtjes passen daar niet bij ;) Als het een Anny X tuig wordt is rood met zwart de enige optie.

 

 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Ik heb de tuigjes nog niet heel lang, dus over de écht lange termijn durf ik niets te zeggen. Het materiaal is zacht (sowieso zachter dan Ruffwear!) maar tegelijkertijd ook vrij stevig; het is minder zacht dan bijvoorbeeld neopreen of fleece. Maar ik geloof niet dat het op termijn stugger zal worden.

Als ze inderdaad een afwijkende bouw heeft, kan je misschien een tuigje op maat laten maken door Wikkies.nl? Je kunt 'm dan volledig zelf samenstellen, van de maat tot het kleurtje. smile Van neopreenvoering weet ik dat het in ieder geval heel zacht blijft. En zo'n op maat gemaakt tuigje kost daar praktisch hetzelfde als een AnnyX. 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Bij 4dox maken ze het tuig geheel zoals je wilt, dus ook met extra band indien nodig. Ze doet ook meetsessies door het hele land (tegen betaling), dus dan weet je zeker dat het goed is. Maar idd wel weer wat duurder.

 

  Https://hondenschoolfeedback.nl/hondentuigjes-lijnen/ verkoopt de anny x tuigen en daar kan je ze passen. Ze hebben het van de week toevallig weer gedeeld op fb met nieuwe kleuren.

 

Yara moest een vrij grote maat hebben voor haar nek, maar daardoor werd het rugstuk ook een stuk langer en zat het tuig juist te ver naar achteren.

Ik denk dat penny iets beter in verhouding is hp-shiny,  maar het is altijd fijn om het even uit te kunnen proberen. 

 

Ze hebben ook de happy dog tuigen die je kan samenstellen uit verschillende onderdelen. Die zijn minder leuk vind ik zelf, maar de pasvorm is uiteraard belangrijker. 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik heb voor Duke een Anny-X tuig, de normale versie. Erg tevreden over, zeer goede kwaliteit. Ik gebruik hem nu al 2 jaar dagelijks minimaal 3 keer, en er zijn nog geen sporen van slijtage te zien. Hij zit erg ruim achter de oksels, en Duke krijgt er geen kale plekken van, in tegenstelling tot sommige andere tuigen. Is ook heel gemakkelijk aan te trekken, de hond hoeft niet zijn poten op te tillen. Het enige nadeel vind ik dat het tuig redelijk lang nat blijft als je echt zeiknat geregend bent. Het materiaal blijft veel langer nat dan neopreen, waar Duke's vorige tuig van gemaakt was. Maar al met al een prima tuig, dat ik zeker weer zal aanschaffen als deze versleten is. Edit: Het materiaal blijft soepel en zacht, wordt niet hard na veelvuldig gebruik

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ik volg. 

Ben aan het twijfelen voor een nieuw tuig aangezien ikpuck haar tuig net te dicht achter haar oksels vind zitten. Al lijkt ze er geen last van te hebben. 

 

AnnyX lijkt me een heel fijn tuig. Alleen nadeel dat het gevoerd is en Puck gaat vaak tot haar buik het water in, en dat wordt het tuig nat...

 

Hebben jullie het tuig eerst ergens gepast? Of gewoon via internet? 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Besteld bij my-k9.eu. Als het niet goed zit kun je ruilen voor een andere maat

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor alle reacties! Ik denk dat ik niet eens ergens hoef te passen, ik heb vanochtend de maten van Penny opgenomen en als het goed is zou de xs helemaal perfect moeten passen :D

Na het lezen van alle goede ervaringen heb ik eigenlijk ook al besloten, ik ga dit tuig gewoon kopen. Ik wacht alleen nog wel even want deze maand is erg duur (boeken voor school kopen) dus het wordt waarschijnlijk volgende maand.

Dat het nat blijft is geen probleem, ze zwemt niet vaak met haar tuig en als ze dat wel gaat doen is het ruffwear tuig handiger (handvat). Dit wordt dan echt voor dagelijks gebruik. Als het niet past zoek ik verder en dan wordt het waarschijnlijk wel op maat gemaakt, nu ze ook heel veel zonder tuig los loopt merk ik gewoon dat ze met het ruffwear tuig om wat minder enthousiast is.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik weet niet of er nog behoefte is aan een update maar ik vind het toch wel netjes die te geven.

 

Ik heb zowel de XS als de S geprobeerd en helaas, geen van beide zitten goed.

De XS is veel te kort, hij zit direct tegen haar oksels en belemmerd daardoor. Ook gaat hij op haar rug raar zitten als ze haar kop een beetje omhoog houd.

De S zit beter, er is veel ruimte achter haar voorpoten, ongeveer een hele hand dus dat is echt perfect. Helaas zit bij deze de voorkant alleen niet goed. Hij het zit onder haar borstbeen en het is te breed waardoor ze er niet echt goed mee loopt. De ring zit ook op het midden van haar rug en ik ben bang dat dat haar rug kan beschadigen. Als laatste gaat ook deze raar bij haar rug zitten als ze haar kop een beetje omhoog houd.

Ik twijfel over de S nog een beetje want de voorkant kan ik op maat laten maken, maar ik denk dat dit tuig uiteindelijk niet beter gaat zijn dan wat ze nu heeft.

 

Ik baal er echt van, ik vind het hele mooie tuigen van heel mooi materiaal, maar het is niet voor Penny geschikt. Ik denk dat ik uiteindelijk maar gewoon weer een nieuwe ruffwear webmaster koop

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik weet niet of er nog behoefte is aan een update maar ik vind het toch wel netjes die te geven.
 
Ik heb zowel de XS als de S geprobeerd en helaas, geen van beide zitten goed.
De XS is veel te kort, hij zit direct tegen haar oksels en belemmerd daardoor. Ook gaat hij op haar rug raar zitten als ze haar kop een beetje omhoog houd.
De S zit beter, er is veel ruimte achter haar voorpoten, ongeveer een hele hand dus dat is echt perfect. Helaas zit bij deze de voorkant alleen niet goed. Hij het zit onder haar borstbeen en het is te breed waardoor ze er niet echt goed mee loopt. De ring zit ook op het midden van haar rug en ik ben bang dat dat haar rug kan beschadigen. Als laatste gaat ook deze raar bij haar rug zitten als ze haar kop een beetje omhoog houd.
Ik twijfel over de S nog een beetje want de voorkant kan ik op maat laten maken, maar ik denk dat dit tuig uiteindelijk niet beter gaat zijn dan wat ze nu heeft.
 
Ik baal er echt van, ik vind het hele mooie tuigen van heel mooi materiaal, maar het is niet voor Penny geschikt. Ik denk dat ik uiteindelijk maar gewoon weer een nieuwe ruffwear webmaster koop "

balen zeg

met Jenna was het ook zoeken. Ik heb nu een dog copenhagentuig voor haar, wat goed bevalt, het is lekker licht materiaal en past haar goed.

 

https://www.dogcopenhagenshop.nl/p/tuigen/tuigen/dog-copenhagen-hondentuig-comfort-walk-pro-groen-nieuw/2189

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" balen zeg
met Jenna was het ook zoeken. Ik heb nu een dog copenhagentuig voor haar, wat goed bevalt, het is lekker licht materiaal en past haar goed.
 
https://www.dogcopenhagenshop.nl/p/tuigen/tuigen/dog-copenhagen-hondentuig-comfort-walk-pro-groen-nieuw/2189 "

Ja inderdaad ik heb deze in de air versie die is wat minder massief maar die vind ik echt prachtig zitten de borst en buik is te verstellen hele fijne tuigen als je het mij vraagt. 

 

528686.jpg

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik ben minder enthousiast over de Air. De nekomvang moet dermate strak afgesteld worden anders springt de voorsluiting open. Gevolg: tuig drukt op de hals en luchtpijp ipv dat het laag op het borstbeen zit. En hij is ook erg stug.
 
Ik ben wel tevreden over de Hurtta y casual, alleen verkrijgbaar bij Jan v Driel
https://www.k94dogs.nl/?prod=5102 "

Owhh dat is hier helemaal niet het geval :o hier zit ie echt perfect helemaal niet te strak en de nek sluiting is nog geen enkele keer open gesprongen en dat stug kan k me ook helemaal niet in vinden...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna haar tuigje is ook absoluut niet stug, zacht en buigzaam en zeer licht, en om de sluitingen nog een extra bescherming zodat ze daar geen last van heeft. 

 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

De tuigjes van Dog copenhagen en Hurtta zijn mooi maar geen optie omdat ze daar uit kan ontsnappen, het is heel vervelend maar zij moet echt zo'n tuig met een extra band om haar buik.

 

Ik zat wel nog te kijken naar een op maat gemaakt tuig bij Blaire.de, maar bij die kan je volgens mij niet alle maten kiezen dus dan zou ik contact moeten opnemen en het is Duits dus dat maakt het ook moeilijker.

 

 

 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Had je al naar Wikkies gekeken? Zelfde concept als Blaire, maar gespecialiseerd in anti-ontsnappingstuigen en Nederlands. wink

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Had je al naar Wikkies gekeken? Zelfde concept als Blaire, maar gespecialiseerd in anti-ontsnappingstuigen en Nederlands.  "

Ja, maar blijkbaar nog niet goed genoeg want ik zie nu pas dat je ook zelf kan samenstellen. Daar ga ik nog even naar kijken

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Waarom dan niet gewoon voor een halsband gaan? Geen beperking tijdens het bewegen gaat lang mee en als ze niet trekt is er niets aan de hand.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Geloof dat haqihana ook tuigen heeft met zo'n extra band. Is dat iets? 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Angelique: Ik gebruik momenteel ook het meeste een halsband, ze loopt toch bijna de hele wandeling los. Ze trekt normaal ook niet, maar helaas heb ik haar de afgelopen tijd iets te 'goed' met andere honden gesocialiseerd waardoor ze nu soms erg gaat trekken om ze te begroeten. Ik geloof niet dat een beetje trekken meteen slecht is, maar zij kreeg laatst een soort reverse sneeze aanval van een paar seconden nadat ze erg had getrokken.

 

Ik vind op maat laten maken misschien ook weer wat te veel moeite omdat ik de halsband zo veel gebruik. Haar Ruffwear tuig zit ook prima behalve dat hij een beetje belemmerd en nu al weer beschadigd is.

 

@Puck: Haqihana heeft dat soort tuigen volgens mij niet, ik kan ze niet op de website vinden

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

528704.jpg

Op hun Facebook pagina zag ik deze. Geen idee waar je ze kunt kopen trouwens. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" @Angelique: Ik gebruik momenteel ook het meeste een halsband, ze loopt toch bijna de hele wandeling los. Ze trekt normaal ook niet, maar helaas heb ik haar de afgelopen tijd iets te 'goed' met andere honden gesocialiseerd waardoor ze nu soms erg gaat trekken om ze te begroeten. Ik geloof niet dat een beetje trekken meteen slecht is, maar zij kreeg laatst een soort reverse sneeze aanval van een paar seconden nadat ze erg had getrokken.
 
Ik vind op maat laten maken misschien ook weer wat te veel moeite omdat ik de halsband zo veel gebruik. Haar Ruffwear tuig zit ook prima behalve dat hij een beetje belemmerd en nu al weer beschadigd is.
 
@Puck: Haqihana heeft dat soort tuigen volgens mij niet, ik kan ze niet op de website vinden
  "

Maybe doet dit ook regelmatig. Las op internet dat dit te maken had met een vuiltje in de neus en dus niets met trekken. Maybe die doet dit eigenlijk gewoon binnen zo nu en dan. Soms buiten wanneer ze ergens stoffigs heeft staan snuffelen. Las ook dat dit echt geen kwaad kan ;)

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Naomi: Ik heb hem gevonden. Hij heet 'harness double H' en je kan hem via hun website bestellen door te mailen, maar hij is alleen in de maten S en M en dat is te groot. Wel bedankt voor de tip

 

@Angelique: Ik heb wel vaker gelezen dat het door stof komt en Penny heeft het ook wel eens in huis. Dit was echt direct na het trekken dus ik dacht dat het daar door kwam, maar waarschijnlijk heb ik dat dan verkeerd gedacht :)

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DD

honden foto van D

" Geloof dat haqihana ook tuigen heeft met zo'n extra band. Is dat iets?  "

Ik zie dat ze ook tuigen hebben waarbij de borstband verder naar achteren ligt, ik heb meteen contact opgenomen met een verkooppunt in de buurt om te gaan passen, alle tuigjes die mijn hond tot nu toe heeft, vind ik redelijk dicht in haar oksels liggen, ook de Dog Copenhagen, waar ze een gruwelijke hekel aan heeft. Ze heeft dan liever zo’n goedkoop tuigje van de zooplus, maar die heeft scherpe randen, en heeft twee flinke krassen/sneetjes op haar borst gemaakt gisteren foot-in-mouth Van de week passen maar, en de Dog Copenhagen op Marktplaats gooien hp-shiny

 

Weet iemand of het uitmaakt als het juist ‘te ver’ naar achteren zou zitten, en deels om de buik komt? Zitten daar nog nadelen aan? Want als het achter het breedste gedeelte van de borst komt, wordt zo’n soort tuigje eigenlijk ook ontsnappingsproof toch? Hopelijk kunnen ze me bij die hondenschool daar ook bij helpen, kijken welke maat het beste past; xxs, xs of xsl. Want qua meten past ze in alledrie, maar geen idee welke het beste zal passen.

 

Ik zal anders nog foto’s plaatsen wanneer ik daar langs ben geweest, misschien ook met foto’s van meerdere tuigjes van Haqihana hoe ze passen; hangt er een beetje vanaf hoe het loopt.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

O echt die ken ik niet, hoe heet die?

Die van puck vind ik net iets te dicht achter de oksels zitten. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^