AnnyX tuigen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

" O echt die ken ik niet, hoe heet die?
Die van puck vind ik net iets te dicht achter de oksels zitten.  "

Dan staat er een L achter de maat. Dus ze hebben een XS en XSL bijvoorbeeld. Maar geen idee hoe dat valt/past, ik krijg net een mailtje dat ik misschien morgen langs kan komen, of anders zaterdag. Maar ik moet er 9km voor fietsen en morgen wordt zover ik zie één van de nattere dagen, dus het wordt misschien pas zaterdag.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Charlotte-sofie: behalve de Hurtta zijn dat allemaal namaak Ruffwear en dan kan ik denk ik beter weer voor een echte gaan. Die Hurtta ziet er goed uit, maar gaat vanaf maat S en dat is te groot, jammer want ik vond die er wel goed uit zien. Bedankt voor de suggesties

 

@D: Ik heb toevallig vandaag een website gevonden waarbij wordt uitgelegd over hoe tuigen moeten zitten en dus ook over het te ver naar achteren zitten. Het tuig moet liggen op de ribben die met het borstbeen verbonden zijn, niet op de zwevende ribben. Ik moet zeggen dat ik niet echt weet wat ze er mee bedoelen, maar dit is ze link: https://jk-balance.nl/welk-hondentuig-is-het-beste-voor-mijn-hond/ Ik weet wel dat het niet achter de ribben mag zitten, dan komt de druk op de organen (met een uitzondering van anti ontspanningstuigen, bij die kan het niet anders)

 

Ik heb vandaag toch even opnieuw gepast, eigenlijk zijn de banden om haar nek de enige die veranderd moeten worden, die moeten gewoon net wat kleiner en dan zit hij goed. Hopelijk kan dat nog aangepast worden. Ik zal als ik tijd wel foto's plaatsen

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja hier een liefhebber van de AnnyX tuigen.

Ik had eerst een perfect-fit-fleece tuigje, waarbij ik zeggen moet dat deze ook super zitten.

Toch gaat mijn voorkeur uit naar de AnnyX. Heb 2 borders en ze zitten echt perfect ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Estherhonden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Oh sorry.... ;-) lees net dat deze niet voor Penny in aanmerking komen

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Geeft niet :) het zit bij jouw hond inderdaad perfect

 

Ik heb contact gehad met de webshop, ik ga het tuig laten aanpassen omdat het daarna nog steeds verstelbaar blijft. De banden om de nek worden verkort zodat ze op het borstbeen gaan zitten en niet daar onder. Ik heb het net een tijdje bij Penny om gehouden omdat ze er eerst echt niet blij mee was, maar ze loopt er nu heel normaal mee dus dat is goed :)

 

Zo ziet het er nu uit:

528850.jpg

528851.jpg

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Vraagje, waar heb je dat tuigje op de foto dan besteld?
Ik zoek ook een fijn tuig met borst- en buikband ivm ontsnappen van Abby...

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Vraagje, waar heb je dat tuigje op de foto dan besteld?Ik zoek ook een fijn tuig met borst- en buikband ivm ontsnappen van Abby... "

https://www.my-k9.eu/

Fijne webshop en echt geweldige service. Je wordt heel goed geholpen, ik mocht steeds foto's sturen om te laten zien waar het tuig niet goed zat en nu kan het nog een beetje op maat gemaakt worden.

honden page profiel DagmarDagmar

Hier ook eentje van myK9. Idd erg goede service, heel behulpzame dame en vlot contact.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" https://www.my-k9.eu/

Fijne webshop en echt geweldige service. Je wordt heel goed geholpen, ik mocht steeds foto's sturen om te laten zien waar het tuig niet goed zat en nu kan het nog een beetje op maat gemaakt worden. "

 Wat een super service ;-)

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het aangepaste tuig is binnen :)

 

Hij zit nu precies op het borstbeen en daardoor zit hij aan de voorkant echt een stuk beter. Er is nu wel wat minder ruimte achter de oksels, maar alsnog meer dan bij haar Ruffwear tuig. De banden om haar buik zitten verder naar voren wat ik ook wel fijn vind omdat deze dan beter op de ribben zitten

 

529043.jpg

529042.jpg

 

Wat vinden jullie? :)

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik heb het tuigje vandaag tijdens het wandelen gebruikt en ik ben echt heel erg onder de indruk. Ik merkte direct dat Penny met dit tuig fijner loopt dan met haar ruffwear tuig, er zit achter haar voorpoten veel meer ruimte waardoor ze nergens belemmerd wordt. Ik heb ook gefilmd hoe ze er mee loopt en dat vergeleken met hoe ze zonder tuig loopt en het is precies hetzelfde.

 

Ik ben dus heel erg tevreden :)

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Dat ziet er top uit! Wat fijn dat het uiteindelijk zo goed opgelost is ;-) Ik wens jullie veel wandelplezier :-D

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Karin: bedankt!

 

@Charlotte-Sofie: Ja die had ik al gezien. Als dat AnnyX tuig uiteindelijk toch niet goed had gezeten was ik voor dat tuig gegaan. Dat tuig is beter geschikt voor dagelijks gebruik dan de Ruffwear webmaster omdat hij van lichter materiaal is en aan de bovenkant veel minder bedekt.

Ik ben echter wel heel blij dat het AnnyX tuig zo goed zit. Ik vind Ruffwear erg duur en dan vooral omdat ik de kwaliteit best teleurstellend vind. Ook bedekt dat tuig de hele buik en voor warm weer lijkt mij dat niet fijn.

 

Als ik ooit nog een keer een Ruffwear tuig wil ga ik die kopen, maar voor nu ben ik super blij met haar AnnyX tuig :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ziet er goed uithp-thumbsup

 

fijn dat het gelukt is een goed passend tuigje te kopen

honden page profiel MoobjeMoobje

honden foto van Moobje

Ik lees dat je al geslaagd bent, maar ter info voor anderen die een dergelijk tuig zoeken:

Via Sphoek en Podencoworldshop hebben ze ook Houdiniproof tuigjes. Via die laatste hebben wij een tuig gehad, niet duur, maar naar een jaar totaaaaaal versleten. En goed af te stellen maar niet heel comfortabel materiaal. Sphoek verkoopt ook losse taillebanden die je als het goed is zelf aan gewone tuigjes kunt bevestigen. Wij waren ook aan vervanging toe, ik heb vandaag een Ruffwear webmaster binnengekregen. Voelt vrij stug en de nek gaapt als ze trekt. Deze week komt (ook Houdiniproof) een EQDog harness binnen, ben heel benieuwd wat ik daar van vind. Als ik er aan denk post ik dat hier nog. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Ik lees dat je al geslaagd bent, maar ter info voor anderen die een dergelijk tuig zoeken:
Via Sphoek en Podencoworldshop hebben ze ook Houdiniproof tuigjes. Via die laatste hebben wij een tuig gehad, niet duur, maar naar een jaar totaaaaaal versleten. En goed af te stellen maar niet heel comfortabel materiaal. Sphoek verkoopt ook losse taillebanden die je als het goed is zelf aan gewone tuigjes kunt bevestigen. Wij waren ook aan vervanging toe, ik heb vandaag een Ruffwear webmaster binnengekregen. Voelt vrij stug en de nek gaapt als ze trekt. Deze week komt (ook Houdiniproof) een EQDog harness binnen, ben heel benieuwd wat ik daar van vind. Als ik er aan denk post ik dat hier nog.  "

Bedankt voor je reactie :) Fijn als je je ervaringen met het EQDog harness hier ook gaat delen voor andere mensen die nog zo'n tuig zoeken.

Ik ben inmiddels nog steeds heel erg tevreden over het AnnyX tuig en gebruik hem elke dag :)

529736.jpg  529737.jpg

 

 

 

honden page profiel MoobjeMoobje

honden foto van Moobje

" Bedankt voor je reactie :-) Fijn als je je ervaringen met het EQDog harness hier ook gaat delen voor andere mensen die nog zo'n tuig zoeken.
Ik ben inmiddels nog steeds heel erg tevreden over het AnnyX tuig en gebruik hem elke dag :-)
 
 
 
  "

Hij zit ook erg mooi zeg, zo te zien! Uiteindelijk hebben we hier voor het Webmaster tuig van Ruffwear gekozen. Het EQDog harness zag er kwalitatief heel behoorlijk uit, maar kon niet goed naar Maya's vormen bijgesteld worden (hals was amper te verstellen en borstband zat bij haar op een vreemde plek). De Ruffwear bevalt heel goed, alleen zitten er in korte tijd al wel verkleuringen op de plekken waar wat meer druk zit. Dit ging met wassen wel een beetje weg maar ik twijfel of dit tuig een heel jaar 'toonbaar' blijft.

 

 

honden page profiel kimberlykimberly

honden foto van kimberly

Ik kwam deze pagina tegen, daar staat veel handige informatie over anny x hondentuigjes.

 

Mod: link weggehaald ivm reclame 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 08 juli om 10:19 --

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Kwam je je eigen website tegen, Kimbery, wat bijzonder!

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Even ter aanvulling: de,,gewone Anny X tuigen, dus de ongevoerde, zijn van Abaca, ben ik ook laatst achtergekomenhp-shiny Ook nog goedkoper als je ze via de website van Abaca besteld.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^