Hond bijt kat dood.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

En dat bedoel ik dus met het feit dat er niet gelezen wordt.  Want anders zou je die vraag niet moeten stellen  ;) 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" En dat bedoel ik dus met het feit dat er niet gelezen wordt.  Want anders zou je die vraag niet moeten stellen  ;-)  "

Ja je voorkomt dat jouw honden andere dieren doden. Maar hoe doe jij dat dan ? En hoe doe jij dat dan als een kat jouw hond gericht aanvalt? Want een valse kat is namelijk niet makkelijke te handelen. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Het zal aan jou liggen. 
Ik voorkom gewoon dat mijn honden andere dieren doden. Moest iedereen dat doen, zou de wereld een pak mooier zijn. 
Maar ja, het gros van de mensen wijst nu eenmaal graag met het vingertje naar anderen en hangt graag het o zo onschuldige heilige slachtoffer uit ipv eens te denken wat ze zelf zouden kunnen  doen.  "

Naja je kan soms niet meer rekening houden dan wat je al doet. Ik vind dat de TS al aardig rekening houd met het oversteken enz. Dat de kat alsnog uit het niets aanvalt en op de hond springt? 

 

Het is niet alsof de hond de kat onder een auto heeft getrokken...wat wil je doen als een kat op je hond springt? Ga jij die kat eraf plukken? Daarbij is dit seconde werk vaak en ben je als mens pas bewust van de situatie pas na een paar seconde. En zul je niet meteen reageren. 

 

Rekeningen houden oke dat doe ik ook. Ik laat mijn hond niet bewust ergens los als ik weet dat er katten of ander klein grut zit. En wat ik kan maken TS ook niet....maar ik ga niet overal mijn hond muilkorven omdat er misschien een kat bovenop hem springt....? En nognaals gros van de mensen weet niet eens hoe zijn of haar hond reageerd als dit gebeurt....

honden page profiel DagmarDagmar

Je moet hem ook niet overal korven toch. 

Ik weet precies hoe waar en wanneer de katten in mijn buurt zitten. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zeg dat ik er niet bij was. Niet heb gezien wanneer en hoe makkelijk de hond los liet. Dus ik weet uiteindelijk maar de helft. Ik zeg niet dat iemand liegt er worden hier altijd dingen aangenomen. Ik ga hier verder niet meer op in want ik gaf al aan dat ik het niet zo bedoelde...… 
Ik ben niet degene die vind dat honden gemuilkorfd moeten worden als ze een kat bijten die ze aanvalt. Dat is het risico van je hond intolerante kat los te laten lopen. Ja, wss zal je hond dan een bepaalde naam krijgen maar als jij er alles aan doet om het te voorkomen kun je er uiteindelijk weinig aan doen. "

Oke, dan denken we eigenlijk hetzelfde..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Je moet hem ook niet overal korven toch. 
Ik weet precies hoe waar en wanneer de katten in mijn buurt zitten.  "

Knap van je, zeker omdat katten best ver uit hun eigen huis lopen als ze buiten zijn, soms wel een straal van 5 km, je kan een kat nooit ontlopen. Natuurlijk zijn er ook katten die niet verder dan rondom het huis gaan, maar daar is onderzoek naar gedaan, het leefgebied van een kat is best groot, ook al denkt de eigenaar van niet.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Je moet hem ook niet overal korven toch. 
Ik weet precies hoe waar en wanneer de katten in mijn buurt zitten.  "

Dat geloof je toch zelf niet hoop ik. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Je moet hem ook niet overal korven toch. 
Ik weet precies hoe waar en wanneer de katten in mijn buurt zitten.  "

Ik weet niet wat mijn hond zou doen. Hij kan gaat normaal om met de katten van vrienden maar als een kat hem aanvalt geen idee wat hij dan doet. Voor mijn hond zou het dan op altijd korven uitkomen omdat ik hem al moet korven in het bos. Omdat mensen hun niet luisterende honden losgooien. En nee hij heeft nog nooit lelijk gedaan maar ik ben het liever voor. Maar ik vind het voor hem wel prettig als we gewoon een rondje door de wijk lopen dat, dat zonder korf kan. Aangezien katten loslopen heb ik geen idee waar ze in de buurt zitten. Nu hebben wij hier geen last van agressieve katten maar mocht er hier een rondlopen zou ik zeker naar de eigenaar gaan. Dit aankaarten en toch vragen of die kat niet beter af is in eigen huis en tuin voordat het een keer mis gaat. 

Ik houd naar mijn mening al heel veel rekening met andere mensen. Als mensen er dan bewust voor kiezen een kat los te laten die honden aanvalt moet ik daar ook verantwoording voor nemen door mijn hond te korven. Ik denk dat katteneigenaren ook een stukje verantwoording moeten nemen als hun kat intolerant is naar honden. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Je moet hem ook niet overal korven toch. 
Ik weet precies hoe waar en wanneer de katten in mijn buurt zitten.  "

Nee ik ga echt niet op de plekken waar katten zitten mijn hond muilkorven...dan kan hem in de hele wijk  wel gemuilkorft laten lopen. 

 

Er zitten hier bar veel katten...ik laat Maylo al bijna niet meer los omdat er zoveel zijn. Ook weet ik dat ze graag onder de auto's zitten nu heb ik het geluk dat ik een hond heb laag bij de grond (klink wat ongelukkig) dus die kan zo onder de auto's door kijken en dus al van ver af begint. Dus dan hou ik hem kort en passeer de auto met een grote boog. 

 

Maar om mijn hond continue preventief te muilkorven? ...weet je nee dat vind ik beetje te veel van het goede. Katteneigenaren moet net zoals hondeneigenaren gewoon hun verantwoordelijkheid nemen. Als ik een kat zou willen dan bleef die binnen op mijn terrein...en niet tabé en zoek het maar uit. Het zijn huisdieren...je hebt als eigenaar verantwoordelijkheid over je huisdier zowel voor hond, kat, paard, enz. 

 

Doe dan ook...maar waarom moeten katteneigenaar perse hun katten vrij buiten laten lopen? En maar alles laten aanvallen en vermoorden op hun pad? Wij hadden vaak genoeg onze cavia's vrij in de tuin lopen maar daarbij moesten we dus continue toezicht houden i.v.m. met de katten van onze twee buren. Eigenlijk te zot voor woorden? Dat je in je eigen tuin nog niet je eigen huisdieren kan beschermen voor andermans huisdieren?

 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Dat geloof je toch zelf niet hoop ik.  "

Natuurlijk wel. Dat is ook niet zo moeilijk. Moet je wel veel voor buiten komen natuurlijk  ;) 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Natuurlijk wel. Dat is ook niet zo moeilijk. Moet je wel veel voor buiten komen natuurlijk  ;-)  "

Het is onmogelijk dat is wat ik ermee bedoelde. Tenzij jij x-ray- en heat vision hebt. Er zijn letterlijke honderden objecten in een willekeurige Nederlandse straat waar katten zich achter, in, onder, op of vlakbij kunnen verstoppen. Ik denk zelfs dat katten jou veel vaker zien passeren dat jij hen. 

Mijn ouders hadden vroeger een kat, nou die kon op elke willekeurig moment zich ergens in het dorp bevinden. Dorp met ca. 2500 inwoners en 850 woningen waarvan de meeste met tuin met daarin begroeiing en bebouwing, succes!

honden page profiel DagmarDagmar

Katten die ik niet zie, vormen toch ook geen probleem? 

En wat ik niet zie, zouden de honden zien en dat zie ik dan weer aan de honden. 

 

En onzichtbare katten zijn helemaal geweldig. 

Ik heb verder ook niet de neiging om in  andermans tuin te wandelen dus wat mij betreft mogen er daar 1000 zitten op ieder moment van de dag  ;) 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Katten die ik niet zie, vormen toch ook geen probleem? 
En wat ik niet zie, zouden de honden zien en dat zie ik dan weer aan de honden. 
 
En onzichtbare katten zijn helemaal geweldig. 
Ik heb verder ook niet de neiging om in  andermans tuin te wandelen dus wat mij betreft mogen er daar 1000 zitten op ieder moment van de dag  ;-)  "

TS zag de kat ook niet, die zat namelijk onder een auto verstopt. Vormde deze kat een probleem? Klaarblijkelijk wel, lees maar waar dit topic over gaat.

honden page profiel DagmarDagmar

Euh.... De kat was wel gezien door ts, staat gewoon in de openings post.  

Daarnaast was al geweten dat er daar een gevaarlijke kat zat. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik vind wel triest hoe harteloos sommige mensen hier reageren over de dood van deze kat. Moest het een hondje zijn geweest hadden sommige wel anders gereageerd.

 

Maar bon dat even ter zijde. Geen idee hoe de wetgeving dit regelt... beetje zelfde verhaal als fietsers die zijn bv ook zwakke weggebruiker en krijgen doorgaans “gelijk”. 

 

Jouw hond liep aan de lijn, en de kat benaderde jouw hond. Dus ik denk dat dit ieder voor zich is maar daar zou je eens bij je verzekering voor moeten horen (rechtsbijstand van uw familiale verzekering). 

 

Spijtig ongeval. Ik zou wel best schrikken als mijn hond zo tekeer zou gaan. Vind ik persoonlijk ook niet zo normaal. Zie het mijn honden niet doen eerlijk gezegd 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

525638.jpg

Oh, Dagmar, Dagmar, Dagmar...

 

Een typische redenatie van de gemiddelde katteneigenaar.

 

Boehoehoe als een hond een ander wilt beschadigden of doden, maar een kat die voorbijgangers aanvalt en (beschermde) diersoorten doodt is helemaal oké.

 

Jouw logica is dus dat een hond gemuilkorft moet als die in staat is een ander te verwonden. Dat is in principe elke hond.
Dat zou betekenen dat iedereen, inclusief jij dus, want je bent geen special snowflake, je hond 24/7 een muilkorf moet dragen. Want "stel", een inbreker komt in huis en wilt jou en de hond verwonden, want "stel", een hond of kat valt je aan op straat, want "stel" een psychopaat wilt je hond flink wat trappen verkopen... En je wilt toch niet dat je hond zichzelf verdedigt?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik vind wel triest hoe harteloos sommige mensen hier reageren over de dood van deze kat. Moest het een hondje zijn geweest hadden sommige wel anders gereageerd.
 
Maar bon dat even ter zijde. Geen idee hoe de wetgeving dit regelt... beetje zelfde verhaal als fietsers die zijn bv ook zwakke weggebruiker en krijgen doorgaans “gelijk”. 
 
Jouw hond liep aan de lijn, en de kat benaderde jouw hond. Dus ik denk dat dit ieder voor zich is maar daar zou je eens bij je verzekering voor moeten horen (rechtsbijstand van uw familiale verzekering). 
 
Spijtig ongeval. Ik zou wel best schrikken als mijn hond zo tekeer zou gaan. Vind ik persoonlijk ook niet zo normaal. Zie het mijn honden niet doen eerlijk gezegd  "

Helemaal eens. Denk dat alles wel weer gezegd is hier.

honden page profiel DagmarDagmar

Haha, wat een triestige reactie.  Lezen is echt moeilijk, begrijpen nog minder. 

Niet erg, het doet vast geen zeer ;) 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Euh.... De kat was wel gezien door ts, staat gewoon in de openings post.  
Daarnaast was al geweten dat er daar een gevaarlijke kat zat.  "

Brilletje opzetten en je zal lezen dat TS een maand lang deze plek heeft vermeden en zelfs voordat dit incident plaatsvond de kat probeerde te ontwijken, maar de kat ging hem achterna en sprong op zijn hond. Dan kan je wel kilometers omlopen, maar dat gaat niet werken als een agressieve kat alle vrijheid heeft. 

honden page profiel DagmarDagmar

Er staat nergens dat hij de straat een maand lang heeft vermeden. 

En als je het een maand kan, kun je het nog langer ook lijkt me... 

honden page profiel peterpeter

" Euh.... De kat was wel gezien door ts, staat gewoon in de openings post.  
Daarnaast was al geweten dat er daar een gevaarlijke kat zat.  "

Ik had die kat gezien dus liep om en toen kwam die kat ineens achter een auto vandaan en viel me hond aan. En je denkt toch niet dat ik een omweg ga maken voor een rot kat als ik ff naar de winkelcentrum wil gaan?

honden page profiel DagmarDagmar

Nope. Katten vermoorden en je hond schoppen is leuker ja. 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

dit topic is opgeschoond en blijft op slot, ook omdat de vraag van de ts beantwoord is

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 24 juni om 19:59 --

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Snap heel de discussie niet...

Je voor de wet ding heeft schade aangebracht aan een ander ding. Jij ben dus verantwoordelijk voor de schade. Je kan vinden wat je wil, maar wet is wet.

Echter de vraag is, wat is de schade en in welke mate heb jij die veroorzaakt en zijn er verzachtende omstandigheden?

Inprincipe zou je dus alleen verantwoordelijk zijn voor de schade aan de kat. Maarja wat is de kat waard?

Kan je het aanvechten, dat doordat de eigenaar van de kat nalatig is geweest, de schade is ontstaan?

Praktisch gezien heb je 3 mogelijkheden, je doet niets, je betaald de kosten (ter waarde van een kat) of je betaald alles.

Mijn advies is afhankelijk van wa t de kat eigenaar doet. Is er melding gedaan van bijtincident? Zoja kan die eigenaar de pot op en wacht je op brief van advocaat die je verantwoordelijk steld voor de schade. Niet, dan zou ik een deel vergoeden met een bosje bloemen. Waarom omdat je dan alsnog goed wegkomt. Heb dergelijke kruisingen voor mindet dan dit afgespoten zien worden.... Gaat dat tegen het gevoel van rechtvaardigheid in ja, maar dan is het klaar en loop je niet het risico alsnog met justitie in aanraking te komen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Gebitsreiniging en sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^