Hond bijt kat dood.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CeesCees

Ik zeg het nog maar een keertje, wat mensen voelen, wat eerlijk is, dat mensen vinden dat katten en honden ongelijk behandeld worden, dat bepaalde rassen gestigmatiseerd worden, al die dingen doen helemaal niets ter zake. Het gaat gewoon om de wet.

 

Denk aan de uitspraken van de Rijdende Rechter.

Buurman1 is boos vanwege de schutting van buurman 2. Rechter zegt dat schutting volkomen legaal geplaatst is. Buurman 2 blijkt een hekel aan buurman 1 te hebben en vindt daarnaast de schutting ook niet mooi.

Rijdende rechter: jammer allemaal, maar buurman 2 handelt keurig binnen de wet.

 

Deze redenering lees ik in heel veel reacties.

Ik hoop dat de topicstarter degelijk juridisch advies gaat inwinnen en het resultaat hiervan aan ons mededeelt.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" ik denk dat iedereen vooral vergeet dat je maar 1 kant van het verhaal hoort en dat er natuurlijk ook een andere kant is. Waarom je zo'n sterke mening kunt hebben als je een verhaal maar half kent verbaast me vooral.  "

Mee  eens, sorry nog een reactie tereijl ik dat niet van plan was. Ben eigenlijk heel benieuwd naar een reactie van ts.

Zoals ik in mijn stukje schreef, 1 blik vd hond was voldoende om de kat te laten aanvallen......

honden page profiel peterpeter

" Neen, niet van toepassing.
Maar we kennen de hond niet.
Hij bijt de kat half dood, niet eventjes een beetje verwonden.
Kan zelfs niet iedere hond zo snel.
Mij zegt het wat over zijn karakter.
 
 
  "

Jij praat een hoop bullshit! Ten eerste, me hond kan zelf met kinderen spelen maar toch hou ik me hond bij kinderen uit de buurt tenzij ze me vragen of ze mogen aaien dan laat ik het toe. En ten tweede, honden en katten kunnen sowieso niet samen tenzij ze het hebben aangeleerd. En ten derde, deze kat had me hond al is aangevallen uit het niets en dit keer liep ik om en sprong de kat op me hond der gezicht. Ik zeg jullie eerlijk door deze situatie denk ik heel egoïstisch en vind ik het eigen schuld dikke bult. Ik heb me hond getraind om goed met mensen en honden om te gaan. 

honden page profiel peterpeter

" En baasje ging toen filmen.
Heb het gevoel dat verhaaltje een beetje anders in elkaar zit. "

Ik heb gefilmd toen ik 4 meter van de kat stond die mijn hond had aangevallen zodat mensen konden zien dat me hond bloed had en die kat gewoon op me zat te wachten 

honden page profiel peterpeter

" mijn laatste reactie op dit topic, want het gaat nu een welles nietus strijd worden, de waarheid zal in het midden Iiggen, dus wij, als niet juristen, komen er niet uit.
Katteneigenaar was onverantwoordelijk...waar, maar heelas heeft deze kat de wet aan zijn kant, en daar kunnen niets aan veranderen. Ook ik heb heb giga hekel aan katten die loslopen en alles bevuilen. Maar de kat is hier dus wel het grootste slachtoffer en heeft door  zijn onverantwoordelikke baas  dit met de dood moeten bekopen.
 
Je bent verantwoordelijk voor de schade die (je hond) een ander aanbrengt. Dit geldt ook voor de katten eigenaar, die zal de voor wondjes op de hond ,moeten betalen.
 
Schade verhalen, je zal zelf moeten bewijzen dat die kat of die hond het gedaan heedt, dat is vaak moeilijk, ook hier, de wet is niet anders.
 
Zou je ook zo reageren als het om een (kleine) hond ging. Ja, precies hetzelfde. Ik heb dit persoonlijk nl meegemaakt.
Liep met mijn voor vorige hond hier in de straat. Deze hond was niet lief naar katten, maar ik had hem zo getraind dat de aandacht na 1 blik vd kat, naar mij ging. Helaas voor deze kat was die ene blik voldoende om door het lint te gaan en op de rug van mijn hond te springen, klauwen uit.  Ik heb zelf de kat een zwieper gegeven, anders had deze het niet naverteld. Maar omdat ik weet dat een hond 1 keer schrikt en een volgende keer meteen zelf de touwtjes in handen neemt, ben ik nooit meer voor dar huis langs gelopen.  Niet om mijn hond te beechermen maar om  escalatie met de kat te voorkomen, ook dat is verantwoording nemen.
 
Zou je ook zo,reageren als het een kind was, vul zelf maar in, stel het kind loopt de hoond te pesten, aan te raken en het kind gaat maar door en de hond bijt, ja hij liep aan de lijn.......sorry hoor .
Dit zijn aanames, en heeft met dit topic  niets te maken.
 
Wat ik mis in dit hele verhaal , het gaat alleen maar over de kosten. Er is een baas met een dode kat en er is een baas met een hond die nooit maar dan ook nooit meer in contact hoeft te komen met een kat.....einde kat want het is 1 keer gelukt. En een hr hond, sorry voor de zere teentjes waar ik nu op trap, is van oorsprong gefokt om te.......   juist ja. Ik heb altijd grote bewondering voor eigenaars van een hr hond die hun hond echt netjes onder appel hebben, en die zijn er zeker,  ik ken ze persoonlijk, dus ik scheer niet allen over 1 kam.
In de wet wordt niet gesproken over emoties, maar die mis ik in dit topic heel erg.
 
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat wij de afloop mogen horen op een eerlijke manier,
  "

Sorry hoor maar vind het bullshit over dat ze gefokt worden om te vechten ofzo. De baas maakt de hond vind ik. Als een chihuahua 10x groter was dan zou dat een van de gevaarlijkste honden op de wereld zijn. Maar omdat die honden bijna niks doen als ze bijten hoeft er ook geen opvoeding bij te komen. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Sorry hoor maar vind het bullshit over dat ze gefokt worden om te vechten ofzo. De baas maakt de hond vind ik. Als een chihuahua 10x groter was dan zou dat een van de gevaarlijkste honden op de wereld zijn. Maar omdat die honden bijna niks doen als ze bijten hoeft er ook geen opvoeding bij te komen.  "

Dat is geen bullshit dat is een feit. Ze zijn daar ooit voor gefokt of je dat nu leuk vind of niet. Het is dus niet alleen maar opvoeding en socialisatie. Het genen pakketje speelt ook een rol. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Dat is geen bullshit dat is een feit. Ze zijn daar ooit voor gefokt of je dat nu leuk vind of niet. Het is dus niet alleen maar opvoeding en socialisatie. Het genen pakketje speelt ook een rol.  "

Eens zo heb je dat met meerdere rassen. Ik heb zelf een Parson Russell terriër. Gefokt als doeleinde te jagen op vossen en kleiner wild. Ik kan je vertellen dat doen ze na honderde jagen nog steeds. Dat krijg je er ook niet uit en als je dat wilt moet je een robot hond aanschaffen dat je hem ter aller tijde zo uit kan zetten. 

 

Feit blijft wat Anke zegt is dat ze daar gefokt zijn net zoals bij mijn ras. Zal mijn hond zo snel een kat kunnen doden? Nee zijn kaakkracht ligt veel lager, maar zal het zeker wel proberen zeker als een hond katen haat. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

you-love-your-pit-bull-john-p-colby-earl

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Voor de wet gaat het niet over de aanval maar over de verwondingen die je dier toe brengt. 
Elk huisdier die schade toe brengt is de houder van het dier verantwoordelijk. 
Dus dan nog is de bijter de schuldige. 
 
Hoe oneerlijk ook in dit geval. 
 
  "

Waar ik op reageer is de moreel/ethische kant waarin mensen het blijkbaar verantwoord vinden een agressieve kat los te hebben lopen. Niet over het juridische gedeelte. 2 pagina's geleden was het al duidelijk geworden wat TS kon doen.

 

Met andere woorden; of hij juridisch in het gelijk wordt gesteld ligt niet aan ons, maar is zeker wel realistisch. Wat ik bizar vind is dat mensen TS een schuldgevoel aanpraten met dat “hij daar maar niet moest lopen” en het gedrag van de kat(teneigenaar) verbloemen. Nogmaals, los van de juridische kant.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Eens zo heb je dat met meerdere rassen. Ik heb zelf een Parson Russell terriër. Gefokt als doeleinde te jagen op vossen en kleiner wild. Ik kan je vertellen dat doen ze na honderde jagen nog steeds. Dat krijg je er ook niet uit en als je dat wilt moet je een robot hond aanschaffen dat je hem ter aller tijde zo uit kan zetten. 
 
Feit blijft wat Anke zegt is dat ze daar gefokt zijn net zoals bij mijn ras. Zal mijn hond zo snel een kat kunnen doden? Nee zijn kaakkracht ligt veel lager, maar zal het zeker wel proberen zeker als een hond katen haat.  "

Mijn 2 Duitse staanders maakten er een sport van om katten te vangen: ik liet ze dagelijks uit op een eigen stuk landbouwgrond van 2 ha dat ik omheind had. De katten zaten daar dagelijks.

Het is hun verschillende keren gelukt om een kat te pakken.

Maar geen enkele keer is er eentje zwaar gewond geraakt (misschien klein beetjes, kon ik niet controleren omdat de katten snel weg renden na het gevecht om los te raken)

Als ze gewild hadden ze de katten perfect dood kunnen bijten, maar het zat gewoon niet in hun.

Waarbij ik wil zeggen dat het in de hond van Ts wel zit...

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Mijn 2 Duitse staanders maakten er een sport van om katten te vangen: ik liet ze dagelijks uit op een eigen stuk landbouwgrond van 2 ha dat ik omheind had. De katten zaten daar dagelijks.
Het is hun verschillende keren gelukt om een kat te pakken.
Maar geen enkele keer is er eentje zwaar gewond geraakt (misschien klein beetjes, kon ik niet controleren omdat de katten snel weg renden na het vangen)
Als ze gewild hadden hadden ze de katten perfect dood kunnen bijten, maar het zat gewoon niet in hun.
Waarbij ik wil zeggen dat het in de hond van Ts wel zit...
  "

Wel stom om überhaupt het risico te nemen om je Duitse staandes gewoon los te laten daar dan, wetende dat ze katten vastpakken.  Ik ken meerdere draadharen en andere duitse jachthonden die katten en andere kleine dieren dood hebben gebeten, dus ook deze honden hebben dat perfect in zich. Een dier doodbijten is voor een grotere hond, en ook voor een kleine terrier, echt een fluitje van een cent. Je hebt gewoon geluk gehad. Zegt dit, dat de betreffende hond gevaarlijk is voor mensen? Nee hoor, een hond is doorgaans perfect in staat om een verschil te zien tussen een mens en laten we zeggen, een rat of een kat.  

honden page profiel peterpeter

" Mee  eens, sorry nog een reactie tereijl ik dat niet van plan was. Ben eigenlijk heel benieuwd naar een reactie van ts.
Zoals ik in mijn stukje schreef, 1 blik vd hond was voldoende om de kat te laten aanvallen...... "

De kat stond meteen op toen hij me tien meter verder zag aanlopen waardoor ik meteen besloot om op de auto weg verder te lopen. De kat kwam achter ons aan lopen en kwam achter een auto vandaan en sprong op me hond. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Wel stom om überhaupt het risico te nemen om je Duitse staandes gewoon los te laten daar dan, wetende dat ze katten vastpakken.  Ik ken meerdere draadharen en andere duitse jachthonden die katten en andere kleine dieren dood hebben gebeten, dus ook deze honden hebben dat perfect in zich. Een dier doodbijten is voor een grotere hond, en ook voor een kleine terrier, echt een fluitje van een cent. Je hebt gewoon geluk gehad. Zegt dit, dat de betreffende hond gevaarlijk is voor mensen? Nee hoor, een hond is doorgaans perfect in staat om een verschil te zien tussen een mens en laten we zeggen, een rat of een kat.   "

Euh, excuseer?

Het was mijn eigen stuk grond.

Moet ik daar weg blijven omdat er katten zitten van iemand anders??

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Euh, excuseer?
Het was mijn eigen stuk grond.
Moet ik daar weg blijven omdat er katten zitten van iemand anders?? "

Je bent tegen honden die katten pakken, maar laat je eigen honden dit wel doen. Tsja. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Je bent tegen honden die katten pakken, maar laat je eigen honden dit wel doen. Tsja.  "

Ik ben vooral tegen honden die hun bijt rem niet onder controle hebben en dadelijk doden.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Mijn 2 Duitse staanders maakten er een sport van om katten te vangen: ik liet ze dagelijks uit op een eigen stuk landbouwgrond van 2 ha dat ik omheind had. De katten zaten daar dagelijks.
Het is hun verschillende keren gelukt om een kat te pakken.
Maar geen enkele keer is er eentje zwaar gewond geraakt (misschien klein beetjes, kon ik niet controleren omdat de katten snel weg renden na het gevecht om los te raken)
Als ze gewild hadden ze de katten perfect dood kunnen bijten, maar het zat gewoon niet in hun.
Waarbij ik wil zeggen dat het in de hond van Ts wel zit...
  "

 

Ja, dus? Mijn reu zou ze zo verscheurd hebben. Is ook eens gebeurd trouwens, aangelijnd op eigen terrein en met één fatale hap. Je zou eens moeten weten hoe gebruikelijk dat bij poolhonden is, dat sterke jachtinstinct waarbij direct voor de kill gegaan wordt; katten, konijnen, kippen, schapen. Betekent niet dat ze opeens een groot gevaar voor de samenleving zijn, er bestaat nog zoiets als een ‘verantwoorde eigenaar’. 

honden page profiel peterpeter

En ik weet ook best dat me hond katten echt niet kan uitstaan, vandaar dat ik ze ook ontwijk. Me hond gromt of blaft niet als ze katten ziet. 

En dit is wat voor schade me hond aan de kat heeft aangericht zei die vrouw. 

 

Verscheurd , vitale organen opengerukt , verbrijzelde poten, opengereten hals.

vind het heel naar voor die vrouw dat dit zo had moeten gebeuren maarja liever die kat dan een of beide ogen van mijn hond ;). Mensen zullen mijn reactie vast wel koud vinden maarja nogmaals ik had niks in deze situatie kunnen doen. 

honden page profiel peterpeter

" Ik ben vooral tegen honden die hun bijt rem niet onder controle hebben en dadelijk doden. "

Elke hond met een grote bek zou deze kat doodbijten. Die kat sprong op de kop van me hond en begon te krabben. Mijn hond heeft uit verdediging gebeten en heeft pas losgelaten toen die kat losliet :). 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Ik ben vooral tegen honden die hun bijt rem niet onder controle hebben en dadelijk doden. "

Nou dan kunnen er een hele hoop bij deze een roze spuit gaan halen hoor en dan heb ik het niet alleen over de door jou zo  gehate HR rassen.

Ik bedoel natuurlijk in deze topic en dit geval voor alle duidelijkheid!

honden page profiel peterpeter

" Nou dan kunnen er een hele hoop bij deze een roze spuit gaan halen hoor en dan heb ik het niet alleen over de door jou zo  gehate HR rassen. "

Mee eens! Het enige wat sommige van de HR rassen hebben is een kaakslot maar zelf dat kwam niet ten sprake toen me hond die kat beet had. 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Mijn 2 Duitse staanders maakten er een sport van om katten te vangen: ik liet ze dagelijks uit op een eigen stuk landbouwgrond van 2 ha dat ik omheind had. De katten zaten daar dagelijks.
Het is hun verschillende keren gelukt om een kat te pakken.
Maar geen enkele keer is er eentje zwaar gewond geraakt (misschien klein beetjes, kon ik niet controleren omdat de katten snel weg renden na het gevecht om los te raken)
Als ze gewild hadden ze de katten perfect dood kunnen bijten, maar het zat gewoon niet in hun.
Waarbij ik wil zeggen dat het in de hond van Ts wel zit...
  "

Je hebt dan uitzonderingen op de regel, meeste Duitse Staandes die ik ken zullen er geen moeite hebben om ze te grazen te nemen. Onze vorige Parson kon makkelijk een konijn of kat zien rennen maar bleef gewoon staan en keek erna. Terwijl hij wel uit een jachtlijn kwam. 

 

Maylo daarin tegen zal geen moeite hebben om een kat te snaaien of ander klein grut en daar hou ik als eigenaar wel rekening mee...maar meer rekening zoals TS doet kan je niet. Menig hond zal zich te pletter schrikken en de ander gaat het gevecht aan. 

 

Daarbij zijn er ook bijv. huskies die zonder een probleem een kat doden en dat zijn geen staffords? Ook menig jachthond zal een kat zo doden...katten zijn voor vele hond gewoon prooi

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Mee eens! Het enige wat sommige van de HR rassen hebben is een kaakslot maar zelf dat kwam niet ten sprake toen me hond die kat beet had.  "

Helaas, ze hebben geen kaakslot, ze laten gewoon niet meer los, vandaar dat er hier alleen gewandeld word met een zgn. breakstick, even tussen de kiezen zetten en de bek is open. (mocht het nodig zijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Mee eens! Het enige wat sommige van de HR rassen hebben is een kaakslot maar zelf dat kwam niet ten sprake toen me hond die kat beet had.  "

HR honden hebben geen kaakslot. Ze zijn er gewoon op gefokt om vasthoudend te zijn. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Mijn 2 Duitse staanders maakten er een sport van om katten te vangen: ik liet ze dagelijks uit op een eigen stuk landbouwgrond van 2 ha dat ik omheind had. De katten zaten daar dagelijks.
Het is hun verschillende keren gelukt om een kat te pakken.
Maar geen enkele keer is er eentje zwaar gewond geraakt (misschien klein beetjes, kon ik niet controleren omdat de katten snel weg renden na het vangen)
Als ze gewild hadden hadden ze de katten perfect dood kunnen bijten, maar het zat gewoon niet in hun.
Waarbij ik wil zeggen dat het in de hond van Ts wel zit...
  "

De kat was dan ook niet doodgebeten maar wel ernstig gewond en op basis van die verwondingen ingeslapen. Hoe kan het anders dan dat de katteneigenaar met een nog levende kat bij de dierenarts is geweest en er daar pas besloten is het dier te laten inslapen? 

Een kat kan ook niets hebben heeft bijna geen vet, lichte bespiering, vederlicht skelet en breekbare nek- en ruggenwervels. Je raakt al snel vitale delen in het lichaam. Mijn herplaatser golden retriever heeft bij de vorige eigenaar ook een kitten doodgebeten, daarom moest ie weg. En dat was een stereotypische golden, jaren nog een geweldige hond aan gehad.  Kitten kroop in de voerbak van hem en begon mee te eten. Één snauw en een hap en het was gebeurt. Geen gevecht, geen worsteling, helemaal niets. Hond ging door met eten en de kitten zakte ernaast in elkaar. Brak waarschijnlijk zijn nek. Ja daar schrik je van en de grote verliezer is wederom de kat. Maar die mensen bedachten zich later ook en hadden spijt dat ze de hond weg hadden gedaan. Realiseerden zich misschien dat dit scenario wel erg noodlottig was geweest en alleen door hun eigen handelen voorkomen had kunnen worden. Ik heb nooit problemen gehad met deze hond. Een golden is géén HR hond.

honden page profiel peterpeter

" Helaas, ze hebben geen kaakslot, ze laten gewoon niet meer los, vandaar dat er hier alleen gewandeld word met een zgn. breakstick, even tussen de kiezen zetten en de bek is open. (mocht het nodig zijn. "

Nou dan heb ik ook weer wat geleerd :D !!

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

En nu ga ik proberen, ik zeg proberen op m'n vingers te gaan zitten, want ik zit me op te vreten hier over sommige onbenullige en domme reactie's.

Ik dacht dat dit een hondenforum was voor alle honden, maar het lijkt bijna wel of het media gerelateerd gaat worden Lutz?

Niet voor de HR honden forum, want dat zijn de gevaarlijke klapkaken zeg maar?

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" En ik weet ook best dat me hond katten echt niet kan uitstaan, vandaar dat ik ze ook ontwijk. Me hond gromt of blaft niet als ze katten ziet. 
En dit is wat voor schade me hond aan de kat heeft aangericht zei die vrouw. 
 
Verscheurd , vitale organen opengerukt , verbrijzelde poten, opengereten hals.
vind het heel naar voor die vrouw dat dit zo had moeten gebeuren maarja liever die kat dan een of beide ogen van mijn hond ;-). Mensen zullen mijn reactie vast wel koud vinden maarja nogmaals ik had niks in deze situatie kunnen doen.  "

Niet koud, terechte gedachte. En geloof me, als je met hetzelfde verhaal hier kwam aanzetten, maar het was een hond i.p.v. een kat geweest, dan liep niemand hier zo te zaniken. 
 
Je hebt gedaan wat je kon in deze situatie en er is geen reden om je te verdedigen tegen domme uitspraken als die van Luz. Een kat op straat gooien is je kat de dood in sturen, dat vrouwtje heeft bewust dit grote risico genomen en dat heeft haar kat het leven gekost. Klaar.

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" En nu ga ik proberen, ik zeg proberen op m'n vingers te gaan zitten, want ik zit me op te vreten hier over sommige onbenullige en domme reactie's.
Ik dacht dat dit een hondenforum was voor alle honden, maar het lijkt bijna wel of het media gerelateerd gaat worden Lutz?
Niet voor de HR honden forum, want dat zijn de gevaarlijke klapkaken zeg maar? "

Tja... Als mensen niets meer weten te bedenken om de katteneigenaar te verdedigen, dan proberen ze wel een ander onderwerp erbij te halen om TS te raken. Sneu eigenlijk. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Nooit gezegd dat ik HR honden haat.

Dat begrip kennen we zelfs niet in België

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Een kat op straat gooien is je kat de dood in sturen, dat vrouwtje heeft bewust dit grote risico genomen en dat heeft haar kat het leven gekost. Klaar. "

Toch wat beter lezen ipv zo defensief mij aan te vallen:

dat heb ik zelf ergens in mijn antwoorden gezegd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Gebitsreiniging en sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^