Hond bijt kat dood.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Katten kunnen vreselijk zijn, maar jij bent als eigenaar vd hond aansprakelijk. Ga naar een gratis spreekuur van een advocaat en bespreek dit, of naar een rechtstwinkel. Jouw hond heeft de kat gebeten, beschadigd, dus jij had dat moeten voorkomen. Muilkorfje. Bedenk het eens anders om dat een andere hond, aangelijnd of niet jouw hond kapot maakt? Wie stel je aansprakelijk? 

Ooit met een advocaat hierover een gesprek gehad, volgens de wet, vraag me niet waar het staat is de eigenaar vd hond die bijt altijd aansprakelijk, dit moet je voorkinen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

" Toch lees ik hier wel vaker op dit forum (weet niet of het echt zo is),
dat als iemand met een  hond aan de riem loopt, een loslopende hondje eraan komt rennen en wordt doodgebeten, degene met de hond aan de riem toch aansprakelijk is. 
Dus waarom zou zoiets dan wel gelden voor een loslopend hondje en niet voor een loslopend katje.
Een hondje kan uitdagen door te keffen/happen, en een kat door te krabben. (en de kat mocht vrij lopen, het hondje niet)
In beide gevallen wordt het dier doodgebeten, dan is het toch vreemd als de aansprakelijkheid bij het doodgebeten hondje anders is dan bij het doodgebeten katje.
Maar misschien zit er ergens een logische gedachte waar ik nu niet aan denk.
Maar goed, als TS juridisch advies inwint, dan ben ik ook wel benieuwd wat er gezegd wordt.
 
 
  "

 

Ik denk dat je de zaken door elkaar haalt; het is juist de eigenaar van de loslopende hond die aansprakelijk wordt gesteld, ongeacht het gebied (losloopgebied of niet). Dit is in ieder geval de regel die het gros van de verzekeringsmaatschappijen hanteren. 

 

Indien dit een juridisch vervolg krijgt kan TS aangeven dat er sprake was van noodweer en beroep doen op de nalatigheid van de eigenaresse. Deze liet immers (bewust) een gevaarlijk dier vrij lopen in de openbare ruimte zonder deze onder controle of toezicht te hebben. Of hij in het gelijk wordt gesteld is een tweede. Persoonlijk zou ik het niet zover laten komen en er verzekeringswerk van proberen te maken; of polsen of mevrouw überhaupt wel/niet geneigd is stappen te ondernemen. 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Niemand wil graag on zo een situatie terecht Komen. Maar het is nu eenmaal gebeurd en dat kan je niet meer veranderen. In België staat een huisdier ingeschreven bij de familiale verzekering. Deze dekt de schade, toegebracht aan derden. Hoop dat jullie er samen uitkomen. Dit is een pijnlijke situatie. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik ben hier ook bang voor. Bij mij op de galerij woont ook iemand die steeds zijn katten naar buiten schopt, soms zelfs pontificaal voor mijn neus. En die katten vallen mijn honden aan. Ik doe er van alles aan om ongelukken te voorkomen. Mijn honden staan onder appel, zijn onder begeleiding, aangelijnd. Ik loop het laatste stuk van de trap voor mijn honden uit om te zien of die katten er zitten en loop als ze er zitten terug de trap af en om, om weer een aanval te voorkomen. Maar als hij op dat moment de deur open doet en een kat een schop naar buiten geeft kan ik het niet voorkomen. Mijn honden hebben meerdere krassen opgelopen. Momo is laatst net in haar oog geraakt. Tja.. en toen beet ze voor het eerst terug. Niet door, maar wel even haar tanden laten voelen. Ik brullen natuurlijk. Buur is totaal niet onder de indruk, kwam terwijl ik meerdere woningen verderop mijn deur stond te openen naar buiten; vroeg niet wat er aan de hand was maar keek alleen even naar beneden of hij zijn kat zag.. Hij weet dondersgoed dat zijn katten mijn honden aanvallen. Dat heb ik al zo vaak gezegd.

 

Dat gaat een keer fout. Absurd als ik dan aansprakelijk word gesteld.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Sylvia, volgens mijn hondentrainster is de eigenaar van de loslopende hond aansprakelijk, ook voor de eventuele schade aan de hond die vast zat. Als die hond ook aangelijnd was geweest was het hele voorval al niet gebeurd. "

Niet mee eens een andere hond doodbijten hoort niet en je zal wel wettelijk gezien aan het korste eind trekken,een gevecht zonder dodelijk afloop kan nog wel eens in het voordeel van de aangelijnde hond beslecht worden.

 

Het is ook een beetje van de rechter afhankelijk.

Hier in de regio heeft een sterke hond ooit de buurhond jack doodgebeten. De uitspraak van de rechter,kan gebeuren het zijn honden.

Die rechter was vast niet dol op jacks.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Lijk me lastig en wat de meeste mensen al aangeven ga jurdisch advies inwinnen.....

 

Ik zou zelf ook niet zomaar iets gaan betalen. Ik ben zelf geen kattenliefhebster geef ik eerlijk toe...maar zou het wel naar vinden....echt naar. Maar goed als het zo n geliefd huisdier is denk ik wel weer als Kekhor...waarom buiten los? Katten zijn zwaar gedomesticeerd net als honden....je kan die goed binnen houden, zijn geen wilde beesten. 

 

Ik ben overigens zelf ook bang voor dit soort incidenten....want mijn hond haat maar haat dan ook echt katten. Ik neem mijn verantwoordelijkheid om de plekken waar de katten zitten te ontwijken...ik heb geen zin in een gewonde hysterische hond en een dode kat...maarja helemaal verkomen doe je niet als een kat zoals bij de TS je achtervolgd en dan aanvalt. 

honden page profiel CeesCees

Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe wij "gewone" mensen begrippen als recht, rechtvaardigheid en gerechtigheid door elkaar halen. De meesten van ons zeggen vanuit een rechtvaardigheidsgevoel: Eigenaar van de kat hoeft niets vergoed te worden, want de kat begon en liep bovendien los.

Daarnaast de discussie tussen honden- en kattenmensen, een morele oproep om toch maar wat te betalen ook al hoeft het niet want je zou jezelf zo rot voelen als het jou overkwam.

Allemaal argumenten die in een collegezaal van de rechtenfaculteit door de professor becommentarieerd gaan worden als: "Als u over gerechtigheid en rechtvaardigheid wilt discussiëren gaat u maar theologie of ethiek studeren."

 

Om te weten of u volgens de wet verplicht bent te betalen, dan wel of u schadevergoeding moet betalen is een vraag die een jurist moet beantwoorden. Uw aansprakelijkheidsverzekering kan u daar verder mee helpen. Daarnaast kan het nuttig zijn om aangifte te doen van het voorval. Bij een eventuele aansprakelijkheidstelling uwerzijds naar de eigenaar van de onfortuinlijke kat kan dat een voorwaarde zijn om tot schadevergoeding naar u toe over te gaan.

 

 

 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Hier wordt die aansprakelijkheid verzekering familiale genoemd. Waarschijnlijk hetzelfde principe.

Ik denk ook dat het enkel via deze verzekering, netjes ( buiten het emotionele aspect) afgehandeld kan worden. Hier is zulks een verzekering echter niet verplicht.

Het blijft uiteraard een spijtig gebeuren voor beide partijen. Hopelijk komen jullie eruit.

Zo zie je maar weer eens, dat ondanks alle voorzorgen, het uitlaten van een hond niet altijd risicovrij is. Ts heeft uiteraard al het mogelijke gedaan om dit te voorkomen en zit nu met de gebakken peren. Laat je verder weten hoe het afgehandeld wordt?

Het kan ons, ondanks de nare situatie, weer iets bijbrengen.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Heel triest, ook voor jouw hond. Ik zou proberen niet te betalen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dan zou ik mijn hond in mijn tuin die echt wel eens alleen in de tuin is moeten muilkorven, dan hebben de katten van mijn buur dus vrij spel....om in mijn tuin te komen....schuttingen van 1,80hoog daarboven op, waslijnen om de katten tegen te houden.....zou ik dus mijn hond niet vrij mogen rond laten lopen in mijn tuin...als ik ten alle tijden aansprakelijk ben als mijn hond de  kat wat aan doet....is wel de omgekeerde wereld he....ik ben dol op katten, thuis bij mijn ouders zaten de poezen in een grote ren in de tuin, liepen nooit los......zelf vind ik dat katten eigenaars ook aansprakelijkheid moeten nemen.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

"  
Ik denk dat je de zaken door elkaar haalt; het is juist de eigenaar van de loslopende hond die aansprakelijk wordt gesteld, ongeacht het gebied (losloopgebied of niet). Dit is in ieder geval de regel die het gros van de verzekeringsmaatschappijen hanteren. 
 
Indien dit een juridisch vervolg krijgt kan TS aangeven dat er sprake was van noodweer en beroep doen op de nalatigheid van de eigenaresse. Deze liet immers (bewust) een gevaarlijk dier vrij lopen in de openbare ruimte zonder deze onder controle of toezicht te hebben. Of hij in het gelijk wordt gesteld is een tweede. Persoonlijk zou ik het niet zover laten komen en er verzekeringswerk van proberen te maken; of polsen of mevrouw überhaupt wel/niet geneigd is stappen te ondernemen.  "

Behalve als je een zgn HR hond hebt, dan zit je altijd fout!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Het is steeds de eigenaar van de losloper die verantwoordelijk is. Een vriendin van me heeft dit zelfs eens voor het gerecht laten komen, in haar geval ging het om een gevecht tussen honden waarbij haar aangelijnde hond een andere beet. De rechter was klaar en duidelijk, zij was niet verantwoordelijk, wel de andere eigenaar.

 

Zal wellicht ook zo zijn met katten. Ik heb het gelukkig zelf nog nooit meegemaakt dat een kat mijn hond aanvalt, hier in de buurt wonen enkel katten die gaan lopen of die haar een kopje komen geven, we hebben namelijk heel veel katten in de buurt, maar nooit problemen. Het is natuurlijk intriest, want ben zelf eigenaar van wel een superlieve kater, maar lijkt me niet dat jij de kosten moet vergoeden.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Dan zou ik mijn hond in mijn tuin die echt wel eens alleen in de tuin is moeten muilkorven, dan hebben de katten van mijn buur dus vrij spel....om in mijn tuin te komen....schuttingen van 1,80hoog daarboven op, waslijnen om de katten tegen te houden.....zou ik dus mijn hond niet vrij mogen rond laten lopen in mijn tuin...als ik ten alle tijden aansprakelijk ben als mijn hond de  kat wat aan doet....is wel de omgekeerde wereld he....ik ben dol op katten, thuis bij mijn ouders zaten de poezen in een grote ren in de tuin, liepen nooit los......zelf vind ik dat katten eigenaars ook aansprakelijkheid moeten nemen. "

Je bent niet aansprakelijk als er een loslopende kat in jouw omheinde tuin loopt en door je honden gepakt wordt. Dit heb ik aan de hand gehad en kreeg zwart op wit van mijn verzekering dat ik niet aansprakelijk was.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  
Ik denk dat je de zaken door elkaar haalt; het is juist de eigenaar van de loslopende hond die aansprakelijk wordt gesteld, ongeacht het gebied (losloopgebied of niet). Dit is in ieder geval de regel die het gros van de verzekeringsmaatschappijen hanteren. 
 
Indien dit een juridisch vervolg krijgt kan TS aangeven dat er sprake was van noodweer en beroep doen op de nalatigheid van de eigenaresse. Deze liet immers (bewust) een gevaarlijk dier vrij lopen in de openbare ruimte zonder deze onder controle of toezicht te hebben. Of hij in het gelijk wordt gesteld is een tweede. Persoonlijk zou ik het niet zover laten komen en er verzekeringswerk van proberen te maken; of polsen of mevrouw überhaupt wel/niet geneigd is stappen te ondernemen.  "

 

Toch hoor je juist verhalen van mensen met HR honden die hun hond altijd aan de riem bij zich houden.

Zelfs als hun hond een loslopend hondje doodbijt, dan is hun hond nog de schuldige.

Of geldt dat alleen voor HR honden, die aansprakelijk gesteld worden bij (dood)bijten?

Geen idee hoor, maar je leest er zoveel over.

 

Wat jij verder schrijft dat zijn ook voor een deel aannames.

Je vult allerlei dingen in zoals het gegaan zou zijn en beschuldigt de eigenaresse van de kat van nalatigheid.

En waarin is zij nalatig geweest?

Hoe weet je zo zeker dat het allemaal precies zo is gegaan?

Had de kat al vaker honden aangevallen, is dit aangegeven?

Waren er al eerder meldingen geweest over de kat bij de politie, had de vrouw al een keer een waarschuwing gehad etc etc

Er zijn altijd 2 kanten aan een verhaal, en wij lezen hier maar één kant.

 

Het beste zou zijn als het ooit verboden wordt voor katten buiten los te lopen, behalve misschien op boerderijen of buiten gebied.

Gewoon iedereen zijn kat binnen houden, of in mooie ren maken in de tuin. 

Daar zou ik in ieder geval voor zijn! laughing

 

 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Katten hebben volgens sommige hier een soort vrijbrief, om te schijten in andermans tuin, om mensen met volières of duivenhokken het leven zuur te maken en bewoners van deze hokken ervan op te vreten of stress te bezorgen. En zelfs om straffeloos honden aan te vallen zonder dat daar op gereageerd mag worden door het slachtoffer. Een hond moet van a tot z in het gareel lopen, aan de lijn etc. Mag niet blaffen, niet schijten waar die wil en niet pissen waar hij wil. En daar betaal je nog geld voor ook. Een kat mag gaan en staan waar die wil, poept waar het uitkomt ook in jouw tuin? Hier lag ook regelmatig stront op het tuinpad. En een eigenaar daarvan hoeft zich niet te verantwoorden over de "opvoeding" en gebreken van zijn/haar huisdier? Ik vind het persoonlijk prima als je je kat los laat lopen (niemand wordt vrolijk van meer regelgeving in NL). En als ik dan af en toe stront ga vinden so be it.  Maar mocht er wat gebeuren moet je je als katten eigenaar ook zeer goed realiseren dat je daarmee dat risico zelf hebt genomen. En de kat betaald de prijs vooral, niet jijzelf. Dat maakt het ook vaak een egoïstische en naïeve beslissing. Hij kan ook geschept worden door een auto b.v. Wie betaalt dan de onkosten aan de auto als de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen is? Een kat is géén geschikte verkeersdeelnemer. En Nederland is zo volgebouwd dat de kans op een aanrijding ook enorm is. Hier hangen ook elke keer vermissingsposters, elke keer van katten. De laatste poster die er hing was van een blinde kat "Miffy" met één oor. Geen grap, dat beestje was echt al compleet gehavend. Succes met de zoektocht, ik zou ergens in een berm beginnen waar de remsporen op het asfalt te zien zijn.

 

Bij deze dus, ik zou ook niets betalen. Een kat die zo gestoord is dat het dier honden aan valt treft misschien bij Obi dan ook wel de verkeerde.  En zo'n kat hoort niet op straat thuis en kan misschien ook een kind aanvallen b.v. Zeker als je al om loopt en zo'n dier je alsnog komt belagen. Ik heb nog nooit zo'n kat meegemaakt moet ik zeggen. Ik loop met Obi ook om voor katten, geef beide dieren de ruimte, normaal gesproken gebeurt er dan helemaal niets zelfs geen geblaas of geblaf/gegrom en kan ieder zijn weg vervolgen. Klinkt lullig maar er  is ook niet zoveel nodig om een kat te doden. Ze breken snel hun rug of nek. 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Je bent niet aansprakelijk als er een loslopende kat in jouw omheinde tuin loopt en door je honden gepakt wordt. Dit heb ik aan de hand gehad en kreeg zwart op wit van mijn verzekering dat ik niet aansprakelijk was. "

Een katten eigenaar heeft ooit eens een rechtzaak aangespannen én verloren tegen een hondeneigenaar. De hond in kwestie was op eigen terrein en beet de kat dood. Hondeneigenaar is in het gelijk gesteld terecht ook natuurlijk. De meeste honden krijgen een kat echt niet gevangen dus ook gevalletje pech dan als het wel lukt.

 

Onze vorige honden jaagde de katten weg bij het duivenhok. Via de ingang waar duiven landen en binnenkomen ging de kat ook wel eens binnen. Echt mijn vader trof s'ochtends dan een slagveld aan. En dat waren allemaal postduiven met stamboom, wedstrijdduiven, dure duiven dus. Doodgemaakt door een kat op ons eigen terrein. Sindsdien werden de honden de tuin ingestuurd, elke keer als een kat zijn kop liet zien. Veel kabaal en twee honden op volle snelheid achter zo'n kat aan. Dat was een meer humane oplossing dan erop schieten met een buks, wat ook overwogen is uit wanhoop. Maar mijn vader houdt van dieren dus zal een kat niet zomaar wat aan doen, zelfs dan niet. Hij heeft zelfs een keer een deel van het dak van het duivenhok moeten halen omdat een kat van iemand daar al dagen klem zat onder de pannenlatten. Kat was bijna compleet uitgedroogd en begon de laatste uren van zijn leven te janken en mauwen toen hoorde we dat dier pas. 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Katten hebben volgens sommige hier een soort vrijbrief, om te schijten in andermans tuin,
  "

Wilde vogels ook.

 

 

 

 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik zou op safe spelen en de rekening naar je verzekering sturen. Als die vrouw aangifte doet kan je met je HR hond zo maar een probleem hebben.  

Eigenlijk vind ik dat je helemaal niets moet betalen maar ik zou het toch doen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wilde vogels ook.
 
 
 
  "

Ja en muizen ook, naar mijn mening  (zoals ik eerder schreef) vind ik poep wel het minste probleem.  Maar kun jij overlast bedenken veroorzaakt door wilde vogels wat betreft impact vergelijkbaar is? Ik niet namelijk. Katten doden wel erg veel vogels, dit wordt vaak al genoemd als argument om een katten verbod aan te dragen door instanties. Met veel vogelsoorten gaat het niet goed en het zou wellicht kunnen helpen de aantallen op te krikken zodat populaties weer kunnen aansterken.

 

En vogelpoep is lastig maar niet meer dan dat. Niemands dieren worden er door gedood. Je zou reigers kunnen benoemen, die vissen graag in koikarper vijvers. Maar in aantallen komt dat niet eens in de buurt van de schade die katten aanrichten op de vogelpopulatie b.v.

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Een katten eigenaar heeft ooit eens een rechtzaak aangespannen én verloren tegen een hondeneigenaar. De hond in kwestie was op eigen terrein en beet de kat dood. Hondeneigenaar is in het gelijk gesteld terecht ook natuurlijk. De meeste honden krijgen een kat echt niet gevangen dus ook gevalletje pech dan als het wel lukt.
 
Onze vorige honden jaagde de katten weg bij het duivenhok. Via de ingang waar duiven landen en binnenkomen ging de kat ook wel eens binnen. Echt mijn vader trof s'ochtends dan een slagveld aan. En dat waren allemaal postduiven met stamboom, wedstrijdduiven, dure duiven dus. Doodgemaakt door een kat op ons eigen terrein. Sindsdien werden de honden de tuin ingestuurd, elke keer als een kat zijn kop liet zien. Veel kabaal en twee honden op volle snelheid achter zo'n kat aan. Dat was een meer humane oplossing dan erop schieten met een buks, wat ook overwogen is uit wanhoop. Maar mijn vader houdt van dieren dus zal een kat niet zomaar wat aan doen, zelfs dan niet. Hij heeft zelfs een keer een deel van het dak van het duivenhok moeten halen omdat een kat van iemand daar al dagen klem zat onder de pannenlatten. Kat was bijna compleet uitgedroogd en begon de laatste uren van zijn leven te janken en mauwen toen hoorde we dat dier pas. 
  "

Mijn ouders zijn te bang dat de honden ze te pakken krijgen in de tuin, dus mijn moeder gooit kiezelsteentjes naar ze. De katten lopen nu allemaal met een boog om de tuin heen. Mijn moeder wilde ze niet perse pijn doen, maar wel genoeg schrik aanjagen dat ze er twee keer over na denken voor ze de tuin in komen.

 

Laatst had ik er eentje in mijn achtertuin, ik ben naar buiten gegaan, en dat vond de kat gelukkig al eng genoeg. Hij kon de tuin niet zo snel meer uit; kwam de schutting niet over, en schoot van de stress de hele tuin door. Ik ben expres een beetje achter ‘m aan gegaan, zodat hij nu om de achtertuin heen loopt hopelijk.

Nu nog iets bedenken voor de voortuin. Ik wil eigenlijk een groentetuintje, maar kan alle katers uit de buurt mijn struiken zien besproeien.... blegg...

Van mij zouden ze de wetgeving voor katten ook wel mogen veranderen. Dat die ook alleen uitgelijnd naar buiten mogen. Ik zag er een paar weken terug nog eentje, een vrouw met haar kat aan de lijn. En een horde kinderen die het bar interessant vond XD

honden page profiel DD

honden foto van D

On-topic, vind ik zelf dat je niet zou hoeven te betalen. Dat is als katteneigenaar het risico van je kat losgooien vind ik, als deze zo agressief is. Je kan moeilijk verwachten dat mensen je kat dan niks aandoen, ook al is het niet expres, want vanwege die agressiviteit moet je in de verdediging schieten, en kan je nu eenmaal moeilijk de kat oppakken en bij z’n eigenaar droppen ofzo.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Je bent niet aansprakelijk als er een loslopende kat in jouw omheinde tuin loopt en door je honden gepakt wordt. Dit heb ik aan de hand gehad en kreeg zwart op wit van mijn verzekering dat ik niet aansprakelijk was. "

Geruststelling, hiernaast een hele ondeugende kat, wel een hele leuke en mooie, maar ogin is er fel op...en vroeger kwam er dagelijks een kat in de tuin , buurten bij bams, zelfs uit haar bak eten, de Kat is er niet meer , overleden, maar sinds ogin er is....die heel naar , is fel op katten.....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Mijn ouders zijn te bang dat de honden ze te pakken krijgen in de tuin, dus mijn moeder gooit kiezelsteentjes naar ze. De katten lopen nu allemaal met een boog om de tuin heen. Mijn moeder wilde ze niet perse pijn doen, maar wel genoeg schrik aanjagen dat ze er twee keer over na denken voor ze de tuin in komen.
 
Laatst had ik er eentje in mijn achtertuin, ik ben naar buiten gegaan, en dat vond de kat gelukkig al eng genoeg. Hij kon de tuin niet zo snel meer uit; kwam de schutting niet over, en schoot van de stress de hele tuin door. Ik ben expres een beetje achter ‘m aan gegaan, zodat hij nu om de achtertuin heen loopt hopelijk.
Nu nog iets bedenken voor de voortuin. Ik wil eigenlijk een groentetuintje, maar kan alle katers uit de buurt mijn struiken zien besproeien.... blegg...
Van mij zouden ze de wetgeving voor katten ook wel mogen veranderen. Dat die ook alleen uitgelijnd naar buiten mogen. Ik zag er een paar weken terug nog eentje, een vrouw met haar kat aan de lijn. En een horde kinderen die het bar interessant vond XD "

Mijn ouders hebben een grote tuin met achterin de hokken. Als je de achterdeur open zette en de honden wegspurtte duurde het nog 2-3 seconde voor ze achter bij het hok waren. Genoeg tijd voor de kat om het ergens hogerop te zoeken. Dat geblaf maakte het dat ze nooit verrast werden.  Ze konden de kat ook niet vangen, beestjes zijn veel te snel. Was het doel ook niet, maar de schrik zat er dan even goed in. In mijn tuin komen nu echt zelden katten, maar ja er is hier ook niets te halen voor ze. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vaak, het komt hier regelmatig voor, ligt er een dode kat in de goot.....die kat is zogenaamd van niemand, eigenaars laten de kat liggen, dood is dood...eenmaal naar een iemand geweest, ik wist van wie die kat was, , en niet de goede over een kam te scheren, liet hem liggen en ging niet eens kijken, echte katten liefhebbers hebben een grote ren/kooi in hun tuin, zodat die niet onder de wielen kunnen komen van auto,s.....wij honden eigenaars nemen onze verantwoording, maar doen de katten eigenaars dat ook ? Hier naast me, waar ik bij was dat het gebeurde, aangereden door een auto, chauffeur stopte en vroeg van wie de kat was, van hiernaast, ze was thuis en het eerste wat ze vroeg, is die dood, ze wilde niet eens komen....ik zou gelijk de deur uit rennen....de kat leefde nog, dierenambulance gebeld door de chauffeur, vele breuken en lange revalidatie, en weer loopt de kat buiten op straat...tja.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Vaak, het komt hier regelmatig voor, ligt er een dode kat in de goot.....die kat is zogenaamd van niemand, eigenaars laten de kat liggen, dood is dood...eenmaal naar een iemand geweest, ik wist van wie die kat was, , en niet de goede over een kam te scheren, liet hem liggen en ging niet eens kijken, echte katten liefhebbers hebben een grote ren/kooi in hun tuin, zodat die niet onder de wielen kunnen komen van auto,s.....wij honden eigenaars nemen onze verantwoording, maar doen de katten eigenaars dat ook ? Hier naast me, waar ik bij was dat het gebeurde, aangereden door een auto, chauffeur stopte en vroeg van wie de kat was, van hiernaast, ze was thuis en het eerste wat ze vroeg, is die dood, ze wilde niet eens komen....ik zou gelijk de deur uit rennen....de kat leefde nog, dierenambulance gebeld door de chauffeur, vele breuken en lange revalidatie, en weer loopt de kat buiten op straat...tja. "

Ja ik woon op een dijk, helaas worden hier ook heel veel katten doodgereden, dan zie je weer een briefje met een foto, kat vermist, en dan hoor je later dat hij doodgereden is.

Mijn nieuwe buurman heeft ook een kat, die heeft overal gaas gespannen omdat die kat gewend is om buiten te lopen, de kat is van hem, maar woonde nog bij zijn ouders, de kat is doodongelukkig als de buurman het weer een keer probeert nu al 2 pogingen gedaan, het gaas is er nog, hij doet nog 1 poging, het gaat om een kat van 13 jaar..

Iedereen hier op de dijk die katten heeft of had, heeft wel een kat verloren omdat hij dood is gereden.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Mijn ouders hebben een grote tuin met achterin de hokken. Als je de achterdeur open zette en de honden wegspurtte duurde het nog 2-3 seconde voor ze achter bij het hok waren. Genoeg tijd voor de kat om het ergens hogerop te zoeken. Dat geblaf maakte het dat ze nooit verrast werden.  Ze konden de kat ook niet vangen, beestjes zijn veel te snel. Was het doel ook niet, maar de schrik zat er dan even goed in. In mijn tuin komen nu echt zelden katten, maar ja er is hier ook niets te halen voor ze.  "

Hier is ook niks te halen, maar heb een hoekwoning, en alle katten gebruiken de voortuin als afsnijroute, en deze ene kat hoopte misschien nog meer af te snijden via de achtertuin.

Mijn ouders hebben een grote tuin, waar aan de achterkant weilanden met paarden van de manege tegen hun tuin aan zitten. Hoge hekken met prikkeldraad dus. Ook hebben ze een hond gehad die veel ontsnapte, dus alle hekken zijn van onderen goed dicht rond de hele tuin. En aan de zijkant zit een weilandje met schapen, dus ook weer een hoger hek, zodat de honden er niet overheen kunnen springen. Ze hebben nog nooit een kat te pakken gehad, maar wel bijna, dus loopt ze het risico liever niet. 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Vriendin van mij, haar kat is gepakt door een duitse herder. Hele achterhand verbrijzeld. 

Eigenaar had hond aan de lijn en ze hebben alles moeten vergoeden. 

 

Mijn broer had een bouvier, heeft meerdere katten dood gebeten, van de zelfde eigenaar ook nog eens. 

Hij heeft alles moeten vergoeden. 

 

Wel allemaal op de openbare weg in een woonwijk. Hond vast, kat los. 

Dus ik zou toch maar uitkijken hoe dit af loopt.

een HR hond heeft al een stempel, net als een herder en bouvier. 

Omdat de bouvier meerdere katten te pakken heeft gehad moest hij een muilkorf om. 

Verder gelukkig niet in beslag genomen. 

Maar dit is al weer wat jaartjes geleden. Nu zijn ze veel strenger, zeker bij HR honden. 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou er wel geld voor over hebben zodat mijn hond geen aantekening krijgt, want ook al is het niet de schuld van je hond, een HR hond krijgt altijd een zie je wel!

Ik zou het beleefd afhandelen en dan ben je er klaar mee.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ik zou er wel geld voor over hebben zodat mijn hond geen aantekening krijgt, want ook al is het niet de schuld van je hond, een HR hond krijgt altijd een zie je wel!
Ik zou het beleefd afhandelen en dan ben je er klaar mee. "

Zo denk ik er ook over. 

Hoe oneerlijk het ook is. 

Ik weet niet in welke gemeente dit is voorgevallen maar de meeste zijn HR honden beu en daar kan je hond verplicht een test opgelegd worden. 

Die zijn niet mals en vaak onrealistisch. 

 

Er zijn ook gemeentes die kattenoverlast beu zijn, daar zou je misschien beter af zijn en het bij een aantekening blijven. 

Maar samen eruit komen en schikken is de meest fijne oplossing voor beide partijen. 

Je hoeft overigens niet de crematiekosten te betalen, dat is de keuze van de baas. 

 

honden page profiel peterpeter

Er is al een aantekening van gemaakt want iemand had de politie gebeld. Dus ja of ik betaal of niet me hond is nu bekend 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Gebitsreiniging en sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^