Leuke hondenschool Almelo (volwassen herplaatser)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Mijn vriend en ik gaan binnenkort 2 dwergteckels van 2 jaar oud adopteren en het lijkt mij leuk om een cursus met hun te gaan volgen.

Ik ben heel benieuwd hoe de ervaringen zijn van de hondenscholen in Almelo (of in de buurt). Positief, negatief, ik hoor het graag allemaal.

Tips zijn ook welkom :-D

honden page profiel TukkerTukker 2 doggies

honden foto van Tukker

Er zijn er meerdere in en rond Almelo. Met Google vind je ook wel een en ander. Kijk dan op de websites hoe ze trainen. De meesten trainen wel positief.

 

Zelf heb ik met mijn buitenlandertje in Beerzerveld getraind, bij Happytails. Daar zit veel kennis. Positieve training maar ook duidelijkheid naar de hond toe.

https://www.happytails.nl/

 

In Almelo zit Skipper :

https://www.skipperhondentraining.com/

Ook positief trainen, doen leuke dingen, trainen ook op andere plaatsen dan anders, omdat honden contextueel leren (thuis/op training doet ie het wel maar in andere situaties snapt ie het dan ff niet).

 

Humphrey zit ook in Almelo. Ik ken hun werkwijze niet persoonlijk. Op de website staat een inspiratiebron die de mijne niet is maar dat zegt ook niet alles.

http://www.humphreyshondenschool.nl/

 

Dan hebben we nog de KynologenClub Almelo. Het is lang geleden dat ik daar getraind heb maar ook daar werd 14 jaar geleden al redelijk positief getraind. Recentere ervaringsverhalen van hondenbezitters klonken me op zich goed in de oren. 

http://www.kcalmelo.com/

 

Bekijk de websites, kijk of je kan instromen of juist nog lang moet wachten tot een cursus start... en... ga vooral eerst eens kijken/praten, zonder hond. Wat vind je er van, wat voelt goed. 

 

Succes!

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Dankjewel! Ik heb gegoogled maar websites zeggen niet veel. Ervaringen zeggen veel meer. Maar inderdaad langsgaan is een goede tip.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Over https://www.happytails.nl/ heb ik al veel goede verhalen gehoord

honden page profiel May May

honden foto van May

leuk!
sorry ik heb geen hond en weet ook niet waar goede hondenscholen zijn...
( heb je foto's ?hp-shiny )

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Dankje! Ziet er ook leuk uit, de website. Ik zal er eens langsgaan.

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Inmiddels hebben we 10 lessen (honden in dezelfde les) bij Hondenschool Boom in Wierden gevolgd. Daar hebben de dames geleerd dat ze zich tussen de honden zich moeten gedragen, niet constant blaffen en uitvallen. De lessen zijn op een omheind grasveld (andere trainingsvelden liggen er naast waar andere lessen gegeven worden) en de les bestaat grotendeels uit rondjes lopen en tussendoor oefeningen doen.

Daarna hebben we 10 lessen (beide honden in een andere les) bij Hondenschool Dogs4Care in Albergen gevolgd. Daar hebben we geleerd dat ze goed reageren op naam en de honden ruimte te geven als ze het spannend vinden. De lessen zijn op een omheind grasveld, er is 1 ander trainingsveld en die zit er aan vast. Wij met probleemhondjes mogen daar als bijvoorbeeld de andere honden mogen spelen. Daarnaast hebben we ook een les in de paardenbak, langs het kanaal en op het terrein zelf gehad. Ze hebben ook een trainingshal binnen. We hebben trainingen gehad waar paarden bij in de buurt stonden en 2 maanden voor oud en nieuw werd er geoefend met vuurwerk.

Voor nu hebben we even pauze met trainingen omdat de honden het te koud hebben tijdens de training (ondanks truien en jasjes).

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Xalandra

 

Leuk dat je je trainingservaringen hier deelt.hp-smile

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

Hoi Xalandra,

Wat leuk dat je 2 teckels hebt geadopteerd en dat je je ervaringen met ons deelt.

Wij wonen ook in omgeving Almelo en zitten bij Hondenschool Slooijer in Nijverdal/Hellendoorn.
Hele leuk school en trainers.... hp-thumbsup

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Hoever is dat rijden vanaf Almelo @Mieni80?

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

" Hoever is dat rijden vanaf Almelo @Mieni80? "

Ligt er natuurlijk aan in welke wijk je woont, maar vanaf centrum denk ik zo'n 20 minuutjes

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Oh dat is ongeveer gelijk aan Albergen voor mij. Kunnen we misschien ook nog proberen. Hoe zitten de lessen daar in elkaar?

honden page profiel Mieni80Mieni80

honden foto van Mieni80

Hi Xalandra,

ik zou eens kijken op hun website. Daar staat ook een en ander wel beschreven. Je kan ook altijd komen kijken dan heb je een idee...

 

Volgende forumvraag: Dogfrisbee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^