Dogfrisbee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik wil met Jara gaan frisbeeen, gewoon zelf uiteindelijk, voor "erbij". 

 

We doen nu gehoorzaamheid op de hondenschool en daarna gaan we behendigheid doen. Maar frisbee lijkt me leuk om tussendoor zelf te doen met haar. Gewoon voor de lol en als extra uitdaging voor haar. 

 

Maar ik wil het wel goed aanleren en zelf goed leren gooien. Dus zou graag een workshop volgen of een paar lessen. Kent iemand een hondenschool die dat doet in de buurt? We wonen helemaal in het oosten van Brabant. Ik kan helaas niks in de buurt vinden. Wat verder weg vind ik voor een keer niet erg, maar de dichtstbijzijnde die ik heb gevonden (45 minuten rijden) geeft geen workshops. En voor iedere week vind ik dat te ver weg.

 

Wat is een goede leeftijd om te starten? Lees verschillende dingen, wisselend van een paar maanden oud tot 18 maanden. Jara is net 1 jaar oud, wel klein en slank gebouwd. (43 cm en 11,8 kg)

 

Ben gisteren begonnen met de frisbee rollen en ze vindt het leuk om er achteraan te rennen, en soms pakt ze hem al. hp-shiny

 

Alle tips zijn welkom! hp-shiny

 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Niemand ervaring met frisbee? sealed

honden page profiel DagmarDagmar

ervaring mee, maar nadat mijn hond verlamd raakte door een verkeerde sprong, doe ik het niet meer. Veel te veel risico (toch zeker met mijn honden :p  )

Ik vind het mooi, maar het is het me niet waard.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" ervaring mee, maar nadat mijn hond verlamd raakte door een verkeerde sprong, doe ik het niet meer. Veel te veel risico (toch zeker met mijn honden :p  )
Ik vind het mooi, maar het is het me niet waard. "

So, heftig! surprised

Dat is inderdaad de reden dat ik het meteen goed wil doen, en niet zelf aanklooien. Zodat het risico iig zo klein mogelijk is. 

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

Wij hebben het een paar maanden gedaan. Riley vond het geweldig en wordt nog steeds helemaal blij van frisbees. We zijn op jongere leeftijd begonnen en dus aangepast getraind; geen sprongen maken, geen extreme afstanden. Toch is en blijft het flink belastend voor een lijf met starten en remmen. Ik lees veel verhalen over honden die regelmatig naar de osteopaat moeten of een blessure oplopen. Mijn hond haalde ook regelmatig haar carpale zooltjes open met het landen en remmen en droeg daarom beschermers (hellypads).

 

ik weet niet ver jullie naar het oosten wonen, maar wij hebben in Geldrop en Rietho en getraind. Maar ze hebben ook een locatie in Echt, Limburg.

honden page profiel SjaanSjaan

Bij de Martin Gaus hondenschool in Son en breugel geven ze deze workshops ook wel eens volgens mij. Misschien eens op de website kijken? 
wel heel leuk om te doen, misschien ook iets voor ons als hij wat ouder is.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Amazing frisbee dogs in Geldrop. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Dankjewel! 

Die locaties  had ik inderdaad al gevonden. Beide zijn ongeveer drie kwartier rijden. 

 

Om daar standaard op les te gaan vindt ik dat te ver weg. Ze geven helaas geen workshops zover ik weet (volgens een vriendin die daar traint ook niet), dan had dat prima gekunt. 

honden page profiel NoonNoon

honden foto van Noon

Idd goed over nadenken.

Wij deden het ook en op de goede manier. Maar de belasting is toch heel groot. Hoe goed je gooit en traint 1 verkeerde beweging is voldoende. Hier afgescheurd kruisbanden

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier ook in een trainingsgroep gedaan. De hond vond het fantastisch, maar ik vond de sprongen die ze moest maken toch wel eng en uiteindelijk zijn we overgestapt op een veiligere sport. (mede omdat gooien niet mijn talent is...)

Volgende forumvraag: Onze laatste wedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^