Goed artikel over het gebruik van een bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Super dit artikel.

Ik roep al jaren dat de bench nooit uitgevonden had mogen worden. 

In het oude honden en kattenbesluit zijn richtlijnen van kennelmaten die vele malen groter zijn dan een bench.

Vooral de hoogte.

De bench wordt gebruikt als verblijfplaats op momenten dat mensen werken zijn en dat is op dat moment dus de verblijfplaats. 

Echt ik vind dat niet kunnen. Al dat goed praten over een veilig holletje, aan me hoela. 

Er zal maar eens iets gebeuren en de hond kan er niet uit. 

 

Mooi artikel maar mag van mij nog verder uitgebreid worden. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Mooi artikel en helemaal mee eens!

 

Kayla heeft nooit in een bench gezeten, mag altijd liggen waar ze wil,nooit problemen mee gehad. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben zelf niet snel een voorstander van een bench. Toch heb ik onlangs een pup meegemaakt waarbij ik niet zou weten hoe die (en het baasje) rust zou moeten hebben gekregen zonder bench. 

Deze lab van een paar weken oud beet overal in. Handen lagen open, kleding vol gaten. Ze sprong overal op, van de bank naar de tafel naar de stoelen, zonder angst. Klom na een dag al uit haar puppyren. Knaagde aan het meubilair, aan het kleed.

Zolang je er bij bleef kon je haar afleiden. Maar hier had je een dagtaak aan. Meestal was ze een uurtje lang te handhaven maar daarna was er geen land meer mee te bezeilen. Legde je haar aan de riem dan beet ze die kapot. Bleef je bij haar zitten om haar te bedaren werd ze alleen maar drukker. Sprong ze tegen je aan, op schoot, happen naar je gezicht enz enz. Botten keek ze even naar om maar je kon haar niet vol blijven proppen elke dag. Dus uiteindelijk ging ze in de bench, en dan gooide ze haar knuffels rond, groef een nestje in de dekens, en daarna sliep ze. 

Na een tijdje werd dit routine. Uurtje wakker, dan even de bench in om te slapen. Zodra het deurtje dicht ging werd ze rustig en sliep dan met gemak een paar uur als een blok. Zo kon het baasje even rustig aankleden en douchen en eten koken enzo.

 

Maar zoals ik zei, dit is één van de weinige situaties waarvan ik denk dat een bench echt een uitkomst is geweest. Veel mensen gebruiken een bench omdat ze te lui zijn hun hond te trainen, of omdat ze niet bereid zijn hun huis even puppy-proof te maken. 

Twinko heeft ook een bench gehad (formaat labrador, haha!) maar nooit echt het deurtje dicht gehad. Gewoon gezorgd dat hij niks kon doen wat gevaarlijk zou zijn.

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^