Goed artikel over het gebruik van een bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Super dit artikel.

Ik roep al jaren dat de bench nooit uitgevonden had mogen worden. 

In het oude honden en kattenbesluit zijn richtlijnen van kennelmaten die vele malen groter zijn dan een bench.

Vooral de hoogte.

De bench wordt gebruikt als verblijfplaats op momenten dat mensen werken zijn en dat is op dat moment dus de verblijfplaats. 

Echt ik vind dat niet kunnen. Al dat goed praten over een veilig holletje, aan me hoela. 

Er zal maar eens iets gebeuren en de hond kan er niet uit. 

 

Mooi artikel maar mag van mij nog verder uitgebreid worden. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Mooi artikel en helemaal mee eens!

 

Kayla heeft nooit in een bench gezeten, mag altijd liggen waar ze wil,nooit problemen mee gehad. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben zelf niet snel een voorstander van een bench. Toch heb ik onlangs een pup meegemaakt waarbij ik niet zou weten hoe die (en het baasje) rust zou moeten hebben gekregen zonder bench. 

Deze lab van een paar weken oud beet overal in. Handen lagen open, kleding vol gaten. Ze sprong overal op, van de bank naar de tafel naar de stoelen, zonder angst. Klom na een dag al uit haar puppyren. Knaagde aan het meubilair, aan het kleed.

Zolang je er bij bleef kon je haar afleiden. Maar hier had je een dagtaak aan. Meestal was ze een uurtje lang te handhaven maar daarna was er geen land meer mee te bezeilen. Legde je haar aan de riem dan beet ze die kapot. Bleef je bij haar zitten om haar te bedaren werd ze alleen maar drukker. Sprong ze tegen je aan, op schoot, happen naar je gezicht enz enz. Botten keek ze even naar om maar je kon haar niet vol blijven proppen elke dag. Dus uiteindelijk ging ze in de bench, en dan gooide ze haar knuffels rond, groef een nestje in de dekens, en daarna sliep ze. 

Na een tijdje werd dit routine. Uurtje wakker, dan even de bench in om te slapen. Zodra het deurtje dicht ging werd ze rustig en sliep dan met gemak een paar uur als een blok. Zo kon het baasje even rustig aankleden en douchen en eten koken enzo.

 

Maar zoals ik zei, dit is één van de weinige situaties waarvan ik denk dat een bench echt een uitkomst is geweest. Veel mensen gebruiken een bench omdat ze te lui zijn hun hond te trainen, of omdat ze niet bereid zijn hun huis even puppy-proof te maken. 

Twinko heeft ook een bench gehad (formaat labrador, haha!) maar nooit echt het deurtje dicht gehad. Gewoon gezorgd dat hij niks kon doen wat gevaarlijk zou zijn.

 

honden page profiel Henrieke met Noor en BanjerHenrieke met Noor en Banjer

honden foto van Henrieke met Noor en Banjer

Heel mooi artikel en dankjewel..

Ben er poos terug zeker even voor gaan zitten..

Alhoewel onze oudste hond er wel ingezeten heeft , en ik ook begon met onze puppy, ... zijn de benchen toch de deur uit.. een hekje ervoor terug in de plaats om even de kamer te kunnen halveren.. + een grote ren voor snachts en het gaat uitstekend.. 

Ben een stille meelezer maar het heeft me destijds zeker aan het denken gezet. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Luz meid wat heb je dit weer goed gedaan. You made my day al is die al bijna teneinde.

Duidelijk omschreven argumenten vind ik. 

Super topic. hp-thumbsup

 

Maar net zoals met broodfok niet te stoppen....pure commerce , gevoed door gemakzucht.

Amen.

 

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Tijdje terug dit artikel gelezen, aan de hand daarvan ook de bench weg. Nou dat was een groot drama, hij sliep bijna niet meer, raakte overprikkeld, mand werd gesloopt . We hebben nu een kinderledikant omgebouwd tot bench. Zeker niet uit gemakzucht, we zijn heel erg bezig met opvoeden, huis is puppyproof. Ben van nature ook geen voorstander van de bench, maar voor nu heeft Charlie er baat bij. Raakt hij te overprikkeld en valt hij niet in slaap met onze hulp dan gaat hij in de bench en slaapt. Nu we weer even verder zijn pakt hij ook zijn rust buiten de bench. Het is niet altijd zwart/wit , er is ook nog grijs. Het moet zeker geen , sluit maar ff op plek zijn, maar een hulpmiddel.

 

De bench gaat hij trouwens zelf in om te slapen, mand ging hij ook zelf in maar alleen om te slopen ????

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Tijdje terug dit artikel gelezen, aan de hand daarvan ook de bench weg. Nou dat was een groot drama, hij sliep bijna niet meer, raakte overprikkeld, mand werd gesloopt . We hebben nu een kinderledikant omgebouwd tot bench. Zeker niet uit gemakzucht, we zijn heel erg bezig met opvoeden, huis is puppyproof. Ben van nature ook geen voorstander van de bench, maar voor nu heeft Charlie er baat bij. Raakt hij te overprikkeld en valt hij niet in slaap met onze hulp dan gaat hij in de bench en slaapt. Nu we weer even verder zijn pakt hij ook zijn rust buiten de bench. Het is niet altijd zwart/wit , er is ook nog grijs. Het moet zeker geen , sluit maar ff op plek zijn, maar een hulpmiddel.
 
De bench gaat hij trouwens zelf in om te slapen, mand ging hij ook zelf in maar alleen om te slopen ???? "

Gewoon doen wat voor je pup het beste is. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ben echt geen voorstander van de bench als het niet nodig is, maar ik had een pup die zijn rust echt niet nam. Daardoor overprikkeld was en niet meer te doen. Juist de bench was toen een uitkomst en hij sliep serieus binnen enkele seconden dan. Later toen de bench standaard open stond, trok hij zichzelf er ook enorm veel in terug. 

Weet dat het in veel huishoudens als makkelijk hulpmiddel wordt gezien, zonder de moeite te nemen een echte oplossing voor bepaalt gedrag te vinden. Maar geheel de bench afbranden, vind ik ook niet terecht. Het heeft mij destijds echt geholpen om Bailey aan te leren zijn rust te laten nemen en was ook echt een tijd zijn plekkie. 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

tja Max slaapt in de bench en overdag wandelt hij in het rond en ploft neer waar hij maar wil.

 

Ik heb hem aangeleerd om in de bench te slapen, omdat ik een zoon van 9 heb en die vertrouw ik niet samen met een hond. Geen 1 kind kan je samen met een hond vertrouwen... Wij hebben 1 wc en die is beneden en in de nacht moet Max veilig kunnen slapen en mijn zoon veilig naar de wc, dus dat is de enige reden. Als mijn zoon ouder is dan gaat die bench er gelijk uit, want om Max is dat ding niet nodig????

honden page profiel PuckPuck

Wij  gebruiken alleen 's nachts een bench, dan gaat de deur wel dicht, maar de bench is groot genoeg zodat Milly erin kan opstaan en een paar stappen kan lopen. Eigenlijk is er geen specifieke reden waarom we er een gebruiken, meer omdat ik altijd dacht dat het 'hoorde' en ik er veel goede argumenten over las. Het is wel zo dat we Milly niet alleen in de woonkamer zouden laten s' nachts, omdat ze niet op de bank en stoelen mag, en ze dat overdag toch regelmatig uitprobeert! haha...hp-angelOok mag ze niet naar boven van mijn ouders, wat ik erg jammer vind :(

Ook gebruiken wij een bench in de auto, maar dat is ivm de veiligheid :D. Ook gebruiken wij een bench op de sportcursussen die wij volgen. Ik ga daar in mijn eentje heen en (bijvoorbeeld bij de frisbee) moeten we ook zonder de hond leren gooien en oefeningen doen etc... dan vind ik het geen fijn idee om Milly vast te maken aan het hek aangezien ze érg veel zin heeft in het vangen en zo kan ze niet goed rusten. In de bench met een deken eroverheen, kan ze even rustig worden en loopt ze ook geen gevaar om te stikken...de andere honden gaan overigens ook de bench in op de cursus :) er zijn namelijk ook honden bezig op de tijdstippen dat Milly niet bezig zijn en dat is een vrij grote afleiding en kan gevaarlijk zijn als er geen baas bij is! Verder een goed artikel hoor...<3

honden page profiel DanielleDanielle

Gedeeltelijk mee eens. Natuurlijk moet een hond niet uren in een bench opgesloten worden en hoort het héle huis een veilige plek te zijn in plaats van alleen de bench. Echter kan mijn pup (en een pup in het algemeen) niet altijd zijn rust vinden/pakken wanneer het nodig is. Net als dat een baby soms in zijn bedje gelegd moet worden, als hij of zij hangerig/ huilerig wordt. Onze pup kan ineens helemaal door het dolle heen gaan. Na de puppytraining doen we hem in de bench zodat hij kan bijkomen. Als we dit niet doen, is hij de hele dag happerig en blafferig. Verder staat de bench wel altijd in de woonkamer, maar altijd met een open deurtje. Hij ligt er regelmatig in te slapen wanneer hij zelf de rust op wil zoeken. 'S nachts staat de bench op onze kamer. Hij vindt het heerlijk en ik krijg hem er s'ochtends en s'nachts zelfs nauwelijks uit. Zelfs als hij zich heeft gemeld door te piepen om zijn behoeften te doen.

Dus mijn conclusie is een bench kan zeker, afhankelijk hoe je er mee om gaat.

honden page profiel MeikeMeike

honden foto van Meike

Mijn pup heeft de eerste twee nachten in de serre gezeten. Dit lag 's ochtends vol met poep en plas, geen succes. Dus een bench aangeschaft. In eerste instantie vond hij dit niks, toen de bench naast mijn bed gezet en dat ging prima. Dit heb ik een week gedaan en ging goed. Hij sliep rustig, werd 's nachts 1x wakker en dan ging ik even met hem naar buiten om hem te laten plassen. Nu staat de bench op de gang met de slaapkamerdeur open zodat hij ons wel kan horen en ik hem ook zodat ik hem 's nachts naar buiten kan laten als het nodig is. Overdag gebruik ik de bench alleen om hem daar eten te geven, met de deur open. Ik heb het gevoel dat het zo wel oké is om te gebruiken. Als hij wat ouder is wil ik wel weer proberen of hij zonder bench kan, of met een bench die open blijft. 

Hoe doen degenen dat die pups hebben opgevoed zonder bench?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe doen degenen dat die pups hebben opgevoed zonder bench? 

- De eerste nachten bij de pup slapen, tot het hondje zich veilig en geborgen voelt in huis.

- En het aanleren om alleen te blijven tijdens de dag met mondjesmaat oefenen, waarbij je vooral goed let op de connectie tussen emotie (zich lekker in z'n vel voelen) en de gebeurtenis (alleen-zijn). En vanuit dat comfortabele gevoel opbouwen.

- Leren 'rust' te nemen door zelf rustig te zijn (het voorbeeld te geven), door een goeie balans te zoeken tussen activiteit en kalmte, en een onderscheid te maken tussen: buiten = actie, binnen = rust.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hoe doen degenen dat die pups hebben opgevoed zonder bench? "

Bij ons was het een behoorlijke zoektocht. De bench was al snel ingeruild voor een open konijnen ren. Toen alle tips en tricks niet werkte bij hem. Achteraf heb ik me ook blind gestaard op de meest gangbare adviezen. Denk aan de tv of radio aanzetten, die bij ons eigenlijk nooit aanstaat en muziek gaat over de koptelefoon. Uiteindelijk bleek ons bed de prijs te zijn voor niet slopen, ontlasting en zichzelf moe te huilen.

 

Dat gezegd? Zelfde route als hierboven maar dan net even anders.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Mijn pup heeft de eerste twee nachten in de serre gezeten. Dit lag 's ochtends vol met poep en plas, geen succes. Dus een bench aangeschaft. In eerste instantie vond hij dit niks, toen de bench naast mijn bed gezet en dat ging prima. Dit heb ik een week gedaan en ging goed. Hij sliep rustig, werd 's nachts 1x wakker en dan ging ik even met hem naar buiten om hem te laten plassen. Nu staat de bench op de gang met de slaapkamerdeur open zodat hij ons wel kan horen en ik hem ook zodat ik hem 's nachts naar buiten kan laten als het nodig is. Overdag gebruik ik de bench alleen om hem daar eten te geven, met de deur open. Ik heb het gevoel dat het zo wel oké is om te gebruiken. Als hij wat ouder is wil ik wel weer proberen of hij zonder bench kan, of met een bench die open blijft. 
Hoe doen degenen dat die pups hebben opgevoed zonder bench? "

Normaal, ook met bench, slaap je de eerste weken naast de pup en laat je deze uit snachts zodra hij wakker  wordt.. eerste nachten op een vreemde plek is erg stressvol voor een hond. Dat staat los v.d bench.. 

 

Bij onze eerste hond hebben we 3 weken beneden geslapen, daarna kon ze de nacht ook alles ophouden. Onze 2e hond wilde we niet gelijk los laten bij onze andere hond, zij ging mee naar boven. Kussen naast het bed en snachts eruit. Na 2 weken sliep ze beneden, zonder ongelukjes. Overdag is nooit een probleem geweest. Ze liggen waar ze willen. Voor ze alleen worden gelaten, eerst goed opbouwen. Goede wandeling vooraf, daarna een kong of kauwsnack..

 

Ook is onze pup geopereerd geweest en dan wordt er al snel gezegd 6 weken benchrust. Onze orthopeed raadde aan dat niet te doen, als een pup wilt wordt in een bench is dat ook met alle gevolgen van dien. Ze liep gewoon rustig en anders ging ze aan de lijn en ging ik rustig bij haar zitten tot ze sliep. Veel hersenwerkjes tussen door en ik had er weinig mee te doen.. 

 

Bij ons was ook binnen rust, buiten actie. Dat is nog steeds zo

honden page profiel Olliebollie Olliebollie

honden foto van Olliebollie

Mooi artikel zeg, ben er over na gaan denken.
We gaan voor onze oudste eens kijken hoe het gaat zonder bench.

de jongste slaapt alleen in de bench die op ons voeteneind staat, en dat is omdat ik hem niet los op bed durf te laten slapen uit angst dat hij van bed af valt of springt en zich bezeert!

honden page profiel ElsEls

Je kunt een wolven nest niet vergelijken met een mensen huis.

Een huis zit vol gevaren, je kunt nooit je hele huis puppy proof maken, of je moet de gordijnen en bank, en meer er uit gooien.

Nog maar te zwijgen over stroom kabels.

Niet iedereen heeft de luxe dat die allemaal weg gewerkt kunnen worden.

Mijn pup had het hele huis gesloopt als ik haar zonder toezicht los had laten lopen.

Zelfs al was ik er bij, hing ze om de haverklap in de tafelpoot, of een kast deur knopje.

Botjes of speeltjes interesseerde haar niet.

Ze is zelfs zo gehaaid, dat ze het botje mee nam naar de tafelpoot, en dan net doet of ze nog steeds op haar botje kauwt, maar in de tafelpoot zit te bijten.

Eerst slecht advies van iemand gehad, om ze dan weg te duwen en nee te zeggen, dit werkte averechts, en zien ze als een spelletje.

Toen haar binnen aan de riem gedaan, en weggetrokken als ze dat deed.

En dat heeft goed geholpen, nu doet ze het bijna niet meer.

Ze is juist in de bench super makkelijk, niet janken, niet piepen, behalve als ik uit zicht verdwijn.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Je kunt een wolven nest niet vergelijken met een mensen huis.
Een huis zit vol gevaren, je kunt nooit je hele huis puppy proof maken, of je moet de gordijnen en bank, en meer er uit gooien.
Nog maar te zwijgen over stroom kabels.
Niet iedereen heeft de luxe dat die allemaal weg gewerkt kunnen worden.
Mijn pup had het hele huis gesloopt als ik haar zonder toezicht los had laten lopen.
Zelfs al was ik er bij, hing ze om de haverklap in de tafelpoot, of een kast deur knopje.
Botjes of speeltjes interesseerde haar niet.
Ze is zelfs zo gehaaid, dat ze het botje mee nam naar de tafelpoot, en dan net doet of ze nog steeds op haar botje kauwt, maar in de tafelpoot zit te bijten.
Eerst slecht advies van iemand gehad, om ze dan weg te duwen en nee te zeggen, dit werkte averechts, en zien ze als een spelletje.
Toen haar binnen aan de riem gedaan, en weggetrokken als ze dat deed.
En dat heeft goed geholpen, nu doet ze het bijna niet meer.
Ze is juist in de bench super makkelijk, niet janken, niet piepen, behalve als ik uit zicht verdwijn.
  "

Hier nooit een pup in de bench gedaan en altijd bij elke pup altijd goed gegaan. We hebben er weken naast geslapen en de pup wist precies wat de bedoeling was. Als je ze weg stopt in een bench, leren ze dat natuurlijk nooit. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

In huis gebruik ik de bench zelden. Maar al mijn honden zijn bench getraind. Door mijn werk in een dierenartsenpraktijk vind ik het belangrijk dat mijn honden zich prettig kunnen voelen als ze opgesloten zitten. Ik zie veel patiënten die door het in een hok moeten zitten al extra stress ervaren. De honden die het kennen om in een hok of bench te zitten zijn vaak stukken kalmer. 

Mijn honden zitten tijdens vervoer ook veilig in autokennels. 

Dus nee voor dagelijks intensief gebruik maar het is zeker handig om je hond er wel aan te laten wennen voor als het even niet anders kan in bepaalde situaties. 

honden page profiel ElsEls

" Hier nooit een pup in de bench gedaan en altijd bij elke pup altijd goed gegaan. We hebben er weken naast geslapen en de pup wist precies wat de bedoeling was. Als je ze weg stopt in een bench, leren ze dat natuurlijk nooit.  "

ik ben alleen, dus niemand anders die op haar kan letten als ik moet douchen, boodschappen doen, eten koken enz

Ik ga het risico gewoon niet nemen.

Tuurlijk leert ze dat wel, onder toezicht, en ze er weg halen, als ze er aan zitten.

Dat leert ze van mij, het baasje.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Hier geen bench maar ruime kamerkennels, ik heb een teef die pups dood bijt vanuit pijn, en een oude reu die met z'n 47kg op pups gaat liggen omdat hij wilt spelen maar niet kan en Daarbij ook zn rust nodig heeft. dus hier alleen onder toezicht kort los in huis

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" ik ben alleen, dus niemand anders die op haar kan letten als ik moet douchen, boodschappen doen, eten koken enz
Ik ga het risico gewoon niet nemen.
Tuurlijk leert ze dat wel, onder toezicht, en ze er weg halen, als ze er aan zitten.
Dat leert ze van mij, het baasje. "

Ik was overdag ook alleen. Je moet uiteraard doen wat voor jezelf goed voelt. Alleen niet doen alsof het onmogelijk is. In heel veel gevallen gaat het namelijk zonder problemen goed van pup af aan smile

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk y-tuig past bij mijn hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^