Goed artikel over het gebruik van een bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Super dit artikel.

Ik roep al jaren dat de bench nooit uitgevonden had mogen worden. 

In het oude honden en kattenbesluit zijn richtlijnen van kennelmaten die vele malen groter zijn dan een bench.

Vooral de hoogte.

De bench wordt gebruikt als verblijfplaats op momenten dat mensen werken zijn en dat is op dat moment dus de verblijfplaats. 

Echt ik vind dat niet kunnen. Al dat goed praten over een veilig holletje, aan me hoela. 

Er zal maar eens iets gebeuren en de hond kan er niet uit. 

 

Mooi artikel maar mag van mij nog verder uitgebreid worden. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Mooi artikel en helemaal mee eens!

 

Kayla heeft nooit in een bench gezeten, mag altijd liggen waar ze wil,nooit problemen mee gehad. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben zelf niet snel een voorstander van een bench. Toch heb ik onlangs een pup meegemaakt waarbij ik niet zou weten hoe die (en het baasje) rust zou moeten hebben gekregen zonder bench. 

Deze lab van een paar weken oud beet overal in. Handen lagen open, kleding vol gaten. Ze sprong overal op, van de bank naar de tafel naar de stoelen, zonder angst. Klom na een dag al uit haar puppyren. Knaagde aan het meubilair, aan het kleed.

Zolang je er bij bleef kon je haar afleiden. Maar hier had je een dagtaak aan. Meestal was ze een uurtje lang te handhaven maar daarna was er geen land meer mee te bezeilen. Legde je haar aan de riem dan beet ze die kapot. Bleef je bij haar zitten om haar te bedaren werd ze alleen maar drukker. Sprong ze tegen je aan, op schoot, happen naar je gezicht enz enz. Botten keek ze even naar om maar je kon haar niet vol blijven proppen elke dag. Dus uiteindelijk ging ze in de bench, en dan gooide ze haar knuffels rond, groef een nestje in de dekens, en daarna sliep ze. 

Na een tijdje werd dit routine. Uurtje wakker, dan even de bench in om te slapen. Zodra het deurtje dicht ging werd ze rustig en sliep dan met gemak een paar uur als een blok. Zo kon het baasje even rustig aankleden en douchen en eten koken enzo.

 

Maar zoals ik zei, dit is één van de weinige situaties waarvan ik denk dat een bench echt een uitkomst is geweest. Veel mensen gebruiken een bench omdat ze te lui zijn hun hond te trainen, of omdat ze niet bereid zijn hun huis even puppy-proof te maken. 

Twinko heeft ook een bench gehad (formaat labrador, haha!) maar nooit echt het deurtje dicht gehad. Gewoon gezorgd dat hij niks kon doen wat gevaarlijk zou zijn.

 

honden page profiel Henrieke met Noor en BanjerHenrieke met Noor en Banjer

honden foto van Henrieke met Noor en Banjer

Heel mooi artikel en dankjewel..

Ben er poos terug zeker even voor gaan zitten..

Alhoewel onze oudste hond er wel ingezeten heeft , en ik ook begon met onze puppy, ... zijn de benchen toch de deur uit.. een hekje ervoor terug in de plaats om even de kamer te kunnen halveren.. + een grote ren voor snachts en het gaat uitstekend.. 

Ben een stille meelezer maar het heeft me destijds zeker aan het denken gezet. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Luz meid wat heb je dit weer goed gedaan. You made my day al is die al bijna teneinde.

Duidelijk omschreven argumenten vind ik. 

Super topic. hp-thumbsup

 

Maar net zoals met broodfok niet te stoppen....pure commerce , gevoed door gemakzucht.

Amen.

 

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Tijdje terug dit artikel gelezen, aan de hand daarvan ook de bench weg. Nou dat was een groot drama, hij sliep bijna niet meer, raakte overprikkeld, mand werd gesloopt . We hebben nu een kinderledikant omgebouwd tot bench. Zeker niet uit gemakzucht, we zijn heel erg bezig met opvoeden, huis is puppyproof. Ben van nature ook geen voorstander van de bench, maar voor nu heeft Charlie er baat bij. Raakt hij te overprikkeld en valt hij niet in slaap met onze hulp dan gaat hij in de bench en slaapt. Nu we weer even verder zijn pakt hij ook zijn rust buiten de bench. Het is niet altijd zwart/wit , er is ook nog grijs. Het moet zeker geen , sluit maar ff op plek zijn, maar een hulpmiddel.

 

De bench gaat hij trouwens zelf in om te slapen, mand ging hij ook zelf in maar alleen om te slopen ????

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Tijdje terug dit artikel gelezen, aan de hand daarvan ook de bench weg. Nou dat was een groot drama, hij sliep bijna niet meer, raakte overprikkeld, mand werd gesloopt . We hebben nu een kinderledikant omgebouwd tot bench. Zeker niet uit gemakzucht, we zijn heel erg bezig met opvoeden, huis is puppyproof. Ben van nature ook geen voorstander van de bench, maar voor nu heeft Charlie er baat bij. Raakt hij te overprikkeld en valt hij niet in slaap met onze hulp dan gaat hij in de bench en slaapt. Nu we weer even verder zijn pakt hij ook zijn rust buiten de bench. Het is niet altijd zwart/wit , er is ook nog grijs. Het moet zeker geen , sluit maar ff op plek zijn, maar een hulpmiddel.
 
De bench gaat hij trouwens zelf in om te slapen, mand ging hij ook zelf in maar alleen om te slopen ???? "

Gewoon doen wat voor je pup het beste is. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey

honden foto van Elianne & Bailey

Ben echt geen voorstander van de bench als het niet nodig is, maar ik had een pup die zijn rust echt niet nam. Daardoor overprikkeld was en niet meer te doen. Juist de bench was toen een uitkomst en hij sliep serieus binnen enkele seconden dan. Later toen de bench standaard open stond, trok hij zichzelf er ook enorm veel in terug. 

Weet dat het in veel huishoudens als makkelijk hulpmiddel wordt gezien, zonder de moeite te nemen een echte oplossing voor bepaalt gedrag te vinden. Maar geheel de bench afbranden, vind ik ook niet terecht. Het heeft mij destijds echt geholpen om Bailey aan te leren zijn rust te laten nemen en was ook echt een tijd zijn plekkie. 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

tja Max slaapt in de bench en overdag wandelt hij in het rond en ploft neer waar hij maar wil.

 

Ik heb hem aangeleerd om in de bench te slapen, omdat ik een zoon van 9 heb en die vertrouw ik niet samen met een hond. Geen 1 kind kan je samen met een hond vertrouwen... Wij hebben 1 wc en die is beneden en in de nacht moet Max veilig kunnen slapen en mijn zoon veilig naar de wc, dus dat is de enige reden. Als mijn zoon ouder is dan gaat die bench er gelijk uit, want om Max is dat ding niet nodig????

honden page profiel PuckPuck

Wij  gebruiken alleen 's nachts een bench, dan gaat de deur wel dicht, maar de bench is groot genoeg zodat Milly erin kan opstaan en een paar stappen kan lopen. Eigenlijk is er geen specifieke reden waarom we er een gebruiken, meer omdat ik altijd dacht dat het 'hoorde' en ik er veel goede argumenten over las. Het is wel zo dat we Milly niet alleen in de woonkamer zouden laten s' nachts, omdat ze niet op de bank en stoelen mag, en ze dat overdag toch regelmatig uitprobeert! haha...hp-angelOok mag ze niet naar boven van mijn ouders, wat ik erg jammer vind :(

Ook gebruiken wij een bench in de auto, maar dat is ivm de veiligheid :D. Ook gebruiken wij een bench op de sportcursussen die wij volgen. Ik ga daar in mijn eentje heen en (bijvoorbeeld bij de frisbee) moeten we ook zonder de hond leren gooien en oefeningen doen etc... dan vind ik het geen fijn idee om Milly vast te maken aan het hek aangezien ze érg veel zin heeft in het vangen en zo kan ze niet goed rusten. In de bench met een deken eroverheen, kan ze even rustig worden en loopt ze ook geen gevaar om te stikken...de andere honden gaan overigens ook de bench in op de cursus :) er zijn namelijk ook honden bezig op de tijdstippen dat Milly niet bezig zijn en dat is een vrij grote afleiding en kan gevaarlijk zijn als er geen baas bij is! Verder een goed artikel hoor...<3

honden page profiel DanielleDanielle

Gedeeltelijk mee eens. Natuurlijk moet een hond niet uren in een bench opgesloten worden en hoort het héle huis een veilige plek te zijn in plaats van alleen de bench. Echter kan mijn pup (en een pup in het algemeen) niet altijd zijn rust vinden/pakken wanneer het nodig is. Net als dat een baby soms in zijn bedje gelegd moet worden, als hij of zij hangerig/ huilerig wordt. Onze pup kan ineens helemaal door het dolle heen gaan. Na de puppytraining doen we hem in de bench zodat hij kan bijkomen. Als we dit niet doen, is hij de hele dag happerig en blafferig. Verder staat de bench wel altijd in de woonkamer, maar altijd met een open deurtje. Hij ligt er regelmatig in te slapen wanneer hij zelf de rust op wil zoeken. 'S nachts staat de bench op onze kamer. Hij vindt het heerlijk en ik krijg hem er s'ochtends en s'nachts zelfs nauwelijks uit. Zelfs als hij zich heeft gemeld door te piepen om zijn behoeften te doen.

Dus mijn conclusie is een bench kan zeker, afhankelijk hoe je er mee om gaat.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wel of niet verzekeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^