Broodfok pups

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VéroVéro

honden foto van Véro

Hallo iedereen,

Weet iemand wat er gebeurt met pups uit winkels en broodfok die niet verkocht raken? Het gaat om import pups uit Oost-Europa.

 

Laat ik even de situatie schetsen. Op 29 december overleed onverwacht mijn cocker Marie. Ze was amper 6,5 en ik was absoluut gek op haar dus mijn wereld stortte in. Het gemis is enorm en de stilte in huis oorverdovend, want we woonden al 5 jaar met ons tweetjes.

Ik merk dat het deugd doet om met andere honden bezig te zijn dus ging ik o.a. al langs een asiel voor wat contact met de honden.
Nu voelde ik gisteren de nood om puppies te zien en besloot tegen mijn principes in langs te gaan bij een dierenwinkel (op de broodfok koophiernooiteenpup-lijst). Ik geef toe, ik heb al betere ideëen gehad.

Ik redeneerde dat ze zo veel pups hebben, die ook al veel hebben meegemaakt (import uit O-Eur), dat ze elk beetje liefde wel konden gebruiken. En tegelijk zou een kleine puppykwispel voor mij ook helend werken. 

Ik had echter totaal niet verwacht dat de pups zo zouden reageren. De 2 cockertjes (en de andere pups die ik te zien kreeg) waren niet gewoon blij, maar leken wanhopig. Ze zouden zo in mn tas gekropen zijn om mee te gaan als ze konden, m'n hart brak. frown Zo'n gedrag, in deze graad, heb ik bij honden nog niet gezien.
Vooral 1 cocker (18w) was buiten zichzelf en bleef maar hevig proberen bij mij te raken en aan mn hand te likken en te bijten. Volgens de man deed de pup expres "extra zielig".  


Een vrouw kwam wat "zagemeel" in hun boxen bijvullen, zonder tegen hen te praten. Ze duwde hen gewoon wat opzij om het deurtje terug te sluiten, maar zei niets. Ik weet natuurlijk niet hoe ze doorgaans met de pups omgaan, ik kan enkel afgaan op wat ik nu gezien heb. Maar verrassend  genoeg maakte dit meer indruk op mij dan het asiel, waar vele lieve vrijwilligers rondliepen.

De cockers zijn al 18 w en 15 w oud, beiden reutjes. Nu vraag ik mij af, als ze niet verkocht raken, wat gebeurt er dan met hen? 

Het zijn ontzettende lieverds, zou ze zo willen, maar wil die handel niet in stand houden. Als ik ze er weghaal, zijn er volgende week ongetwijfeld nieuwe.
Anderzijds is het ontzettend erg dat deze pups al maanden in deze omstandigheden leven en volgens mij nog maar weinig of geen liefde hebben gekend. Zij verdienen ook een liefdevolle thuis. En wie weet wat hen te wachten staat als ze niet binnen enige tijd gekocht worden?

Weet iemand hier meer over? Is er iets dat ik kan doen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als ze niet verkocht worden, dan wordt het nekje omgedraaid en gaan ze met de rendac mee of gewoon in de container met het grof vuil mee.

 

Je kan wel iets doen, vooral niet bij zulke mensen een pup kopen en er ook niet meer heen gaan voor voeding of andere dingen zoals het knuffelen van de pups.

Daarnaast melding maken bij de nvwa of het vergelijkbare in België. 

 

Wil je een pup, dan ga je voor een goed gefokte pup, ouders met stambomen zodat je kan zien wie de voorouders zijn en ook hun medische geschiedenis kan nachecken. Op welke erfelijke afwijkingen er getest is, of ouders en voorouders vrij bevonden zijn enzovoorts. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ik denk echt niet dat ze hun nek omdraaien zoals Ruby zegt... Zelfs 'puberhonden' verkopen zij nog. Misschien dumpen ze ze gewoon bij de poort van het asiel als ze ze beu zijn. 
Ik zou zeggen, vraag eens aan hun wat ze met een te oude pup doen, betwijfel het of je eerlijk antwoord krijgt maar je weet maar nooit... 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Ik heb een beetje op internet gekeken voor je en ik zag dat ze dan voor een goedkopere prijs verkocht worden of zelfs de bodemprijs, want geld is toch geld in hun ogen en in het alle ergste geval worden ze afgemaakt, maar ik denk zelf dat dan toch iemand ze koopt voor een klein bedrag.

Helaas is de verkoop van pups door dierenwinkels niet verboden. De Koninklijke Hondenbescherming is absoluut tegen de verkoop van pups door dierenwinkels en hoopt dat het snel tot het verleden gaat behoren.

De omstandigheden waarin pups zich in dierenwinkels bevinden zijn verre van ideaal.

Wat kun je doen als je hiertegen iets wilt doen? Koop zelf nooit een pup in een dierenwinkel, hoe zielig het dier ook is. Wijs anderen er ook op dat geld betalen voor dierenleed, tot meer dierenleed leidt

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vraag het eens aan de verkoper!  Volgens mij komen er altijd wel mensen met 'een zwak hart' die zo'n hond kopen... Niet wetend wat de gezondheid en het karakter van zo'n hond is.

Sterkte met het verlies van je hond, véél te jong.

Misschien kun je, om wat tijd te overbruggen vrijwilligerswerk in een asiel in de buurt gaan doen.  Als je bijvoorbeeld gaat uitlaten kun je op een eenvoudige manier kennismaken met de honden die in dat asiel zitten.

Ik laat al ruim 18 jaar asielhonden uit en heb uiteraard diverse leuke honden langs zien komen, maar altijd op een moment dat ik zelf een hond had. En één is genoeg voor mij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Er is altijd wel iemand die het raakt en er een pup vandaan haal, en dat zal altijd zo blijven.....en de nek omdraaien zal niet gauw gebeuren.....omdat ze dan echt verkocht zijn...en weer worden dan de hokjes gevuld met nieuwe pups......

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik denk echt niet dat ze hun nek omdraaien zoals Ruby zegt... Zelfs 'puberhonden' verkopen zij nog. Misschien dumpen ze ze gewoon bij de poort van het asiel als ze ze beu zijn. Ik zou zeggen, vraag eens aan hun wat ze met een te oude pup doen, betwijfel het of je eerlijk antwoord krijgt maar je weet maar nooit...  "

Ik denk, als mensen al zulke barbaarse dingen kunnen doen met dieren dat ze hier ook echt niet voor schromen.

 

Als ze er nog geld op willen verdienen wordt het misschien nog zo'n bekende marktplaats huistuinoeps nestje waar vele mensen met beide benen intrappen.

 

Het welbekende verhaaltje moederhond is uit wandelen, vaderhond was een toevallige passant, dit zijn/is de enigste pup(s) uit het nest die nog een lief huisje zoeken.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, en dat is dus de hele  ellende in een paar topicjes. Doordat wij de hondjes dan toch kopen, houden wij dit in stand. Want ja, ze zijn er nu toch en dan heb ik deze gered. Dat klopt, echter voor deze hondjes komen weer amdere hondjes in de plaats, met een heel ellendige voorgeschiedenis voor ma hond.

Als de hele wereld zou stoppen met kopen van zielige hondjes, dan zouden er geen zielige hondjes meer zijn. Ik blijf het zeggen!

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

" Tja, en dat is dus de hele  ellende in een paar topicjes. Doordat wij de hondjes dan toch kopen, houden wij dit in stand. Want ja, ze zijn er nu toch en dan heb ik deze gered. Dat klopt, echter voor deze hondjes komen weer amdere hondjes in de plaats, met een heel ellendige voorgeschiedenis voor ma hond.
Als de hele wereld zou stoppen met kopen van zielige hondjes, dan zouden er geen zielige hondjes meer zijn. Ik blijf het zeggen! "

Ja precies, pliezzz koop ze niet

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het gevaar zit m erin dat wij , zelfs al weten we dat het niet mag, toch kijken naar zo een pupke. En dan zijn we meestal verkocht want danwillen we het diertje redden. En zó blijft de carrousel draaien.... 

 

Hondjes die te misvormd, te ziek, of niet verkocht worden.....dikwijls zitten ze in garages of op boerderijen , daar gaan ze vlug de grond in denk ik.

Als ze bij kwekers van herders politiehonden  “ slechte pups” al de kogel geven , wat houdt broodfokkers  dan tegen als het om kleine zieke puppies gaat ? 

En de uitgeleefde moederkes ?  520075.jpg

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Véro, heel veel sterkte met het verlies van je hondje Marie.

 

Gelukkig kon je zo sterk zijn, om de 2 reutjes in de dierenwinkel te laten zitten, maar inwendig moet het hartverscheurend zijn om ze achter te laten.

Ik heb altijd zelf gedacht, dat ze de honden die ze niet verkocht kregen, zelf weer gaan gebruiken om mee te fokken. (maar geen idee of dit klopt trouwens)

Zo oud worden die arme broodfok fokteefjes vast niet.

 

 

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Als ze niet verkocht worden, dan wordt het nekje omgedraaid en gaan ze met de rendac mee of gewoon in de container met het grof vuil mee."

 

Waar haal je deze informatie in vredesnaam vandaan? 

 

Een melding maken bij het nvwa heeft verder geen nut, daar het legaal is om pups in een winkel te verkopen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  
Waar haal je deze informatie in vredesnaam vandaan? 
 
Een melding maken bij het nvwa heeft verder geen nut, daar het legaal is om pups in een winkel te verkopen. "

Gelukkig in Belgie is het al een paar jaar verboden. Maar ach via MP dan maar of via mooie reklame op internet in zoekmachines ....

 

En ja ik geloof ook dat ze in andere landen gedood worden, want eten geven kost geld .

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kijk maar op marktplaats. Er is een grote handelaar die regelmatig 'puberpups' verkoopt. Slungelige, verwilderde pups van 5-6 maanden oud voor 200-300 euro af te halen. En als ze dan nog niet verkocht worden, geen idee, gaan misschien terug naar waar ze vandaan komen of worden ingezet als fokdier? Geen idee. Lijkt me sterk dat ze gedood worden, tenzij ze misschien iets mankeren. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Een tijd terug was er een broodhandelaar van wie de pups in beslag waren genomen. Die vent ging daartegen in beroep en kreeg ze uiteindelijk terug, waarna hij de inmiddels al een stuk oudere pups voor dumpprijzen aanbood. ;-) ;-) ;-).
Vervolgens gingen mensen die daar een pup vandaan hadden zich beklagen dat ze bedrogen waren, hadden ze een pup van een half jaar die een zware ontwikkelingsachterstand bleek te hebben en die nog niets geleerd had of van de wereld afwist.
Ik denk dat ze dat bij zo’n winkel ook proberen. De oudere pups goedkoper wegdoen aan mensen die denken a. een koopje te hebben met een levend wezen en b. dat een oudere pup makkelijker is omdat die de babyfase al voorbij is.
Dat die mensen dan flink bedrogen uit komen boeit de verkoper niet. (Eigenlijk ook wel terecht, moeten ze maar nadenken en geen hond uit de uitverkoop meenemen.)

Het is moeilijk, maar ik zou er ook echt niet meer gaan kijken. Je verstand weet gewoon dat je door daar een pup te kopen, de handelaar succes geeft met zijn handel en dat hij er weer nieuwe pups voor koopt, die weer in dezelfde hokjes zitten te wachten op de volgende die de handel komt steunen. En dat de pups die daar zitten alvast een belangrijk stuk socialisatie gemist hebben en waarschijnlijk problemen daarmee gaan krijgen. Naast het risico op andere al dan niet aangeboren gezondheidsproblemen.

Maar ja, tegelijk gaat je hart natuurlijk uit naar die arme beestjes, die zo hard een goed huisje verdienen. Logisch, wij zijn mensen en niet van steen.
Maar die pups nu gaan halen betekent dat er uiteindelijk nog veel meer arme hondjes gaan komen, dus nee, nu gewoon je gezonde verstand laten spreken.

honden page profiel VéroVéro

honden foto van Véro

" Gelukkig in Belgie is het al een paar jaar verboden."

Dit was in België :-/ maar in ruimtes achter de winkel. Ik heb maar 11 pups gezien terwijl er volgens de website zeker 50 zijn, dus die zaten elders.

 

Bedankt voor de reacties en bedankt jantien en sylvia voor de lieve woorden.

 

Ik hoop op een mirakeltje voor de pups. Snap niet dat zulke praktijken wettelijk kunnen blijven bestaan. Feit dat 1 persoon een 40-tal rassen mág aanbieden alleen al is absurd. hp-frusty

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Waar haal je deze informatie in vredesnaam vandaan? 
 
Een melding maken bij het nvwa heeft verder geen nut, daar het legaal is om pups in een winkel te verkopen. "

Als broodfokkers dit kunnen doen

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4282756/doodzieke-pups-verkocht-dode-honden-de-vriezer-genoeg-voor

 

Dan zullen ze vast in staat zijn meerdere dingen te doen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In NL zijn 152 winkels uit zichzelf gestopt met verkoop van dieren; o.a. bij alle vestigingen van Intratuin.

 

Je kunt deze petitie alsnog tekenen. Het is niet van deze tijd dat deze verkoop nog steeds in NL is toegestaan.

https://petities.nl/petitions/stop-de-verkoop-van-dieren-in-dierenwinkels

 

Edit; helaas is de petitie gesloten

honden page profiel VéroVéro

honden foto van Véro

Dat artikel is verschrikkelijk.. 

 

De petitie lijkt gesloten te zijn. Ik kwam op internet wel volgende organisatie tegen, die op hun website petities en nieuws hebben staan:

https://www.broodfok.be/ 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou nooit naar zo'n grote winkel/schuur gaan, tenzij ik als spion ga en dan wil ik ook zien wat er achter de schermen gebeurd, wat het daglicht niet verdraagt. Helaas is alles wat niet gezien mag worden, hermetisch gesloten.

 

Broodfokkers, die zelf fokdieren houden, danken hun "restanten" aan fokteven en pups af aan bijvoorbeeld vreselijke zgn. asiels zoals voorheen Dieren zonder Dak in Lommel. De honden worden onverzorgd doorgeschoven aan kopers, die bij het zien van zoveel miserie, overstag gaan en de afgedankte honden voor zelfs nog € 250,--(!) kopen. Tabitha Vrancken zwaaide de scepter bij DZD. Het was daar een en al horror, honden werden mishandeld (o.a. geschopt) en verwaarloosd in smerige, tochtige en koude kotten gehouden. De honden leefden in hun eigen uitwerpselen. Dit wijf werd na jarenlang klachten en geen vergunning eindelijk door de rechter veroordeeld; ze mocht zich ca. 5 jaar niet meer met honden(handel) bezighouden. Onkruid vergaat niet en intussen is deze beul zelfs kort na de gedwongen sluiting, weer ergens anders opgedoken, handelend onder de naam van haar zoon. Zij heeft tegenover de Belgische pers verklaard, dat ze niet stopt tot ze tussen 6 planken ligt.

 

Broodfokkers komen op een vreselijke manier van uitgebuite fokteven af, die niet of niet voldoende pups meer produceren en niet meer aan figuren als Tabitha gesleten kunnen worden of pups, die ziek of gehandicapt zijn. Daar komt geen dierenarts of spuit aan te pas.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

" In NL zijn 152 winkels uit zichzelf gestopt met verkoop van dieren; o.a. bij alle vestigingen van Intratuin.
 
Je kunt deze petitie alsnog tekenen. Het is niet van deze tijd dat deze verkoop nog steeds in NL is toegestaan.
https://petities.nl/petitions/stop-de-verkoop-van-dieren-in-dierenwinkels
 
Edit; helaas is de petitie gesloten "

 

Een intratuin bij ons verkoopt nog steeds knaagdieren en vogels.

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Als broodfokkers dit kunnen doen
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4282756/doodzieke-pups-verkocht-dode-honden-de-vriezer-genoeg-voor
 
Dan zullen ze vast in staat zijn meerdere dingen te doen. "

 

Dat maakt het geen feit dat een dierenwinkel de pups die ze verkopen de nek omdraaien en in de container gooien. 

 

Waarom zo iets zomaar zeggen als je eigenlijk geen idee hebt? Natuurlijk zal niet alles pluis zijn bij zo'n dergelijke winkel, verre van waarschijnlijk, maar zomaar dingen gaan verzinnen en doen alsof dat een feit is dat is ook niet erg juist.

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Gelukkig in Belgie is het al een paar jaar verboden. Maar ach via MP dan maar of via mooie reklame op internet in zoekmachines ....
 
En ja ik geloof ook dat ze in andere landen gedood worden, want eten geven kost geld . "

 

Dan zijn ze in België in ieder geval al een stukje verder dan als in Nederland

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  
Een intratuin bij ons verkoopt nog steeds knaagdieren en vogels. "

Het blijkt alleen Intratuin Almere te zijn, die geen huisdieren meer verkoopt.

https://www.ad.nl/nieuws/tuincentrum-stopt-met-verkoop-huisdieren~a2937f1b/

 

Jammer dat andere filialen dit beleid niet overnemen.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

"  
Dan zijn ze in België in ieder geval al een stukje verder dan als in Nederland "

Denk je zal ik je effe meenemen.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Ik zou nooit naar zo'n grote winkel/schuur gaan, tenzij ik als spion ga en dan wil ik ook zien wat er achter de schermen gebeurd, wat het daglicht niet verdraagt. Helaas is alles wat niet gezien mag worden, hermetisch gesloten.
 
Broodfokkers, die zelf fokdieren houden, danken hun "restanten" aan fokteven en pups af aan bijvoorbeeld vreselijke zgn. asiels zoals voorheen Dieren zonder Dak in Lommel. De honden worden onverzorgd doorgeschoven aan kopers, die bij het zien van zoveel miserie, overstag gaan en de afgedankte honden voor zelfs nog € 250,--(!) kopen. Tabitha Vrancken zwaaide de scepter bij DZD. Het was daar een en al horror, honden werden mishandeld (o.a. geschopt) en verwaarloosd in smerige, tochtige en koude kotten gehouden. De honden leefden in hun eigen uitwerpselen. Dit wijf werd na jarenlang klachten en geen vergunning eindelijk door de rechter veroordeeld; ze mocht zich ca. 5 jaar niet meer met honden(handel) bezighouden. Onkruid vergaat niet en intussen is deze beul zelfs kort na de gedwongen sluiting, weer ergens anders opgedoken, handelend onder de naam van haar zoon. Zij heeft tegenover de Belgische pers verklaard, dat ze niet stopt tot ze tussen 6 planken ligt.
 
Broodfokkers komen op een vreselijke manier van uitgebuite fokteven af, die niet of niet voldoende pups meer produceren en niet meer aan figuren als Tabitha gesleten kunnen worden of pups, die ziek of gehandicapt zijn. Daar komt geen dierenarts of spuit aan te pas. "

Ik geloof je honderd procent. Mafia 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Verschrikkelijk die hondenhandel, als je dan een hond wil redden, haal er dan 1 uit een asiel, Nederlands, Spanje, maakt niet uit, als je zo'n pup koopt dan houd het nooit op.

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Denk je zal ik je effe meenemen. "

 

Uiteraard bedoelde ik dat met betrekking tot het verkopen van pups in dierenwinkels. 

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

"  
Uiteraard bedoelde ik dat met betrekking tot het verkopen van pups in dierenwinkels.  "

Effe samen naar Bo... mag niet is er Wel. De gangster.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
Dan zijn ze in België in ieder geval al een stukje verder dan als in Nederland "

In Nederland is het toch ook al heel lang verboden om pups te verkopen in een dierenwinkel? 

 

Ik weet nog toen ik jong was wij een keer naar een dierenwinkel in Gent zijn geweest op vakantie in België, zo ve pups zaten daar. Mijn moeder vertelde toen dat dat in NL al verboden was? 

 

Ik heb in ieder geval nog nóóit een dierenwinkel in NL gezien waar er puppies of kittens zitten.. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^