Broodfok pups

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" In Nederland is het toch ook al heel lang verboden om pups te verkopen in een dierenwinkel? 
 
Ik weet nog toen ik jong was wij een keer naar een dierenwinkel in Gent zijn geweest op vakantie in België, zo ve pups zaten daar. Mijn moeder vertelde toen dat dat in NL al verboden was? 
 
Ik heb in ieder geval nog nóóit een dierenwinkel in NL gezien waar er puppies of kittens zitten..  "

Klopt. In de jaren 70 werden er nog pupjes verkocht in div winkels in utrecht, later nooit meer gezien. Mijn broertje en ik gingen als klein kind vaak kijken naar de dieren op de donkere gaard in hartje utrecht, zoveel hondjes te koop. Overigens kreeg je er gratis de hondenziekte bij, maar dat begrepen wij toen nog niet. Buurvrouw ook niet, helaas. Toen ik rond 1988 in parijs was keek ik mijn ogen uit, veel pupjes in etalages van dierenwinkels, dat was in nl. toen al lang verboden.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Als ik in zo'n winkel zou binnen gaan, zou ik buiten komen met 10 pups.

Ik zou het echt niet kunnen aanzien.

Wegblijven is de boodschap.

Geloof maar niet dat die verkopers medelijden hebben met niet verkochte pups.

Zeer zeker afgemaakt en voedsel voor de levenden of richting Oostblok als fokdier.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Klopt. In de jaren 70 werden er nog pupjes verkocht in div winkels in utrecht, later nooit meer gezien. Mijn broertje en ik gingen als klein kind vaak kijken naar de dieren op de donkere gaard in hartje utrecht, zoveel hondjes te koop. Overigens kreeg je er gratis de hondenziekte bij, maar dat begrepen wij toen nog niet. Buurvrouw ook niet, helaas. Toen ik rond 1988 in parijs was keek ik mijn ogen uit, veel pupjes in etalages van dierenwinkels, dat was in nl. toen al lang verboden. "

Erg hè. Ik was afgelopen jaar in Texas, en gingen naar het grootse shoppingscentre in Houston. Er was daar ook een puppywinkel met zo'n 40 pups. In het midden van de winkel stond een héle grote omheinde ren waar speeltjes etc lagen en waar de pups rond rende en de bezoekers in de ren met de konden knuffelen. Allemaal schattige kleine 6 tot 8 weken oude pupjes speelde door de ren. Terwijl de grote slungelige puber puppys (husky's, golden retrievers etc) in een kleine glazen hokje lagen met wat zaagsel. 

 

De dag er na gingen we weer kijken, en wéér waren het diezelfde schattige pups die in de ren mochten. Ik had zo te doen met die grotere pups :'(   

 

En mensen komen en gaan er vandoor met een puppy, volgens mij zou een 10 jarig meisje daar nog zelf een hondje kunnen halen. 

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" In Nederland is het toch ook al heel lang verboden om pups te verkopen in een dierenwinkel? 
 
Ik weet nog toen ik jong was wij een keer naar een dierenwinkel in Gent zijn geweest op vakantie in België, zo ve pups zaten daar. Mijn moeder vertelde toen dat dat in NL al verboden was? 
 
Ik heb in ieder geval nog nóóit een dierenwinkel in NL gezien waar er puppies of kittens zitten..  "

 

Zover ik weet is het gewoon toegestaan. 

 

https://hondenbescherming.nl/nieuws/2014/09/29/mogen-dierenwinkels-pups-verkopen/

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Het is verboden om in dierenwinkels honden en katten te verkopen bv Tom en co is een “winkel”. Maar in belgie hebben we wel puppyverkooppunten waar de pups dus achter glas zitten. Dit zijn dan zogezegd handelaren/fokkerijen. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^