Brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnewilAnnewil

Even een vraagje hier. Ik wil voor onze pup andere brokken. Heeft er iemand ervaring met Royal Canin? Onze dierenarts stelt dit voor maar ik wil eerst weten of er hier op het forum voor- of tegenstanders zijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Van ieder voer heb je voor- en tegenstanders. Probeer het, als het werkt en je pup heeft goede ontlasting en een mooie vacht enz, gewoon dat geven :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Even een vraagje hier. Ik wil voor onze pup andere brokken. Heeft er iemand ervaring met Royal Canin? Onze dierenarts stelt dit voor maar ik wil eerst weten of er hier op het forum voor- of tegenstanders zijn. "

Heeft je hond op zijn andere brokken het niet goed gedaan dat je nu voor een andere brok ga ?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

kijk eens naar de ingredienten, 

 

Er was een paar jaar geleden bekendheid gemaakt dat er BHA en BHT als conserveringsstoffen gebruikt worden in Royal Canin, en niet alleen in RC. Het zijn giffen die in de landbouw gebruikt worden. 

Als het niet op de ingredientenlijst staaten bijv. alleen antioxidanten zegt dat nog niet dat het er niet Meer in zit. Ik zou dat dus goed uitpluizen.

 

Verkoopt je dierenarts toevallig Royal Canin?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Heel tevreden van, ik geef de 4800, gaat uitstekend.

honden page profiel AnnewilAnnewil

" Heeft je hond op zijn andere brokken het niet goed gedaan dat je nu voor een andere brok ga ? "

Ja, we geven nu Pedigree junior omdat de fokker dat gaf. Dus om alles rustig houden zijn we daarmee doorgegaan. Maar ze heeft erg dunne ontlasting en ze poept wel 5 keer op een dag. Vandaar toch maar eens een andere proberen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja, we geven nu Pedigree junior omdat de fokker dat gaf. Dus om alles rustig houden zijn we daarmee doorgegaan. Maar ze heeft erg dunne ontlasting en ze poept wel 5 keer op een dag. Vandaar toch maar eens een andere proberen. "

Zijn vele soorten brokken, wanneer de hond geen goede ontlasting heeft, inderdaad kijk je naar een andere brok...en waar doet de hond het goed op...kijk eens naar de ingredienten van een brok, bij de dierenwinkel, kijk eens wat er als eerste op de lijst van de ingredienten staat, vlees of graan, kies dan voor de vlees brok...neem ook wat proefzakjes mee van de dierenwinkel, meestal geven ze die gratis weg...graan is niet slecht maar moet niet al te veel zijn....te veel graan is ballast en zal je hond meer ontlasting hebben, minder graan is dan beter...ik vind het altijd moeilijk om te zeggen wat goed is, carnilove is een goede brok, voer ik hier, maar er zijn nog zoveel goede brokken, vandaar ga eens kijken bij de dierenwinkel en vraag proefzakjes....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heel tevreden van, ik geef de 4800, gaat uitstekend. "

Annewil...misschien heeft de dierenarts deze ook, ga daar eens voor kijken.....neem geen grote kilo zakken, ze hebben ook zakken van alle merken, van vijf kilo....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

de 4800 zou ik niet geven aan een pup, dat is immers de high energy variant.

RC heeft een hele goede brok voor pups/jonge honden. Daar zou ik zeker eens naar kijken.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ja, we geven nu Pedigree junior omdat de fokker dat gaf. Dus om alles rustig houden zijn we daarmee doorgegaan. Maar ze heeft erg dunne ontlasting en ze poept wel 5 keer op een dag. Vandaar toch maar eens een andere proberen. "

Dan zou ik ook de ontlasting voor de zekerheid eens laten testen op Giardia. Dat komt vrij vaak voor bij pups.

 

Wat brokken ben ik het met Dobry eens: RC bevat relatief veel schadelijke toevoegingen als BHT en BHA, maar ook kleur- geur- en smaakstoffen, zoetstoffen, veel granen, en de ingrediënten zijn van dubieuze kwaliteit. Bovendien zijn dit soort brokken door het bewerkings- en fabricageproces zo goed als steriel (net als McDonalds food - dat zou ik mijn kids niet dagelijks willen geven, jaar in jaar uit...) en daarom zijn dit soort brokken niet bepaald bevorderlijk voor een weelderige darmflora. Een rijke, uitgebreide en gezonde darmflora is enorm belangrijk bij het voorkomen van allergieën en bot- en gewrichtsproblemen op latere leeftijd.

 

Het kan ook zijn dat je hond gewoon overgevoelig is voor één of meerdere ingrediënten van de brokken die je nu voert. Ik geloof niet dat de samenstelling van RC nu zoveel anders is dan Pedigree.

 

Kijk daarom liever eens naar een koudgeperste brok als Darf Vol, FarmFood,  of brokken van Orijen, Edgar Cooper of Acana.

 

Zelf geef ik voornamelijk vers eten: vlees en vis (kvv/barf), aangevuld met wat groente, fruit, noten, peulvruchten kwark/yoghurt, af en toe een rauw eitje, maar soms ook wel eens een rijstwafel of boterham als tussendoortje. Er is eigenlijk maar heel weinig wat een hond niet mag eten. Als je meer wilt lezen over vers voeren, staat er genoeg op dit forum en anders kun je op www.barfplaats.nl heel veel info vinden.

honden page profiel KatKat

Hier ook 1 jaar geleden met een pup van de fokker thuisgekomen met royal canin. Wat een slechte brok! Slechte ervaringen mee. Onze pup wou niet eten. Ik moest hem brok per brok opvoederen en superslechte, veel en stinkende kaka van. En idd geen gezonde samenstelling qua opvulmiddel vol granen ( meer dan vlees die je hond wel nodig heeft) die een hond slecht verteerd en vol kleurstoffen en gifstoffen. Dierenarten hebben hier van verkoop veel winst op via de fabrikant en daarom verkopen ze het graag.

Na 3 dagen kon ik het niet meer aanzien en na zoekwerk via internet naar een goede, gezonde, vleeshebbende brok zonder vulmiddel enz. Kwam ik uit bij acana (puppy en junior toen). Zie ook maar op voerwijzer.nl.

Wat een zaligheid!! Pup werd zot als ik nog maar de zak open deed en binnen enkele minuten was zijn bakje leeg. Zelfs uitlekken. Dag en nacht verschil. Hij wordt nog steeds heel enthousiast als ik "eten" zeg. Echt een aanrader en een gezonde brok met weinig kaka en geen stank. Vacht is supermooi en blinkt. Iedereen zegt hoe mooi onze hond wel is! Nu hij 1 jaar is ben ik overgegaan naar acana grasslands. Acana heeft meerdere smaken als volwassen brok zodat je af en toe eens van smaak kan veranderen...

Als je veranderd van brok geleidelijk doen. Per 15 a 20gr per dag bijdoen en mengen dit om diarrre te voorkomen. Nooit onmiddelijk overschakelen.

Acana is online te bestellen bij meerdere webshops.

 

Echt aanrader en vele malen gezonder en beter voor je hond! Daar doe je het toch voor!!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

brokken zonder graan zijn ook niet aan te raden volgens de nieuwste onderzoeken, zeker acana dus ik vind dat nog veel risicovoller om aan te raden.

 

UIteindelijk doet elk wat hij wil, en dag van vandaag heb je maar de producent te geloven. Maar roepen terwijl je zelf geen persoonlijk onderzoek hebt gedaan, zou ik in ieder geval niet doen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Royal Canin heeft een flinke vinger in de pap bij dierenartsen, zij verdienen bij iedere zak die ze verkopen....

Hond te mager : Hup Royal Canin

Hond te dik : Hup Royal Canin

Hond met jeuk : Hup Royal Canin

Wat hier al eerder geschreven is, er zijn ook brokken zónder graan, waar het hoofdbestanddeel dus vlees of vis is.

Bij de dierenwinkel hebben ze al graanvrije brokken, soms zelfs het eigen merk (Pets Place). Anders via internet Wolf of Wilderness bijvoorbeeld. Dat scheelt enorm in de hoeveelheid ontlasting. Zeker weten.

Niettemin zou ik ook de ontlasting na laten kijken, om er zeker van te zijn dat de hond niet ziek is.

En daarna dan over op graanvrije brokken.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

graanvrij is dus ook verre van onschuldig wink

 

inlezen en dan eigen conclusies trekken is het verstandigste.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Hier zijn alle honden altijd oud geworden op Royal canin. Prima brok, ze eten het graag, altijd glanzende vachten en gezonde honden. Mijn huidige hond krijgt RC gastro intestinal icm pens en Renske gestoomd vlees  en als pup kreeg hij de RC gastro intestinal junior. Van Hills dat hij van de fokker mee kreeg was hij als pup ook aan de dunne en wel 7 a 8 ontlasting per dag. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" graanvrij is dus ook verre van onschuldig 
 
inlezen en dan eigen conclusies trekken is het verstandigste. "

ja inlezen, ik vond nog een goed stukje erover, graanvrij is absoluut niet nodig, tenzij je hond een granenallergie heeft natuurlijk. Als je voor een graanvrije brok kiest zou ik mijn hond regelmatig rijst, of macaroni laten eten, de volkoren, bio variant dan wel, kwaliteit is belangrijk

 

https://www.dogfoodinsider.com/grain-free-dog-food/

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" brokken zonder graan zijn ook niet aan te raden volgens de nieuwste onderzoeken, zeker acana dus ik vind dat nog veel risicovoller om aan te raden.
 
UIteindelijk doet elk wat hij wil, en dag van vandaag heb je maar de producent te geloven. Maar roepen terwijl je zelf geen persoonlijk onderzoek hebt gedaan, zou ik in ieder geval niet doen. "

Heeft te maken met bepaalde graanvervangers. Niet met het gegeven "graan vrij" 

honden page profiel AnnewilAnnewil

Dank jullie wel voor de reacties. Inlezen is best lastig want de ene site roept dit en de andere site spreekt dat weer tegen. Vandaar dat ik door de bomen het bos niet meer ziehp-frusty

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het is ook lastig hoor, 

 

https://www.voerwijzer.com/https://www.voerwijzer.com/

 

op deze site staat alvast aardig wat informatie

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Heeft te maken met bepaalde graanvervangers. Niet met het gegeven "graan vrij"  "

Dat weet ik, maar die zitten wel in de graanvrije brokken.  Dan heb ik liever een iets grotere drol mss dan een hond met een taurine tekort en alle gevolgen van doen.

 

Ik wissel gewoon van alles af, van alles de voordelen en van alles zo weinig mogelijk nadelen.  (hoop ik ;) )

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik blijf toch van mening dat het hoofdbestanddeel van hondenvoer toch beter vlees/vis kan zijn dan granen.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

het moet ook geen graan zijn, maar de vervangende producten voor graan zijn ziekte opwekkend.  (acana en taste of the wild vb zijn aantoonbaar slecht bevonden)

Dan verkies ik graan als ingrediënt ;)

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Annewil

 

Veel info over hondenbrokken vind je op voerwijzer.com; ook brokkenvergelijking en o.a.

 

https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-brok/

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn honden krijgen beiden rc brokken maar wel dieetbrokjes. Mijn honden doen het er goed op en dit vind ik het belangrijkste, ik ben dus heel tevreden met deze brokken. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" het moet ook geen graan zijn, maar de vervangende producten voor graan zijn ziekte opwekkend.  (acana en taste of the wild vb zijn aantoonbaar slecht bevonden)
Dan verkies ik graan als ingrediënt ;-)
  "

Heb je een link? ben wel benieuwd, dacht dat we goed bezig waren door acana te voeren

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

er is op FB een groep, waarin onderzoeken worden bijgehouden.  Vooral de golden retriever scoort heel slecht. Het gaat om het al dan niet ontwikkelen van DCM (hartaandoening) wat vooral bij de GR een probleem is.  Er (b)lijkt een verband te zijn met de voeding.

 

Groep heet  Taurine-Deficient Dilates Cardiomyopathy.  Wel engelstalig, maar erg interessant

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Heb je een link? ben wel benieuwd, dacht dat we goed bezig waren door acana te voeren "

Voerwijzer heeft het vertaald 

https://www.voerwijzer.com/nieuws/waarschuwing-uit-amerika-mogelijke-link-tussen-graanvrije-brokken-en-hartaandoening/

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" er is op FB een groep, waarin onderzoeken worden bijgehouden.  Vooral de golden retriever scoort heel slecht. Het gaat om het al dan niet ontwikkelen van DCM (hartaandoening) wat vooral bij de GR een probleem is.  Er (b)lijkt een verband te zijn met de voeding.
 
Groep heet  Taurine-Deficient Dilates Cardiomyopathy.  Wel engelstalig, maar erg interessant "

Dank je, zal eens kijken!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Voerwijzer heeft het vertaald 
https://www.voerwijzer.com/nieuws/waarschuwing-uit-amerika-mogelijke-link-tussen-graanvrije-brokken-en-hartaandoening/
  "

Top dank je!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hier is nog meer uitleg over het onderwerp taurine

https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/taurine-wat-dat

 

de onderzoeken zijn nog vrij beperkt volgens het artikel

 

ik denk zelf niet dat de vervangende produkten an sich een oorzaak zijn, van aardappelen, of bijv. peulvruchten krijg je geen taurinetekort, maar het is geen compleet eiwit als je er geen granen bij geeft. Je krijgt dan gewoon te weinig binnen.

 

Het is dus volgens dat artikel wel altijd iets wat met voeding te maken heeft, al las ik ook iets over een ontbrekend Enzym wat sommige honden schijnen te hebben. In elk geval het lijkt logisch om een zo gevarieerd mogelijk menu van goede kwaliteit te kiezen voor je hond.

 

 

 

 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^