cane corso

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel birgit ceulemansbirgit ceulemans


Hoi, ik ben van vorige maand trotse adoptiemama van Lola, een cane corso teefje van vandaag 1 jaar...na een boel naleeswerk ( na adoptie) kwam ik tot conclusie dat ik wel precies "apart" ras had geadopteerd :-) zijn er hier mensen die ervaring hebben met dit ras en ik wil heel graag naar hondenschool maar misschien best een school die ervaring heeft met dit ras of weet iemand van trainer die ervaring heeft met cane corso? Momenteel geen problemen hoor met Lola maar gezien dat het n ferme madam gaat worden zou ik het graag voorblijven

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Meen je dat nou?  

Heb je eerst een hond geadopteerd en ben je je toen pas gaan informeren over de raseigenschappen?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Waar heb je de hond vandaan? Weet je de geschiedenis? Heb je ervaring met grote, sterke, zelfverzekerde rassen? 

 

Zou voorzichtig zijn en eerst rustig je hond leren kennen. Vermijd daarom drukke gebieden met loslopende honden en plekken met kleine kinderen totdat je je hond door en door kent. Schade die een cane corse kan aanrichten is geen grap. Wees je daarvan bewust en neem als eigenaar je verantwoordelijkheid. Zorg dat je hond daarom ook niet in zulke situaties kan komen. Een goede hondenschool is zeker verstandig! Misschien kan je aangeven in welke regio je woont zodat mensen hier een goede hondenschool kunnen aanraden. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

In welke omgeving woon je? Ik ken een goede trainer hier in Zuid Holland (Hoeksche waard). Anders zou ik kijken bij Arvid van Putten, ik weet alleen niet of hij groepstraining geeft. Ook Jeroen Oomen is een goede. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Niet alle cane corso's zijn "moeilijke" honden hoor.

Iedere hond heeft zijn karakter en veel hangt af van wat ze meegemaakt heeft.

Of juist niet meegemaakt heeft (slechte socialisatie als pup vb)

En zeker niet zomaar in zee gaan met een hondentrainer: die doen dikwijls meer slecht dan goed.

Ook op veel hondenscholen worden honden verpest door de instructeurs.

Doe gewoon je ding met haar,wil je dat ze kunstjes (liggen zitten ed meer) moet kunnen, dan kan je dat ook zelf aanleren.

Het is echt niet "verplicht" om naar een hondenschool te gaan als je een hond hebt.

Ze is nu 1 jaar en gemakkelijk. Waarschijnlijk ga je weinig problemen tegenkomen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Is deze hond je eerste hond? Daar zal je nog een aardige kluif aan hebben om te socialiseren/trainen.

 

Heb je deze via een organisatie/stichting "geadopteerd? Zo ja, dan heeft er toch een huisbezoek vóór de "adoptie" plaatsgevonden en ben je volledig over het karakter van een cane corso geïnformeerd? Als deze hond van een buitenlandse organisatie komt, is je hond dan eerst in een gastgezin opgevangen?

 

Lang niet iedere hondenliefhebber is geschikt om een cane corso te houden.

 

Bel hondenscholen bij jou in de buurt en vraag of zij ervaring hebben met het socialiseren/trainen van dit ras. Essentieel is dat zij met belonen werken en er vooral geen fysieke correcties worden toegepast. Zeker geen slipketting gebruiken!

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Gefeliciteerd. 

De ervaring die ik er mee heb. 

Is dat ze super lief zijn vooral voor eigen gezin . Ze zijn zeer beschermend.en heel waaks. Dus daar moet je wel even rekening mee houden . 

Maar volg vooral je eigen gevoel en laat je niet teveel afschrikken door sommige verhalen. 

Want het zijn ook heerlijke goedzakken. 

Maar besef met uitlaten wel wat je aan de lijn hebt . 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn collega/vriendin had er één.

Een goedzak en eersteklas sul voor alle leden van het gezin, ook voor de kinderen een heerlijke hond.

 

Maar ontzettend waaks over het gezin, daarom was het toch geen makkelijke hond.

Buiten met wandelen kon er niemand heel dichtbij komen, dan werd hij heel bedreigend.

En omdat hij ook echt zou bijten, konden ze niet zomaar leuke wandelingetjes maken.

Ze gingen met de auto elke dag naar een plek waar ze niemand tegen zouden komen, en daar lieten ze de hond uit.

Ook met bezoek was altijd een probleem, niemand kon zomaar binnen komen.

Altijd moest eerst de hond apart.

 

Ze hadden de hond van marktplaats, toen al volwassen.

Waarschijnlijk als je een pup hebt, kun je de specifieke karaktertrekken beter begeleiden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb ervaring met het ras, van een fokker, niets dan goed, hoewel ze een conseqwente opvoeding nodig hebben, iedere hond trouwens...kijk eens bij de rasvereniging, daar zijn veel liefhebbers bij van dit ras, wie weet iemand in de buurt bij jou...

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Een vriendin van mij heeft vier cane corso's. Als er vreemde mensen binnenkomen blaffen ze even, maar daarna komen ze graag een aai halen bij het bezoek. Buiten negeren ze vreemde mensen

Het zijn onwijze knuffelberen. Alleen met andere honden zijn ze erg moeilijk. Ook onderling is er af en toe ruzie

honden page profiel birgit ceulemansbirgit ceulemans

" Meen je dat nou?  

Heb je eerst een hond geadopteerd en ben je je toen pas gaan informeren over de raseigenschappen? "

 

honden page profiel birgit ceulemansbirgit ceulemans

Ja ik heb Lola op foto gezien en heb onmiddellijk contact opgenomen, waarschijnlijk ondoordacht ja, maar zo dat ik meestal een twijfelaar ben en alles zeer doordacht doe en opzoek, was ik nu helemaal verkocht..ze zat in een noodopvang bij mensen, want haar baasje is helaas heel erg ziek en had er nooit mee bezig geweest, tot nu is Lola heel lief en braaf enkel af en toe de puberkuren qua slopen en blijft ze niet graag eventjes alleen, dus voordat ik even vertrek dien ik alles wat Lolaproof te maken, maar ik hoop dat dit met het ouder worden er nog wel uit zal gaan en slechts puberkuurtjes zijn. Het opzoekwerk nadien is hetgene me zorgen soms baart, wat ik lees over de karaktereigenschappen van een cane corso, maar dat ik tot nu toe nog helemaal niet heb opgemerkt bij Lola...ik ga met Lola naar manege op terras en daar wil ze knuffelen met de meeste mensen, als er honden aankomen wil ze snuffelen en spelen ( enkel doet ze het soms op een redelelijk brute manier dat ik bang ben dat ze andere honden of mensen zou afschrikken) ook naar bezoek toe is ze lief en er passeren hier er wel wat met twee tienerdochters, ook in het bos heb ik tot nu nog geen enkel probleem gehad en al aardig wat honden gepasseerd ondertussen. Misschien maak ik me zorgen om niets en u heeft wel gelijk als u zegt eerst opzoekwerk maar het is nu niet gebeurt dus hier hebben we ook niets meer aan....ik ben qua honden niet aan mn proefstuk toe enkel wel steeds cockers of labradors of Golden gehad dus qua ras wel geheel anders. Misschien moet ik me inderdaad wat minder van de verhalen gaan aantrekken ivm cane corso's want eerlijk is eerlijk tot nu heeft Lola niets van de eigenschappen die beschreven worden, het was enkel dat ik ze heel graag voor wou blijven, dus misschien bezig blijven met de consequente opvoeding en ze vooral ook heel veel bij sociaal gebeuren blijven betrekken zodat ze dit heel gewoontjes gaat vinden. Het waaks is ze wel, maar nu al als ik zeg Lola het is goed, alles is ok, kalmeert ze dadelijk, dus zit ik misschien al zeg ik het zelf op de goede weg en heb ik (hopelijk) een vrij makkelijke cane corse dame

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb geen ervaring met dit ras, maar weet wel dat bij een herplaatser er best een tijd overheen gaan eer ze hun ware karakter laten zien. Hou oren en ogen dus heel goed open want als het mis gaat (zeker buiten met uitlaten) dan heb je met een hond als deze wel flinke schade. 

Dus hoe lief ze ook is, snuffelen, spelen, hou het alsjeblieft in de gaten en wordt niet iemand die straks moet zeggen ‘Dat doet ze anders nooit..’ 

 

Verder natuurlijk heel veel plezier samen. Het klinkt alsof Lola een super fijn huisje gevonden heeft met een baasje die geduld heeft met haar hp-thumbsup

honden page profiel BobbieBobbie

honden foto van Bobbie

" Hoi, ik ben van vorige maand trotse adoptiemama van Lola, een cane corso teefje van vandaag 1 jaar...na een boel naleeswerk ( na adoptie) kwam ik tot conclusie dat ik wel precies "apart" ras had geadopteerd :-) zijn er hier mensen die ervaring hebben met dit ras en ik wil heel graag naar hondenschool maar misschien best een school die ervaring heeft met dit ras of weet iemand van trainer die ervaring heeft met cane corso? Momenteel geen problemen hoor met Lola maar gezien dat het n ferme madam gaat worden zou ik het graag voorblijven "

Hoi Birgit, woon je in de buurt van Groningen? Mijn hondentrainster heeft zelf een Cane Corso. Ze heeft zelf een hondenschool. 

honden page profiel birgit ceulemansbirgit ceulemans

" Hoi Birgit, woon je in de buurt van Groningen? Mijn hondentrainster heeft zelf een Cane Corso. Ze heeft zelf een hondenschool.  "

 

Neen ik ben van Belgie Antwerpen regio Ranst, een verwittigd iemand is er twee waard dus ik hou zeker mn ogen goed open, probeer er niet te onzeker door te worden met wat ik allemaal verneem over dit ras en hoop dat Lola de sociale lieverd mag blijven die ze nu is

honden page profiel BobbieBobbie

honden foto van Bobbie

"  

Neen ik ben van Belgie Antwerpen regio Ranst, een verwittigd iemand is er twee waard dus ik hou zeker mn ogen goed open, probeer er niet te onzeker door te worden met wat ik allemaal verneem over dit ras en hoop dat Lola de sociale lieverd mag blijven die ze nu is "

Ah ok, nee dan is Groningen helemaal uit de route sealedhp-smile! Ik wens je veel plezier en geluk samen met Lola.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

"  

Neen ik ben van Belgie Antwerpen regio Ranst, een verwittigd iemand is er twee waard dus ik hou zeker mn ogen goed open, probeer er niet te onzeker door te worden met wat ik allemaal verneem over dit ras en hoop dat Lola de sociale lieverd mag blijven die ze nu is "

Idd dat bedoel ik  Laat je niet onzeker maken door verhalen. Gewoon alert blijven en vooral genieten van je lieve reuzin hp-wink

honden page profiel KlaraKlara

" Idd dat bedoel ik  Laat je niet onzeker maken door verhalen. Gewoon alert blijven en vooral genieten van je lieve reuzin  "

Onzeker maken zeker niet maar met je bewust zijn van raseigenschappen is niets mis. Lees je gewoon goed in win wat informatie bij andere eigenaren of fokkers. Vaak hebben die wel goede opvoedtips. Je hond is nog jong en er kan straks best meer een randje komen. Het zijn vaak vrij waakse honden. Dat vraagt om wat begeleiding en dat kan je juist nu nog goed trainen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Gefeliciteerd met je hond! Hopelij heb je er inderdaad een hele lieve dame aan! Ik zou met die "puberkuurtjes" wel even oppassen.. slopen doen honden namelijk met een reden. Je zegt ook dat ze niet alleen kan blijven en als je vertrekt dat je het lola proof maakt. Waarom ga je weg als ze niet alleen kan zijn? Ik zou dit echt heel rustig opbouwen zeker met een herplaatser, je hond is er nog niet klaar voor. Heeft stress en sloopt..

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Hai ik heb drie cc, alledrie verschillend. De een is een sukkeltje een ander is wat pittiger vooral bij bezoek aan huis met vreemde, dit begeleidt ik altijd, instrueer bezoekers ook wat te doen en wat er niet mag. Lola is net 1 jaar, ik zeg altijd vanaf 2 jaar beginnen ze volwassen te worden en wat russtiger qua sloop gedrag. Heb er nog eentje die net een jaar geweest is en die sloopt nog van alles. Wt wil je eigenlijk precies weten?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Owh, ik wist niet dat een cane corso vaak standaard sloopt embarassed

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Niet standaard maar alledrie die ik heb welcool Schoenen, vloerkleden, de planten in de tuin. De jongste hond, Jillz is gek op het speelgoed vd kleine, barbiepoppen enzo. Ik had een bankstel met steentjes, toen ik thuis kwam geen steentjes meer op de bank....dat soort dingen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Owh, ik wist niet dat een cane corso vaak standaard sloopt  "

Geen enkel ras sloopt standaard, maar als je een groep honden hebt "leren" ze dikwijls dingen van elkaar wink

honden page profiel birgit ceulemansbirgit ceulemans

Ik ga enkel weg als het niet anders kan, ik moet ook een keer naar de bank of boodschappen doen. Ik werk van thuis uit maar heel soms moet ik toch even langs een klant, maar Lola is nooit tot nu langer dan 1 à 2 uur alleen geweest ( plus gezelschap andere hond en twee poezendames). Ik probeer dit inderdaad op te bouwen maar helaas zijn er aan drie keertjes geweest dat ik echt geen oplossing zag en ze toch even alleen moest laten. Een keertje moest ik uit eten en heb ik voor opvang aan huis gezorgd en iemand die Lola al kende dus dat was geen stress voor haar. Ik maak het Lolaproof omdat ik haar voor wil blijven, want uit verveling of stress kan ze gaan slopen en als ik de verleidingen al wat kan beperken hoef ik daarna ook niet te denken had ik maar.... mijn vorige honden konden makkelijk enkele uurtjes alleen blijven indien dit eens nodig was en ik zou dit graag bij Lola ook zo krijgen maar inderdaad omdat zij een herplaatser is heeft ze wat last van verlatingsangst, ik hoop dat ze met de tijd wel zal leren dat we steeds terug komen en dat stress niet nodig is, ik voorzie ook wat speeltjes en haar kongbot vul ik met wat lekkers zo dat ze daar ook sowieso even mee bezig is. Ik probeer zo veel mogelijk op te bouwen en stress te vermijden en zelfs voordat ik op pad moet indien ik het kan inplannen nog een fikse wandeling met haar te maken maar helaas kan ik ook niet altijd alles perfect regelen. U vraagt me waarom ik dan ook weg ga? Ik denk dat ieder van ons wel eens buiten moet en zijn hond niet kan meepakken...dit zijn gewoon de dagelijkse zaken van iedereen...vakantie en uitjes dan gaan de dieren steeds mee dat is altijd zo geweest

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Dat soort dingen is niet anders toch, natuurlijk moet je wel weg kunnen zonder hond. Ik denk dat na een  tijdje je de tijd op kunt bouwen hoor.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Hoi! Hoe gaat het nu met Lola en jou?

Mensen zijn heel snel kortzichtig en praten zoals Wikipedia zonder enige ervaring met het ras te hebben is mijn ervaring...

Trek je daar alsjeblieft niks van aan, en ga op je gevoel af, je hebt eerder honden gehad, dus als je je onzeker op gaat stellen door de verhalen, dan ga je zulke dingen juist in de hand werken. 

Ik heb 4 honden,  waarvan er 3 op de "gevaarlijke" lijst staan, waaronder een cane corso,  en het is een heerlijk ras. consequent zijn, wederzijds respect hebben, en duidelijke communicatie zijn de keywords denk ik...ik denk ook dat ze bij de vorige eigenaren goed gesocialiseerd is, en borduur daar lekker op voort zou ik zeggen...

Geniet vooral van Lola, dat doet jullie beide goed! 

 

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik heb niet alle reacties gelezen maar een hondenschool vind ik geen aanrader.. als je je hond extra uitdaging wil geven kan dat een optie zijn (veel prikkels, agility training...) Maar om je hond te socialiseren enz.. neen vind ik geen goed idee, mijn hond is veel relaxter en vriendelijker nu hij niet meer naar de school gaat, een hondenschool kan enorm veel stress meebrengen. Dat was bij mijn hond zo, snel overprikkeld, hield niet van het verplichte contact (andere honden kruisen enz...) Resultaat was een hond die vol van stress zat als we van training kwamen, neem je tijd om je hond te leren kennen en beoordeel hem niet alleen op ras, uiteraard moet je verantwoordelijk zijn. Laat je hond bvb niet zomaar loslopen enz, inlezen over het ras kan zeker geen kwaad smile

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Ik heb niet alle reacties gelezen maar een hondenschool vind ik geen aanrader.. als je je hond extra uitdaging wil geven kan dat een optie zijn (veel prikkels, agility training...) Maar om je hond te socialiseren enz.. neen vind ik geen goed idee, mijn hond is veel relaxter en vriendelijker nu hij niet meer naar de school gaat, een hondenschool kan enorm veel stress meebrengen. Dat was bij mijn hond zo, snel overprikkeld, hield niet van het verplichte contact (andere honden kruisen enz...) Resultaat was een hond die vol van stress zat als we van training kwamen, neem je tijd om je hond te leren kennen en beoordeel hem niet alleen op ras, uiteraard moet je verantwoordelijk zijn. Laat je hond bvb niet zomaar loslopen enz, inlezen over het ras kan zeker geen kwaad  "

Hangt echt af van de hondenschool denk ik. Waar ik kom hoeft je hond echt geen contact te hebben als die dat niet fijn vindt. Ik doe nu behendigheid en dat vindt mijn hond geweldig. Contact met anderen is die op de hondenschool ook niet echt van gediend, te stressvol, en hoeft ook helemaal niet. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Hangt echt af van de hondenschool denk ik. Waar ik kom hoeft je hond echt geen contact te hebben als die dat niet fijn vindt. Ik doe nu behendigheid en dat vindt mijn hond geweldig. Contact met anderen is die op de hondenschool ook niet echt van gediend, te stressvol, en hoeft ook helemaal niet.  "

Ja inderdaad, maar er zijn helaas veel hondenscholen waar het om de trucs draait en niet om de lichaamstaal van je hond, en te trainen op wat de hond individueel aankan. Ik ben blij te lezen dat het dus ook anders kan (de scholen in mijn buurt vind ik geen aanraders)

honden page profiel birgit ceulemansbirgit ceulemans

Hallo,
ondertussen zijn we weer eventjes verder en het gaat heel goed met Lola en ons gezin, ze voelt zich ondertussen goed in haar vel bij ons en het is een echte schat, eerlijk ze is dan wel een cane corso en er zit serieus wat kracht achter..maar het is ook een vat vol liefde en vriendschap en soms heeeeeeel lui :-) ondertussen kent ze al heel wat basiscommando's en is ze gans zindelijk. Het alleen blijven is nog wat moeilijk maar we blijven oefenen, een kleine snelle boodschap lukt al, dus we gaan de goede richting uit, ondertussen hebben we een hele fijne leuke hondensitter gevonden voor die enkele keer dat we toch eens langer weg moeten, en op deze manier lukt het heel goed. Zindelijk is ze nu helemaal, ze ontpopt zich tot een hele lieve fijne hond en ze houd van iedereen, ze is op korte tijd een hele sociale dame aan het worden,naar mensen en andere honden toe zelfs..als je ziet welke vooruitgang ze heeft gemaakt op vrij korte termijn ben ik best trots op haar

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoe de rashond veranderde
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^