Vinden pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo onze pup van 12 weken blijft maar bijten en niet op een leuke manier echt heel venijnig. Negeren, straffen, opzij duwen en een corrigerende tik op zijn achterwerk het helpt allemaal niets. Nu weet ik dat hij nog moet wisselen maar om nu elke keer helemaal open te liggen is toch ook niet de bedoeling. Is er iemand met een idee wat ik kan toepassen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik heb geen ervaring met het opvoeden van een pup en dus ook niet met deze 'bijtfase'. 

Ik snap dat je het niet fijn vind om gebeten te worden maar je pup hier te erg voor straffen en zelfs slaan vind ik wat extreem klinken. Daarbij klinkt het zo ook alsof jullie niet constant dezelfde reactie geven, de ene keer wordt die gestraft (al dan niet fysiek) en de andere keer wordt die juist genegeerd, dit kan wellicht ook wat onduidelijk op hem overkomen...

Wat hier vaak als tip langskomt (je bent dus zeker niet de enige die hier mee zit) is om een alternatief te gebruiken. Als de pup jou bijt kan je dat (bijv. een speeltje) aanbieden waar die dan in kan bijten. Zo hoef je zelf niet open te liggen en straf je de pup niet onnodig. Ik zou er persoonlijk wel een NEE bij zeggen en dan het speeltje aanbieden. Echt boos worden lijkt me niet juist, de pup is nog zeer jong en dit is dus gewoon aftastend speels gedrag en zeker geen aanval op jullie persoonlijk. 

 

Er zijn vast mensen met ervaring die je nog goede tips kunnen geven, maar misschien heb je hier alvast iets aan...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel voor je reactie. We proberen van alles en het is niet echt slaan hoor gewoon een corrigerende tik. Uk heb het er morgen ook over met de trainer. Wat mij dwars zit is het venijn waarmee het gebeurd. We geven hem ook zijn speeltjes maar hij weet het zo voor elkaar te krijgen dat hij toch in je handen bijt. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Neem een brokje in je hand, maak een vuist en hou deze gesloten wanneer je pup bijt, als hij likt doe je de hand open met een enthousiaste 'goed zooooo' en dan mag hij dat opeten. Oefen dit vaak en veel. 

 

Als hij verder bijt gewoon duidelijk NEE, FOEI en dan geen aandacht aan schenken of stop met spelen. Zorg voor voldoende rust, en voldoende kauwmaterialen. Kijk eens of hij al aan het wisselen is, dan wil een koud washandje om te kauwen wel eens lekker zijn. Volhouden vooral want het kan wel even duren tot ze hier echt doorheen zijn

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Straffen en corrigerende tik geven moet je wel mee uitkijken.

Je pup snapt dit niet en zal alleen maar achterdochtig voor je worden.

 

Mijn ene hond was als pup ook een echte bijter, hoor.

Ik had lange speeltjes voor hem, als ik even met hem speelde hield ik het uiteinde vast zodat hij niet snel bij mijn handen kon komen. 

En probeerde hij toch in mijn handen te bijten, stopte ik ermee.

Verder zorgde ik dat er genoeg kluifjes in de buurt waren, zodra hij begon te bijten stopte ik iets in z'n bek waar hij wel op mocht kauwen.

En als hij dat dan ook deed, hem belonen.

 

De eerste maanden met een pup kost veel tijd en energie, wat je erin moet steken.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Dank je wel voor je reactie. We proberen van alles en het is niet echt slaan hoor gewoon een corrigerende tik. Uk heb het er morgen ook over met de trainer. Wat mij dwars zit is het venijn waarmee het gebeurd. We geven hem ook zijn speeltjes maar hij weet het zo voor elkaar te krijgen dat hij toch in je handen bijt.  "

Ik moest echt een speeltje of kauwsnack in de mond gaan mikken en zo besefte mijn pup soms dat dat eigenlijk ook wel leuk was. Maar als het echt venijnig gebeurt, is hij mss gewoon overprikkeld. Slaapt hij wel genoeg? Loki slaapt 8 u per nacht en dan nog eens 8 u gespreid over de dag... Met minder kan hij echt lastig worden. Als hij een bijtaanval kreeg dan liep ik vaak ook gewoon even weg en trok dan de deur dicht (doe dit alleen als je hond niets sloopt als je weggaat). En dan kwam ik terug na een minuut of twee en bood ik meteen iets gepast aan om mee te spelen of op te bijten. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

lees deze link eens door, misschien heb je er iets aan

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

Verder is een pup een babyhond, die ga je beter geen corrigerende tikken geven, de pup begrijpt dat niet en zal jouw als een raar en onbetrouwbaar wezen gaan zien. Terwijl het belangrijkste wat de pup moet gaan leren is dat jij iemand bent die hij voor de volle honderd procent kan vertrouwen. Ook boos foei of nee gaan roepen zal eerder zorgen tot meer onrust en dus weer bijten, dan voor rust zorgen. 

 

Hou je stem en houding in elk geval kalm en rustig en probeer uit te vinden waar het bijten vandaan komt. Krijgt de pup genoeg rust, begrijpt hij wat er van hem verwacht wordt, kan hij in alle rust eten, wordt hij niet teveel onder druk gezet etc. 

 

Bijten hoort ook wel bij pups ze willen alles met die tandjes onderzoeken, zorg voor voldoende materiaal waar hij wel in mag bijten en op kauwen.

 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

In mijn ervaring is een bijtende pup sowieso nooit leuk. Die tandjes zijn gemeen scherp. 

Maar een corrigerende tik geven, dat heb je zelf al gemerkt..dat werkt niet dus daar kan je beter mee ophouden.

verder sluit ik me aan bij tips hierboven.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Dit probleem herken ik maar al te goed.

Hummer is morgen alweer 15 weken en het bijtgedrag neemt ook niet af, hij heeft genoeg speelgoed en ook genoeg kauwstaven maar toch blijft het interessant om ons te bijten en ons zoontje. Hij doet dit spelenderwijs maar die scherpe puppytandjes kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. 

Ondanks herhaaldelijk NEE zeggen en negeren blijft hij het toch vaak doen.

Ik hoop dat het met tanden wisselen over gaat, ik begrijp dat dat tussen de 3 en 7 maanden gebeurd dus dat is nu afwachten. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Hallo onze pup van 12 weken blijft maar bijten en niet op een leuke manier echt heel venijnig. Negeren, straffen, opzij duwen en een corrigerende tik op zijn achterwerk het helpt allemaal niets. Nu weet ik dat hij nog moet wisselen maar om nu elke keer helemaal open te liggen is toch ook niet de bedoeling. Is er iemand met een idee wat ik kan toepassen. "

Voor jouw pup ben je een onbetrouwbaar persoon en erg onvoorspelbaar.  Een hond houdt van consequentie, ja is ja en neen is neen.  Negeren ?  Wegduwen?  Slaan?  En dat allemaal voor één ding, het knabbelen, hoe kan dat dier er nog een touw aan vastknopen.

 

Leer hem "neen" aan met een snoepje en hou je daaraan, ipv steeds maar te wisselen en daardoor onbetrouwbaar te zijn voor jouw pup.

 

Een pup is een babyhond, die moet leren, ik hoop van harte dat je een betere manier en meer geduld vindt in de toekomst.

honden foto van AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi)

Ai, vervelend he! Die puppytandjes zijn ook zo scherp. 

 

Onze Bodhi is ook aan het wisselen en neemt ook graag mijn arm of hand in z’n hond. Zodra hij bijt roep ik boos FOEI en keer ik mijn rug naar hem toe. Ik negeer hem tot hij zijn speeltje opzoekt om lekker op te bijten en beloon hem dan met een koekje. Soms wil hij doorgaan met bijten aan de hand of arm en boeit het hem niet dat ik hem probeer te negeren. Dan loop ik weg, uit de kamer, en doe ik de deur dicht. Ik wacht dan een minuutje, geef hem een commando en geef hem een een kauwspeeltje (meestal een Nylaboob).

 

Veel geduld hebben en consequent blijven. Veel succes.

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

Een ‘corrigerende tik op het achterwerk’ snap ik sws niet zoveel van..... het is in mijn ogen nooit goed m je hond, vooral een pup, fysiek te corrigeren, maar op het achterwerk? Heb je ooit een hond een andere hond op zn kont zien slaan? : (aangezien dat meestal de reden is waarmee fysiek corrigeren word goedgepraat, ‘moederhond doet dat ook!’) hoe kun je nu verwachten van je pup dat ie begrijpt wat je bedoelt? 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Pyxis is hier zeer snel uitgegroeid want elke keer ze het deed gaf ik een zeer hoge en luide AAAUWW en ging ik weg. Ze snapte dus dat het spel meteen gedaan was.

 

Andere honden hebben inderdaad misschien meer nodig dus zoek eens uit wat jouw hond zijn beste trigger is. Pyxis reageert zeer goed op eten, andere op spelen. Gebruik die topbeloning om te belonen als het goed gaat.

 

Vergeet ook niet dat straffen eigenlijk ALTIJD te laat kom. Het gedrag is al gedaan. Je moet het gedrag voorkomen door altijd positieve affirmatie te geven. Ik kan de keren niet tellen op een dag hoe vaak wij in het begin 'flinke meid' zeiden. Heel de dag door flinke meid ... flinke meeiiiid, en doodse stilte als ze met kattekwaad bezig was. Worked like a charm for us!

honden page profiel Vanaudenaerde HildeVanaudenaerde Hilde

Ik moet Stevie bijtreden.  Een mamahond zal ook een goeie grom geven als de pups haar pijn doen en daarna doet ze weer verder.  Wij speelden ook met iets, maar als ze haar tanden in mijn 'vlees' zette gaf ik ook een luide AUW, stond op en ging even weg.  Dat mag best luid gaan. Het is geslaagd als de buren komen vragen wat er gebeurd is. smile

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

We hebben het over een pup die nog niets kent, weggehaald is uit zijn vertrouwde omgeving met moeder en nestbroers/zussen (waar ie wel in mag bijten), weg bij de fokker, etc. Waarom nou toch tikken, boos doen, straffen of andere onaangename prikkels toedienen aan zo'n pup? Waarom niet werken op basis van positiviteit en met de richting belonen ipv corrigeren, zodat de pup jou kan gaan vertrouwen ipv wantrouwen?

Dat gezegd hebben. De hierboven gegeven links zijn al erg goed en staat een hoop uitleg. Zorg er voor dat je ruilmiddel hebt. Als de pup te hard bijt, bied hem dan een speeltje aan. Als ie daar in gaat bijten, belonen met je stem en spelen. Gaat ie weer over op je arm, laat het speeltje los en loop weg. Niet duwen tegen de pup, niet boos doen, niet tikken, meppen, weet ik veel wat nog meer. Gewoon laten gaan. Komt ie achter je aan om weer in je te gaan bjten, dan is het tijd dat ie gaat slapen. Bijten kan namelijk ook een teken van overprikkeling zijn.

 

En houd in je achterhoofd, dit kost tijd en heel veel geduld. Je pup kan heel goed een terugval krijgen, want hij moet nog gaan wisselen. Ze hebben er in het nest altijd aandacht mee gekregen bij broertjes en zusjes, dus het is niet gek dat ie het nu ook bij jullie doet.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Mijn hond was ook heel bijterig als pup. Ze beet in meubels, kleding, ... en dus ook veel in mensenhanden of armen of benen. Wij hebben ook de hierboven genoemde tips toegepast. Tijdens het spelen altijd een speeltje gebruiken en meteen stoppen als ze toch in je handen probeert te bijten. Wanneer ze het deed zonder spelen hebben wij altijd neen gezegd en dan iets anders aangeboden (wat ze dan meestal niet wilde). Ik moet eerlijk zeggen dat het een beetje verbeterde, maar toch wel gebleven is als pup. Met ouder worden is dat dan eigenlijk wel gewoon vanzelf over gegaan. 

Volgende forumvraag: Opvang puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^