Opvang puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Sinds 6 weken heb ik een Havanezer pup in huis opgevangen voor mijn buren, die haar graag wilden hebben, maar op dat moment nog in Nederland waren. (Ik woon in Hongarije). Mijn buren zijn nu nog alleen met de vakanties hier. Afgelopen vrijdag zijn ze hier aangekomen en is het hondje naar hun huis gegaan. Maar natuurlijk is het contact tussen haar en mij en mijn eigen honden daarmee niet verbroken. Zij komen eens hier, wij komen eens daar. Als zij hier zijn trekken we erg veel met elkaar op. Misschien dat dat toch wat verwarrend is voor de pup, want sinds vrijdag at ze ook niet meer. Verder was ze levendig en speels genoeg, dus we hadden niet de indruk dat ze ziek was. Een paar keer geprobeerd om haar hier te laten eten en ook dat deed ze niet. Uiteindelijk gisteren maar besloten om haar hier te laten slapen, om te proberen of ze dan wel ging eten. Dat heeft geholpen, want vanochtend at ze gelukkig wel haar bakje leeg. Dus hebben we besloten om haar de komende nachten maar hier te laten slapen en ook haar hier te laten eten, zodat ze in ieder geval dan weer haar voeding binnenkrijgt. Ook omdat ze sowieso erg klein en tenger is. Ze is nu 16 weken en ze weegt maar 1,9 kg. 

Maar ze zal toch een keer weer terug moeten naar de buren. Heeft iemand een idee hoe we dit het beste kunnen aanpakken? De buren gaan 8 mei weer naar Nederland en dan gaat zij ook mee. Dus dat wordt weer een verandering.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Als veranderingen die toch gaan gebeuren heftig zijn voor een pup/hond, is het een heel slecht idee om het tijdelijk terug te draaien. Vergelijk het met het aftrekken van een pleister; hoe langzamer je dat doet, hoe meer pijn het doet. Beter ruk je hem er in één keer af. Wat jij nu doet is die pleister steeds opnieuw opplakken en hem er dan weer langzaam af trekken en omdat het pijn doet hem maar weer vastplakken.

 

Dus: Geef die pup aan de eigenaren en vermijd elk contact met de pup; hij moet er gewoon doorheen.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Bedankt Liz, Het contact met de pup vermijden is nu gewoon niet mogelijk. Dus in overleg met de eigenaren besloten, dat ze nu bij mij blijft, tot ze naar Nederland gaan. Natuurlijk hebben zij de komende weken zoveel mogelijk contact met de pup, maar ze gaat pas bij hun wonen als ze weer naar Nederland gaan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bedankt Liz, Het contact met de pup vermijden is nu gewoon niet mogelijk. Dus in overleg met de eigenaren besloten, dat ze nu bij mij blijft, tot ze naar Nederland gaan. Natuurlijk hebben zij de komende weken zoveel mogelijk contact met de pup, maar ze gaat pas bij hun wonen als ze weer naar Nederland gaan. "

Lijkt mij ook een goede oplossing.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Is het een optie om de pup nu 's nachts nog even bij jou te laten slapen maar overdag al wel naar de buren toe te brengen? Beginnen met een halve dag en dan opbouwen. Ze zal toch bij hen moeten wennen vóórdat ze naar Nederland gaat. Het lijkt mij een mooi streven als ze de week voor ze vertrekken alle tijd bij je buren door brengt. Jij kunt natuurlijk nog op bezoek maar de buren komen niet met haar bij jou.

 

Is alles geregeld voor de reis naar Nl? Alle entingen? Flinke zak voer om mee te nemen?

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Is het een optie om de pup nu 's nachts nog even bij jou te laten slapen maar overdag al wel naar de buren toe te brengen? Beginnen met een halve dag en dan opbouwen. Ze zal toch bij hen moeten wennen vóórdat ze naar Nederland gaat. Het lijkt mij een mooi streven als ze de week voor ze vertrekken alle tijd bij je buren door brengt. Jij kunt natuurlijk nog op bezoek maar de buren komen niet met haar bij jou.
 
Is alles geregeld voor de reis naar Nl? Alle entingen? Flinke zak voer om mee te nemen? "

Ze zal ook best nog wel veel tijd bij de buren doorbrengen. En de buren bij ons. Ik denk dat het wennen aan de buren wel goed komt. Vandaag hebben we haar met de auto meegenomen naar de dierenwinkel om een tuigje voor haar te kopen en vervolgens naar de bouwmarkt om gaas te kopen, om het hek om de tuin van de buren puppyproef te maken. Dat zal ook schelen, als ze daar rustig kan rondscharrelen, zonder dat constant in de gaten gehouden moet worden. Dan zouden we zelfs het tussenhekje open kunnen zetten, zodat ze vrij van de ene tuin in de andere kan lopen. Maar ze deed het prima in de auto. Was meteen een test of ze niet wagenziek zou worden. Maar gelukkig niet. Nu ze een tuigje heeft kan ze ook makkelijker mee ergens naartoe.  Verder is alles geregeld voor de reis naar Nederland. De rabiës enting heeft ze 3 weken geleden gehad. Ze moet nog 1 x een cocktail inenting hebben. Die krijgt ze van de week. Voer is geregeld. 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik ben het niet eens met Liz. Voor zo'n klein hondje is een paar dagen niet eten van de stress echt niet goed. Kun jij niet een paar nachtjes bij de buren slapen, samen met de pup? Als je dan na een paar nachten weer thuis gaat slapen, is de omgeving toch al wat bekender voor de pup.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ben het niet eens met Liz. Voor zo'n klein hondje is een paar dagen niet eten van de stress echt niet goed. Kun jij niet een paar nachtjes bij de buren slapen, samen met de pup? Als je dan na een paar nachten weer thuis gaat slapen, is de omgeving toch al wat bekender voor de pup. "

Die omgeving is een vakantieadres. Dat schiet dus niet op.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Ik ben het niet eens met Liz. Voor zo'n klein hondje is een paar dagen niet eten van de stress echt niet goed. Kun jij niet een paar nachtjes bij de buren slapen, samen met de pup? Als je dan na een paar nachten weer thuis gaat slapen, is de omgeving toch al wat bekender voor de pup. "

Ik heb zelf ook 4 honden, waaronder ook een pup van 16 weken. Die kan ik 's nachts ook niet alleen laten. Maar onze voornaamste zorg blijft inderdaad dat ze eet. Dat doet ze nu gelukkig weer. We hebben vandaag het tussenhekje tussen onze tuinen open gezet, zodat ze zelf heen en weer kan wanneer ze wil. We doen het nu stapje voor stapje. Kijken wat ze aankan. Misschien eerst nog dat de buren haar bij mij eten komen geven. Eerst 1 maaltijd, dan 2 en dan 3. En dan eerst 1 maaltijd bij hun, dan 2 en dan 3. Misschien is ze dan inmiddels zover gewend, dat het slapen ook geen probleem meer is. 

Volgende forumvraag: Puppy bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^