Boxader

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisa den hollanderlisa den hollander

Hallo, Ik ben opzoek naar een boxador (kruising labrador x boxer) weet iemand waar ik deze hondjes kan vinden? Op marktplaats zijn ze erg gewild en ik weet niet goed wat verder betrouwbaar is en waar ik ze kan krijgen. Ik ben opzoek naar een bruine (met wat zwart/wit) en het liefst een moeder labrador( ik ben geen fan van het hoofd van een boxer) als iemand een tip heeft waar een nestje word geboren of een goede plek weet, hoor ik het graag!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boxader" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een BOXADER, nog nooit van gehoord, bedenk dat het een kruising is van een oepsnestje...waarom geen pup van een labrador, dat weet je van te voren hoe die er uit gaat zien, zeker als er gezondheidstesten zijn gedaan, weet je ook of je een gezonde pup bekomt....nu is het maar afwachten welke eigenschappen je mee krijgt en als het uiterlijk meer op de boxer lijkt vind je dat al niet zo leuk, kijk eens bij de rasvereniging van de labrador naar een leuke pup.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Waarom zou een labrador moeder per se het hoofd van een labrador meegeven? :') Dat weet je nooit bij zo'n kruising. 

Verder lijkt het mij niet dat een betrouwbare fokker snel zo'n kruising zal maken. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Een Boxader ga je alleen bij een Broodfokkervinden.

niet via marktplaats kopen daar is de kans op een Broodfokker erg groot.

waarom niet een Boxer of een Labrador ?

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Als het hoofd van de boxer je niet aanstaat, waarom wil je dan een boxerkruising? innocent Dat kunnen de pups net zo goed van de moederhond erven, hoor. 

Marktplaats bevat vooral heel veel broodfoknestjes, daar zou ik bij wegblijven. 

Misschien kun je eens kijken op de websites van Verhuisdieren en HHIN.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Het is Boxador, en is een designer ras die helaas bijna alleen te vinden zijn bij broodfokkers.

Hier wat info over deze mix ( engels)

 

https://thehappypuppysite.com/boxer-lab-mix/

 

 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Leer het jezelf af om kruisingen een designernaampje te geven (in dit geval een boxador). Je gaat geen betrouwbaar adres vinden als je op die term zoekt.

Degelijke kruisingen komen enkel bij een broodfokker of pretnestfokker vandaan, de kans op gezondheidsproblemen is dus vele malen groter. Wil je toch per se deze kruising, dan kun je beter kijken of er toevallig één als herplaatser wordt aangeboden of één die in het asiel zit. Zo heb je toch wat je wilt, heeft een hond een nieuw huisje en steun je ook de fokker niet met je aankoop.

Wat zoek je eigenlijk in een hond? Er moet toch wel een rashond zijn die voldoet aan je wensen? Dan kan je zoeken naar een fokker die werkt met stamboom en gezondheidstesten. Zo heb je meer garantie op de gezondheid van je hond en is er ook meer bekend over de afkomst. Dan kan je ook beter voorspellen hoe je hond zich zal vormen.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

222587.jpg

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Dit type kruising vind je best vaak in Spanje. Adopteren is misschien ook een optie? Want waarom een nieuwe pup laten maken als er al genoeg van dit soort honden rondlopen die als 'ongewenste pup' zijn geboren en met een Europees paspoort hier een liefhebbend thuis kunnen vinden? Kijk eens op sites voor Spaanse adoptiehonden, zoals Animal in Need die bijvoorbeeld Joey hebben zitten:

img_IMG_8669.jpg

En Balu:

img_Balu2.jpg

Of bij Ace Charity - waar een aantal volle boxers zitten, maar ook bijvoorbeeld Yayo:

Yayo_2_ref_nr_13683_2017-11-14-17-16-41.

 

En Romeo met broertjes en zusjes:

Romeo_4_ref_nr_14368_2018-01-21-07-18-03

Of Sir Francis Drake, wat ook heel goed een Boxador zou kunnen zijn

Sir%20Francis%20Drake_3_ref_nr_14127_201

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hahaha, ik dacht dat het iets medisch was!  Een boxader ipv boxador, ik kende het niet...

 

Ik word het eerlijk gezegd een beetje beu al die vragen om kruisingen die dan een naam krijgen.

 

Er zijn zoveel mooie rassen te koop, neem toch gewoon een erkend ras, waar de afwijkingen en problemen van gekend zijn.

 

Ik snap het niet hoor, die verzinsels van rassen...

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Qua uiterlijk lijkt mij dit erg op een RR. Mooie hondjes wel maar help wat een naam weer....en wederom gekke kruising.

 

Waarom deze hond? Omdat je hem op FB zag? Omdat iemand zo 1tje heeft....wat spreekt jou aan in de kruising. Wat vele mensen vergeten is dat een kruising niet 50/50 is. Genetica is geluk, geen rekenkunde. 

Wil je bv een luie hond met het uiterlijk van een boxer? Pech, kan zijn dat jouw kruising net het actieve van de boxer heeft met de vacht van een lab. 

 

Schrijf op wat je graag wil en kijk eens of er geen rashonden zijn met die eigenschappen. Of herplaatsers of adopties. Maar pls, please, pppllleeeeaaaaaaassssseeeeeee koop geen hond op marktplaats. Broodfok ten top. En ook de pups die 'opgroeien' bij een oude dame, de pups van een 'oepsnestje', bla bla bla....zijn 90% afkomstig van broodfok.

 

Een leuke deal scoren op een handtas is 1 ding....een leuke deal scoren op een levend ding is gewoon onmenselijk!

honden page profiel Indi van CasterenIndi van Casteren

Goede dag,

mijn naam is Indi van Casteren en wij zijn ook opzoek naar een Boxador. Ik zag dat u in 2018 naar op zoek was en was benieuwd of u er uiteindelijk een gevonden had, en zo ja, waar dan. Zou u mij daarover kunnen informeren? Heel veel dank!

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Goede dag,
mijn naam is Indi van Casteren en wij zijn ook opzoek naar een Boxador. Ik zag dat u in 2018 naar op zoek was en was benieuwd of u er uiteindelijk een gevonden had, en zo ja, waar dan. Zou u mij daarover kunnen informeren? Heel veel dank!
  "

Heb je bovenstaande berichten gelezen? 

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Dit lijkt me niet de juiste plek om een dergelijke zoektocht te starten. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een oud topic, zit ik helemaal door te.lezen voor ik dat in de gaten had.

Indy van casteren, ik denk dat je bij de grote broodfokkers welc een pup kan vinden vam deze kruising.

 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ja. Je zal wel zo een nestje vinden.

Ik heb slechts 1 tip. Begin te sparen voor de dierenarts.

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Goede dag,
mijn naam is Indi van Casteren en wij zijn ook opzoek naar een Boxador. Ik zag dat u in 2018 naar op zoek was en was benieuwd of u er uiteindelijk een gevonden had, en zo ja, waar dan. Zou u mij daarover kunnen informeren? Heel veel dank!
  "

Dit is een oud topic, en de originele TS (topicstarter) heeft ook nooit weer reactie gegeven. Ik schat de kans klein in dat hij/zij nu nog zal reageren :). 

 

De Boxador is trouwens geen ras. Het is een kruising Labrador met Boxer waar een naam aan gegeven is. Net zoals kruisingen ineens de naam Vubara kregen (VUllnisBAkkenRAs). Op zich is er niks mis met kruisingen, maar het probleem ligt meer bij de erfelijke aandoeningen. Rassen (zoals de labrador en boxer) zijn ontstaan door direct en indirect familieleden met elkaar te kruisen: inteelt en lijnteelt. Daardoor kampen veel rassen nu met allerhande aandoeningen. Denk aan de heupen (HD), ellebogen (ED), knieën (PL) en nog een heel scala aan andere aandoeningen (bijvoorbeeld aan het hart of de oren). 

 

Een kruising is niet gezonder dan een rashond. Veel mensen denken dat dit wel zo is. Maar ze gaan dan onbewust uit van een kruising die uit zichzelf gefokt is en waarbij geen hulp van mensen aan te pas is gekomen. Zoals vroeger een boerderijhond die zich liet dekken door een hond uit de buurt en die zonder hulp pups kreeg etc. Die honden hadden niet zozeer te maken met aandoeningen, want er was geen of weinig sprake van inteelt. 

 

Maar tegenwoordig is een kruising het resultaat van direct of indirect rassen kruisen. En rassen kunnen aandoeningen met zich mee dragen. HD (heupen) wat ik al eerder noemde is een aandoening die bij zowel de labrador als de boxer voorkomt. Genen houden geen rekening met het ras dat de hond is. Dus een labrador met HD en een boxer met HD geven kruisingpups met HD, even heel zwartwit gezegd. Dan speelt ook nog mee dat aandoeningen een generatie over kunnen slaan. De moederhond kan dus goede heupen hebben, maar als de opa van de vaderhond HD heeft, kan de vader nog steeds het gen voor HD doorgeven aan de pups. Mijn hond is bijvoorbeeld een kruising stabij (langharig) met appenzeller (kortharig). Zelf is ze kortharig. 10 jaar geleden heeft ze een oepsnestje gehad, twee van de zes pups hebben lang haar gekregen, terwijl beide ouders kortharig waren. 

 

Qua karakter weet je ook niet wat je krijgt. Pups kunnen een mengelmoesje zijn van de labrador en de boxer, maar ook heel goed heel veel van alleen de vader, of alleen de moeder hebben. Plus dat karaktereigenschappen ook elkaar kunnen tegenwerken, of juist heel vervelend kunnen combineren.

 

Mijn hond heeft de jachtneus van de Stabij, maar de zelfstandigheid van de Appenzeller. M.a.w.: een jachthond die haar eigen plan wil trekken. Diezelfde jachtneus bij de Stabij is (door selectief fokken) gecombineerd met een will-to-please: een jachthond die wil luisteren naar de baas. Bij de appenzeller is de zelfstandigheid juist ingefokt omdat het van oorsprong een veedrijver is die eigen beslissingen moet kunnen maken. Zowel de jachtneus, als de zelfstandigheid zijn goede eigenschappen voor elk ras afzonderlijk. Maar niet in combinatie met elkaar, zoals bij mijn Dobber. 

 

Bij een kruising weet je dus niet wat je krijgt, zowel qua uiterlijk, als karakter, als erfelijke aandoeningen. Daarnaast zijn dit soort kruisingen eigenlijk nooit te vinden bij een verantwoorde fokker. Je zult dus bij broodfokkers uitkomen, dit is hoe dan ook nooit een goed adres voor een hond (google maar eens op 'broodfokker'). 

honden page profiel Indi van CasterenIndi van Casteren

" Dit is een oud topic, en de originele TS (topicstarter) heeft ook nooit weer reactie gegeven. Ik schat de kans klein in dat hij/zij nu nog zal reageren :-)
 
De Boxador is trouwens geen ras. Het is een kruising Labrador met Boxer waar een naam aan gegeven is. Net zoals kruisingen ineens de naam Vubara kregen (VUllnisBAkkenRAs). Op zich is er niks mis met kruisingen, maar het probleem ligt meer bij de erfelijke aandoeningen. Rassen (zoals de labrador en boxer) zijn ontstaan door direct en indirect familieleden met elkaar te kruisen: inteelt en lijnteelt. Daardoor kampen veel rassen nu met allerhande aandoeningen. Denk aan de heupen (HD), ellebogen (ED), knieën (PL) en nog een heel scala aan andere aandoeningen (bijvoorbeeld aan het hart of de oren). 
 
Een kruising is niet gezonder dan een rashond. Veel mensen denken dat dit wel zo is. Maar ze gaan dan onbewust uit van een kruising die uit zichzelf gefokt is en waarbij geen hulp van mensen aan te pas is gekomen. Zoals vroeger een boerderijhond die zich liet dekken door een hond uit de buurt en die zonder hulp pups kreeg etc. Die honden hadden niet zozeer te maken met aandoeningen, want er was geen of weinig sprake van inteelt. 
 
Maar tegenwoordig is een kruising het resultaat van direct of indirect rassen kruisen. En rassen kunnen aandoeningen met zich mee dragen. HD (heupen) wat ik al eerder noemde is een aandoening die bij zowel de labrador als de boxer voorkomt. Genen houden geen rekening met het ras dat de hond is. Dus een labrador met HD en een boxer met HD geven kruisingpups met HD, even heel zwartwit gezegd. Dan speelt ook nog mee dat aandoeningen een generatie over kunnen slaan. De moederhond kan dus goede heupen hebben, maar als de opa van de vaderhond HD heeft, kan de vader nog steeds het gen voor HD doorgeven aan de pups. Mijn hond is bijvoorbeeld een kruising stabij (langharig) met appenzeller (kortharig). Zelf is ze kortharig. 10 jaar geleden heeft ze een oepsnestje gehad, twee van de zes pups hebben lang haar gekregen, terwijl beide ouders kortharig waren. 
 
Qua karakter weet je ook niet wat je krijgt. Pups kunnen een mengelmoesje zijn van de labrador en de boxer, maar ook heel goed heel veel van alleen de vader, of alleen de moeder hebben. Plus dat karaktereigenschappen ook elkaar kunnen tegenwerken, of juist heel vervelend kunnen combineren.
 
Mijn hond heeft de jachtneus van de Stabij, maar de zelfstandigheid van de Appenzeller. M.a.w.: een jachthond die haar eigen plan wil trekken. Diezelfde jachtneus bij de Stabij is (door selectief fokken) gecombineerd met een will-to-please: een jachthond die wil luisteren naar de baas. Bij de appenzeller is de zelfstandigheid juist ingefokt omdat het van oorsprong een veedrijver is die eigen beslissingen moet kunnen maken. Zowel de jachtneus, als de zelfstandigheid zijn goede eigenschappen voor elk ras afzonderlijk. Maar niet in combinatie met elkaar, zoals bij mijn Dobber. 
 
Bij een kruising weet je dus niet wat je krijgt, zowel qua uiterlijk, als karakter, als erfelijke aandoeningen. Daarnaast zijn dit soort kruisingen eigenlijk nooit te vinden bij een verantwoorde fokker. Je zult dus bij broodfokkers uitkomen, dit is hoe dan ook nooit een goed adres voor een hond (google maar eens op 'broodfokker').  "

Dankuwel dat u de moeite en tijd heeft genomen om zo uitgebreid op mij te reageren en uit te leggen! Ik heb veel gehad aan uw informatie en wij gaan onze plannen wijzingen. Dank

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Dankuwel dat u de moeite en tijd heeft genomen om zo uitgebreid op mij te reageren en uit te leggen! Ik heb veel gehad aan uw informatie en wij gaan onze plannen wijzingen. Dank "

Het was een lang verhaal, ik was eigenlijk bang dat het een overload aan informatie zou zijn... Gelukkig heb je er wat aan gehad! Heel veel succes met de zoektocht :). En mochten jullie een ras/fokker uitgezocht hebben o.i.d., kom dan vooral weer even terug om hier ervaringen te vragen. Er zit heel veel kennis op dit forum en meestal pikken we de onverantwoorde nestjes/fokkers er zo uit :).

honden page profiel GSDBReedsGSDBReeds

The German Shepherd is a breed of medium to a large-sized working dog that originated in Germany. In the English language, the breed's officially recognized name is German Shepherd Dog. 

 

 

reclame verwijderd door modteam

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 augustus om 14:33 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boxader" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwe hondenmand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^