Vettige vacht golden retriever... of... is de golden het ras voor mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WollentruiWollentrui

" Wat een aparte nonsens is dit nu weer. Aftekening heeft 100% niets te maken met werklust. En dan nog bij een showlijn.. als je al gaat voor werklust kan je beter een werklijn nemen.
 
Sterker nog: Hoe meer wit, hoe meer eye en beweging nodig is voor de schapen. Schapen zijn minder onder de indruk van een witte hond. En bij te veel wit heb je een grote kans op doofheid en blindheid. "

Ja, ik nam de opmerking al met een kilootje of wat zout :)

honden page profiel WollentruiWollentrui

" De karaktereigenschappen waar je. naar opzoek bent "

Helder.

Waar vind ik die wel?  Labrador werd genoemd? En de Golden dan?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ook een Golden gehad, maar nooit een vette vacht.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wel herkenbaar, onze golden had dit ook. Als je hem langere tijd flink masseerde en kroelde had je een hele talg/huidschilfers afzetting op je vingers die je er onder de kraan met zeep pas weer goed af kreeg. Het voelde altijd zo aan, bijna zweterig terwijl een hond daar niet zweet. Lobbes had ook vaker last van hotspots. Het rook ook sterker dan veel andere honden.

 

Als ik Obi flink vertroetel heb ik dit nooit, niet eens een beetje. Ik denk dat de vacht van de golden veel vatbaarder is voor een broeieffect wat dit ook in de hand werkt. Nu heeft voeding er ook mee te maken natuurlijk. Denk dat je, als je daar een beetje op let, nog wel flink wat kunt verbeteren eraan. Goldens zijn echt superhonden, ik zou het alleen daarom niet laten om er 1 in huis te nemen hahaha. 

honden page profiel WollentruiWollentrui

" Wel herkenbaar, onze golden had dit ook. Als je hem langere tijd flink masseerde en kroelde had je een hele talg/huidschilfers afzetting op je vingers die je er onder de kraan met zeep pas weer goed af kreeg. Het voelde altijd zo aan, bijna zweterig terwijl een hond daar niet zweet. Lobbes had ook vaker last van hotspots. Het rook ook sterker dan veel andere honden.
 

Ja, dat!

En de geur vond ik inderdaad ook veel sterker. 

Bij de fokker kregen ze trouwens vers vlees.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" Helder.
Waar vind ik die wel?  Labrador werd genoemd? En de Golden dan? "

Beide wel. Goldens zijn over het algemeen wat rustiger, zachtaardiger en gevoeliger, labradors wat stabieler maar ook lomper en uitbundiger. Beide rassen zijn bijzonder sociaal met mens en dier, actief, trainbaar en leergierig. Grotere verschillen dan tussen de rassen bestaan tussen werklijnen en showlijnen. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy nemen of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^