Puppy nemen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

Naar de zomer toe willen wij graag een pupje aanschaffen, we zijn aan het kijken voor een Chihuahua aangezien we liefst een klein hondje willen...

Nu zitten we natuurlijk wel met enkele vragen en twijfels. We werken namelijk beide fulltime (ik 32u en de vriend 40u per week), maar verdeeld over de week natuurlijk. Dus max 9 tot 10u per dag. (10u gebeurd max 2 keer per week). Echter zijn we wel van plan om 3-4weken vrij te nemen voor de komst van de pup. 

Nu krijgen we veel commentaar dat we geen hondje moeten nemen als we fulltime werken, maarja er moet geld binnenkomen om de diertjes te onderhouden.

De pup zal wel nooit volledig alleen zijn, want we hebben ook 6 katten. 

De keuze voor een pup is gemaakt omdat we ermee naar de hondenschool willen, we willen een wel opgevoede Chihuahua, dus niet eentje die geen basiscommandos kan. En helaas hebben de meeste herplaatsers dus het probleem dat ze niet getraind zijn op gehoorzaamheid.

Maar we zoeken dus tips en hulp in de keuze of we nu wel of niet een pup zouden kopen.

Hopelijk kunnen jullie ons wat helpen. 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik vind zelf 10 uur per dag alleen echt te veel. Maar weet dat er meer mensen zijn die fulltime werken.

Je moet er alleen rekening mee houden dat een pup heel veel uit moet, ook na 4 weken. Je moet dan wel ergens een back-up hebben die hem kan uitlaten.

Heb je voor en na het werk nog zin om hem uit te laten? En dan ook lange stukken?

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Een hond kun je absoluut niet net als katten zomaar 10 uur per dag alleen laten, en al helemaal geen pupje. Wat heb je de hond verder te bieden? Jullie zijn allebei dus exclusief reistijd al 32 en 40 uur weg van huis, dan moet je nog boodschappen doen, naar verjaardagen, uitjes etc. Dan kan de hond niet mee. Komt er dus op neer dat de hond naast die uren overdag alleen, 's nachts alleen alleen 's ochtends en 's avonds even jullie aandacht heeft.

 

Persoonlijk zou ik het niet zo doen/willen. Dus niet aan beginnen tenzij je evt een goede hondenoppas hebt waar de hond in de tijden dat jullie werken kan zijn.

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Ik vind zelf 10 uur per dag alleen echt te veel. Maar weet dat er meer mensen zijn die fulltime werken.
Je moet er alleen rekening mee houden dat een pup heel veel uit moet, ook na 4 weken. Je moet dan wel ergens een back-up hebben die hem kan uitlaten.
Heb je voor en na het werk nog zin om hem uit te laten? En dan ook lange stukken? "

Uitlaten is op zich geen probleem, me ouders wonen op 2 straten van ons en me vader is altijd thuis, dus die kan de hond door de dag uitlaten, ook willen we hem een hondentoilet bieden zodat ie dat kan gebruiken als het nodig is. Verder ga ik nu ook iedere ochten en avond wandelen. Reistijd naar het werk is 20 minuten per dag. 

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Een hond kun je absoluut niet net als katten zomaar 10 uur per dag alleen laten, en al helemaal geen pupje. Wat heb je de hond verder te bieden? Jullie zijn allebei dus exclusief reistijd al 32 en 40 uur weg van huis, dan moet je nog boodschappen doen, naar verjaardagen, uitjes etc. Dan kan de hond niet mee. Komt er dus op neer dat de hond naast die uren overdag alleen, 's nachts alleen alleen 's ochtends en 's avonds even jullie aandacht heeft.
 
Persoonlijk zou ik het niet zo doen/willen. Dus niet aan beginnen tenzij je evt een goede hondenoppas hebt waar de hond in de tijden dat jullie werken kan zijn. "

10 uur is echt wel een maximum en gebeurt 1 of 2 keer per week, als we pech hebben. Maar ikzelf heb sowieso een week 3 dagen vrij en een week 4 dagen vrij, mijn vriend is altijd 2 dagen per week vrij. Dus op maximum zit 't beestje 4 dagen per week zo' n 8u alleen... Vind 't moeilijk uit te leggen, want we hebben wisselende uren, maar welk elke 2 weken dezelfde uren???? als je snapt wat ik bedoel?

Dus 1 week zou ie 4-3 dagen alleen zijn en 1 week 3-2 dagen. (afhankelijk of we vrije dag op 't zelfde moment hebben of niet) 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

10 uur is Echt te lang !!!!!!

Natuurlijk moet er gewerkt worden om de kosten te kunnen betalen. Maar 10 uur aaneengesloten vind ik niet kunnen.

Zelf werken wij ook. Ik heb het voordeel dat ik gemiddeld zo'n 28 uur werk. En dit over 4 dagen.

Dan nog zijn mijn honden (en het zijn er 3) geen 7 uur achtereenvolgend alleen... Ik werk van 9 - 12.30 / 13.00 uur. Begin weer om 15.00 - 17.30 / 18.00. Mijn man komt echter al om 17.00 uur thuis...dus ze zijn na de middag maar circa 2 uurtjes alleen...

Is er bij jullie ook niet een mogelijkheid dat er iets geschoven kan worden met de uren...dat je iig tussendoor een paar uur thuis bent ? Of eventueel kan de hond mee naar het werk ?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hond zit wel degelijk alleen. Je hond heeft namelijk straks niks aan 6 katten, daarnaast moet je je afvragen of het veilig is om je pup zo klein en vol streken, achter te laten bij 6 volwassen katten. Je hond heeft jou/je vriend nodig.

Weet je zeker dat je vader jullie hond wil uitlaten?

Ik vind persoonlijk 3-4 weken thuis zijn en dan beide gelijk fulltime weer werken best veel, is het geen idee om na elkaar vakantie te nemen? Dus eerst jij 4 weken vrij en dan je vriend 4 weken vrij, of andersom.

Wat als je in die tussentijd je pup niet leert zo lang alleen te zijn? Wat als die nog niet zindelijk is? Gaat je vader er de hele dag op passen?

 

Persoonlijk, als ik in jullie situatie zat, zou ik het niet doen. Een hond is een hele verantwoordelijkheid, ze zijn qua karakter totaal anders dan katten. Die zijn meer op zichzelf. Een hond heeft veel meer menselijke aandacht nodig.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als ik je openingspost zo lees, lijkt het me dat je één van die mensen bent die denkt dat een kleine hond geen beweging nodig heeft.

Dat is niet waar!  Ook een kleine hond moet uitgelaten worden en ontspanning hebben.  Die uren dat jouw hond alleen zal zijn 8 à 10u + nog een keer de nacht (8u), dit wil zeggen dat je nog zes uur hebt om je met hem bezig te houden, zonder dat er huishoudelijke taken/winkelen/bezoekjes en andere zaken mee tellen.

 

Dat is erg weinig, zeker omdat de periode van alleen zijn erg lang aan één stuk is.

Wij wandelen elke zondag met vrienden, die hebben ook een chihuahua, dat beestje loopt met gemak 10 km mee met ons.  Daarmee wil ik zeggen dat je niet moet denken dat je een chi op je arm kan nemen en in kinderwagentjes dan duwen of in een tas.  Hij moet gewoon kunnen wandelen zoals élke hond.

 

Een hondentoilet kan voor jou misschien een oplossing zijn, maar er gaat niks boven zélf met je hond bezig zijn en hem zelf uitlaten en mee spelen onderweg.

 

PS: een hond heeft niks aan katten, integendeel, de katten kunnen nog vooral gevaarlijk zijn voor de pup.  Hij wil naar ze toe, wil snuffelen, niet elke kat zal dit slikken.  Hij zal eerder een mep op zijn neus krijgen, als het tenminste niet in zijn ogen is... reken niet op de katten om de hond bezig te houden en wees erg voorzichtig een kat slikt geen opdringerig gedrag!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

10 uur vind ik te lang. Ook na 4 weken vrij nemen kan een hond zo lang nog niet alleen blijven. Je kunt niet verwachten dat een pup binnen 4 weken zindelijk is, als je hem dan meteen al zo lang alleen laat zal dat ook nog héél lang duren. Bij kleinere honden wil het zindelijk worden sowieso wat langer duren heb ik begrepen.

Het kán wel, maar dan moet je echt op zoek naar iemand die overdag op kan passen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

In jullie werk zie ik het probleem niet. Maar een chihuahua met 6 katten?!? Honden en katten gaan niet altijd samen en een oog is er zo uitgekrabd bij een hond. Hoe ga je ze gescheiden houden als jullie niet thuis zijn?

 

En Chihuahua's zijn niet de meest trainbare hondjes hoor. Een pup leer je niet makkelijker een commando aan dan een volwassen hond.

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Goed dat jullie er van te voren over nadenken en je erin verdiept, een hond nemen is geen beslissing die je zomaar neemt. Ik ga met de rest mee dat 10 uur per dag echt teveel is. Je kunt fulltime werken best combineren met een hond, maar zelfs met een uitlaatronde tussendoor en een hondentoilet is 10 uur teveel. Een hond moet niet alleen zijn behoefte doen, hij heeft ook vermaak en uitdaging nodig!

Je geeft aan dat dit zelden gebeurd, en dat jullie, omdat je lange dagen werkt, wel veel hele dagen thuis zijn. Dan nog zou ik voor deze lange dagen aan je ouders vragen of ze hem een hele of halve dag kunnen opvangen, naast de uitlaatronde. Ik heb geen ervaring met honden en katten samen maar ik weet zeker dat je hond zich anders echt kapot gaat vervelen (en dit uit zich in vervelend gedrag, moeilijk zindelijk krijgen, sloopgedrag, etcetera). Een hond is totaal anders dan een kat, qua zelfstandigheid en behoefte aan aandacht.

Met een goede opvang zou het wel kunnen, maar bedenk wel dat een hond heel veel tijd en aandacht kost, ongeacht de grootte van het beestje.

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Als ik je openingspost zo lees, lijkt het me dat je één van die mensen bent die denkt dat een kleine hond geen beweging nodig heeft.
Dat is niet waar!  Ook een kleine hond moet uitgelaten worden en ontspanning hebben.  Die uren dat jouw hond alleen zal zijn 8 à 10u + nog een keer de nacht (8u), dit wil zeggen dat je nog zes uur hebt om je met hem bezig te houden, zonder dat er huishoudelijke taken/winkelen/bezoekjes en andere zaken mee tellen.
 
Dat is erg weinig, zeker omdat de periode van alleen zijn erg lang aan één stuk is.
Wij wandelen elke zondag met vrienden, die hebben ook een chihuahua, dat beestje loopt met gemak 10 km mee met ons.  Daarmee wil ik zeggen dat je niet moet denken dat je een chi op je arm kan nemen en in kinderwagentjes dan duwen of in een tas.  Hij moet gewoon kunnen wandelen zoals élke hond.
 
Een hondentoilet kan voor jou misschien een oplossing zijn, maar er gaat niks boven zélf met je hond bezig zijn en hem zelf uitlaten en mee spelen onderweg. "

Dat geef ik ook aan in mijn post hé. Ben zeker niet van plan de Chi in een tas of kinderwagen te duwen, er zal mee naar de hondenschool gegaan worden en er zal goed mee gewandeld worden. Ik maak nu dagelijks een wandeling van 2km voor en na mijn werk (voor mijn eigen fysiek) dus uitlaten is helemaal geen probleem.

Men vader stelde zelf voor om hem regelmatig uit te laten', dus ook daar geen probleem. 

Het hondentoilet is gewoon om het het beestje makkelijker te maken, niet voor eigen gemak natuurlijk. 

Dus aan beweging en verzorging zal het het beestje niet ontbreken. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

En de katten?  Wat kan je daaraan doen om je hondje veilig te houden?

 

Ik had zelf zeven katten toen ik mijn eerste hond nam, ik heb haar heel dikwijls van de katten moeten weghalen hoor!  Honden zijn ook nieuwsgierig naar de kat maar ze zijn te opdringerig en wild voor een poes.

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" In jullie werk zie ik het probleem niet. Maar een chihuahua met 6 katten?!? Honden en katten gaan niet altijd samen en een oog is er zo uitgekrabd bij een hond. Hoe ga je ze gescheiden houden als jullie niet thuis zijn?
 
En Chihuahua's zijn niet de meest trainbare hondjes hoor. Een pup leer je niet makkelijker een commando aan dan een volwassen hond. "

Ken meerdere mensen met Chihuahua's, en die zijn echt goed getraind van pup af aan. Maar dat is een andere zaak.

De katten zitten momenteel sowieso altijd op de bovenverdieping als wij weggaan, met de deur gesloten, dus de pup kan dan gewoon beneden in de living verblijven. Ook het alleen zijn met de katten willen we trainen. Onze katten zijn wel honden gewoon, dus dat is al een voordeel ;) 

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Goed dat jullie er van te voren over nadenken en je erin verdiept, een hond nemen is geen beslissing die je zomaar neemt. Ik ga met de rest mee dat 10 uur per dag echt teveel is. Je kunt fulltime werken best combineren met een hond, maar zelfs met een uitlaatronde tussendoor en een hondentoilet is 10 uur teveel. Een hond moet niet alleen zijn behoefte doen, hij heeft ook vermaak en uitdaging nodig!
Je geeft aan dat dit zelden gebeurd, en dat jullie, omdat je lange dagen werkt, wel veel hele dagen thuis zijn. Dan nog zou ik voor deze lange dagen aan je ouders vragen of ze hem een hele of halve dag kunnen opvangen, naast de uitlaatronde. Ik heb geen ervaring met honden en katten samen maar ik weet zeker dat je hond zich anders echt kapot gaat vervelen (en dit uit zich in vervelend gedrag, moeilijk zindelijk krijgen, sloopgedrag, etcetera). Een hond is totaal anders dan een kat, qua zelfstandigheid en behoefte aan aandacht.
Met een goede opvang zou het wel kunnen, maar bedenk wel dat een hond heel veel tijd en aandacht kost, ongeacht de grootte van het beestje. "

Mijn vader is heel vaak bij ons thuis om met de poezen te knuffelen, dus kan ook vragen om dan ook thuis te zij' voor de pup op die lange dagen, dus dat moet wel lukken.

Sowieso zijn we aan het zoeken naar een uurregeling waarbij de pup minder lang alleen zal moeten zijn, maar dat is even heel wat geregel, dus we zien wel hoe dat afloopt. Maar opvang moet inderdaad wel gaan lukken :) 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ken meerdere mensen met Chihuahua's, en die zijn echt goed getraind van pup af aan. Maar dat is een andere zaak.
De katten zitten momenteel sowieso altijd op de bovenverdieping als wij weggaan, met de deur gesloten, dus de pup kan dan gewoon beneden in de living verblijven. Ook het alleen zijn met de katten willen we trainen. Onze katten zijn wel honden gewoon, dus dat is al een voordeel ;-)  "

Raar, de chi's die ik ken, zijn niet opgevoed maar gewoon lichamelijk tegengehouden als ze iets wilden doen wat niet mocht.  Ze kennen hun naam en gaan soms zitten als je het vraagt, maar voor de rest zijn ze nu niet direct het voorbeeld van goedopgevoede honden.  Ze trekken ook aan de lijn, maar omdat ze zo klein zijn, stoort dat niet volgens de baasjes...

Dat is de val waar veel mensen in trappen, zulk een klein hondje kan je zo makkelijk even vastnemen als hij iets doet wat niet mag, een grotere hond moet je echt wel trainen zodat hij weet dat "neen" betekent dat hij moet stoppen met wat hij doet...

 

Ook als je katten honden gewoon zijn, zullen ze nog wel een mep uitdelen, de mijne toch... en dat kan gevaarlijk zijn voor jouw hondje. 

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

Ik ben nu zelf het baasje van een chihuahua pup van 10 maanden. Ik heb het geluk gehad dat ik nog student ben, en mijn pup in de zomervakantie mocht verhuizen, waardoor hij dus de eerste 6-8 weken nooit alleen was. En dat was echt nodig! Hij was niet graag alleen, zindelijkheid en training ging ook heel traag. Daarnaast zijn we met vier thuis, waardoor er heel vaak iemand thuis is. Meestal is het maar één à twee dagen dat er niemand is, waarbij mijn moeder over de middag een uurtje naar huis komt. Hij is dus 2x 3.3-4u alleen. En ook al zit hij amper alleen en loopt er ook een andere hond rond, je merkt toch dat hij zijn baasje mist. Chihuahua's zijn echte gezelschapdiertjes, die het liefste de hele dag op en rond je liggen. Misschien kijken voor iemand waar hij overdag mag verblijven?

Hondentoilet zou ik niet aanraden, beter gewoon altijd buiten laten plassen, dan is er geen verwarring voor de pup. 

Wat beweging betreft: mijn ukkie heeft amper in een handtas gezeten, enkel tijdens langere wandelingen om te rusten. Hij is een stoer kereltje geworden, die graag wandelt en ook met gemak een lange wandeling aankan. 

Chihuahua's zijn fantastische beestjes, maar vergis je er niet in. Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zou niet weten waarom niet....wat ik van je lees is de kleine straks echt niet te veel alleen thuis, de twee dagen dat de kleine alleen is zou je een oppas kunnen nemen, lees je vader.....je neemt vrij voor de eerste tijd voor je pup.....en zeker als je vriend er ook achter staat kan het goed......en dan de twee dagen en oppas regelen....er is iemand met drie chihuahua,s die opgevoed zijn aLs goede gezinshondjes, zal ens kijken of ze hier ook wil reageren...ze heet Antje, en gaat met haar hondjes op cursus...zou zeggen ga ervoor.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Kan de pup overdag niet bij je vader zijn of je vader een paar uur bij de pup buiten het uitlaten om? Mijn dochter kon vorig jaar de kruising pup kopen die ze heel graag wilde maar ook zij en haar vriend werken vier volle dagen per week. Omdat de pup buiten de hondenuitlaatservice om wel veel alleen zou zitten ben ik bij mijn dochter thuis op de pup gaan passen zodat de pup niet langer dan tweeënhalf/drie uur alleen was.

 

Pups en katten is idd uitkijken, mijn kat is gek met mijn honden maar vooral de jongste hond kan het wel eens te bont maken, mijn kat heeft er dan geen enkel probleem mee om zijn tanden in haar te zetten. Ik zal ze niet zonder toezicht bij elkaar laten tot de pup wat groter is, een chihuahua pup is erg klein en kwetsbaar.

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Raar, de chi's die ik ken, zijn niet opgevoed maar gewoon lichamelijk tegengehouden als ze iets wilden doen wat niet mocht.  Ze kennen hun naam en gaan soms zitten als je het vraagt, maar voor de rest zijn ze nu niet direct het voorbeeld van goedopgevoede honden.  Ze trekken ook aan de lijn, maar omdat ze zo klein zijn, stoort dat niet volgens de baasjes...
Dat is de val waar veel mensen in trappen, zulk een klein hondje kan je zo makkelijk even vastnemen als hij iets doet wat niet mag, een grotere hond moet je echt wel trainen zodat hij weet dat "neen" betekent dat hij moet stoppen met wat hij doet...
 
Ook als je katten honden gewoon zijn, zullen ze nog wel een mep uitdelen, de mijne toch... en dat kan gevaarlijk zijn voor jouw hondje.  "

Nou dat zijn dus dan geen goed getrainde hondjes hé. Dat is net wat ik niet wil, wil er geen schoot of pak hondje van maken. Moet gewoon wandelen, niet trekken, ... Dus er zal tijd en moeite insteken, maar dat vind ik geen erg. 

Een mep van een kat kan dan voor iedere hond gevaarlijk zijn, dus dan mogen mensen met katten geen hond nemen? Sorry, tis kwestie van opvoeding van zowel de kat als de hond hé ;) 

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Ik ben nu zelf het baasje van een chihuahua pup van 10 maanden. Ik heb het geluk gehad dat ik nog student ben, en mijn pup in de zomervakantie mocht verhuizen, waardoor hij dus de eerste 6-8 weken nooit alleen was. En dat was echt nodig! Hij was niet graag alleen, zindelijkheid en training ging ook heel traag. Daarnaast zijn we met vier thuis, waardoor er heel vaak iemand thuis is. Meestal is het maar één à twee dagen dat er niemand is, waarbij mijn moeder over de middag een uurtje naar huis komt. Hij is dus 2x 3.3-4u alleen. En ook al zit hij amper alleen en loopt er ook een andere hond rond, je merkt toch dat hij zijn baasje mist. Chihuahua's zijn echte gezelschapdiertjes, die het liefste de hele dag op en rond je liggen. Misschien kijken voor iemand waar hij overdag mag verblijven?
Hondentoilet zou ik niet aanraden, beter gewoon altijd buiten laten plassen, dan is er geen verwarring voor de pup. 
Wat beweging betreft: mijn ukkie heeft amper in een handtas gezeten, enkel tijdens langere wandelingen om te rusten. Hij is een stoer kereltje geworden, die graag wandelt en ook met gemak een lange wandeling aankan. 
Chihuahua's zijn fantastische beestjes, maar vergis je er niet in. Succes! "

We zijn nu aan het navragen of mijn vader hem in de namiddag kan vergezellen, dat moet geen probleem zijn zegt hij :p

Verder zal ie inderdaad niet in de tas gaan enzo, ben ik echt tegen. Moet zelf kunnen wandelen en goed luisteren. Puppyschool is dan ook het eerste waar we hem/haar voor zullen inschrijven ;) 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Je hebt fulltime werken en fulltime werken ... wij werken ook fulltime maar weten het zo te regelen dat onze hond nooit meer dan 4 uur op een dag alleen is en maximaal 4 dagen in de week. Daarbij hebben we 2 dagen per week een uitlaatdienst en kunnen veel vanuit huis werken. Verdiep je er ook in als je opvang of een uitlaatdienst een optie vindt of ze een chihuahua accepteren? De uitlaatdienst die wij hebben bijvoorbeeld niet, die loopt ruim 1 uur met veelal grote honden en wil er niet te kleine rassen bij hebben. 

 

Als jij structureel op je vader kan terugvallen dat hij jullie pup opvangt als jullie werken zie ik geen probleem. Of een andere vorm van opvang. Lukt dit niet (misschien ook financieel want goede opvang is duur) zou ik er niet aan beginnen. Ook niet doen als jullie situatie niet stabiel is voor wat betreft het regelen van opvang en wellicht fluctuerende werktijden.

 

Een hondentoilet vind ik persoonlijk niks. Een hond (ook chihuahua) moet je gewoon uitlaten. Liefst 4x per dag (en een puppy natuurlijk veel vaker), en red je dat niet of kan je dat niet georganiseerd krijgen. Niet aan beginnen.   

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Zou niet weten waarom niet....wat ik van je lees is de kleine straks echt niet te veel alleen thuis, de twee dagen dat de kleine alleen is zou je een oppas kunnen nemen, lees je vader.....je neemt vrij voor de eerste tijd voor je pup.....en zeker als je vriend er ook achter staat kan het goed......en dan de twee dagen en oppas regelen....er is iemand met drie chihuahua,s die opgevoed zijn aLs goede gezinshondjes, zal ens kijken of ze hier ook wil reageren...ze heet Antje, en gaat met haar hondjes op cursus...zou zeggen ga ervoor. "

Zoals Willemijn al zei heb ik 3 chihuahua's.

Nou ben ik dagelijks thuis want heb helaas geen werk dus heb alle tijd voor ze.

505801.jpg

Van l naar r: Simba, Abu en Nala.

 

Nala en Simba hebben combi A & B gedaan plus spel en balans dat is een fun cursus.

Abu heeft puppycursus en ook Combi A & B gedaan en heb hem nu net aangemeld voor spel en balans.

 

Ik vind chihuahua's echt geweldig.

Ze zijn slim leren snel en hebben wel opvoeding nodig.

 

Toen ik Nala en Simba had wist ik niks en deed veel dingen fout.

Hier op HP heb ik veel geleerd en doe dingen nu heel anders.

 

Zo te lezen komt dat met een chi pup wel goud bij jullie.

En geen krant of kattenbak voor je pup gebruiken.

Een chi is ook gewoon hond en kan gewoon wandelen.

Ik heb ook katten maar geen haar op mijn hoofd die er over denkt op eeen kattenbak voor die van mij te gebruiken.

En volhouden met het zindelijk maken een chi heeft vaak meer tijd nodig dan andere honden.

Maar dat hoeft niet voor elke pup zo te zijn.

Elke pup is anders.

 

En ik zou een goede fokker zoeken en kijken of je je pup pas met 9 weken op kunt halen.

Die laatste 2 weken maken echt een verschil.

Nala en Simba kreeg ik tuseen 7 en 8 weken en Abu met ruim 9 weken en het verschilt echt hoe ze waren.

honden page profiel ..

honden foto van .

Fulltime werken opzich is geen probleem zolang je de uren goed verdeelt en de hond niet te lang alleen zit. 8 tot 10 uur per dag alleen vind ik echt te veel. Maar als jij je vader bereid kan vinden om elke dag op te passen lijkt me dat geen probleem. 

 

Ik zou er nog wel over na denken wat je na die 4 weken gaat doen als je pup er nog niet klaar voor is om alleen te zijn. 

 

En ik zou je plannen met 1 jaar uitstellen. Voor de zomer heb je zeer waarschijnlijk geen pup meer van een goede fokker. Daar zijn lange wachtlijsten. En ik neem aan dat jij voor verantwoordelijke fok bent? Dus ook geen pretnestjes en oeps nestjes maar professionele fokkers die met testen en stamboom werken. 

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Kan de pup overdag niet bij je vader zijn of je vader een paar uur bij de pup buiten het uitlaten om? Mijn dochter kon vorig jaar de kruising pup kopen die ze heel graag wilde maar ook zij en haar vriend werken vier volle dagen per week. Omdat de pup buiten de hondenuitlaatservice om wel veel alleen zou zitten ben ik bij mijn dochter thuis op de pup gaan passen zodat de pup niet langer dan tweeënhalf/drie uur alleen was.
 
Pups en katten is idd uitkijken, mijn kat is gek met mijn honden maar vooral de jongste hond kan het wel eens te bont maken, mijn kat heeft er dan geen enkel probleem mee om zijn tanden in haar te zetten. Ik zal ze niet zonder toezicht bij elkaar laten tot de pup wat groter is, een chihuahua pup is erg klein en kwetsbaar. "

Ja we zijn nu aan het kijken of iemand op de pup kan komen passen thuis :p

Sowieso zal de pup in het begin zeker niet alleen zijn met de katten, al zijn mijn katten echte tamzakken????

Maar het alleen zijn met de katten moet ook getraind worden natuurlijk :p

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Zoals Willemijn al zei heb ik 3 chihuahua's.
Nou ben ik dagelijks thuis want heb helaas geen werk dus heb alle tijd voor ze.

Van l naar r: Simba, Abu en Nala.
 
Nala en Simba hebben combi A & B gedaan plus spel en balans dat is een fun cursus.
Abu heeft puppycursus en ook Combi A & B gedaan en heb hem nu net aangemeld voor spel en balans.
 
Ik vind chihuahua's echt geweldig.
Ze zijn slim leren snel en hebben wel opvoeding nodig.
 
Toen ik Nala en Simba had wist ik niks en deed veel dingen fout.
Hier op HP heb ik veel geleerd en doe dingen nu heel anders.
 
Zo te lezen komt dat met een chi pup wel goud bij jullie.
En geen krant of kattenbak voor je pup gebruiken.
Een chi is ook gewoon hond en kan gewoon wandelen.
Ik heb ook katten maar geen haar op mijn hoofd die er over denkt op eeen kattenbak voor die van mij te gebruiken.
En volhouden met het zindelijk maken een chi heeft vaak meer tijd nodig dan andere honden.
Maar dat hoeft niet voor elke pup zo te zijn.
Elke pup is anders.
 
En ik zou een goede fokker zoeken en kijken of je je pup pas met 9 weken op kunt halen.
Die laatste 2 weken maken echt een verschil.
Nala en Simba kreeg ik tuseen 7 en 8 weken en Abu met ruim 9 weken en het verschilt echt hoe ze waren. "

Wat een schatjes!!

Ja we hebben al veel ervaring met slecht opgevoede honden, vooral kleintjes. Dus daarom de keuze om sowieso puppycursus te gaan doen :)

Verder zijn we aan het kijken om eventueel wat meer van thuis uit te werken, of kortere dagen.

Ook staan we al ingeschreven voor adoptie vanuit Nederland (wij wonen in België)  dus komt de pup pas op 12 weken ;) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We zijn nu aan het navragen of mijn vader hem in de namiddag kan vergezellen, dat moet geen probleem zijn zegt hij :p
Verder zal ie inderdaad niet in de tas gaan enzo, ben ik echt tegen. Moet zelf kunnen wandelen en goed luisteren. Puppyschool is dan ook het eerste waar we hem/haar voor zullen inschrijven ;-)  "

Verkijk je niet op de hondenschool. Je hond komt er niet geleerd vandaantongue-out.

Je krijgt daar de handvatten aangereikt en de kans om te oefenen daar. De rest zal je allemaal thuis en in je omgeving moeten gaan oefenen/leren met je pup.

Ook zal je soms tegenkomen dat je pup op de ene plek iets wel doet en op de andere plek niet. Dat komt omdat honden plaatsgebonden leren. Dus je moet soms heel veel tijd en energie steken in oefeningen om het op vreemde plekken te kunnen laten slagen.

 

Verder voor het aanschaffen van je pup, zoek fokkers die uitsluitend fokken met gezonde chihuahua's. De ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen en vrij bevonden enzovoorts.

http://www.nederlandsechihuahuaclub.nl/chihuahua-informatie/

 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Wat een schatjes!!
Ja we hebben al veel ervaring met slecht opgevoede honden, vooral kleintjes. Dus daarom de keuze om sowieso puppycursus te gaan doen :-)
Verder zijn we aan het kijken om eventueel wat meer van thuis uit te werken, of kortere dagen.  "

Dat zou nog beter zijn.

Ja zijn zeker schatjes.

Met alle 3 een heel verschillend karater.

En wees gewaarschuwd, heb je er 1 dan wil je er meer.

 

Als laatste wil ik je de tip geven om een tuig bij je chi te gebruiken.

Ik zelf vind een halsband eng.

En die van mij vinden een tuig prettiger.

honden page profiel Darlien CoxDarlien Cox

" Fulltime werken opzich is geen probleem zolang je de uren goed verdeelt en de hond niet te lang alleen zit. 8 tot 10 uur per dag alleen vind ik echt te veel. Maar als jij je vader bereid kan vinden om elke dag op te passen lijkt me dat geen probleem. 
 
Ik zou er nog wel over na denken wat je na die 4 weken gaat doen als je pup er nog niet klaar voor is om alleen te zijn. 
 
En ik zou je plannen met 1 jaar uitstellen. Voor de zomer heb je zeer waarschijnlijk geen pup meer van een goede fokker. Daar zijn lange wachtlijsten. En ik neem aan dat jij voor verantwoordelijke fok bent? Dus ook geen pretnestjes en oeps nestjes maar professionele fokkers die met testen en stamboom werken.  "

We zijn al langer bezig met een pup zoeken en staan nu op 3 wachtlijsten, waarbij we van 1tje nu bericht kregen dat ze een nestje verwachten waar we voor in aanmerking komen. Dit is een erkende fokker die met stamboom en de nodige testen werkt, we zijn hier dus niet over 1 nacht ijs gegaan, er is heeeeel goed over nagedacht en het nodige opzoekwerk voor gedaan. :) 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" We zijn al langer bezig met een pup zoeken en staan nu op 3 wachtlijsten, waarbij we van 1tje nu bericht kregen dat ze een nestje verwachten waar we voor in aanmerking komen. Dit is een erkende fokker die met stamboom en de nodige testen werkt, we zijn hier dus niet over 1 nacht ijs gegaan, er is heeeeel goed over nagedacht en het nodige opzoekwerk voor gedaan. :-)  "

Aha.

 

Dan kan je de topictitel beter veranderen in: "Wij nemen een pup."

Maar eigenlijk was dat al duidelijk gezien je reacties hier.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^