Psychiatrische hulphond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Forumlid Linneke, heeft ook hulphonden, dan wel niet voor haarzelf

 

https://www.hondenpage.com/baasjes/23951/linneke.php

 

je zou haar ook nog even een pbtje kunnen sturen

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Psychiatrische hulphond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  De hond moet altijd met mij mee kunnen. Dus een Sint-Bernard is inderdaad niet zo praktisch (jammer genoeg). En over de leeftijd heb je inderdaad wel gelijk, daar had ik zelf nog niet zo bij stil gestaan. Het is voor mij belangrijk dat de hond niet te veel gericht is op andere maar meer op mij. Ik heb de hond namelijk heel erg nodig om weer naar afspraken te kunnen gaan, reizen met het ov en zodat ik ook weer op wat drukkere plekken durf te komen zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Ik kan snel in paniek/gedissocieert raken in mijn koppie en het is fijn als ik een hond heb die me hier in kan helpen en die voor afleiding zorgt en op drukke plekken ruimte kan creëren voor mij. Ook heb ik angst/paniek aanvallen, ook midden in de nacht, dus de hond slaapt bij mij op de kamer.
Ik vind het belangrijk dat de hond actief is, ik hou ervan om te wandelen en te spelen. Grote wandelingen maken in het bos vind ik ook heerlijk. Maar het zou fijn zijn als de hond een beetje een rustig, vriendelijk/zachtaardig maar ook levendig karakter heeft (als dat logische karaktereigenschappen zijn voor een hond, dat weet ik niet zo goed namelijk, sorry). Het is ook belangrijk voor het hondje dat we al hebben dat hij vriendelijk is naar soortgenoten.
 
Ik hoop dat dit een beetje een duidelijke beschrijving is van wat ik zoek. Ik vind het zo lastig. "

 Mmmm... Een hond die heel erg baasgericht is.. is de Border Collie.

Houdt heel erg van lange afstanden wandelen (liefst los) en spelen. Niet te groot, best wel een handig formaatje eigenlijk. Zeker als je kiest voor een werklijn. Ze komen voor met een korte vacht, halflange vacht en lange vacht. Vachtverzorging is minimaal, ook bij de langharigen maar als je het gewoon leuk vindt kan je ze ook dagelijks uitgebreid borstelen; het is alleen niet nodig. Voor het eigen gezin zijn het enorme knuffelkonten. Ze blaffen weinig. Leergierig en intelligent. Ze zijn heel gevoelig voor de stemming van de baas, voor het eigen gezin heel vriendelijk en in huis heel rustig. Vaak zijn ze wel eenkennig en houden ze er niet van om aangehaald te worden door vreemden. Levendig? Hahaha! Door buitenstaanders die hen alleen tijdens spel zien worden ze weleens neurotisch genoemd. Levendig zat dus maar met een aan en een uitknop.

 

MAAR. Je moet als baasje behoorlijk wat in huis hebben om een BC een goed leven te kunnen bieden. Je moet ontzettend consequent zijn; nee is nee, ja is ja en commando's moeten gewoon worden uitgevoerd. Daarnaast is het altijd balanceren tussen inspanning en ontspanning. Is die balans niet goed dan krijg je problemen. Je hond leren lezen is dus erg belangrijk. Ze hebben ook een uitlaatklep, een uitdaging of 'werk' nodig. Dat kan een sport zijn zoals hoopers of agility maar schapendrijven is het ideaal.

 

Als je het als baasje goed doet bestaat er imho geen beter maatje dan een BC.

honden page profiel JamaicaJamaica

"  
Ik zat zelf eerst te denken aan een Sint-Bernard, ik ben dol op grote lobbesen. Maar helaas is mijn moeder niet zo dol op het idee van een hond die 100 kg kan worden haha. "

 Daar dacht ik ook aan! Ik weet toevallig een nest waarvan de pups niet heel groot gaan worden. In elk geval geen 100 kilo. Die van ons weegt 80 kilo, maar er bestaat geen ras met een groter empathisch vermogen.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Bedankt iedereen voor het mee helpen, dat waardeer ik heel erg! Ik heb een lijstje gemaakt van alle hondenrassen die mij aanspreken en waarvan ik denk dat die bij me passen. Bij mijn afspraak zal ik kijken samen met de organisatie welke hond het uiteindelijk wordt!

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik lees dat je een middelgrote/grond hond zoekt, een grote lobbes je erg aanspreekt maar dit vanwege het formaat niet kan, je een goedaardige en stabiele hond zoekt... Ik denk dat een clumber spaniël echt een zeer goede keuze zou kunnen zijn. Ze zijn heel vriendelijk naar zowel andere dieren als naar mensen, maar hun baasje gaat voor alles. Stabiel, hoge prikkeldrempel, kalm en relaxed maar buitenshuis actief en speels.  "

 Sorry of topic maar jeetje wat een leuk beestje 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

"  Sorry of topic maar jeetje wat een leuk beestje  "

Dankjewel! Hij is ook echt heel erg lief  

honden page profiel FebeFebe

Een berner sennen!!

Heeft een heel zacht karakter en is in vele opzichten heel geschikt als rustige psychiatrische hulphond 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

" Een berner sennen!!
Heeft een heel zacht karakter en is in vele opzichten heel geschikt als rustige psychiatrische hulphond  "

Ja en wordt ook misschien maar acht jaar oud als je geluk hebt... Of tegen die leeftijd zijn ze tegenwoordig alleszins vaak 'versleten'/oud. Zou toch voor een gezonder ras kiezen dan. 

En zacht karakter is niet alles, de hond moet ook de motivatie hebben om te werken voor de baas. Nu is dit ras wel vrij gemakkelijk denk ik, maar er zijn betere keuzes denk ik. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Misschien is een windhond ook een optie? Ze zijn soms misschien iets minder baasgericht in het opvolgen van trucjes (alhoewel sommige whippets bijvoorbeeld hier juist weer in uitblinken) maar zijn naar mijn ervaring heel zachtaardig meegaand en sensitief. Je hebt over het algemeen geen 'last' van hun aanwezigheid, ze zijn wat meer op de achtergrond wat denk ik een voordeel is in openbare gelegenheden. Door hun sensitiviteit zijn ze wel weer heel erg gericht op hun eigenaar maar op een andere (naar mijn mening) meer ontspannen manier dan bijvoorbeeld een border collie. Daarnaast kunnen ze ook prima een dagje met wat minder beweging maar houden ze ook zeker van een stevige wandeling of andere activiteit. 

 

Ook zou ik trouwens oppassen met een te aaibare schattige hond qua uiterlijk, zo'n wollige labradoodle nodigt net wat meer uit bijvoorbeeld. Ook van de hoog risico honden zou ik wegblijven aangezien ze simpelweg niet voor niets deze benaming hebben gekregen (nee niet ál deze honden zorgen voor problemen, maar ze staan niet voor niks op deze lijst) dat lijkt me onnodige stress toevoegen voor jou als eigenaar zeker ook met de eventuele toekomstige regelgeving. 

 

Het aller belangrijkste is denk ik dat je een hond uitzoekt die past bij jouw persoonlijkheid, zo zou ik bijvoorbeeld zenuwachtig worden van een border collie, terwijl een ander ermee kan lezen en schrijven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Oud topic

TS Maaike is al 8 maanden niet op het HP forum geweest.

 

Ik ben wel benieuwd of Maaike intussen een hulphond heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Psychiatrische hulphond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: onderbeet door een salontafel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^