Onderdanig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JohannaJohanna

hallo iedereen!! ik had een vraagje over de onderdanigheid van mijn teckel Chica van 7 jaar. Misschien is het niks en hoef ik me geen zorgen te maken maar ik vond het toch een beetje gek. Mijn hondje gaat mee met de honden uitlaat serivce omdat wij overdag smiddags afwezig zijn. Nu was ik vandaag gewoon thuis maar heb ik de honden uitlaat service toch laten komen want ze lijkt er altijd erg van te genieten. Het was wel vaker voorgekomen dat ik thuis was als ze werd opgehaald maar dit was voor het eerst weer in een behoorlijke tijd.

Toen de hondenuitlaat serivce binnen kwam en Mila halen boven viel het mij opeens op hoe extreem onderdanig ze was. IK heb haar vaker onderdanig gezien ook bij sommigen anderen honden of bij bijvoorbeeld mijn vader. Maar niet zo extreem erg. Het zag er ook bijna angstig uit had ik het idee. Ik heb haar nog nooit zo heftig zien reageren. Nu was mijn vraag of dit oke is of gek?

Ik dacht ik neem het zekere voor het onzekere en vraag het gewokn even of iemand het herkent!!

Gr Johanna

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Heet je teckel nu Chica of Mila?

 

In ieder geval, ik ken ook een heel onderdanige teckel. Het beestje is gek op mij (ik weet nog steeds niet waar ik de devotie aan verdiend heb) maar ik zie haar maar weinig.

Áls ik haar dan zie, doet ze (uit blijschap) super onderdanig. Plas laten lopen, voor mijn voeten op de rug gaan liggen. Terwijl ze niet eens aandacht krijgt. Ik denk dat de blijschap de onderdanigheid versterkt of duidelijker naar voren laat komen. Ik zou me er niet druk om maken, zolang je zeker weet dat je hond naast onderdanig niet ook onzeker is. Daar zou ik dan wel aan werken.

honden page profiel LolaLola 2 doggies

honden foto van Lola

Vindt ze het wel leuk? Je moet inderdaad wel zeker weten dat ze onderdanig is en niet angstig. Misschien een keer filmen als je niet thuis bent, dan zie je ook hoe ze dan reageert op de uitlaat service. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ga eens mee met de uitlaatsirvice, misschien is er daar wat gebeurd, observeer je hond daar eens...was ze onderdanig tegen degene van de uitlaatdienst of tegenover jou....misschien als het tegenover jou was dat ze er geen zin had om mee te gaan, maar vraag eens of je een keer mee mag gaan...

honden page profiel JohannaJohanna

" Heet je teckel nu Chica of Mila?
  Vera

 Oeps sorry chica! We hebben er 2.

ja dat zou het misschien wel kunnen zijn. Ze liep wel gewoon vrolijk naar de trap toen hij binnenkwam.

 

we hebben een camera staan die eigenlijk nooit aan staat als de uitlaat service komt i.v.m. Privacy enzo. Het is meer om de hondjes in de gaten te houden als ze alleen zijn omdat ze wel eens stout zijn geweest in het verleden  ik zou idd wel een keer mee kunnen gaan. 

 

Tegen mij deed ze niet onderdanig was echt toen haar riem werd omgedaan en dat werd door de man van de uitlaat service gedaan.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als je hond zo reageert bij binnenkomst van de uitlaatpersoon, dan is er iets gebeurd wat je hond bang gemaakt heeft; of door de persoon zelf of door een andere hond; die door dezelfde uitlaatservice wordt uitgelaten tegelijk met jouw hond. Hoe worden de honden vervoerd? Kunnen ze bij elkaar komen? Een hond zou een uitlaatservice een vrolijk welkom moeten heten. Een hond vindt het immers heerlijk om een grote wandeling te maken.

 

Ik zou het de uitlaatservice vragen en hopelijk krijg je een eerlijk antwoord.

 

Waarom is je hond bang voor je vader? Angst wordt vaak onterecht uitgelegd als onderdanigheid.

honden page profiel JohannaJohanna


 
Waarom is je hond bang voor je vader? Angst wordt vaak onterecht uitgelegd als onderdanigheid. "

Geen idee. Hij houd niet zo van honden maar ze is nooit alleen bij hem geweest alleen als ik er bij ben en heb hem nooit aandacht aan haar zien geven of verkeerde dingen zien doen. Behalven aan aaitje bij binnenkomst. Dan gaat ze dus wel liggen. Maar dat ziet er nooit echt angstig uit daarom alarmeerde dit mij wel omdat ik het nog nooit zo extreem had gezien. 

 

Ze zitten achterin een busje samen met zijn alle. Ja hm misschien toch een keer vragen dan. Zijn wel veel grote honden en misschien dat die te wild spelen? 

honden page profiel LolaLola 2 doggies

honden foto van Lola

Ik zou gewoon overleggen wbt de camera. Misschien vindt hij het geen probleem als je uitlegd dat je dit voor je hond doet. Neem aan dat die meneer er graag aan mee werkt als hij er een ander bij kan helpen. 

 

Ik zou er zelf zeker van willen zijn dat mijn hond het wel leuk vindt en niet bang is al hij mee moet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

" hallo iedereen!! ik had een vraagje over de onderdanigheid van mijn teckel Chica van 7 jaar. Misschien is het niks en hoef ik me geen zorgen te maken maar ik vond het toch een beetje gek. Mijn hondje gaat mee met de honden uitlaat serivce omdat wij overdag smiddags afwezig zijn. Nu was ik vandaag gewoon thuis maar heb ik de honden uitlaat service toch laten komen want ze lijkt er altijd erg van te genieten. Het was wel vaker voorgekomen dat ik thuis was als ze werd opgehaald maar dit was voor het eerst weer in een behoorlijke tijd.
Toen de hondenuitlaat serivce binnen kwam en Mila halen boven viel het mij opeens op hoe extreem onderdanig ze was. IK heb haar vaker onderdanig gezien ook bij sommigen anderen honden of bij bijvoorbeeld mijn vader. Maar niet zo extreem erg. Het zag er ook bijna angstig uit had ik het idee. Ik heb haar nog nooit zo heftig zien reageren. Nu was mijn vraag of dit oke is of gek?
Ik dacht ik neem het zekere voor het onzekere en vraag het gewokn even of iemand het herkent!!
Gr Johanna "

 ik vind het toch geen fijn gevoel geven en zou zelf haar daar liever niet meer aan meegeven als ze echt bang lijkt en aangeeft niet graag mee te willen gaan.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Het is wel opmerkelijk, dat je hond zowel voor de "uitlaatman" als je vader bang is. Je zou daardoor kunnen denken, dat er ooit iets verkeerd is gegaan tussen jouw hond en een man.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Van je vader kan ik kog eneigsinds de reactie van je hond begrijpen, een hond voelt het echt wel aan als ze niet gewenst zijn Ookal doet je vader niks verkeerds. 

 

De uitlaat vind ik wel heel erg vreemd het zou mij niet gerust maken alvast. 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Is degene van de uitlaatservice niet gewoon groot en breed enz? Sommige mensen maken meer indruk dan de ander. Er hoeft niets ernstigs gebeurd te zijn.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Heb ik ook dikwijls in het kapsalon:

de liefste en braafste honden zijn het onderdanigste. Meestal honden die op de tafel hun pootje zelfs niet terug trekken als ik er aan werk.

Hondjes die enorm vlug onder de indruk zijn.

Dat is gewoon hun karakter en eigenlijk zijn dat de fijnste honden.

(en ik ben niet groot en breed en heb geen luide stem  )

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat versta je onder onderdanig? Wat doet ze dan precies? 

honden page profiel SyntaraSyntara 2 doggies

honden foto van Syntara

Mijn hondje reageert ook onderdanig wanneer er mensen binnenkomen die ze kent, maar niet heel goed kent. Bij mensen die ze niet goed kent, houdt ze gewoon afstand. Bij mensen die ze heel goed kent, is ze gewoon blij. maar mensen die daartussen zitten, is bij haar een combinatie van blijdschap en ook wat spannend waardoor ze onderdanig reageert.

 

Het zou dus wel kunnen dat er bij jouw hondje niets speciaals gebeurd is bij de uitlaatservice. Je zou eens kunnen vergelijken hoe ze reageert bij andere mensen die ze ongeveer even goed kent wanneer die binnenkomen. En idd eens meegaan met de uitlaatservice om te kijken of ze dat fijn vindt of dat ze daar ook angstig is. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"
 
Het zou dus wel kunnen dat er bij jouw hondje niets speciaals gebeurd is bij de uitlaatservice. Je zou eens kunnen vergelijken hoe ze reageert bij andere mensen die ze ongeveer even goed kent wanneer die binnenkomen. En idd eens meegaan met de uitlaatservice om te kijken of ze dat fijn vindt of dat ze daar ook angstig is.  "

 Honden reageren dikwijls heel anders als de eigenaar erbij is/of blijft.

honden page profiel JohannaJohanna

Ten eerste, bedankt voor alle behulpzame reacties!! 

Bij mn vader ziet ze er ook niet echt angstig uit. Dit vond ik een twijfel gevale tussen angstig en onderdanig. 

Om een beeld te geven van wat ze deed, ze lag volledig met haar buik op de grond, misschien nog een klein stukje erboven. Haar hoofdje hield ze op de zijkant naar beneden en heer voorpotjes die stonden echt ver uit elkaar. 

Ik zou ook kunnen vragen of hij een keer een filmpje van Chica buiten maakt. Hij plaats namelijk altijd wel foto's enzo. Chica heeft er nooit tussen gestaan op de foto's volgens mij dus dan ben ik er niet bij maar kan ik wel een beeld krijgen van wat ze doet?

Het is best een grote man. Daarom twijfel ik ook wat het is. Want als ze terugkomt van de uitlaat service ziet ze er altijd blij uit en gaat ze lekker liggen slapen.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Misschien heel erg wat ik nu ga zeggen, maar iedereen gaat anders met honden om. Jij weet niet hoe het op de wandelingen gaat en dat zal je misschien ook nooit te weten komen. Wel kan je een keer meegaan om te kijken of je hond het uberhaupt wel leuk vind op die wandelingen tussen zoveel grote honden. De mijne zou dat niet leuk vinden namelijk. Vooral een hondje met zo'n bouw als die van jou en mij, moet voorzichtig mee omgegaan worden. Daar mogen geen honden overheen rennen of op de rug slaan.

 

Ik heb hier een uitlater gehad die ook netjes met de hond om ging toen ik een paar keer meeliep. Binnen in huis hangt een camera en binnen ging het ook altijd goed. Je mag trouwens zelf weten of je de camera binnen gebruikt he, het is jouw huis. Als de uitlater zich zorgen maakt om zijn privacy had hij geen uitlater moeten worden. 

Maargoed, ik kreeg dus van een kennis uit de buurt te horen dat mijn uitlater de hond had geslagen, en hoe ze bang tegen de grond gedrukt lag.

 

 

honden page profiel JohannaJohanna

"
Ik heb hier een uitlater gehad die ook netjes met de hond om ging toen ik een paar keer meeliep. Binnen in huis hangt een camera en binnen ging het ook altijd goed. Je mag trouwens zelf weten of je de camera binnen gebruikt he, het is jouw huis. Als de uitlater zich zorgen maakt om zijn privacy had hij geen uitlater moeten worden. 
Maargoed, ik kreeg dus van een kennis uit de buurt te horen dat mijn uitlater de hond had geslagen, en hoe ze bang tegen de grond gedrukt lag.
 
  "

 Wat naar!

 

Chica speelt tot nu toe altijd wel goed met grotere honden maar dat is wel onder oplettend oog van mij. Er gaan ook wel

kleine honden mee. Maar hoe het er daar verder aan toe gaat, tja dat weet ik natuurlijk zo als jullie allemaal zeggen idd niet.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Wat naar!
 
Chica speelt tot nu toe altijd wel goed met grotere honden maar dat is wel onder oplettend oog van mij. Er gaan ook wel
kleine honden mee. Maar hoe het er daar verder aan toe gaat, tja dat weet ik natuurlijk zo als jullie allemaal zeggen idd niet. "

 Volg je gevoel, je kent je eigen hondje het beste.

Er zijn hondjes die gewoon zo zijn, die onderdanig bij bijna iedereen zijn, zichzelf op de grond leggen voor vreemde honden enzo.

Als je dit vreemd gedrag vind voor je hond zou ik er naar luisteren.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik zou het de uitlaatservice vragen en hopelijk krijg je een eerlijk antwoord.
 
Waarom is je hond bang voor je vader? Angst wordt vaak onterecht uitgelegd als onderdanigheid. "

 Want 'eerlijk' is toegeven dat hij weleens geweld heeft gebruikt?

 

Ik denk dat het eerder zo is dat onderdanigheid wordt verward met angst dan andersom.

 

Mijn Momo is echt gék met mij. Wordt onrustig als ik even wegloop bijvoorbeeld. Wil helemaal in mij en niemand anders, wegkruipen als ze bang is. Dat doet een hond niet als hij bang is voor die persoon.

 

Maar ze heeft een lage houding als ze mij benadert. Hoofdje laag, oortjes plat. Pas als ik haar dan begroet springt ze tegen me op om me af te lebberen. Toen ze jong was kon ze zich naar mij precies zo gedragen als TS beschrijft om vervolgens tegen me op te springen, in me te willen kruipen, me af te willen lebberen. En ja.. je wilt niet weten hoe vaak ik gehoord heb dat mijn hond bang voor mij zou zijn. Nou, echt niet. Gewoon onderdanig gedrag; even laten weten dat ik echt haar baasje ben.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Want 'eerlijk' is toegeven dat hij weleens geweld heeft gebruikt?
 
Ik denk dat het eerder zo is dat onderdanigheid wordt verward met angst dan andersom.
 
Mijn Momo is echt gék met mij. Wordt onrustig als ik even wegloop bijvoorbeeld. Wil helemaal in mij en niemand anders, wegkruipen als ze bang is. Dat doet een hond niet als hij bang is voor die persoon.
 
Maar ze heeft een lage houding als ze mij benadert. Hoofdje laag, oortjes plat. Pas als ik haar dan begroet springt ze tegen me op om me af te lebberen. Toen ze jong was kon ze zich naar mij precies zo gedragen als TS beschrijft om vervolgens tegen me op te springen, in me te willen kruipen, me af te willen lebberen. En ja.. je wilt niet weten hoe vaak ik gehoord heb dat mijn hond bang voor mij zou zijn. Nou, echt niet. Gewoon onderdanig gedrag; even laten weten dat ik echt haar baasje ben. "

 Je kan het gedrag van een hond tov zijn eigenaar toch niet gaan vergelijken met het gedrag van een hond tov een zo goed als vreemde mens, die dan nog eens door de hond geassocieerd wordt met een dosis leuke/ soms wat overdonderend minder leuke stress?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Je kan het gedrag van een hond tov zijn eigenaar toch niet gaan vergelijken met het gedrag van een hond tov een zo goed als vreemde mens, die dan nog eens door de hond geassocieerd wordt met een dosis leuke/ soms wat overdonderend minder leuke stress? "

 Ik begreep dat het iemand is die ze dagelijks ziet en waarmee ze iets heeeel leuks doet; namelijk wandelen in een groep?

 

Anderzijds doet Momo niet zo naar anderen, ook niet naar mijn vriend waar ze gek op is.. dat klopt.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Was het alleen toen de halsband werd omgedaan? Misschien heeft ze wel last van haar nek of zo. Of is ze de vorige keer omver gelopen terwijl ze aan de riem was bij de hondenuitlater. 

Eerlijk is eerlijk, bij deze reactie had ik toch wel even wat meer geobserveerd voor de hond mee ging. Het zou mij niet lekker zitten.

Volgende forumvraag: Husky trekt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^