Husky trekt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Davy-mischkaDavy-mischka

Hallo mijn husky is nu 6j en ze trekt enorm tijdens het wandelen,heb een strop ketting (de haren komen ook los op die plaats ) , als ik keer loopt ze voor mijn voeten ,als we andere honden tegenkomen trekt ze nog harder ,dan trek ik eens zo hard terug ,waarsoor ik me slecht voel , maar het heeft geen nut ,enkel mijne rug doet er meer en meer pijn van ,het is geen ontspannen wandelen met hoor dikwijls 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Allereerst, weg met de strop.. helpt niks, maakt de hond meestal fanatieker.

 

Haal een goed tuig, je hebt perfect fit harnassen waarbij er een ring op de borst zit en op de rug. Dit is geen oplossing voor het trekken maar is wel een goed hulpmiddel om het af te leren. 

 

Het kost heel veel tijd, er zijn verschillende manieren om je hond het af te leren, bijvoorbeeld door telkens als hij trekt stil te staan en wachten tot hij de aandacht bij jou hebt, dan loop je weer verder. De eerste paar dagen zal het amper wandelen zijn en vooral veel stil staan, wees consequent.

 

In plaats van stilstaan kun je ook omdraaien en een stukje teruglopen. Dan weer verder.

 

Het zal lastig zijn, het blijft een husky. Mijn Husky loopt behoorlijk goed aan de lijn, alleen samen met andere honden wil hij nog wel eens spanning op de lijn hebben. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Een husky trekt inderdaad. Dat is precies waarvoor ze gefokt zijn.  De stropketting zou ik onmiddelijk mee stoppen, dat helpt niet en beschadigt enkel je hond. Zoals Tiffani al genoemd heeft zou ik een goed passend tuigje aanschaffen met een ring aan de voorkant, dat wil nog wel eens helpen. En verder vooral heel veel trainen, zodat de hond meer aandacht voor jou heeft en minder voor de omgeving. 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Een husky trekt inderdaad. Dat is precies waarvoor ze gefokt zijn.  De stropketting zou ik onmiddelijk mee stoppen, dat helpt niet en beschadigt enkel je hond. Zoals Tiffani al genoemd heeft zou ik een goed passend tuigje aanschaffen met een ring aan de voorkant, dat wil nog wel eens helpen. En verder vooral heel veel trainen, zodat de hond meer aandacht voor jou heeft en minder voor de omgeving.  "

 

Husky's zijn inderdaad fanatiek met trekken  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb je de hond al van pup af?

 

Eerst en vooral: weg met die slipketting!

 

Honden trekken om heel uiteenlopende redenen, er is dus geen 1 standaard oplossing, je moet eerst naar de oorzaak kijken.

Zo kunnen honden bijvoorbeeld trekken omdat:

- ze te hoog in opwinding zitten

(ze staan dan bij het vertrek van de wandeling al te stuiteren. Je kan dan best aan 'rust' en 'zelfbeheersing' gaan werken)

- de wandelingen teveel prikkels bevatten en ze nerveus worden

(zoek rustigere gebieden op)

- de wandelingen te weinig uitdagend en interessant is en ze zich dus vervelen

(zoek meer interessante wandelgebieden)

- ze niet in hun eigen tempo kunnen lopen

(laat ze aan de lange lijn of loslopen indien mogelijk)

- ze te weinig vrijheid krijgen om zelf hun route te bepalen

(een lange lijn en meer zelfbeschikkingsrecht kan dan de oplossing zijn)

- de halsband hen ergert en frustreert

(een tuigje kan dan de oplossing zijn)

- ze plezier vinden in het trekken

(vanuit hun natuurlijke drive)

enz.

 

Ga dus eerst na waarom je hond trekt. Dan kan je er gericht mee aan de slag.

 

Als blijkt dat je hond graag trekt om te trekken, speel hier dan op in en doe een activiteit waarin ie màg trekken (urban mushing, bike joring, canicross, mountainboard,...)

honden page profiel Davy-mischkaDavy-mischka

Welk soort tuig is dat ? Kan je er een foto van maken ? Dank je

honden page profiel Davy-mischkaDavy-mischka

Het is niet dat ze altijd binnen zit ,wanneer ik werken ben mag ze vrij los lopen op mijn gazon van 10are ,ze mag binnen wanneer ik thuis  ben 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Deze.

 

 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Je kunt ook een Comfort Plus tuig van 4Dox bestellen, die zijn wat meer verstelbaar. En worden helemaal naar jouw wensen gemaakt qua kleuren enz. 

http://4dox.nl/bestelling/comfort-plus-slim-hondentuig

Een Perfect Fit is erg prettig maar wat lastiger om online te bestellen, als je bij een verkooppunt kunt passen is dat ideaal. 

honden page profiel Davy-mischkaDavy-mischka

Ok dank je wel ,ik ga alvast beginnen met deze te kopen en de strop weg te doen , en dan als ze trekt keer ik om Enzo ,ik hou jullie op de hoogte 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Tja, je hebt wel een trekhond aangeschaft..


Trekken is zelfbelonend gedrag. De hond trekt (omdat hij vooruit wil, ergens aan wil snuffelen, etc.) en wordt beloond omdat hij krijgt wat hij wil- namelijk vooruit gaan. Het houdt zichzelf zo in stand. Eerst moet je deze cirkel doorbreken.Een slipketting haalt de beloning van dit zelfbelonende gedrag niet weg. Het introduceert alleen een pijnprikkel (die overigens niet ongevaarlijk is, de keel is een gevoeliger lichaamsdeel dan men zou verwachten bij de hond). Als de wil om het doel (vooruit gaan) te bereiken (en dat gebeurt, want de hond blijft wandelen en dus vooruit gaan) groter is dan de pijnprikkel, zal de hond zich niks aantrekken van de pijnprikkel en schaad je de hond voor niks.Ik raad je echt aan om het boek 'Help, mijn hond trekt' van Turid Rugaas te lezen. Succes!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Eerst 100den jaren fokken zodat het trekken goed in het ras gebakken zit en dan mag zo'n hond niet trekken. Tja....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat doe je zoal op een doordeweekse dag met je hond?

Hoe zien jullie wandelingen eruit (omgeving, invulling, manier van wandelen, e.d.)?

 

 

honden page profiel Davy-mischkaDavy-mischka

Wij gaan 4 keer per week wandelen ,de helft langs veldwegen langs fruitbomen ,de helft langs rustige wegen , totaal +- 4km per dag @luz uwe commentaar hoef ik niet te weten . 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wij gaan 4 keer per week wandelen ,de helft langs veldwegen langs fruitbomen ,de helft langs rustige wegen , totaal +- 4km per dag

 Dat is natuurlijk wel weinig voor een actief en ondernemend ras. Bedenk dat daar dus ook een reden kan liggen waarom de hond zo trekt (frustratie, opgekropte energie die een uitweg zoekt).

Je kan eens proberen meer af te wisselen in omgeving (en dus bijvoorbeeld ook uitgestrekte bossen, heide, e.d.op te zoeken), langer te wandelen en de hond meer vrijheid te geven (van de paadjes af, zelf z'n weg laten kiezen, meelopen in zijn tempo, e.d.).

In het geval een hond trekt omwille van opgekropte energie of frustratie, is het namelijk vaak zo dat het trekken vanzelf wegebt als de hond meer voldoening vindt in de wandelingen of als die meer aanleunen bij z'n aard en natuur.

 

Die veldwegen in je buurt lenen zich dan weer prima voor een treksport als urban mushing. Het is winter, de temperaturen zijn nu ideaal hiervoor, en het is leuk om samen te doen! 

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik denk dat je hus het enorm leuk gaat vinden om te mushen. Met een step, lijnuithouder, x-back harnas en lekker trekken even zijn ei kwijt kunnen.

 

Ik denk dat er ook enorm veel energie opgepropt zit, dit maakt het lastiger  (en misschien wel onmogelijk) om het af te leren. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Wij gaan 4 keer per week wandelen ,de helft langs veldwegen langs fruitbomen ,de helft langs rustige wegen , totaal +- 4km per dag @luz uwe commentaar hoef ik niet te weten .  "

 Ik denk echt dat je veel meer moet gaan lopen en zoals Alaska zegt, zorgt voor veel uitdagingen en nieuwe geuren.

Ik heb dan wel een kleinere hond, maar tis een drukke, eigenwijze terriër. Moh loopt op de dag eigenlijk minimaal 10 km. Heerlijk rond struinen door de bossen, liefst de meest onmogelijke paden. Ik zeg altijd "hoe viezer mijn schoenen en broek zijn (en hond), hoe beter de wandeling was". 

 

En steppen is ook erg leuk om met een trekkende husky! Wel even goed aanleren, goede rem erop. Zet je hond aan het werk en hij zal gelukkig zijn! Gebruik zijn kwaliteiten en leer hem ook netter meelopen, maar dan moet ook de opgekropte energie eruit zijn! 

honden page profiel Davy-mischkaDavy-mischka

Oke merci voor de raad allemaal  ik ga er zeker extra hard  werk van maken 

Volgende forumvraag: Gestresste Duitse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^