Op welke manier een buitenlandertje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JuliaJulia

Wij zijn op zoek naar een hond. In ieder geval een herplaatser, bijvoorbeeld via een stichting. Ik zou heel graag een hond een gouden mandje bieden die dat nu moet missen. 

Maar... er zijn zoveel stichtingen voor buitenlandertjes... Ik zie door de bomen het bos niet meer. 

Kunnen jullie ervaringen met ons delen? Ik ben dan vooral benieuwd hoe de voorzorg en de nazorg is. Ik snap dat we een hond met een rugzakje aanschaffen en ik verwacht geen kant-en-klare hond. Maar ik wil wel graag zoveel mogelijk weten waar ik aan toe ben en of we wel een goede match zijn voor de hond. (Wij zijn een gezin met kinderen, katten en cavia’s en hebben nog nooit een hond gehad.) 

Dank alvast voor de reacties!! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Voor de hond zelf: er onvoorwaardelijk voor gaan, kijken naar wat hij aankan, in zijn tempo gaan, niet teveel verwachtingen en voorstellingen maken.

 

(zoals ik haha, ik wilde mijn eerste herplaatser Lola die vier jaar in een asiel zat, alles geven wat ze gemist had, heerlijk lange wandelingen, leuke spelletjes, knuffelen etc.

Dat was een grote fout, ze was wantrouwig, kende ons natuurlijk niet, wilde niet geknuffeld, wilde niemand in haar buurt als ze at. Spelen alleen met trektouw, maar daar wird ze veel te wild van. Wandelen was veel te veel voor haar, ze liet zich toen ik dat nog niet snapte voor dood neervallen omdat ze het niet aankon.

Dus toen beter naar de hond gaan kijken wat zij aangaf aan te kunnen, korte rondjes maken eerst, op flinke afstand blijven van de voerbak, niet naar haar toelopen etc. En uiteindelijk had ik er een wereldhond aan. Van wie ik dus ook nog heel veel geleerd heb qua hondentaal)

 

 

De stichting moet naar mijn mening een open boekhouding hebben, voor en na controles doen, en bij problemen een goede gt kunnen inzetten of zelf daarvoor de kennis hebben.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Wat goed en lief dat je dat wil doen!

Er zijn hier heel veel buitenlandertjes op HP o.a van 

https://www.facebook.com/AnimalInNeedSCF/

 

en :https://www.facebook.com/ProzusNederland/

 

beide zijn in mijn ogen geweldig...maar er zijn er genoeg baasjes hier die je hier veel meer over kunnen vertellen...

 

Ik heb zelf een hondje gehad van honden zonder toekomst

https://www.facebook.com/Honden-zonder-toekomst-405441669558055/

voor en nazorg was perfect...

 

de hond nog veel meer dan dat..

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Hoi Julia, wat leuk dat jullie voor een rescue hondje willen gaan! Persoonlijk zou mijn voorkeur uitgaan naar een hondje dat al in een opvanggezin in Nederland zit. Het opvanggezin kent de hond dan erg goed zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt, jullie kunnen de hond vóór adoptie bezoeken om te kijken of het klikt en bovendien is de hond dan al in zekere mate gewend aan het dagelijks leven in Nederland. Een goede stichting selecteert streng: zowel geschikte, sociale honden uit de asielen als de toekomstige baasjes. Verwacht dus ook zeker een soort screening, vaak ook nog met een huisbezoek. Dit om de kans op een goede match zo groot mogelijk te maken. Wat voor type hond hebben jullie op het oog? 

Stichtingen waarvan ik weet dat ze betrouwbaar zijn en die werken met opvanggezinnen in Nederland zijn Animal in Need, SOS-strays, Straydogs Rescue Nederland, AINF, Dogs Adoptions Nederland, Sphoek, Huize Zwerfhond, Mirtos Animal Project. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wij hebben een hond van animal in need, maar Podencoworld, Ace en nog andere stichtingen daar kan je ook een leuke hond van adopteren.

Kijk vooral ook naar de verhaaltjes, als de hond een beetje verlegen is of heel bang is geweest, dan kan je rekenen op een heel onzeker hond.

Kijk filmpjes, vraag er zelfs naar, hoe meer informatie hoe beter.

Ga niet alleen uit vanuit het uiterlijk, maar lees ook het karakter, als je leest, ze gaat niet zo goed met andere teven, ga er dan maar van uit dat het erg is.

Heel veel informatie vragen en het liefst filmpjes.

En nog beter, een hond die al in Nederland zit in een opvanggezin, dan kan je de hond gaan bekijken en krijg je heel veel informatie.

Wij hebben een hond van 8 jaar uit Spanje gehaald, we hebben echt een top hond, dat was niet zo, we hebben daar wel hard voor moeten werken.

Mijn ervaring is wel dat Spaanse honden vaak heel goed de hondentaal kennen, maar het zal niet bij alle honden zijn.

Een goede stichting komt van te voren langs, en ook daarna.

Maar vooral, lees de verhalen van de hond goed, kijk hoe hij op de film met mensen en andere honden is, zo kan je voorkomen dat je een doodsbange hond krijgt.

Wil je die uitdaging wel aangaan, dan zou ik me heel goed inlezen over hondentaal en gedrag.

En oh, heb geen verwachtingen, dan kan het ook niet tegenvallen, en heb geen medelijden met je hond, ga er vanuit, nu ben je niet meer zielig, nu heb je het goed.

 

honden page profiel JuliaJulia

Dank voor de snelle reacties! Sommige stichtingen volgde ik al op Facebook maar nog niet allemaal. Meteen toegevoegd. 

@wereldhond: je vraagt wat voor type hond we op het oog hebben. Het liefst een hond met niet al te veel jachtinstinct, buiten lekker los spelend, binnen bij onze voeten liggend. Formaat: niet heeeeel groot en niet heeeeel klein. Alles daartussenin is prima. ???? Vacht maakt echt niet uit. Ik ga met alle liefde naar de trimmer en stofzuigen vind ik ook niet erg. Het is denk voor ons belangrijk dat de hond geschikt is voor beginnelingen zoals wij... 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Honden uit het buitenland hebben overigens zeker niet allemaal een rugzakje, vooral pups en jonge honden (maar zeker ook volwassen exemplaren) kunnen gewoon probleemloze, open honden zijn. Ik heb zelf ook een rugzakloze Spanjaard en ken er verder nog tientallen waar de eigenaren heerlijke honden aan hebben. Over het algemeen geven (goede) stichtingen eerlijke beschrijvingen van het karakter van de hond. Er zitten uiteraard ook honden tussen die erg veel hebben meegemaakt en daardoor bijvoorbeeld angstig zijn, maar ook niet-getraumatiseerde exemplaren. Maar een hondje uit het buitenland is dus niet per definitie moeilijker (of makkelijker) dan een hond van Nederlandse afkomst. Het verschilt per individu. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Honden uit het buitenland hebben overigens zeker niet allemaal een rugzakje, vooral pups en jonge honden (maar zeker ook volwassen exemplaren) kunnen gewoon probleemloze, open honden zijn. Ik heb zelf ook een rugzakloze Spanjaard en ken er verder nog tientallen waar de eigenaren heerlijke honden aan hebben. Over het algemeen geven (goede) stichtingen eerlijke beschrijvingen van het karakter van de hond. Er zitten uiteraard ook honden tussen die erg veel hebben meegemaakt en daardoor bijvoorbeeld angstig zijn, maar ook niet-getraumatiseerde exemplaren. Maar een hondje uit het buitenland is dus niet per definitie moeilijker (of makkelijker) dan een hond van Nederlandse afkomst. Het verschilt per individu.  "

 Mee eens! Als je maar goed informeert, er staat altijd bij als ze bang zijn, op de sites waar ik kijk wel, ik kijk alleen naar Spanjaarden, honden uit het oosten vind ik vaak niet sociaal.

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

Wij hebben een griekse herplaatser via dierenhulp zonder grenzen. Die stichting zou ik je afraden. Ze hebben gelogen over zijn leeftijd en zijn gezondheid, terwijl ze wel degelijk op de hoogte waren.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Er zit tussen de stichtingen en organisaties die buitenlandse honden laten "adopteren"/verkopen nogal wat kaf tussen het koren.

 

Als je voor een buitenlander gaat; zorg dan dat de organisatie/stichting aan alle punten van de checklist buitenlandse honden van de Koninklijke Hondenbescherming voldoet:

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/11/Buitenlandse%20honden%20checklist.pdf

 

citaat

- De organisatie publiceert elk jaar een jaarverslag incl. financiën

- Makkelijk te vinden waaraan geld exact wordt besteed

- Lange termijnprojecten met goede onderbouwing

- Overleg met lokale overheden en bevolking

- Bijvoorbeeld projecten op het gebied van educatie/voorlichting of geboortebeperking bij de hondenpopulatie

- Voorkomen overdracht ziekten naar andere honden/regio’s

- Persoonlijke kennismaking en verplichte denktermijn

- Nazorg en mogelijkheid inschakelen hondengedragsdeskundige die ruime ervaring heeft met adopties van buitenlandse honden

- Mogelijkheid tot goede opvang hond als adoptie niet slaagt

 

Print de richtlijnen uit en houdt deze ook bij de hand als je contact met een organisatie hebt. Neem geen genoegen met halve of vage antwoorden op je vragen. Vinden ze je te lastig met de vragen, dan weet je zeker, dat een organisatie niet transparant werkt en zou ik afhaken.

 

Lees ook eens wat de bekende Gedragstherapeut Monique Bladder over buitenlandse honden schrijft: http://www.moniquebladder.nl/over-buitenlandse-honden/

 

en op gebied van gezondheid; Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam over buitenlandse ziektes: https://www.mcvoordieren.nl/honden-uit-het-buitenland

Voor dat je een buitenlandse hond/pup m.n. uit Zuid of Oost Europa "adopteert", is het raadzaam om de risico's wat specifieke ziektes bij honden in dit gebied betreft te bestuderen.

 

Het zal je bijv. maar overkomen, dat je een hond bijv. uit Spanje "adopteert", die 5 jaar na aankomst in Nederland ernstig ziek wordt door Leishmaniose en niet gerealiseerd hebt, dat naast de zorgen en verdriet over de zieke hond, de financiële lasten ca. 250 Euro per maand bedragen aan dierenartskosten, dure bloedonderzoeken, medicatie en speciale voeding.

zie posting van HP forumlid Ria 06 maart 2017 om 22:45 in het volgende topic http://www.hondenpage.com/hondenforum/214640/2/waarom-kiezen-voor-een-hond-uit-het-buitenland.php

 

Er zijn honderden stichtingen/organisaties, die honden uit het buitenland laten "adopteren". Adopteren is niet het juiste woord, omdat voor de wet een hond een "ding" is. Er zijn ook organisaties, die stichting worden genoemd, terwijl er geen stichting is opgericht.

 

http://buzhonden.weebly.com buzhonden

vermeldt ook:

citaat Er zijn stichtingen die zeer zorgvuldig en kleinschalig bezig zijn, andere stichtingen brengen op zo’n grote schaal honden naar Nederland dat er kan worden gesproken van verkapte hondenhandel. einde citaat

 

Stichtingen/organisaties, die honden laten "adopteren" in Nederland moeten voldoen aan de volgende overheidsregels http://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren/huisdieren-houden-en-fokken/honden-registreren-en-identificeren/honden-uit-het-buitenland

 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

" Dank voor de snelle reacties! Sommige stichtingen volgde ik al op Facebook maar nog niet allemaal. Meteen toegevoegd. 
@wereldhond: je vraagt wat voor type hond we op het oog hebben. Het liefst een hond met niet al te veel jachtinstinct, buiten lekker los spelend, binnen bij onze voeten liggend. Formaat: niet heeeeel groot en niet heeeeel klein. Alles daartussenin is prima. ???? Vacht maakt echt niet uit. Ik ga met alle liefde naar de trimmer en stofzuigen vind ik ook niet erg. Het is denk voor ons belangrijk dat de hond geschikt is voor beginnelingen zoals wij...  "

Ik weet toevallig wel een hele leuke sociale hond die heel hard op zoek is naar een warme mand (opvang of liever nog permanent). Het is een jong podencomix teefje van bijna anderhalf jaar, al bijna een jaar op zoek naar een baasje - wat onbegrijpelijk is want ze is zo leuk! Haar broertje is het favoriete speelmaatje van mijn hond, dus die ken ik goed. Dat is ook een hele ongecompliceerde lieverd, die overigens ook prima los kan (geen jachtdrift) en geweldig is met kinderen en andere honden. Wel heel vrolijk en energiek, en zeer vindingrijk en nieuwsgierig zoals het een echte podenco betaamd. Maar er zit geen kwaad in en ze zijn totaal niet getraumatiseerd of angstig. Ze zijn als hele jonge pups vanaf Gran Canaria naar Nederland gekomen. Misschien is zij een geschikte hond voor jullie? Ik vind haar prachtig met haar grote oren en tijgerstreepjes.

Nala (klik voor meer informatie en heel veel foto’s)

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nou Lucia, goed geïnformeerd nu, kijk alles goed na, en zoals ik al zei, ga niet over 1 nacht ijs, vraag goede informatie over het gedrag van de hond, of er problemen zijn zoals angsten en misschien gedrags problemen.

Dan zal je zien hoe heerlijk een buitenlandertje kan zijn, kijk maar eens in mijn fotoalbum en zie daar een heerlijk gelukkige hond.

Hou je ons op de hoogte?

honden page profiel JuliaJulia

" Ik weet toevallig wel een hele leuke sociale hond die heel hard op zoek is naar een warme mand (opvang of liever nog permanent). Het is een jong podencomix teefje van bijna anderhalf jaar, al bijna een jaar op zoek naar een baasje - wat onbegrijpelijk is want ze is zo leuk! Haar broertje is het favoriete speelmaatje van mijn hond, dus die ken ik goed. Dat is ook een hele ongecompliceerde lieverd, die overigens ook prima los kan (geen jachtdrift) en geweldig is met kinderen en andere honden. Wel heel vrolijk en energiek, en zeer vindingrijk en nieuwsgierig zoals het een echte podenco betaamd. Maar er zit geen kwaad in en ze zijn totaal niet getraumatiseerd of angstig. Ze zijn als hele jonge pups vanaf Gran Canaria naar Nederland gekomen. Misschien is zij een geschikte hond voor jullie? Ik vind haar prachtig met haar grote oren en tijgerstreepjes.
Nala (klik voor meer informatie en heel veel foto’s)
 
  "

Wat een scheetje.... ???? 

honden page profiel JuliaJulia

Oh die vraagtekens was een smiley met hartjes in de ogen. :-)

honden page profiel JamaicaJamaica 3 doggies

" Ik weet toevallig wel een hele leuke sociale hond die heel hard op zoek is naar een warme mand (opvang of liever nog permanent). Het is een jong podencomix teefje van bijna anderhalf jaar, al bijna een jaar op zoek naar een baasje - wat onbegrijpelijk is want ze is zo leuk! Haar broertje is het favoriete speelmaatje van mijn hond, dus die ken ik goed. Dat is ook een hele ongecompliceerde lieverd, die overigens ook prima los kan (geen jachtdrift) en geweldig is met kinderen en andere honden. Wel heel vrolijk en energiek, en zeer vindingrijk en nieuwsgierig zoals het een echte podenco betaamd. Maar er zit geen kwaad in en ze zijn totaal niet getraumatiseerd of angstig. Ze zijn als hele jonge pups vanaf Gran Canaria naar Nederland gekomen. Misschien is zij een geschikte hond voor jullie? Ik vind haar prachtig met haar grote oren en tijgerstreepjes.
Nala (klik voor meer informatie en heel veel foto’s)
 
  "

 Ze willen een hond die los kan lopen en dan is een podenco zeker niet de beste keus.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

"  Ze willen een hond die los kan lopen en dan is een podenco zeker niet de beste keus. "

Ik heb zelf een podenco die perfect los kan lopen. Overal.  En zoals ik al zei heeft dit nest geen jachtinstinct. Nala zelf loopt los, haar broertje loopt los, een ander broertje van ze loopt los. De rest van het nest ken ik niet dus daar kan ik weinig over zeggen, maar het zou mij niets verbazen als ook zij niet jagen.   Het lijkt mij zéker in het geval van een (volwassen) adoptiehond zinniger om een hond als individu te bekijken en niet af te wijzen op ‘ras’/type (raszuiver zijn ze sowieso niet). 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Ze leeft momenteel nota bene samen met katten en zelfs ratten. Die zouden het echt niet overleefd hebben als ze een sterke jachtdrift zou hebben gehad hoor. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wb een hond nemen die al bij een gastgezin is, dat heeft voor en nadelen. Je moet je daarbij niet voorstellen dat als de hond zich daar zus of zo gedraagt, hij dat ook bij jou zal doen. Dat zou dan voor teleurstelling kunnen zorgen. De mensen kunnen alleen zeggen hoe zij de hond ervaren hebben. Hoe een hond zich gedraagt kan met zoveel te maken hebben, daar moet je dus voor open blijven staan. Niet je erop vastpinnen.

 

Hoe vaak lees je niet dat mensen teleurgesteld zijn omdat ze afgingen op wat anderen zeiden en zich dan bedrogen voelden omdat de hond helemaal niet zo is als ze verwacht hadden.

 

Dat wilde ik nog even meegeven, niet teleurgesteld zijn als de hond toch niet los mee kan lopen bijv. maar voor de hond die je gekozen hebt voor de volle honderd procent willen gaan ook al had je het anders voorgesteld.

 

 

honden page profiel JuliaJulia

" Wb een hond nemen die al bij een gastgezin is, dat heeft voor en nadelen. Je moet je daarbij niet voorstellen dat als de hond zich daar zus of zo gedraagt, hij dat ook bij jou zal doen. Dat zou dan voor teleurstelling kunnen zorgen. De mensen kunnen alleen zeggen hoe zij de hond ervaren hebben. Hoe een hond zich gedraagt kan met zoveel te maken hebben, daar moet je dus voor open blijven staan. Niet je erop vastpinnen.
 
Hoe vaak lees je niet dat mensen teleurgesteld zijn omdat ze afgingen op wat anderen zeiden en zich dan bedrogen voelden omdat de hond helemaal niet zo is als ze verwacht hadden.
 
Dat wilde ik nog even meegeven, niet teleurgesteld zijn als de hond toch niet los mee kan lopen bijv. maar voor de hond die je gekozen hebt voor de volle honderd procent willen gaan ook al had je het anders voorgesteld.
 
  "

Mooi gezegd! Ik snap helemaal wat je bedoelt. We nemen een hond, geen robot. Onze katten en cavia’s zijn ook een beetje apart en doen niks volgens het boekje, maar ze zijn wel heel erg leuk en goed, precies zoals ze zijn. :-) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Mooi gezegd! Ik snap helemaal wat je bedoelt. We nemen een hond, geen robot. Onze katten en cavia’s zijn ook een beetje apart en doen niks volgens het boekje, maar ze zijn wel heel erg leuk en goed, precies zoals ze zijn. :-)  "

 ja precies, goed dat je er ook zo over denkt, het zijn toch allemaal individuen net als wij zelf

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Ze willen een hond die los kan lopen en dan is een podenco zeker niet de beste keus. "

 Niet elke Podenco gaat er van door, en als het een jachthond is dan zouden ze dat nu wel gemerkt hebben, het zit er in of niet, vandaar de asiels in Spanje vol zitten met slechte jachthonden.

Echt Ik heb een halve Podenco, ze zijn zooo leuk! Heerlijk in huis, willen wel graag hoog liggen, op de bank, zijn rustig in huis, het zijn gewoon heerlijke honden, kan je er 1 zonder jachtinstinct krijgen, nou doen hoor!!

honden page profiel JuliaJulia

"  Niet elke Podenco gaat er van door, en als het een jachthond is dan zouden ze dat nu wel gemerkt hebben, het zit er in of niet, vandaar de asiels in Spanje vol zitten met slechte jachthonden.
Echt Ik heb een halve Podenco, ze zijn zooo leuk! Heerlijk in huis, willen wel graag hoog liggen, op de bank, zijn rustig in huis, het zijn gewoon heerlijke honden, kan je er 1 zonder jachtinstinct krijgen, nou doen hoor!! "

Yooop wat een prachtige hond heb je! Heerlijke foto’s. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Yooop wat een prachtige hond heb je! Heerlijke foto’s.  "

 Dank je wel, tis ook een lieverd, tophond, kan met alles, is geen allermansvriend ( met mensen) maar dat hoeft ook niet, hij is een kruising staff/podenco.

Podenco's vind ik soort engeltjes onder de honden en soms bengeltjes, die van mij niet, die is nooit stout, nee echt niet, als hij stout is dan zijn we blij.

Maar hij is geschat tussen de 12 en 15 jaar, maar hij was toen hij 8 jaar was een rustige hond al.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

"  Niet elke Podenco gaat er van door, en als het een jachthond is dan zouden ze dat nu wel gemerkt hebben, het zit er in of niet, vandaar de asiels in Spanje vol zitten met slechte jachthonden.
Echt Ik heb een halve Podenco, ze zijn zooo leuk! Heerlijk in huis, willen wel graag hoog liggen, op de bank, zijn rustig in huis, het zijn gewoon heerlijke honden, kan je er 1 zonder jachtinstinct krijgen, nou doen hoor!! "

Precies! Oh, podenco’s zijn magisch...  Als ze je hart eenmaal gestolen hebben... Ze zijn ongelofelijk intelligent, maar kunnen zich heel onbenullig gedragen. Dol op warme (en hoge) plekjes, op schoot is hier ook favoriet. Enorm kroelerig en aanhankelijk. Binnen heel lui en rustig maar buitenshuis echte snelheidsduivels, het is schitterend om ze te zien rennen! Vriendelijk met mens en dier en geen bijster goede waakhonden (hoewel de mijne wel aanslaat als er iets niet pluis is). Super speels, nieuwsgierig, ondernemend en vreselijk clownesk en grappig. Het kunnen echte dramaqueens zijn, op hele charmante wijze.  Ik ben werkelijk helemaal verliefd op de podenco. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe oud zijn je kinderen trouwens?

Die moeten uiteraard ook goed voorbereid zijn. Ik herinner me nog een topic over een hondje dat afgehaald zou worden door een gezin en dit niet doorging, omdat de hond hapte naar de kinderhandjes die hem wilden aaien en knuffelen. Wat natuurlijk niet handig is als je op het vliegveld staat en de hond geen idee heeft wat er allemaal gebeurd en misschien wel stijf staat van de stress.

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Mijn hond komt via RDE (rescue dog europe), maar achteraf heb ik hier geen goed gevoel bij. Het duurde maanden voordat ik haar paspoort had en moest hier steeds achteraan bellen. Vooraf geen huisbezoek (ik ben twee keer bij het gastgezin geweest). Achteraf geen nazorg. Ik had nog wat vragen maar dat was lastig allemaal. Ze doen vast heel goed werk maar vond het niet erg prettig overkomen. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik kopieer dit even uit een ander topic (scheelt typen nietwaar?)

 

SOS-Strays werkt bijvoorbeeld met opvanggezinnen waardoor ze je vaak al heel veel kunnen vertellen over het gedrag van de hond in huis, met andere honden, evt. katten (vaak al getest in Spanje) en kinderen. Ze gaan niet over een nacht ijs, willen echt zeker weten dat een hond op de juiste plek komt, bieden goede nazorg, organizeren veel wandelingen, etc, en zijn erg open over wat ze allemaal doen, ook om de asiels waarmee wordt samengewerkt en de honden daar te helpen.

Ze hebben nu bijvoorbeeld Esther in opvang in Nederland, een wat oudere hond, 42 cm hoog, heeft heel lang in een asiel gezeten, maar wat een lieverd om te zien!

 

Dierenopvang Koningen werkt niet met opvanggezinnen, maar biedt wel een proefperiode zodat je kunt kijken of de klik er ook echt is.

 

Animal in Need is het asiel van Peter Koekebakker in Zuid-Spanje, die daar geweldig werk en zijn best doet om het leven voor honden en dieren beter te maken in Spanje, - en ook écht bijdraagt aan een mentaliteitsomslag! Een aantal honden is in NL opgevangen in gastgezinnen zodat je ze kunt bezoeken en kennis maken, de rest wacht in Spanje op een adoptie (meestal dus in NL). Ik ben zelf een beetje verliefd op Ginko die echt een warm mandje verdiend. Het lijkt mij zo'n heeeerlijke hond!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ohh wat is Esther een lieverd, echt een hond die mij aanspreekt Ik hoop eigenlijk stiekum dat ze gewoon daar mag blijven en niet meer hoeft te verkassen

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" ohh wat is Esther een lieverd, echt een hond die mij aanspreekt Ik hoop eigenlijk stiekum dat ze gewoon daar mag blijven en niet meer hoeft te verkassen "

 Ik weet bij wie ze in opvang is, en als ik een hond was zou ik daar ook willen blijven, !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Ik weet bij wie ze in opvang is, en als ik een hond was zou ik daar ook willen blijven, ! "

 ja ze lijkt het prima naar de zin te hebben op het filmpje te zien. Ze is trouwens nog snel voor haar leeftijd

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond met Leishmania adopteren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^