Nieuwe pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
 
Ik zou echt willen dat niet elke gek een hond aan kon schaffen. Zouden deze dingen online ook een stuk milder worden. "

 Bente zo kan t wel weer.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Slimme mensen met kennis en verstand van zaken? Prima. Betweterige zeuren met beschuldigende opmerkingen? Daar zit niemand op te wachten. Een forum waarop bij veruit de meeste vragen de boel uitloopt op een veroordeling over benches en foute fokkers, daar heeft niemand zin in. Dan heb je aan twee topics genoeg. 

 

En dat heeft niks te maken met een theekransje. Maar alles met fatsoen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Misschien niet oordelen over mensen die je niet kent? 
Dit was dus de reden dat ik zo twijfelde over forum, zoals ik al zei. Heel jammer voor degenen die er wel iets gezelligs van willen maken en tips willen uitdelen. 
Ik stel hier een vraag en ik ben meteen een onbezonnen idiote hondenmishandelaar.
Fijne toekomst verder! "

 De kunst is om alleen te reageren op de posts waar je iets aan hebt. 

 

honden page profiel bentebente

" Slimme mensen met kennis en verstand van zaken? Prima. Betweterige zeuren met beschuldigende opmerkingen? Daar zit niemand op te wachten. Een forum waarop bij veruit de meeste vragen de boel uitloopt op een veroordeling over benches en foute fokkers, daar heeft niemand zin in. Dan heb je aan twee topics genoeg. 
 
En dat heeft niks te maken met een theekransje. Maar alles met fatsoen.  "

 De online wereld is de echte niet. Misschien moet je je dat eens realiseren.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

"  De online wereld is de echte niet. Misschien moet je je dat eens realiseren. "

 Nee, want hier mag je lekker ongenuanceerd tekeer gaan en dingen roepen die je in de echte wereld nooit in je hoofd zou halen. 

 

Ben er klaar mee. 

honden page profiel StephanieStephanie

typisch aan een forum : het gaat dan veel verder dan de essentie van de zaak, en daar kicken sommige mensen blijkbaar op. 
Op internet beetje gemeen uit de hoek komen is gemakkelijk.

Ik hou het hier momenteel even voor bekeken denk ik.

Bedankt aan degenen die me verdedigd hebben, we horen elkaar nog via berichten.

 

 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

"  De kunst is om alleen te reageren op de posts waar je iets aan hebt. 
  "

 

Mee eens!

Probeer discussies waar je niet in wilt belanden te vermijden en pik de dingen eruit waar je wat aan hebt.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" typisch aan een forum : het gaat dan veel verder dan de essentie van de zaak, en daar kicken sommige mensen blijkbaar op. Op internet beetje gemeen uit de hoek komen is gemakkelijk.
Ik hou het hier momenteel even voor bekeken denk ik.
Bedankt aan degenen die me verdedigd hebben, we horen elkaar nog via berichten.
 
  "

 Laat alsjeblieft kletsen.

De beste stuurlui je kent dat wel.

Pik eruit waar je wat aan hebt sla de rest over.

 

Opdenduur word een onderwerp steeds beroerder.

De ene durft nog meer te zeggen dan de ander. Zo stoer!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Nee een hond in de bench de hele dag in z’n eigen stront is geen mishandeling maar alle broodføk wel? Lekker hypocriet. "

 Ik lees hier nergens dat een hond een hele dag in zijn stront zit.
Wil je verhaaltjes vertellen en verzinnen, doe dat dan in een eigen verhaaltjes topic. Noch zie ik hier iets over broodfok staan. Wederom, wil je meningen daarover of wil je daar iets over kwijt, doe dat in een topic waar het ter zake doet.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Dat maak je d’r zelf van. Ik zei een begin van mishandeling, ja, klopt. Nogal logisch als jij een PUP in de bench wil doen voor zo’n 16 uur per dag en dan moet hij het maar uitzoeken want het is even niet anders??? Dat is niet hoe je een hond neemt. 
 
Ik zou echt willen dat niet elke gek een hond aan kon schaffen. Zouden deze dingen online ook een stuk milder worden. "

 Ga je lekker?

honden page profiel --

honden foto van -

Welkom op het forum Stephanie.

Je hebt de pup nog maar 2 dagen als ik het goed lees. Je kunt niet verwachten dat een dier zindelijk en wel geleverd wordt, dat moet je allemaal zelf doen. Daarom is het geen slimme keuze geweest om een puppy aan te schaffen in de tijd dat je aan het werk moet. 
Ik ben het dan ook volledig eens met Hannah's reactie:

Maar zo goed als iedereen hier, heeft een aantal weken vrij genomen/de pup in de vakantie genomen/oppas geregeld/thuis gewerkt enz. Dat er gewerkt moet worden is alleen maar logisch, maar een pup nemen en hem vervolgens in de bench doen terwijl hij nog niet zindelijk is en niet geleerd is om alleen te zijn vind ik niet logisch. "

Het alleen zijn moet aangeleerd worden, stap voor stap. De ene hond heeft er meer tijd voor nodig dan de ander en dan verschilt het per hond ook nog wat het maximum aantal uren is om alleen te kunnen zijn. Ook een hond zindelijk krijgen moet met geduld en daarom moet 'ie meerdere malen naar buiten kunnen om zijn behoeftes te doen en hiervoor geprezen te worden. Helaas is er dus niemand die daarmee aan de slag kan gaan en zal er ook niks verbeteren.

De situatie waarin de pup nu zit is gewoon niet goed. Een bench is niet ontworpen om een hond er de hele dag in op te sluiten... Dat gaat gewoon te ver. 

Je hebt dus iemand nodig die er is wanneer jij er niet bent, die je hond kan leren alleen zijn en die hem zindelijk kan krijgen als jij moet werken. Niet de keuze die ik zou maken, jij hebt een hond gekocht dus jij moet hem opvoeden naar mijn mening, maar in dit geval is er denk ik geen betere oplossing. Of je doet toch je best om voor enkele weken vrij te kunnen krijgen voor je pup... Een hond moet nooit ofte nimmer de dupe raken door een situatie waarin een mens verkeerd.

Er zijn genoeg adviezen hier gegeven waar je wel wat mee kan lijkt me, succes. En wees niet bang om gewoon je vragen hier te stellen ;) 

honden page profiel bentebente

"  

Ik lees hier nergens dat een hond een hele dag in zijn stront zit.
Wil je verhaaltjes vertellen en verzinnen, doe dat dan in een eigen verhaaltjes topic. Noch zie ik hier iets over broodfok staan. Wederom, wil je meningen daarover of wil je daar iets over kwijt, doe dat in een topic waar het ter zake doet. "

 De pup moet de hele dag als ts op werk is in de bench. Pup is niet zindelijk. =in eigen stront zitten. 

 

Maargoed, mijn mening wordt niet gewaardeerd ds ik zal wel niet langer op de conversatie ingaan.

honden page profiel StephanieStephanie

Ik ga zeker aan de slag met de gekregen tips, er is dus geen reden om te blijven hameren op wat ik verkeerd gedaan heb.

honden page profiel --

honden foto van -

"  De pup moet de hele dag als ts op werk is in de bench. Pup is niet zindelijk. =in eigen stront zitten. 
 
Maargoed, mijn mening wordt niet gewaardeerd ds ik zal wel niet langer op de conversatie ingaan. "

 

Je mening kan best gewaardeerd worden... Het gaat op de manier waarop je het zegt. Zo is deze situatie totaal niet te vergelijken met broodfok bijvoorbeeld.

Stephanie ziet ook in dat ze iets niet goed doet, daarom komt ze hier toch? Het is echt niet zo moeilijk om een onderbouwende reactie te geven op een normale toon. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" O jee dit klinkt als een onvoorbereide aankoop...
-geen vrij nemen
-pup in bench als ze er niet zijn (dus zo’n 6 uur per dag, en dan ook nog snachts in zo’n kooitje willen stoppen!?)
-BC blue merle.. nogal een hyped hond helaas..
-schijnbaar (nog) geen hondenkennis; pup laten janken de hele nacht ipv even te kijken.
 
Stephanie, mijn tips aan jou zijn: regel vrij/regel een hondenoppas, lees je in over hondengedrag, opvoeding en evt puppycursus of breng de pup terug. Dit is geen leven voor een hond als een BC zo.  "

 Bente, ik deel je zorgen (net al velen hier), maar je had het bij deze reactie kunnen laten als je verder geen opbouwende tips hebt.Aan je frustraties en boosheid neerkwakken heeft niemand iets, Stephanie niet en de pup al helemaal niet.

Je tips die je aangeeft zijn prima, maar zet er dan bijvoorbeeld wat links bij over opvoeding of hondengedrag - en beter nog, specifiek iets over het opvoeden van een Border Collie.

 

Stephanie: Het opvoeden van een border collie is namelijk best lastig, ze leren verdraaide snel en dus heb je al heel snel -soms onbewust- iets verkeerd(s) aangeleerd, en krijg je het er maar heel moeilijk uit.

- Ook zul je gaan ervaren dat je moet leren om je hond af te remmen en dat hij zijn rust moet leren nemen. Om die reden is het aanleren van de bench bij border collies vaak wél een goed besluit en ik raad het je ook aan het op de juiste manier aan te leren zodat het een fijne plek voor rust wordt; doe je het verkeerd, krijg je een hond met verlatingsangst.

- En omdat BC's zeer gevoelig zijn (als schapendrijver extra scherp gericht op geluid en beweging) kunnen ze op momenten dat ze overprikkeld zijn of teveel stress ervaren angsten en fobisch gedrag gaan ontwikkelen - meer dan andere honden.

 

Op het moment dat je kiest voor een puppycursus, is het misschien een goed idee om ergens te gaan trainen waar ze uitsluitend met border collies werken of er in elk geval heel veel ervaring mee hebben, liefst uit eigen hand. Niet alleen omdat het voor BC's vaak beter werkt om niet steeds een verschillende trainer te hebben (als je later besluit verder te gaan met andere cursussen), maar ook omdat BC's opvoeden een vak apart is en je veel meer kunt hebben aan de kennis en ervaring van een trainer op zo'n 'school'. Bovendien wordt er hier veel meer gelet op op jou én je hond als team, omdat BC's werkhonden en samenwerken met hun baas zit in hun natuur. Bij een gewone puppycursus ligt de nadruk vooral op de standaard kunstjes leren die je jouw hond allemaal makkelijk binnen een middag kunt leren. De omgeving van een gewone puppycursus is vaak stressvol voor BC's en dan kun je het tegenovergestelde bereiken dat je juist een niet-sociale hond krijgt. Op zo'n plek waar ze border collies trainen kun je vaak vervolgcursussen doen, bijvoorbeeld schapentraining, wat de sleutel kan zijn tot een gelukkige, gehoorzame BC en goede band met de baas.

 

Socialiseren met kinderen, andere honden en allerlei situaties is trouwens erg belangrijk om te voorkomen dat ze ongewenst drijfgedrag gaan vertonen. Socialiseren gebeurt voornamelijk op de leeftijd van 9-12 weken. Als je denkt dat je de komende weken te weinig tijd hebt om hier goed mee aan de slag te gaan, dan zou ik zeker iemand zoeken waar de hond de komende weken een paar keer per week overdag naar toe kan die kan helpen bij dit belangrijke deel van de opvoeding, evenals de zindelijkheidstraining.

 

Leestips over opvoeding: Bijvoorbeeld deze pagina, wat ik een hele goede beschrijving vind van de aanleg en hoe je omgaat met het karakter van de BC (waar niet iedereen hier het mee eens zal zijn), maar haal eruit wat nuttig voor je is. Zo ook met deze website die zeer uitgebreide info en tips geeft. Succes!

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Jeetje joh, Bente. Iets vriendelijker kan wel hè. Als je zo de hele tijd gaat reageren word er natuurlijk niet geluisterd. Doe even normaal joh, zeg hier geen dingen die je niet recht in het gezicht zou zeggen. Makkelijk van achter een schermpje. Maar ik zal verder m’n mond houden anders krijg ik weer een grote mond terug. 

 

Stephanie, wat heb jij een leuke pup! Echter, 6 uur alleen terwijl hij net bij je is?! Véél te lang! 

Een pup moet minimaal 1x per uur zijn behoefte doen! En het zou inderdaad handiger zijn als je even vrij had gepakt, want nu word opvoeden natuurlijk ook wat lastiger. Maar het is nou eenmaal niet anders. 

 

Als je gaat werken, zorg dan voor een oppas. Die kan dan naar buiten met hem zodat hij wel op een redelijk tempo zindelijk word. Want de pup kan het gewoon niet lang ophouden, zo simpel is het. En als hij de hele dag in zijn plas en poepjes zit is niet prettig natuurlijk. En daar word hij niet zindelijk van en de Bench word er geen prettige plek van. Die fout heb ik ook gemaakt in het begin. In de nacht in de Bench en de wekker niet vaak genoeg gezet: Bench onder de poep en plas en ni heeft hij een hekel aan de Bench. Is mijn schuld geweest. Logisch ook dat hij er dan een hekel aan krijgt.

 

wil je de hond in de nacht niet op de slaapkamer? Slaap dan de eerste week of twee weken bij hem op de bank. Merk je dat dat goed gaat, ga je weer lekker in bed liggen en om de twee uur de wekker en dat steeds uitbouwen. Je bent er echt wel een tijd mee bezig. Ik ben na twee weken weer gaan werken (ik kan hem gelukkig mee nemen naar het werk) en dan nog sliep ik op de bank bij hem in de buurt. Nachtrust is nou eenmaal in het begin ver te zoeken en je word er doodmoe van. Maar het werpt z’n vruchten af en na een tijdje kan je je slaap weer inhalen. Of lekker tukken als je pup slaapt.

 

En zolang hij niet zindelijk is mag hij niet rondlopen? (Als ik het verkeerd heb gelezen, corrigeer me gerust!) dat kan niet.. een pup moet gewoon rond kunnen lopen! De plasjes en poepjes die dan af en toe binnen gedaan worden horen er in het begin gewoon bij. Zonder morren opruimen. Pupje kan er niets aan doen. Die moet nou eenmaal en weet nog niet dat het binnen niet hoort maar dat het buiten moet! Hoeveel plasjes en poepjes ik in het begin niet op heb moeten ruimen.. die van mij is nu 5 maanden oud, en er gebeurd soms nog een ongelukje. Komt omdat ik niet goed op zijn tekens let of niet snel genoeg ben/niet oplet. En als hij nu niet rond mag lopen omdat hij nog niet zindelijk is, zal het lang gaan duren eer hij het wel is. Je moet een pup in het begin 100% van de tijd in de gaten houden. Het is nou eenmaal veel werk zo’n kleintje en er zal een periode komen waarin je denkt: waar ben ik aan begonnen? Dat is de puppy blues, heb ik ook gehad. Kom je wel doorheen. Laat je niet gek maken. 

 

Geef hem vrijheid! Laat hem geen 6 uur alleen nu al.. ik vind dat persoonlijk voor een volwassen hond al lang. Die van mij is nooit langer dan 2 uur alleen op een uitzondering na. 

 

Geniet van je pup, je gaat er spijt van krijgen anders dat je de puppy tijd hebt gemist. Trek je ook niets aan van het vreselijke commentaar dat je hier krijgt van sommige. De meeste bedoelen her gelukkig wél goed. Er zijn dingen die je beter had kunnen aanpakken maar dat is achter af praten. Als je nog vragen hebt, stuur gerust een PB. Ik help je graag verder! En ga genieten! 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Jeetje joh, Bente. Iets vriendelijker kan wel hè. Als je zo de hele tijd gaat reageren word er natuurlijk niet geluisterd. Doe even normaal joh, zeg hier geen dingen die je niet recht in het gezicht zou zeggen. Makkelijk van achter een schermpje. Maar ik zal verder m’n mond houden anders krijg ik weer een grote mond terug. 

 

Stephanie, wat heb jij een leuke pup! Echter, 6 uur alleen terwijl hij net bij je is?! Véél te lang! 

Een pup moet minimaal 1x per uur zijn behoefte doen! En het zou inderdaad handiger zijn als je even vrij had gepakt, want nu word opvoeden natuurlijk ook wat lastiger. Maar het is nou eenmaal niet anders. 

 

Als je gaat werken, zorg dan voor een oppas. Die kan dan naar buiten met hem zodat hij wel op een redelijk tempo zindelijk word. Want de pup kan het gewoon niet lang ophouden, zo simpel is het. En als hij de hele dag in zijn plas en poepjes zit is niet prettig natuurlijk. En daar word hij niet zindelijk van en de Bench word er geen prettige plek van. Die fout heb ik ook gemaakt in het begin. In de nacht in de Bench en de wekker niet vaak genoeg gezet: Bench onder de poep en plas en ni heeft hij een hekel aan de Bench. Is mijn schuld geweest. Logisch ook dat hij er dan een hekel aan krijgt.

 

wil je de hond in de nacht niet op de slaapkamer? Slaap dan de eerste week of twee weken bij hem op de bank. Merk je dat dat goed gaat, ga je weer lekker in bed liggen en om de twee uur de wekker en dat steeds uitbouwen. Je bent er echt wel een tijd mee bezig. Ik ben na twee weken weer gaan werken (ik kan hem gelukkig mee nemen naar het werk) en dan nog sliep ik op de bank bij hem in de buurt. Nachtrust is nou eenmaal in het begin ver te zoeken en je word er doodmoe van. Maar het werpt z’n vruchten af en na een tijdje kan je je slaap weer inhalen. Of lekker tukken als je pup slaapt.

 

En zolang hij niet zindelijk is mag hij niet rondlopen? (Als ik het verkeerd heb gelezen, corrigeer me gerust!) dat kan niet.. een pup moet gewoon rond kunnen lopen! De plasjes en poepjes die dan af en toe binnen gedaan worden horen er in het begin gewoon bij. Zonder morren opruimen. Pupje kan er niets aan doen. Die moet nou eenmaal en weet nog niet dat het binnen niet hoort maar dat het buiten moet! Hoeveel plasjes en poepjes ik in het begin niet op heb moeten ruimen.. die van mij is nu 5 maanden oud, en er gebeurd soms nog een ongelukje. Komt omdat ik niet goed op zijn tekens let of niet snel genoeg ben/niet oplet. En als hij nu niet rond mag lopen omdat hij nog niet zindelijk is, zal het lang gaan duren eer hij het wel is. Je moet een pup in het begin 100% van de tijd in de gaten houden. Het is nou eenmaal veel werk zo’n kleintje en er zal een periode komen waarin je denkt: waar ben ik aan begonnen? Dat is de puppy blues, heb ik ook gehad. Kom je wel doorheen. Laat je niet gek maken. 

 

Geef hem vrijheid! Laat hem geen 6 uur alleen nu al.. ik vind dat persoonlijk voor een volwassen hond al lang. Die van mij is nooit langer dan 2 uur alleen op een uitzondering na. 

 

Geniet van je pup, je gaat er spijt van krijgen anders dat je de puppy tijd hebt gemist. Trek je ook niets aan van het vreselijke commentaar dat je hier krijgt van sommige. De meeste bedoelen her gelukkig wél goed. Er zijn dingen die je beter had kunnen aanpakken maar dat is achter af praten. Als je nog vragen hebt, stuur gerust een PB. Ik help je graag verder! En ga genieten!  "

 Super verwoord !!

honden page profiel StephanieStephanie

Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka.  "

 

Top! Ga zo door. Met een paar weken slaapt hij waarschijnlijk de nacht wel door.

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

" Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka.  "

 Dit even volhouden en binnenkort slaapt hij de nacht door!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka.  "

 Heb je geen matrasje , in de zetel dan ben je na een paar dagen gebroken....knap dat je hondje al mooi naar de deur gaat, en dan ook echt moet, als die het nu al aangeeft, super hoor...en de tijden dat je pup het langer volhoudt komt....

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka.  "

 Goedzo. Tis even een gedoe maar het komt goed!

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Die is een heel stuk sneller dan onze Lizzy! Die is bijna vijf maanden en heeft nog elke 3 dagen gemiddeld een ongelukje... al denk ik dat ze expres binnen poept als ze vindt dat ik te lang weg ben geweest. 

 

Lizzy is volgens mij half draak. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka.  "

En flink belonen als die het buiten doet he niet vergeten . Wat een heerlijk snoetje heeft die trouwens  hoe heet hij ? 

 

Helaas heb je geen vrij en kan je dus weinig leren op die momenten maar wel goed dat je aan het kijken bent om hem lekker in de keuken los te laten als jullie moeten werken kan die lekker gaan liggen waar die zelf wilt en lopen. Misschien dat er af en toe iemand langs kan komen om hem uit te laten?  Verder zijn er een heleboel goeie tips al gekomen  hopelijk heb je er wat aan. 

 

Zou wel leuk zijn als je ons op de hoogte houd  Dat leuke snoetje willen we wel vaker zien  Laat je niet gek maken door de aanvallende opmerkingen er zijn een heleboel die je graag willen helpen en advies willen geven 

honden page profiel StephanieStephanie

Deze kleine schat heet Omer ;)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  Heb je geen matrasje , in de zetel dan ben je na een paar dagen gebroken....knap dat je hondje al mooi naar de deur gaat, en dan ook echt moet, als die het nu al aangeeft, super hoor...en de tijden dat je pup het langer volhoudt komt.... "

 Zetel is Vlaams voor wat we in NL bank noemen - wij Nederlanders denken dan aan een fauteuil ... Op mijn bank kun je prima slapen. Maar inderdaad, voor nog geen twee tientjes koop je een comfortabel luchtbed...

 

En Stephanie, wat heerlijk dat de pup rustig de nacht is doorgekomen en al zo goed aangeeft dat hij moet. De eerste stap naar zindelijkheid is gezet! Hopelijk kan hij het snel wat langer ophouden zodat jij ook weer wat langer kan doorslapen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

En voor de langere uren alleen thuis is een puppyren met daarin een hondentoilet of een grasdoos wellicht een oplossing?

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" En voor de langere uren alleen thuis is een puppyren met daarin een hondentoilet of een grasdoos wellicht een oplossing?
  "

 

Ik zou dat echt in het he-le huis terugvinden met die van ons...

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wat fijn Stephanie! En wat knap dat hij al goed aangeeft dat hij naar het toilet moet!

Echt super goed dat je wat met de adviezen doet en terug komt om te vertellen hoe het gaat. Jullie komen er wel 

Ik hoop dat jullie nog een geschikte oppas kunnen vinden als jullie aan het werk zijn, zodat het pupje de aandacht krijgt die hij nodig heeft (bijv zodat hij zijn behoefte buiten kan doen etc!)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb afgelopen nacht op de zetel geslapen, hij in zn mandje. Elke 2u jankte ie en ging ie naar de deur. Buiten gelaten en steeds flink behoefte gedaan. Voor de rest heeft ie zalig geslapen. 1klein plasje in huis en net 1 klein drolletje, daarna verder buiten kaka.  "

 Mooi zo!

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
Volgende forumvraag: Wakker worden en piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^