Nieuwe pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik vind het wel erg dat er steeds nogal "aanvallend" gereageerd moet worden.. je leest als nieuwe pup eigenaar op het internet zoveel tegenstrijdige zaken, daarom dat ik het hier vraag. Ik heb hierover lang getwijfeld aangezien mensen nogal snel cru reageren. En geloof mij, ik kan tegen kritiek maar het kan op een normale manier ook gezegd worden ipv iemand af te schilderen als een slecht persoon. Ik zal hem deze nacht mee naar boven nemen, of er beneden bij gaan liggen. Maar overdag kunnen we helaas niet anders dan hem in de bench te steken, we moeten helaas werken ;-) "

 Wanneer gaan jullie  weer werken? Je kunt het echt niet maken om een pup te nemen en daarna alweer te gaan werken... hoeveel tegenstrijdige berichten je ook tegenkomt, er zal niemand zijn die het een goed idee vindt om weer meteen aan het werk te gaan. Die pup wordt nevernooit zindelijk als jullie er niet continu zijn om hem naar buiten te brengen en bovendien is hij het nog helemaal niet gewend om alleen te zijn. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We nemen hem vanavond mee naar boven, vanaf morgen zorgen we dat hij overdag in de keuken en veranda kan. En neen, ik heb geen paar weken vrij..daar heb ik 1/niet genoeg verlof voor en 2/dit kan niet met het werk.. "

 

Hoeveel werken jullie dan? Als je beide 5 dagen en de hele dag werkt,

hoe ga je de pup dan leren wat wel en niet mag?

Hoe ga je de pup leren alleen zijn?

Hoe ga je de pup vermaken?

De kans is heel groot dat die nu z'n eigen activiteiten gaat verzinnen (slopen/janken enz)

Hoe ga je de pup zindelijk maken? De pup maar in de bench z'n behoefte laten doen, of in de woonkamer, dat gaat 'm natuurlijk niet zindelijk maken.

 

Ik zou zeggen; zoek iemand die graag bij jullie op de pup wil passen op de dagen dat jullie werken.

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Laten we het voor Stefanie vooral gewoon gezellig houden en er geen vechtpartij over benches of alleen zijn of war dan ook van maken. Het lijkt verdorie wel mommyshaming maar dan met hondjes. Iedereen moet lekker doen wat hij zelf goed vindt en waar zijn of haar hond wel bij vaart. Dat oordelen meteen, bah. 

 

Elk huis andere regels, daar is niks mis mee. Als je elkaars manier van doen maar respecteert. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hebt een border collie ... Een ras wat flink uitdaging nodig heeft straks in de vorm van werken zowel lichamelijke uitdaging als geestelijke uitdaging. Hoe gaan jullie dat vorm geven?

Hebben jullie überhaupt wel goed nagedacht over het nemen van een hond? Hebben jullie goed nagedacht over welk ras het beste bij jullie past?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Iedereen moet lekker doen wat hij zelf goed vindt en waar zijn of haar hond wel bij vaart. Dat  "

 En laat nu net dat zijn wat hier blijkbaar niet is: deze pup voelt zich allesbehalve happy.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Je pup meteen al 6 uur alleen laten.. daar is een bench natuurlijk niet voor he. Je pup heeft nog niet eens geleerd om alleen te kunnen zijn, als die overdag al 6 uur alleen zit vind ik het niet gek dat die 's nachts begint te janken en alles onder poept.

 

Je gebruikt je bench nu als gevangenis en niet als veilig plekje.  

Hier had je eigenlijk research naar moeten doen voor je een pup nam.

 

Neem een oppas voor je pupje. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" We nemen hem vanavond mee naar boven, vanaf morgen zorgen we dat hij overdag in de keuken en veranda kan. En neen, ik heb geen paar weken vrij..daar heb ik 1/niet genoeg verlof voor en 2/dit kan niet met het werk.. "

 Ojee, bereidt je al maar voor op de volgende aanvallen hoor, werken en een pup is nog erger dan een bench hahaha

Ik werk trouwens ook hoor, en ik laat pups al meteen van dag 1 af en toe alleen, maar net daarom neem ik ze 's nachts wel bij mij, zodat dat toch het alleen zijn wat compenseert.
Ik zou hem overdag gewoon los laten lopen, dat er dan wat pies/kak Ligt moet je dan maar voor lief nemen, want de pup kiest niet dat jij moet werken... Werken moet er idd gewoon worden gedaan en moet kunnen ook, maar dan vind ik niet dat een pup daardoor moet boeten door uren in een vierkante meter opgesloten te zitten en dan 's nachts nog eens. Dat gaat mij te ver.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Laten we het voor Stefanie vooral gewoon gezellig houden en er geen vechtpartij over benches of alleen zijn of war dan ook van maken. Het lijkt verdorie wel mommyshaming maar dan met hondjes. Iedereen moet lekker doen wat hij zelf goed vindt en waar zijn of haar hond wel bij vaart. Dat oordelen meteen, bah. 
 
Elk huis andere regels, daar is niks mis mee. Als je elkaars manier van doen maar respecteert.  "

 Ik denk dat voor iedereen die hier reageert het welzijn van de pup voorop staat. Ook wij willen voor de pup dat het een leuk leven krijgt.

Weet je hoeveel honden er in het asiel/marktplaats belanden omdat mensen zich verkeken hebben hoeveel werk een hond met zich mee brengt? Omdat mensen zich na 3 maand bedenken dat ze toch eigenlijk helemaal geen tijd hebben voor een pup/hond?

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Die van ons hebben nooit boven geslapen, altijd gewoon beneden al ben ik er de eerste nachten wel bij gaan liggen. Joep hield alles meteen goed op, voor Lizzy heb ik er wel ‘s nachts uit gemoeten, elke keerr een half uurtje later en nu haalt ze het gewoon tot ene uur of acht. 

 

Lizzy had wel een valse start, want die kreeg Giardia mee uit het nest dus die kon het niet ophouden vanwege diarree. Met een kuurtje van de dierenarts en veel poets- en waswerk was dat ook met een weekje onder controle. 

 

En alleen thuis zijn, soms is het niet anders. We kunnen nou eenmaal niet allemaal gaan rentenieren vanwege een pup. 

 

Respecteer de keuzes van een ander. Zolang het de hond niet ernstig schaadt is er geen man overboord. Iedereen doet wat hij kan. Met de middelen die hij heeft. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

"  Ik denk dat voor iedereen die hier reageert het welzijn van de pup voorop staat. Ook wij willen voor de pup dat het een leuk leven krijgt.
Weet je hoeveel honden er in het asiel/marktplaats belanden omdat mensen zich verkeken hebben hoeveel werk een hond met zich mee brengt? Omdat mensen zich na 3 maand bedenken dat ze toch eigenlijk helemaal geen tijd hebben voor een pup/hond? "

 Dit ziet er niet uit als een marktplaatspup, maar als een hond die van een fokker vandaan komt en waar iemand met smart op heeft gewacht. Ze wil het graag goed doen, anders had ze hier de vraag niet gesteld. 

 

Ze zoekt waarschijnlijk hulp en advies, geen oordelen en onvriendelijkheid. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ook niet om ook alweer weg gejaagd te worden.

 

Je weet een weggejaagde puppie eigenaar kan het dan juist fout gaan doen.

 

Opbouwende kritiek is veel meer waard dan afbranden.

 

 

honden page profiel SpinnekeSpinneke

honden foto van Spinneke

Hallo, wij hebben ook een border pup sinds enkele maanden. Aanvankelijk ook gedacht: we nemen een bench voor haar (had ik voor mijn vorige hond niet). Nou, ik kan je vertellen dat ze er exact een halve minuut heeft ingezeten tot hiertoe. Hij is ondertussen opgeplooid en opgeborgen, zal hem later gebruiken in de auto. Ze kreeg me daar de daver op het lijf zeg toen ze het rammelen van die kooi hoorde. En piepen! Doet ze nooit anders.
Dus bij ons geen bench. Ik heb ondertussen een rustige hond die na enkele weken volledig zindelijk was, kan zitten op commando en komt als ze zin heeft ;-)

Ik werk van thuis en ze is dus de hele dag bij mij. Hoe zal jij dat doen?? Een pup opvoeden is een werk van maanden. Ik zie aan mijn hond dat ze enorm snel dingen oppikt maar dat kan alleen als je veel met haar doet en er ook bent als het nodig is.

Als ik jou was zou ik de bench ook opbergen. Ik ben er op zich niet tegen maar dan alleen als de hond het ook als aangenaam ervaart. Mijn border dus alleszins niet. En voor de rest gewoon zoveel mogelijk rustig aanwezig zijn. Niet boos worden, dat helpt je relatie met hem niet vooruit. En als je het effe niet meer ziet zitten bedenk dan dat je later zal zeggen dat dit je beste vriend ooit is geweest. Ga daar zorgzaam mee om.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Dit ziet er niet uit als een marktplaatspup, maar als een hond die van een fokker vandaan komt en waar iemand met smart op heeft gewacht. Ze wil het graag goed doen, anders had ze hier de vraag niet gesteld. 
 .  "

 Ik ken iemand met net zo'n pupje, kan zijn zusje wel zijn, maar die is nu iets ouder ( uit respect ga ik de foto niet plaatsen):

op zondagnamiddag, voor heel veel geld, bij de grootste (brood)fokker van België gekocht.

 

Zelfs al heeft ze er jaren "met smart" op zitten wachten, dan nog kan ze verschrikkelijk grote fouten maken in de opvoeding van haar hond: een pup psychische schade bezorgen hoort daarbij.

 

Vroeger zeiden wij: we hebben geen tijd voor een hond omdat we moeten gaan werken....

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Hallo, wij hebben ook een border pup sinds enkele maanden. Aanvankelijk ook gedacht: we nemen een bench voor haar (had ik voor mijn vorige hond niet). Nou, ik kan je vertellen dat ze er exact een halve minuut heeft ingezeten tot hiertoe. Hij is ondertussen opgeplooid en opgeborgen, zal hem later gebruiken in de auto. Ze kreeg me daar de daver op het lijf zeg toen ze het rammelen van die kooi hoorde. En piepen! Doet ze nooit anders.
Dus bij ons geen bench. Ik heb ondertussen een rustige hond die na enkele weken volledig zindelijk was, kan zitten op commando en komt als ze zin heeft ;-)

Ik werk van thuis en ze is dus de hele dag bij mij. Hoe zal jij dat doen?? Een pup opvoeden is een werk van maanden. Ik zie aan mijn hond dat ze enorm snel dingen oppikt maar dat kan alleen als je veel met haar doet en er ook bent als het nodig is.

Als ik jou was zou ik de bench ook opbergen. Ik ben er op zich niet tegen maar dan alleen als de hond het ook als aangenaam ervaart. Mijn border dus alleszins niet. En voor de rest gewoon zoveel mogelijk rustig aanwezig zijn. Niet boos worden, dat helpt je relatie met hem niet vooruit. En als je het effe niet meer ziet zitten bedenk dan dat je later zal zeggen dat dit je beste vriend ooit is geweest. Ga daar zorgzaam mee om. "

 Heb bij beide honden de eerste weken met de handen in het haar gezeten omdat ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Ik kan dit niet! Wil ik dit wel? Maar het komt allemaal goed. Het is net als een kind krijgen! We doen maar wat, maar wel met de allerbeste bedoelingen. 

 

Overigens wordt het typen me hier nu even onmogelijk gemaakt. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

"  Ik ken iemand met net zo'n pupje, kan zijn zusje wel zijn, maar die is nu iets ouder ( uit respect ga ik de foto niet plaatsen):
op zondagnamiddag, voor heel veel geld, bij de grootste (brood)fokker van België gekocht.
 
Zelfs al heeft ze er jaren "met smart" op zitten wachten, dan nog kan ze verschrikkelijk grote fouten maken in de opvoeding van haar hond: een pup psychische schade bezorgen hoort daarbij.
 
Vroeger zeiden wij: we hebben geen tijd voor een hond omdat we moeten gaan werken....
  "

 Heel goed dat jullie dat zeiden. Ze doet haar best. Hou gewoon op met zeuren en maak er iets constructiefs van. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Heel goed dat jullie dat zeiden. Ze doet haar best. Hou gewoon op met zeuren en maak er iets constructiefs van.  "

 Wat kan je daar nu constructief op antwoorden?

Zeggen dat ze goed bezig is als de pup ligt te janken in de bench en s'morgens vol poep hangt?

Zeggen dat het normaal is dat een pup een hele dag alleen opgesloten moet zitten in een kooi?

 

Komaan, een beetje realisme kan absoluut geen kwaad.

honden page profiel StephanieStephanie

Ik vind het "fantastisch" dat velen meteen veroordelen dat ik hier niet over nagedacht heb e.d. als ik niet ga werken, kan ik me zo een hond en grootbrengen niet veroorloven. Ik vroeg gewoon tips.. Dit was de reden dat ik eigenlijk niet wou toetreden tot een forum. 

Bedankt aan allen die het wél goed bedoelden. 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Jammer dat Stephanie zich nu weggejaagd voelt.

Ik begrijp de reacties overigens wel hoor! De manier waaróp alleen niet.

 

Maar misschien is het beter om nu zo goed mogelijk mee te denken in het belang van de pup?

 

Stephanie: kun je iemand regelen die een paar keer komt kijken overdag bij je hond. Er zijn zat mensen die smelten als ze zo'n hondje zien en vast wel even aandacht willen geven aan hem/haar.

 

Sterkte en succes!

honden page profiel SpinnekeSpinneke

honden foto van Spinneke

@maaike: leukerd hoor!

Inderdaad, zo gaat het elke keer. Ik stelde mij die vragen ook toen ik enkele maanden na de geboorte van mijn dochter veranderd was in een levende dode :-D

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik vind het "fantastisch" dat velen meteen veroordelen dat ik hier niet over nagedacht heb e.d. als ik niet ga werken, kan ik me zo een hond en grootbrengen niet veroorloven. Ik vroeg gewoon tips.. Dit was de reden dat ik eigenlijk niet wou toetreden tot een forum. 
Bedankt aan allen die het wél goed bedoelden.  "

 Niemand zegt dat je niet kunt gaan werken. Bijna iedereen hier werkt gewoon en heeft een hond, dus dat is het niet. Maar zo goed als iedereen hier, heeft een aantal weken vrij genomen/de pup in de vakantie genomen/oppas geregeld/thuis gewerkt enz. Dat er gewerkt moet worden is alleen maar logisch, maar een pup nemen en hem vervolgens in de bench doen terwijl hij nog niet zindelijk is en niet geleerd is om alleen te zijn vind ik niet logisch.

honden page profiel bentebente

O jee dit klinkt als een onvoorbereide aankoop...

-geen vrij nemen

-pup in bench als ze er niet zijn (dus zo’n 6 uur per dag, en dan ook nog snachts in zo’n kooitje willen stoppen!?)

-BC blue merle.. nogal een hyped hond helaas..

-schijnbaar (nog) geen hondenkennis; pup laten janken de hele nacht ipv even te kijken.

 

Stephanie, mijn tips aan jou zijn: regel vrij/regel een hondenoppas, lees je in over hondengedrag, opvoeding en evt puppycursus of breng de pup terug. Dit is geen leven voor een hond als een BC zo. 

honden page profiel bentebente

"  Niemand zegt dat je niet kunt gaan werken. Bijna iedereen hier werkt gewoon en heeft een hond, dus dat is het niet. Maar zo goed als iedereen hier, heeft een aantal weken vrij genomen/de pup in de vakantie genomen/oppas geregeld/thuis gewerkt enz. Dat er gewerkt moet worden is alleen maar logisch, maar een pup nemen en hem vervolgens in de bench doen terwijl hij nog niet zindelijk is en niet geleerd is om alleen te zijn vind ik niet logisch. "

 Dat vind ik gewoon het begin van mishandeling. 

honden page profiel StephanieStephanie

"  Dat vind ik gewoon het begin van mishandeling.  "

 Soit, ik heb er hier al genoeg van...

Ik ga de tips meteen uitvoeren die ik gekregen heb, maar ik heb totaal geen zin in al deze beschuldigingen...

 

Bedankt aan alle fijne goedbedoelde antwoorden en nog veel succes hier verder...

 

honden page profiel bentebente

"  Soit, ik heb er hier al genoeg van...
Ik ga de tips meteen uitvoeren die ik gekregen heb, maar ik heb totaal geen zin in al deze beschuldigingen...
 
Bedankt aan alle fijne goedbedoelde antwoorden en nog veel succes hier verder...
  "

 Ik hoop inderdaad dat je er iets aan doet, want dit kan echt niet. Succes.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Nou, het is alweer gelukt. Ik dacht ook, ik schrijf me in bij een gezellig hondenforum, maar de lol is er zo wel èrg snel vanaf. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Soit, ik heb er hier al genoeg van...

Ik ga de tips meteen uitvoeren die ik gekregen heb, maar ik heb totaal geen zin in al deze beschuldigingen...

 

Bedankt aan alle fijne goedbedoelde antwoorden en nog veel succes hier verder...

  "

 Stuur gerust een PB als je nog vragen hebt hoor. Ik zou ook niets meer op het Forum zelf zetten.

En laat je niet raken door mishandeling opmerkingen, sommige draven nu eenmaal erg door.

honden page profiel bentebente

" Nou, het is alweer gelukt. Ik dacht ook, ik schrijf me in bij een gezellig hondenforum, maar de lol is er zo wel èrg snel vanaf.  "

 Een forum is een online platform voor vragen en discussies. Als je geen kritiek wil ontvangen is dat jouw probleem, jij bent degene die rekening moet houden met meningen die afwijken van de jouwe. Jij bent degene die online iets plaatst op een plek waar mensen daarop kunnen reageren. Jij kan echter NIET bepalen dat je alle “gemene” reacties niet wil zien. Ik heb hier alleen maar behulpzame reacties gezien, sommige met een beschuldiging of een opmerking van de situatie. Dat krijg je er nou eenmaal bij. That’s life.

 

Bovendien zitten hier heel slimme mensen met veel hondenkennis, dus misschien is het beter de kritiek (die alleen maar goed bedoeld is) tot je te nemen in plaats van te huilen dat het hier zo naar is. Dan moet je maar een theekransje organiseren. 

honden page profiel StephanieStephanie

"  Ik hoop inderdaad dat je er iets aan doet, want dit kan echt niet. Succes. "

 Misschien niet oordelen over mensen die je niet kent? 

Dit was dus de reden dat ik zo twijfelde over forum, zoals ik al zei. 
Heel jammer voor degenen die er wel iets gezelligs van willen maken en tips willen uitdelen. 

Ik stel hier een vraag en ik ben meteen een onbezonnen idiote hondenmishandelaar.

Fijne toekomst verder!

honden page profiel bentebente

"  

Stuur gerust een PB als je nog vragen hebt hoor. Ik zou ook niets meer op het Forum zelf zetten.

En laat je niet raken door mishandeling opmerkingen, sommige draven nu eenmaal erg door. "

 Nee een hond in de bench de hele dag in z’n eigen stront is geen mishandeling maar alle broodføk wel? Lekker hypocriet.

honden page profiel bentebente

"  Misschien niet oordelen over mensen die je niet kent? 
Dit was dus de reden dat ik zo twijfelde over forum, zoals ik al zei. Heel jammer voor degenen die er wel iets gezelligs van willen maken en tips willen uitdelen. 
Ik stel hier een vraag en ik ben meteen een onbezonnen idiote hondenmishandelaar.
Fijne toekomst verder! "

 Dat maak je d’r zelf van. Ik zei een begin van mishandeling, ja, klopt. Nogal logisch als jij een PUP in de bench wil doen voor zo’n 16 uur per dag en dan moet hij het maar uitzoeken want het is even niet anders??? Dat is niet hoe je een hond neemt. 

 

Ik zou echt willen dat niet elke gek een hond aan kon schaffen. Zouden deze dingen online ook een stuk milder worden.

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Wakker worden en piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^