Nieuwe pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Zoals ik vorige week al zei, we zijn pas verhuisd dus hebben niet zoveel mogelijkheden om buren te vragen. De enige buurman die we kennen (hebben hier ook amper buren) zit zelf thuis met een ziek kind. En meenemen is echt geen optie, nét iets te ziek daarvoor. Ga zo eens bellen "

 

Ja, dat heb je inderdaad verteld. Maar als je toch ziet dat er iemand thuis is, dan kun je toch even vragen.

Neem toch aan dat je de mensen die er wonen al wel een hand hebt gegeven en je hebt voorgesteld als nieuwe bewoner?

Voor de kinderen zal het even niet zo fijn zijn, maar soms is er even geen andere keuze. 't Is maar eventjes.

honden page profiel StephanieStephanie

Ja maar als zijn kind ook ziek is is het niet zo simpel he ;) 

Heb zonet gebeld. Ze komen hem ophalen om hem te onderzoeken en brengen hem dan terug. 

Super dienstverlening!

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Giardia is trouwens een parasiet die ook mensen kan besmetten. Dan is aaien en vergeten handen te wassen al genoeg. Mijn jongste is tegelijk met de hond ook ziek geweest. Flinke diarree en moeilijk eten binnen houden. 

 

Dus ik weet niet of het toeval is en wat je kinderen hebben...?

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" Ja maar als zijn kind ook ziek is is het niet zo simpel he ;-) 
Heb zonet gebeld. Ze komen hem ophalen om hem te onderzoeken en brengen hem dan terug. 
Super dienstverlening! "

 Goeie service hoor!

honden page profiel StephanieStephanie

De zoon heeft aanval valse kroep gehad dus heeft daar niks mee te maken denk ik ;) 

Dochter geeft over,geen diarree.

Lijkt eerder iets verkeerd gegeten..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja maar als zijn kind ook ziek is is het niet zo simpel he ;-) 
Heb zonet gebeld. Ze komen hem ophalen om hem te onderzoeken en brengen hem dan terug. 
Super dienstverlening! "

 Super service van de dierenarts!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ja maar als zijn kind ook ziek is is het niet zo simpel he ;-) 
Heb zonet gebeld. Ze komen hem ophalen om hem te onderzoeken en brengen hem dan terug. 
Super dienstverlening! "

 Fijn dat het zo kan. Een vreemde op je kinderen even laten passen?Sorry ik moet daar niet eens aan denken. Dat kan niet meer in deze tijd.

honden page profiel StephanieStephanie

 Ze hebben al gebeld van dierenarts. Kennelhoest en darminfectie. Moeten nog staal stoelgang binnen steken. Den duts..

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

" Waar kan ik die bio tex krijgen? 
Hij begint ook meer te janken als ik hem alleen laat, den duts... "

 Hi Stephanie,

Ik wilde je even laten weten dat ik het enorm goed vind dat je de tips tot je neemt en zo goed bezig bent met je hondje! Vind het fijn om te zien dat je zo je best doet, zelfs na al het kritiek in het begin van de topic. Het is een erg mooi hondje en ik denk dat het allemaal goed komt. 

Het enige wat ik zelf nog even zou willen zeggen is dat je het alleen laten eigenlijk langzaam had moeten opbouwen. Dit moet zelfs per minuut, in plaats van meteen 6u. Ik weet dat je werkt en ik weet dat er nu achteraf niets meer aan te doen is. Maar het kan zijn dat hij verlatingsangst aan het ontwikkelen is, aangezien hij nu begint te janken zodra je al de kamer uit gaat. Dan vind hij het alleen zijn overdag niet fijn. Ik hoop dat je dit nog op de één of andere manier kunt trainen. Misschien om te beginnen: in de weekenden en avonden?

Op Giardia zou ik zeker laten testen. Volgens mij komt giardia redelijk vaak voor tegenwoordig. Benji heeft het ook gehad en hij had ook niet aan 1 stuk door diarree. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Ze hebben al gebeld van dierenarts. Kennelhoest en darminfectie. Moeten nog staal stoelgang binnen steken. Den duts.. "

 Och..beterschap in je ziekenboeg. Hondje,kinderen het kan niet op

honden page profiel DudjiDudji

Hoi Stephanie,

Gefeliciteerd met je mooie pup, Mijn pup gaat ook in de bench als ik niet thuis ben of naar bed ga. Ik vind het zieliger om met hem naar de chirurg toe te moeten omdat hij iets te pakken gekregen heeft of de boel gesloopt terug te vinden dan dan hij even in de bench zit. Puppy`s onderzoeken nou eenmaal alles met de mond en tanden en dat is dus ondanks hoe voorzichtig je bent nooit helemaal 100% te voorkomen als hij los loopt. Nu moet ik wel zeggen mijn pup zit overdag nooit heel lang in de bench. In de nacht van 00.00 tot 03.00 en van 03.30 tot 7.30 (Tussen 03.00 en 03.30 laat ik hem plassen en kroel ik even met hem) en hij heeft een honden maatje waar hij veel aan heeft. Overdag heb ik rustig opgebouwd van een paar min weg tot ong 2 uurtjes(langer hoeft niet want ik of mijn man is thuis of nemen de honden mee naar het werk) Mocht dit wel moeten wat zelden voorkomt en hij kan nog niet alleen los thuis lopen(dit is wel waar ik naar toe werk, maar bij de andere honden lukte dit pas sloop vrij toen ze een jaar waren) dan maak ik een puppy ren aan de bench vast die ik zo groot kan maken als ik zelf wil (het lijkt een beetje op die hekjes van een konijnen ren) en zorg ik dat een vriendin ze uitlaat. Ik heb toen de pup kwam geregeld dat ik de komende 3 maanden alleen s`nachts werk zodat mijn man s`nachts thuis is en ik overdag, overdag kan hij dan gewoon los rond rennen, slapen, spelen omdat ik beneden op de bank lig zodat ik alles hoor wat er gebeurd.(ik werk maar 24 uur dus dat zijn maar 2 dagen op de bank en suf dan wat en slaap dan zodra mijn man thuis is van zijn werk)

iedereen heeft weer zijn eigen methode, ik beschreef nu die van mij, de een vind het iets de ander vind het afschuwelijk, doe hetgeen wat voor jouw en je hond werkt zolang het maar eerlijk is tegenover de hond.

Vat het niet verkeerd op, eens is de eerste keer, maar uit je verhalen lijkt het alsof je niet echt bekend bent met het opvoeden van puppy`s. Het lijkt me verstandig dat je een honden trainer of andere professionele hulp zoekt van wie je alles kan leren over de opvoeding van een pup(en vooral bij dit ras) en alles wat zich voor doet of voor kan doen zodat jij en je hond een zo gelukkig mogelijk leven gaan krijgen samen, want dat is de bedoeling. Via een forum krijg je 1000 en 1 tips en dat is fijn als je weet waar je mee bezig bent en hoe het werkt maar als "beginner" weet je dan nog niet waar je juist aan doet.

 

honden page profiel StephanieStephanie

Ondertussen gaat het veel beter!

De sneltest voor Giardia was negatief, zijn stoelgang wordt al weer wat vaster. 

Hij begint ook weer te spelen en kan al veel beter alleen blijven, we hebben het natuurlijk wat meer kunnen opbouwen aangezien ik redelijk wat thuis geweest ben.

Als ik s avonds ga slapen, legt hij zich mooi in zn mandje, en het lijkt alsof hij daar blijft liggen tot ik terug beneden kom :)

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Gelukkig maar!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Is er ontlastig van 3 dagen getest? Anders is de test niet betrouwbaar.

honden page profiel StephanieStephanie

Zo zo, het is weer een tijdje geleden dat ik hier iets geplaatst heb, maar het waren me de weken wel 

Onze pup is enkele dagen "goed" geweest, maar het ging al snel terug bergaf. Weer diarree, tot het kleine 3 weken geleden zo slecht ging dat ik zondag 07/01 naar de dierenarts van wacht ben gegaan.

De diarree liep er gewoon uit, er zat niks van leven meer in hem, hij lag er maar een hele dag te liggen, wou niet stappen, niks meer. 

Daar hebben ze hem toen iets gegeven en gewogen, hij woog nog amper 5100gr... tegen maandag moest het iets beter zijn, dit was echter niet het geval. Dinsdagochtend terug gebeld, hij moest meteen op controle komen. Woog nog 4700 gr... Weer medicijnen gekregen, en om 17 u moest ik terugbellen om te vertellen hoe het ging.

Ik belde, zei dat hij amper nog bewoog, moest meteen binnen komen. Hij heeft dan 2 dagen bij de dierenarts gelogeerd en aan een infuus gehangen.

Donderdag mocht ik hem terug ophalen. We hadden precies een nieuwe pup! Hij liep rond, was duidelijk bijgekomen (1kg op 2 dagen!). 
Hij had geen parasieten, ze hebben alles getest. Hij zal waarschijnlijk overgevoelig zijn aan zijn maag. Dus weer ander eten mee gekregen. Hij moet dan ook ook zo veel mogelijk rusten in zn bench omdat hij al zn energie moet bijhouden om aan te sterken. Ondertussen nog 2 keer op controle geweest. Eerste keer was gewicht goed. Vorige week donderdag op controle, gewicht weer iets naar beneden. Hij is wel nog steeds heel levendig en actief maar blijft maar diarree hebben (niet meer zo erg als ervoor maar t mag niet blijven duren). 

Achteraf zei de dierenarts dat als we een dag later geweest waren, dat we hem kwijt geweest waren. Hij had zelfs nu niet gedacht dat hij zo zou herstellen. De weg is misschien nog lang, maar het gaat weer opwaarts. 

De dierenarts heeft beslist bloed te nemen, nu zijn we aan het wachten op de definitieve uitslag. Er waren wel reeds enkele afwijkende waarden te zien, maar deze moesten nog besproken worden met de specialist. Dus weer bang afwachten..

Groetjes!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Wat een naar nieuws! Hopelijk zijn jullie er snel achter wat er mis is, en kan er aan zijn herstel gewerkt worden..

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Wakker worden en piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^